Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Pozdrav svima, korisnica sam ERSTE banke od 2006. godine. Za plaćanje putem PayPala, kao i za povlačenje novca sa istog od samog početka, dakle od 2013. godine koristim Visa Electron pre-paid karticu tzv. "poklon karticu" koja se ni po čemu ne razlikuje od drugih Visa Electron kartica, sem ako želite da je upotrebite na bankomatu jer to nije moguće. Ponavljam, isti metod sedam godina radi bez problema, kartice su isticale, uzimala sam nove, brisala stare itd.

Prošle sedmice sam izvadila i verifikovala novu. PayPal mi je bez problema vratio tih sto osamdesetak dinara. Znači, verifikacija je u potpunosti uspela...

...međutim, kad pokušam da skinem novac sa naloga na tu karticu, bio to običan ili instant transfer, ulazim u neprekidni proces ponovnog dodavanja, ponavljam, već verifikovane kartice na nalog. Ne postoji padajući meni gde je ona već u opcijama, niti je podrazumevana opcija. Nijednom mi se ne pojavljuje onaj sledeći korak, gde mogu da izaberem koliko ću novca skinuti, gde će me informisati koliko će transfer biti naplaćen. Bukvalno ništa. Ono što je takođe pomalo čudno, a kao da ima veze sa svim ovim, jeste da ne mogu da joj promenim ime - ne svoje, duh, već za identifikaciju tokom plaćanja. Lupim nešto, to se vidi kao izmenjeno par minuta i onda se ona ponovo zove Visa.

Probala sam sve što mi je palo na pamet: pisala sam svoju adresu i sa našim slovima i bez njih, onemogućila sam AdBlock, probala Incognito Mode u Chrome, VPN u Operi i mobilnu aplikaciju. Sve je isto, sem toga što u mobilnoj aplikaciji dobijam prazan ekran sa dugmetom za sledeći korak na dnu kad treba da izaberem "bank account" za skidanje novca. Nema ničega.

Upravo sam upotrebila karticu da pošaljem simboličnu donaciju jednom klubu, sve je bilo kako treba. Dakle, PayPal može da verifikuje karticu, da se novac od verifikacije vrati i da ga vidim u net bankingu, pa potom upotrebim za nešto drugo. No, jednostavno neće, pa neće da nastavi proces skidanja novca.

Na spisku kartica koje ne mogu da koristim za transfer novca sa PayPala u svoju banku uredno stoji ova druga kartica...dok ova, pa, ni 'vamo, ni 'tamo.

Trenutno nemam prihode offline, dolaze računi itd. Šta da radim?

Hvala unapred, hvala najlepše.

Poslednja izmena:
PayPal ne prihvata vise prepaid (poklon) kartice za povlacenje novca. Mogu da se povezu, ali sa njima moze samo da se placa ali ne moze withdraw. Treba da izvadis redovnu Visa classic debit karticu u tvojoj ili nekoj drugoj banci i najbolje da je vezana za eur devizni racun.

Poslednja izmena:
Da na tu novu visa prepaid karticu ne mozes da povlacis novac vise, mozes samo da placas. Ja sam povezao mastercard karticu iz erste banke koju sam vec imao pre uz racun, nisam ni znao da ona moze na paypal i na nju se moze povuci, ako imas vec racun i mastercard eto.

Samo pazi, master card ide iskljucivo u dinarima, po jako losem kursu, tipa 113 rad/eur

Sent from my iPhone using Tapatalk

Јел зна неко дал може из Уса са верификованим Пејпалом тамо да се пошаље новац на наш Пејпал и изабере опција "gift" како не би било провизија? И ако не може колико Пејпал узима за такав међународни трансфер, Уса - Србија?
Правим калкулацију која је најјефтинија опција за слање из УСА, дал wire, RIA или Пејпал трансфер?

@kiboni Bez provizije ne moze nigde! Uvek neko mora negde da se ogrebe i ugradi. Na pp sa manjom provizijom to sto si mislio (gift) se zove "Friends and Family" i daleko je manja provizija od standardne, ali trenutno ne znam koji je iznos pre je bilo oko 1%.

Pisace svakako na koliko je fee i ko ga placa, pre konacne realizacije.

Poslednja izmena:
Ljudi imam devizni u intezi uz Visa internet karticu.
Pisalo mi storno u poruci kada sam povezao karticu uz Paypal nalog..
Šta sada , gde beše vidim onaj kod da potvrdim karticu?
Izvod? Čekam sledeći mesec? ili ima fora odmah to da vidim, gde?

Ljudi imam devizni u intezi uz Visa internet karticu.
Pisalo mi storno u poruci kada sam povezao karticu uz Paypal nalog..
Šta sada , gde beše vidim onaj kod da potvrdim karticu?
Izvod? Čekam sledeći mesec? ili ima fora odmah to da vidim, gde?
Ako imas wave2pay intesin tu mozes odmah vidjeti.

