Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Sve dok se kod nas ne promene zakoni o porezima ljudi uglavnom neće razumeti ovo što alfa govori.
Sve sto vam ikada legne na račun sa bilo kog računa ulazi u godišnju dobit. Od te sume, odbijaju se određeni iznosi po raznim stavkama i ono što ostane na kraju se oporezuje.
U nekim zemljama postoji donji limit koji se ne oporezuje, a onda ide progresivno oporezivanje.

Odštampati, uramiti.

Izvinjavam se sto ulecem kao padobranac ovde, samo kratko pitanje: u Crnoj Gori je moguce placanje i kupovina preko paypala? Primanje novca mi nije vazno vec samo placanje?! :) hvala unapred na odgovoru :)

To najbolje da pitaš na Benchmark Montenegro forumu.

Imam jedan, rekao bih, potpuno blesav problem.
Naime, hoću da kupim softver i imam opciju da platim PayPal-om.
Kada kliknem na polje automatski me vodi do PayPal procesora plaćanja, uredno ukucam user i pass, ali mi onda izbaci poruku da ne mogu da platim sa iz Srbije račun koji je na Srbiju i Crnu Goru. WTF!!!???
Što je najsmešnije, Srbija i Crna Gora nikada nije imala PayPal, a ja ne želim da mi šalju kod u nepostojeću državu, već na moj mail.

Screen Shot 2015-06-15 at 21.16.48.png

Izgleda da je u tvom profilu na tom sajtu sa kojeg hoces da kupis izabrana drzava Srbija i Crna Gora. Probaj to da izmenis.

Ne, izabrana je Srbija, u padajućem meniju uopšte ne postoji Srbija i Crna Gora.
Zato sam i napisao da je situacija blesava.

Poslednja izmena:
OK, meni se desavalo na raznim sajtovima kad pravim nalog da jos uvek ima samo Serbia and Montenegro da se izabere, pa sam zato mislio. Izvini.

Ma nema potrebe da mi se izvinjavaš, rekoh da je potpuno blesavo da izaberem Srbiju, imam PayPal na Srbiju, a PayPal mi kaže da ne može rezidentima Srbije da se šalje u Srbiju i Crnu Goru, pri čemu Srbija i Crna Gora nikad nije ni imala PayPal + meni nema šta da se šalje.

To je do FastSpringa, garantovano salju kod za CS umesto RS. Neko vreme sam imao problema sa pasosem, dok je jos stajalo CS, a odvojila se CG. Navikao sam da odmah kazem radniku (carinik ili avio) da je kod zemlje RS. (sto pak napravi zabunu u Americi pa me stavu pod Rusiju! :))

Javi FastSpringu, nemas druge, ako uospte tokom procesa se ne bira SCG, vec RS.

Ne, izabrana je Srbija, u padajućem meniju uopšte ne postoji Srbija i Crna Gora.
Zato sam i napisao da je situacija blesava.
Slican slucaj je i kod mene za Paypal & eBay kombinaciju - svuda pise Serbia, a vecina paketa ipak stize sa Serbia and Montenegro u adresi :smash:

Zna li neko koliki je limit po transakciji pri povlacenju na Visa Elektron? Koliko vidim Paypal nema limit jedino kartica.

Ako ga ima bas je veliki za devizne trans.

Kada povlačim sa PP-a na visa electron karticu, koliko traje otprilike povlačenje dana? Kada se povuku pare tako na karticu, znači one odmah ležu i na taj račun na kome je kartica, tj. ako je dinarski vrši se konverzija, jel da?

Mozda online za Visa Electron, ali ja sam sa Visa Inspire placao 2500e online, proslo je, cak nisu ni zvali iz banke.
Sa MC-om bez problema i vece transakcije prolaze :(
Sa Visa Electron sigurno moze preko 500e, placao sam, ali ne online, vec u prodavnici.

Dok u zemlji je limit oko 100.000RSD, barem dok ne trazite da se izmeni.

Aaa, nije mi palo na pamet da se ne to odnosi :) (nisam imao ni blizu velike transakcije sa PPom)

ne moze da se odradi nikako withdraw sa PP-a na MC bez obzira na banku izdavaoca MC-e.

login na PP > My accoiunt >Profile (desni padajuci meni) > Add/Edit Credit Card > te se tu nalazi kartica ili kartice preko kojih PP moze da radi > preko MasterCard-a nema mogucnosti primanja para sa PP-a u celom svetu -> mora npr. Visa da se ubaci ( te je staviti kao Primary) kako bi pisalo >> Accepts PayPal withdrawals <<
Pogledajte prilog 171082

Tako mi stoji,da li to znaci da mogu da prodajem na e-bay
Intesa visa kartica

Poslednja izmena:
Dobio sam ovu poruku:
"This transaction exceeds your remaining sending limit. Please link and confirm a debit or credit card to lift this limit."
povezao sam moju visa karticu, na koju umam sredstva, ali dalje ne mogu, potrebna mi je pomoć malo iskusnijih koji su već uradili plaćanje.
Hvala unapred

Dobio sam ovu poruku:
"This transaction exceeds your remaining sending limit. Please link and confirm a debit or credit card to lift this limit."
povezao sam moju visa karticu, na koju umam sredstva, ali dalje ne mogu, potrebna mi je pomoć malo iskusnijih koji su već uradili plaćanje.
Hvala unapred

Da li si verifikovao karticu tj. uneo broj koji imaš na izvodu za tu karticu...? (Izvod iz banke i broj transakcije za verifikaciju gde ti je skinut određeni iznos novca).... Ako nisi uradi to...

Da li si verifikovao karticu tj. uneo broj koji imaš na izvodu za tu karticu...? (Izvod iz banke i broj transakcije za verifikaciju gde ti je skinut određeni iznos novca).... Ako nisi uradi to...

Jesam, dobio sam kod i verifikovao karticu, nisu mi još vratili onaj 1,5e koji su skinuli za proveru, ne znam da li to ima veze?

Nece ti ni vratiti.

Koji je mesecni limit za slanje i primanje novca preko PayPal-a bez da moram drzavi ili banci da objašnjavam odakle mi novac?

Nezvanicno neces morati.
zvanicno moras.

Ako nekome znaci info .. za manje od 24h legle su mi pare koje sam svukao sa paypal-a .. iznos je 130$ .. prebaceno mi je 125$ .. a leglo mi je 113 eura .. ocekivao sam za nekoliko radnih dana.. ali sam iznenadjen da mi je novac na racunu za manje od 24h .. Unicredit banka , Visa Electron

Dali je neko imao ovakvu situaciju, neznam sta da radim.
Registrovao sam paypal, kod registracije na kraju prezimena sam upisao umesto ć slovo c.

Sada planiram da dodam 2 kartice, Societe Generale visa koja bi sluzila da na nju stizu pare i Telenor master koja bi mi sluzila za placanje.

E sad problem je sto mi na visa kartici prezime zavrsava sa c, a na master kartici sa ć.
Neznam sta da radim sta da upisem, da ne pomisle da nesto muvam....

Vrh Dno