Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Valute: BRL umesto RSD

Drage kolege forumasi, ako moze mala pomoc.

Koristim servise ebay i paypal od maja meseca, medjutim sam tek sad naisao na problem. Od pre neki dan kad god zelim nesto da kupim (cena je u $), on mi konvertuje u BRL valutu, tj Brazilski Real umesto u RSD. O cemu se radi, zna li neko?

Drage kolege forumasi, ako moze mala pomoc.

Koristim servise ebay i paypal od maja meseca, medjutim sam tek sad naisao na problem. Od pre neki dan kad god zelim nesto da kupim (cena je u $), on mi konvertuje u BRL valutu, tj Brazilski Real umesto u RSD. O cemu se radi, zna li neko?
Писали су о томе неколико страна раније. Провери у подешавањима валуте која валута је примарна.

Послато са SM-N910C уз помоћ Тапатока

Hoću da platim na e- fox i stavio sam kao drugu adresu svastikinu u Wien,kako ću da znam da li je prihvaćeno i da li može da se desi da mi se blokira novac ili šta.

Sent from my x600 using Tapatalk

Ubaci svastikinu adresu na efoxu kao i na paypalu,ja sam ubacio 4-5 adresa doduse sve u srbiji i nikad nije bio problem

Primio sma neki novac od kolege i sada je na ON HOLD. Predpostavljam da treba klinkuti "confirm receipt" ali gdje je to sada na ovom novom interfejsu ? Bilo je jasno prije kada se ide na my accaunt pa kliknes na transakciju i u gornjem dijelu u dijalogu pise "confirm receipt".

Gdje je to sada ? Da ne cekam 30 dana novac.

Имам проблем са Пејпелом. Кажу ми ови што треба да ми плате да мој ПП налог одбија уплату. Да ли је неко имао сличан проблем? Иначе, нисам примио никакав имејл од Пејпела или неко обавештење на налогу.
Имам још једно питање. Пошто ме исплаћују у доларима а моја виза је везана за евро рачун, који курс као примарни да изаберем на Пејпелу како би ме што мање коштале конверзије?

Koristim telenor karticu koja je Master Card za internet kupovinu, ali iz nekog razloga pay pal nece da je prihvati za registraciju. Ima li neko slicno iskustvo, sta mi je ciniti?

Sent from my SM-J500H using Tapatalk

Izgleda da je nemoguće izbeći primenu konverzije na PayPal-u. Sad sam plaćao nešto i nikako nisam uspeo da izbegnem da mi računa u dinarima. Sve je podešeno kako treba. Btw, kurs koji je primenjen je preko 128din za 1 eur.

^Meni se to desilo par puta u poslednjih mesec dana. Cini mi se da primenjuje konverziju kada je prodavac iz EU.

Izgleda da je nemoguće izbeći primenu konverzije na PayPal-u. Sad sam plaćao nešto i nikako nisam uspeo da izbegnem da mi računa u dinarima. Sve je podešeno kako treba. Btw, kurs koji je primenjen je preko 128din za 1 eur.
Ja kupovao sa SportsDirecta (znaci EU, rekoh da nije mozda i do toga) i novembra, moze da se izbegne konverzija. U stvari za SD mi i ne ne nudi konverziju, ali za nesto drugo mi je skoro nudio u dinarima, pa sam morao rucno tokom checkouta opet da podesim da bude EUR/USD.

Evo sad sam pokušavao da platim nešto PayPalom sa američkog eBaya i nudi mi samo dinare. Tamo u conversion options mi je podešeno kako treba, pa opet ništa. Samo dinari. Na kraju sam platio direktno karticom.

Edit: Iako sam platio direktno karticom na eBayu, opet sam zadužen u dinarima! #$&@##&! Dakle, obratite pažnju kad plaćate na eBayu. Verujem da će ispraviti, ali dok ne isprave, pazite.

Poslednja izmena:
Kad placas pise 1RSD = 0,nesto USD. Treba na to kliknuti i ispod se pojavi other conversion options, onda kliknuti yu i sa strane izbrati drugu opciju placanja

Da li PayPal dozvoljava mastercard? Moju nece da prihvati?

^Da. Meni radi sa Masterom Komercijalne. Jedino sto ne mogu pare da se povlace na nju.

mozes da povuces novac samo na visa karticu!

Sent from my Le X620 using Tapatalk

Hvala na odgovorima, da li neko koristi telenor karticu? Meni je ne prihvata.