Sent from my SM-N975U1 using Tapatalk

Budal-stina nema, ima samo da sam uplatio na račun i da sam kupio tj platio na banggodu , ostalo nema.
Da pokušam opet, zato mi valjda storno poruka poslata bukvalno 5minita posle dodavanja kartice na PP.

Haha uspeo, išao na PP i ima opcija da mi opet skinu iznos u fazonu get code.
Odmah mi stigao sms sa tim kodom pp*XXXXcode of inteze.
Super.
Hvala svima.

Prvi put mi skinuli 1dolar i odmah vratili na račun.
Sada su skinuli 1.5e , verovatno isto će vratiti posle nekog vremena.

Poslednja izmena:
@kiboni Bez provizije ne moze nigde! Uvek neko mora negde da se ogrebe i ugradi. Na pp sa manjom provizijom to sto si mislio (gift) se zove "Friends and Family" i daleko je manja provizija od standardne, ali trenutno ne znam koji je iznos pre je bilo oko 1%.

Pisace svakako na koliko je fee i ko ga placa, pre konacne realizacije.

Јел теби успело то некад са friends and family опцијом? Да ли треба оба пп налога да буду персонал или мој може да буде и бизнис? Друго питање да ли важи та провизија од 1% ако се шаље од картице закачене на пп а не од баланса?

Јел теби успело то некад са friends and family опцијом? Да ли треба оба пп налога да буду персонал или мој може да буде и бизнис? Друго питање да ли важи та провизија од 1% ако се шаље од картице закачене на пп а не од баланса?
F&f nema za nasu zemlju, samo za neke eu i us.
Slanje ff je bilo 0% fee unutar zemlje.
Ako imas ff mislim da nije bitno dal je pp balance ili kartica.

Sent from my SM-N975U1 using Tapatalk

Iz USA ff $800, fee 5$ ka pp Srbija...

Ka Srbiji ff da, ali mi nekom ne..nema opcija i dalje

Sent from my MI 8 using Tapatalk

@kiboni ova konkretno je personal na personal moram da pitam klijenta da li je sa kartice ili balansa. Ali mislim da izvor sredstava ne bi trebalo da ima veze.

Za business na personal moram da proverim sa drugim klijentom, ali ce mi tek od nedelje odgovoriti.

Na nalogu u Srbiji bi trebalo da omogucis i paypal.me, pisali smo o tome ranije.

@kiboni ova konkretno je personal na personal moram da pitam klijenta da li je sa kartice ili balansa. Ali mislim da izvor sredstava ne bi trebalo da ima veze.

Za business na personal moram da proverim sa drugim klijentom, ali ce mi tek od nedelje odgovoriti.

Na nalogu u Srbiji bi trebalo da omogucis i paypal.me, pisali smo o tome ranije.

На страним форумима сам пронашао да је са бизнис на персонал и обрнуто, слање фф-а ризично и води ка затварању налога тако да бих онда у сваком случају ишао на сигурну варијанту без бизнис налога. Е сад ако можеш да сазнаш осим овог да ли је слао са баланса или картице (да ли има додатне провизије ако је са картице), и дал он има УСА paypal.me налог и да ли је је у потпуности верификован?

Укупна провизија од слања до повлачења овде у банци би требало да буде око ~$10 скупа?

Nisam dugo koristio paypal i sada mi trazi da verifikujem nalog te moram da potvrdim indetitet slanjem slike licne karte ili pasosa...aj sto mi trazi to nego sto me smara da saljem dokument ne stariji od 6 meseci na kojem se vidi moja adresa..mislim ono...
Pa me zanima vase iskustvo, koliko je uopste u poslednje vreme neophodan paypal? Sluzio bi mi samo za kupovinu digitalnih dobara, imam intezinu internet visa karticu. Da li mi ona igra ili bi mi ipak trebao paypal za neki odredjeni popularni sajt?

Treba mi mala pomoc, vidim da je PayPal sakrio ili ukinuo Conversion options. Da li neko ima info kako da se to izmeni, da mi ne bi menjali evre u dinare pa ponovo u evre prilikom placanja?

Treba mi mala pomoc, vidim da je PayPal sakrio ili ukinuo Conversion options. Da li neko ima info kako da se to izmeni, da mi ne bi menjali evre u dinare pa ponovo u evre prilikom placanja?
Пре 13 дана сам плаћао на Ebay - у и имало је у PP more exchange rate options ситним словима написано, да подесиш да ти твоја банка конвертује уместо PP - a тако да избегнеш њихово драње, ево скрин шат
701142ec9bb11cfc9d2f47dcb7fcc433.jpg

Послато са SM-N986N помоћу Тапатока

Pozdrav
Drug mj je posla 5£ da mu kupim neku igru...medjutim evo bise od nedelju dana novac stoji na hold...
Moze li neko da mi kaze sta treba da uradim da mi ovaj novac legne na paypal...hvala
ff556acf34598276f4b71bc2b6aafc15.jpg

