Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

@veljkoka sportsdirect skidaju pare tek kad posalju paket

Ne znam za SD, ali ja uvek kupujem preko paypal-a i cim narucim, pare se skidaju sa kartice ,a ja dobijem potvrdni email. Opet sam porucio, ovog puta sam imao dovoljno novca i porudzbina je prihvacena bez problema

Izvinjavam se svima sto nisam prelistao temu pa postavio pitanje,ali mi je veoma hitno.
Igram neku igru online i treba da prodam nekom liku nesto sa svog naloga za solidne pare.E sad on insistira da uradimo to putem pay pal.

Ja imam visa internet karticu koju sam povezao sa svojim pay pal acc...Kako sad to ide kod nas da li on kad mi uplati pare na moj acc ja mogu da ih svucem na internet karticu(da li je to omoguceno).I da li treba jos nesto da znam prilikom te transakcije (provizije itd)

Hvala unapred.

Ako su, kao sto si napisao, solidne pare u pitanju, prodaj to sto pre, a posle misli kako ces podici lovu sa Paypal-a ako ne moze preko Visa Internet kartice (mnogi su napisali da to radi) ;)

Poslednja izmena:
Evo i ja da potvrdim - moze na Visa internet karticu (odnosno racun na koji je vezana :D). Vec 4-5x tako radim.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Evo i ja da potvrdim - moze na Visa internet karticu (odnosno racun na koji je vezana :D). Vec 4-5x tako radim.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

kako si dizao?
meni nudi samo da povucem pare na racun u banci (free for banks in US) i kada to kliknem stoji mi samo US kao opcija za zemlju
ili da povucem pare na karticu (kosta 4 evra)

Poslednja izmena:
Evo obavo sam prvu transakciju sa likom(prvu za sad)
Prebacio mi je 170e pay pal mi uzeo 9e proviziju i jos 4e na povlacenje sredstava.
Sad celam tih njihovih 5-7 dana da mi transferisu pare na rn koji je vezan za Visa internet karticu.

Imam $100 na PayPal racunu, povezana mi je Visa internet kartica banke Intese. Withdraw novca kosta $5 koliko sam razumeo ali:
Da li mogu da povucem US dolare na tu karticu ili se oni konvertuju u Evre (ko vrsi konverziju i po kom kursu?)?

Mozes povuci dolare da Visa uradi konverziju i trebas to uraditi, bice najbolji kurs.

Po kom kursu oni obracunavaju evro.Kada sam placao,evro u Intezi je bio 121 a PP mi je racunao po 126,bez naknade.

Znaci obavezna je konverzija u EUR? Ja na Visi internet imam 2 partije, EUR i USD.. logicno bi bilo da u zavisnosti od valute u kojoj je povuceno, ista legne na svoje mesto (kao sto radi klasican wire transfer)..

Procitajte prvi post nema potrebe da na svakoj strani pisemo odgovor na ta pitanja ;)
I procitajte prvi post u temi o Banca Intesa internet kartici, mada je bitan deo sadrzan u prvom postu ovde.

Prvi put placam preko PP.
Korisnik PayPal-a nema dodatnih troškova kada plaća drugom korisniku PayPal-a u Online kupovini na sajtovima koji primaju PayPal, to znači da ako je cena 10$ Vi toliko plaćate i za kupce ne postoje dodatni troškovi, osim ako to drugačije nije navedeno na sajtu sa kog poručujete robu (odnosi se na poštarinu).
Zasto pitam.
Imam internet Visu karticu sedam godina,kupovao sam ali nikad mi banka nije skidala neku naknadu.
Na PP nalogu imam iskazno placanje u dinarima I u evrima.Na 9.25 eura naplaceno mi je 55 centi vise.
Exchange rate:
1 Serbian Dinar = 0.0079 Euros
Fee amount:
€0.00 EUR
Da li PP ima svoju kursnu listu po kome dobro naplacuje svoje usluge.

Pročitaj temu od početka.

Koliko sam shvatio,troskovi se odnose na licna placanja, a ja sam kupovo putem online.

Na koju onda mi foru primamo pare na Visa internet :D

Iz Intese:
Uplata direktno na platnu karticu (u slučaju da ste se na Internet sajtu registrovali putem platne kartice) je moguća samo u vidu povraćaja (refundacije) sredstava koji je uvek vidljiv u valuti EUR, bez obzira u kojoj valuti je povraćaj sredstava iniciran od strane Internet prodajnog mesta. Kartičarska organizacija, konkretno Visa International, svaku autorizaciju po Banca Intesa Internet kartici prosledjuje ka Banka Intesi isključivo u valuti EUR. Vreme potrebno da se povraćaj sredstava vidi na kartici je od 7 do 10 radnih dana od datuma iniciranja refundacije. Prilikom plaćanja karticama Banca Intesa, što uključuje i refundaciju sredstava na karticu, Banka ne obračunava proviziju.

Pa verovatno bajato iz Intese, tako je bilo dok nam nisu omogucili da primamo novac.
Sad to ne vazi.

Повукао сам паре са пејпала у петак, данас ми је стигло 5 порука од банке да је уплата одбијена. Раније прошле недеље сам верификовао картицу, јел се дешавало још некоме или да зовем банку?

Повукао сам паре са пејпала у петак, данас ми је стигло 5 порука од банке да је уплата одбијена. Раније прошле недеље сам верификовао картицу, јел се дешавало још некоме или да зовем банку?

Meni nisu odbili ali je danas 6-i radni dan i jos nista. Intesa/Visa.

Dobro vidim na prethodnim stranama da ljudi pricaju o 6-10 radnih dana cekanja. Pih.

Btw @cimi, kako bre provizija od 9e +5e na 200 eura ? Meni je za 800e skinuto fiksno 5e/4$ zbog povlacenja, i nekih 3e zafalilo tokom prebacivanja iz $ u eure.

Poslednja izmena:
Visa Electron, Поштанска Штедионица, данас нисам могао ни на банкомату да подигнем оно што имам на картици, дефинитивно је до банке/картице, није пејпал.

Vrh Dno