Naravno da je prihvata. Imas li dovoljno novca na njoj?:)

Ako 3x pogresis unos neke kartice, ne mozes je vise koristiti, bez obzira da li posle ubacis tacno (i neces dobiti poruku da je tako, vec istu da "ne moze").
Ne znam da li ovo ostaje trajno ili samo nekoliko dana.

Uneo sam sve podatke o kartici tacno, jednostavno pise da je ne prihvata. Na njoj nemam novca jer mi je to kartica za kupovinu online, pa treba tek da uplatim na nju. Da li moram da imam novac na njoj da bih je registrovao na paypal?

A sta mislis da procitas prvi post?:)

Зна ли неко зашто и даље постоји лимит -0.01 на потврђеном ПП налогу за који је везана Виза картица?

Prilozi

• 2016_11_18_14_40_46.png
    2016_11_18_14_40_46.png
    12.5 KB · Pregleda: 89
  • 2016_11_18_14_44_09.png
    2016_11_18_14_44_09.png
    54.8 KB · Pregleda: 89
Poslednja izmena:
Pozdrav svima, naleteh na ovaj forum vidim da obiluje informacijama i bio bih zahvalan ako moze pomoc oko nekih nedoumica.
Izvadio sam caletu Intesinu Internet Visa karticu, dobio je i ulogovao se na online banking i to je sve ok. Sada odem na PP da mu registrujem nalog pitanja:
1. Da li da pisem Ć ili C u imenu/prezimenu? Isto pitanje i za adresu.
2. Trazi mi National ID, Vozacku ili Pasos? Sta da izaberem i koji broj se unosi za licnu kartu? JMBG ili?

Pozdrav svima, naleteh na ovaj forum vidim da obiluje informacijama i bio bih zahvalan ako moze pomoc oko nekih nedoumica.
Izvadio sam caletu Intesinu Internet Visa karticu, dobio je i ulogovao se na online banking i to je sve ok. Sada odem na PP da mu registrujem nalog pitanja:
1. Da li da pisem Ć ili C u imenu/prezimenu? Isto pitanje i za adresu.
2. Trazi mi National ID, Vozacku ili Pasos? Sta da izaberem i koji broj se unosi za licnu kartu? JMBG ili?
Изабери било који документ и упиши идентификациони број, то проверавају ако дође до неких проблема. Лично нисам уносио наша слова, мислим да не мора (али провери још негде). Налог се потврђује преко мејл адресе и то је то. После потврђујеш картицу.

Hvala. Gde jos da proverim u vezi nasih slova? Ja licno ne bih stavljao ali ne bih zeleo da ispadne problem ako zatraze sken pasosa pa se razlikuje registrovan info i info iz pasosa.

У поље за презиме укуцај презиме са нашим карактерима и види да ли поље подржава такав унос. Такође можеш да потражиш у њиховој секцији за помоћ.

Settings-Payments-Preapproved payments-Set Available Funding Sources-Conversion Options-Bill me in the currency listed on the seller's invoice. I naravno, Submit...:)

Ovo su koraci koji se prate kada nesto trebate platiti na EBAY-u u valuti u kojoj vam je prodavac poslao invoice (da se ne vrsi ona *****na konverzija u dinare),ali kako to uraditi kada nema invoica prodavca,vec kupujete nesto putem "buy it now" opcije?

Pratim ove korake,podeseno mi je "Bill me in the currency listed on the seller's invoice",ali kada hocu da kupim nesto "buy it now" u prozoru za placanje *****na konverzija se ipak vrsi,tj prikazano mi je koliko cu dinara to da platim (a ne eura,dolara)....:mad:

У поље за презиме укуцај презиме са нашим карактерима и види да ли поље подржава такав унос. Такође можеш да потражиш у њиховој секцији за помоћ.

Kreirao sam onda tako i proslo je. Skinuli su 1.58 sa racuna na kome smo stavili 10e. Mali off, na Intesinom online banking portalu da li mogu da vidim live izvod i ona 4 broja odmah ili moram da cekam kraj meseca?
Edit: A dobio sam neki PPCODE je l' to to? Znaci samo ovaj broj izmedju PP & CODE?
Edit 2: Uneo sam taj broj i proslo je :)
Hvala.

Poslednja izmena:
Одмах стигне као што си и видео. Е сад мене интересује да ли и ти имаш лимит на рачуну, као што сам написао у поруци #6681.

Vrh Dno