Sent from my SM-A815FN using Tapatalk

Probaj ovako (ako i to nisu ukinuli):

P: Kako da isključim konverziju iz strane valute u RSD prilikom plaćanja?
My Account -> Profile -> My Money -> My preapproved payments -> Update -> See Available Funding Sources (or Set Available Funding Sources) -> Conversion Options (za kreditnu karticu za koju hocete da promenite opciju)-> Bill me in the currency listed on the seller's invoice -> Submit

Najbolja varijanta je da na računu držite EUR i da isključite konverziju na PayPal-u. U ovom slučaju imate samo konverziju od strane VISA Inc. koja je po najboljem mogućem kursu. Prilikom konverzije u RSD, PayPal koristi svoj kurs koji je nepovoljniji za krajnjeg kupca.
Posebno obratite paznju, vrlo cesto ne bude dovoljno samo na pocetku podesiti: "Bill me in the currency listed on the seller's invoice", mora se proveravati svaki put neposredno pre placanja PayPal-om, jer kompanija PayPal menja podesavanja da bi naplatili proviziju prilikom konverzije

1. U pp kad se udje kliknuti na "zupcanik" (verovatno opcija za podesavanja, setings). Tu je profil, adrese, email, kartica...
2. Kliknuti na tab "Payments".
3. Pod "Automatic payments" kliknuti na opciju (dugme) "Manage automatic payments"
4. U okviru "Automatic Payments" kliknuti na bilo koju aktivnu uslugu za automatsko placanje (mozda moze i za neaktivna automatska placanja, nisam proveravao)
5. Tu u "Funding source" kliknuti na "blok s olovcicom" ili ti link od kartice ispod kog pise "We’ll use your balance first"
6. Ispod zeljene registrovane kartice kliknuti na link "See Conversion options"
7. Odabrati "Convert With VISA", potvrditi sa "Agree" i to je to

[1] https://www.paypal.com/myaccount/autopay/connect
[2] odabrati "eBay inc." ili sta je po zelji vec sa liste "Automatic Payments"
[3] tu u redu gde pise Funding source, kliknuti na "Balance" ili na olovcicu i notes
[4] ispod zeljene registrovane kartice kliknuti na link "See Conversion options"
[5] odabrati "Convert With VISA", potvrditi sa "Agree" i to je to

Mislim da nema više tako nego pre plaćanja izaberes, kao što je član gore napisao.

Drug mj je posla 5£ da mu kupim neku igru...medjutim evo bise od nedelju dana novac stoji na hold...
Moze li neko da mi kaze sta treba da uradim da mi ovaj novac legne na paypal...hvala

Mislim da on mora kod sebe da potvrdi da mu je stiglo to što je platio.

Nisam siguran da je bilo (preleteo sam preko teme...) pa moram da pitam: kupio sam na jednom sajtu neku odeću, platio preko PayPal-a,novac je skinut sa kartice koja je vezana za taj nalog - sve ok sto se tice iznosa it's (eur je valuta), da bi mi sajt otkazao porudžbinu posle 2 dana. Uradili su refund I to se takođe vidi među transakcijama na PayPal-u (datum refund-a stoji 13.9.). Međutim, to još nije vraćeno na karticu. E sad, ono glavno: taj PayPal nalog je zapravo hrvatski nalog koji sam otvorio još 2010. godine sa mojom, srpskom american express karticom (PayPal nas nije imao ni u razmatranju tada, ako neko pita zašto sam to radio). Sve je do sada funkcionisalo bez problema, narucivao sam raznu robu i na neke adrese u eu i ovde i evo za 10 godina prvi put ni se desilo da treba neko da mi vrati pare (zapravo, bio je negde 2011. neki slučaj gde je lik iz UK pokušavao kao nešto a i vrati pa mu javljao da cro nalog ne može da primi pare a kako je cifra bila mala odustao sam od zezanja sa tim).
Pitanje (konačno): koliko se čeka da PayPal uplati nazad na amex karticu, koliko je problem vraćanja para na srb amex a cro nalog?

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

Jedno pitanje, posto nemam iskustva sa PP, koristio ga davno jednom samo.

Rodjak ima nekog novca na PP kojim su mu plaćene IT usluge, on živi u inostranstvu, i ima ovde devizni račun u Intesi, poslao je upit da li moze da prebaci taj novac na devizni račun, rekli mu da ne moze, da može samo na ako sam dobro razumeo kreditnu karticu?!? Nije mi jasno to, posto ta ista kartica mora da bude vezana za taj devizni račun?!?

Da li je to samo u Intesi, ili u svim bankama? Ako imate neki predlog iz iskustva, kako najbolje uz najmanje provizija da prebaci novac na neki devizni račun u Srbiji?

Послато са SM-A715F помоћу Тапатока

Vrh Dno