Šta je novo?

Patike - naručivanje i iskustva - izbegavati sajtove "robna marka" srbija online (Zabranjeno traženje vaučera / zamena - instant ban)

Kakva su vam iskustva sa Nike Air Max 270?

Oziljno se razmisljam jedne da porucim ☺️
ok udobna patika, nista sad extra. react udobniji, meksi
zamerka je jedina za oblacenje, malo je nategnuto da ubacis nogu u samu patiku. Ja ne mogu bez "kasike"
a mozda je samo do mene 12.5 us :cool:
 
Imam ih vec neko vreme. Udobne su, ali su mi dosta udobnije AirMax 2017. Prisiven im je jezik, pa se navlace kao carape :D cak ni pertle ne vezujem, jer nemaju neku poentu
 
@Stefan1995
Ne znam da li si kupio ali mislim da ima razlike medju tim cipelama. Salomon radi winter modele koji su za mesta sa malo hladnijom klimom. Ovo je ista patika X ultra 4 Mid, samo sto je jedan Winter a jedan regularan model. Koliko se secam, obicno ima jos jedna razlika - da li je GTX ili ne. Ja imam X ultra patike i meni su vrhunske. Inace je Salomon poznat po tome da pravi jako laganu obucu. U poslednje vreme je bilo zalbi na QC ali ja kod svojih nemam ni jednu zamerku, doduse za godinu dana. Namerno nisam uzeo GTX jer bolje noga dise bolje ipak, a u Srbiji je toplo makar 9 meseci godisnje. Ja cu verovatno uzeti Lowa Zephyr kad stare cipele dotraju. Poz!
 
Poslednja izmena:
Uzeo sam x ultra 4 mid winter u beosportu, preskocio sam crne gtx posto mi trebaju prvenstveno za zimu i kisu.
 
valjaju li ove? tesko se nalazi druga boja


evo ih ovde upola cene, ko zna da li je original

 
Ovi sa KP-a čim ne rade lično preuzimanje...već su sumnjivi. Ne bih se smeo kladiti da su original, ali bih se smeo kladiti da nisu. Ni za ove u Inter Sportu nisam baš siguran da su original...
 
Ne preteruj :) Intersport je ozbiljna firma i sve je original, sve sto se zvanicno uvozi su originali ! ... ovaj sa KP verovatno prodaje nosene stvari, mozda je original ?!
 
Gde uzeti original Nike odecu, trenerke, dukseve? Neka online alternativa za nas Buzz, TAF?
 
StockX: Naručivanje sa StockX-a u Srbiju

Pozdrav svima! Pre svega da se konačno razreši dilema kod mnogih što se poručivanja sa sajta StockX tiče, jer veliki broj ljudi se ne usudjuje da poruči sa tog sajta a nekada se stvarno mogu povoljno poručiti neki modeli, uglavnom kada izadju ili kada prosto model nije toliko popularan u Americi a u Evropi se odmah rasproda (kao što je slučaj sa BW Persian Violet).

Pre svega, one priče oderu te za patike carina pa
kurirske službe donekle i nije istina.

Objasniću ceo proces iz ličnog iskustva:

15.10.2021 sam poručio sa sajta StockX i platio putem PayPal-a (uvek plaćajte putem PayPal-a, mnogo bolja opcija nego direktno platnom karticom jer u slučaju da se nešto desi sa pošiljkom, StockX-ov customer service je uglavnom beskoristan, svoje pare možete mnogo brže vratiti tako što ćete podneti "file a complain" preko paypal-a i automatski će sredstva biti blokirana dok se sve ne razreši a u 99% slučajeva bude u Vašu korist).

Poručio sam konkretno NIKE AirMax BW Persian Violet (2021) po ceni od 147$, plus 5.15$ processing fee, plus 30$ shipping fee = 182,15$

16.10.2021 je prodavac poslao patike StockX-u, 22.10 su stigle na autentifikaciju a odmah sutradan su UPS-om poslate ka Srbiji.

Iz nekog razloga su patike kružile po nekoliko UPS magacina po Americi da bi na kraju bile poslate u Keln u Nemačkoj odakle su isti dan prosledjene u Hrvatsku a odatle u Beograd (29.10).


30.10 kontaktirao me je putem telefona UPS Srbija tj Express Courier d.o.o UPS da pošaljem skeniranu dokumentaciju (ovlašćenje za carinu, izjavu da su patike za lično korišćenje kao i screenshot kupovine sa StockX-a).

03.11 patike su bile na mojoj adresi.

StockX šalje samo UPS-om što je odlično jer samim time kada ste platili 30$ shipping nema više "skrivenih troškova" poput usluge carinjenja i slično koja je izmedju 3.000-5.000 rsd koju recimo DHL naplaćuje.



Konačna cifra je bila sledeća:
182,15$ za patike
  • 10% carina na ovu cifru (1.836 rsd)
  • 20% PDV na tu cifru sa carinom (4.036 rsd)
što je 18.354 rsd za patike + 5.873 rsd carini = 24.227 rsd


Cela procedura je vrlo sigurna i nemate nikakve brige kada je StockX u pitanju a neke modele koje preprodavci po povoljnim cenama ne donose u Srb ovako možete kupiti po pristojnoj ceni za taj model.

Da nampomenem da su me BW izašle jeftinije nego preko naših preprodavaca jer ovo je drugi par koji sam kupio.
 
Kako se ostvaruju prava potrošača u slučaju da se patike poručuju na ovaj način?
 
Kako se ostvaruju prava potrošača u slučaju da se patike poručuju na ovaj način?
Tehnički, ne ostvaruju se ako očekuješ neku garanciju i slično jer patike nisu kupljene u radnji.
Što se StockX-a tiče ukoliko nešto nije u redu sa patikama kada stignu postoji cela procedura preko njihovog customer servica gde se priložu svi pisani i slikani dokazi kako bi se utvrdilo šta nije u redu, ali s' obzirom da kod njih patike prolaze proces autentifikacije koji znači da prodavac patika šalje iste StockX-u gde njihovi eksperti pregledaju patike i celokupan sadržaj, i da su vrlo rigorozni gde ukoliko je kutija oštećena oni će te patike vratiti i nabaviti vam druge pre slanja, tu brige nema.
Ali što se tiče one varijante da se posle par meseci pocepaju pa da ih vratite kao kod nas u radnji, toga kod ove internet prodaje nema.
Svakako patike koje dobijete od njih su 100% original i nove i uglavnom za Američko tržište (što je dobro), a što se samog kvaliteta tiče to nije do njih već do samo proizvodjača ali iako je StockX zvaničan sajt za prodaju oni su ipak reseller-i u neku ruku.
 
Da "pohvalim" salomon obucu..
Uzeo sam u beosport-u salomon x ultra 4 mid winter patike za zimu pre 2meseca i prvi put ih juce nosio na Kop-u i danas krenuo nesto da zavrsim do grada i ajde njih da obujem i primetio sam da mi se desna patika odlepila sa strane jedno 5cm.. Bukvalno sam ostao bez komentara, jednom nosene, tacku nemaju i da su se vec odlepile -.-
 
Poslednja izmena:
Mislim da je problem u tome kom prodavcu si dao poverenje i novac, imam iste ali kupljenje u DE i evo tri sezone su super :)
 
Bas tako. Kvalitet 0, sad krecu muke oko reklamacije, a prekopotrebne su mi.
 
Ja imam Salomon neke za sneg koje teram samo kad napada i na skijanju. Pokazale se odlicno evo guraju vec 6-7 godina mrdnule nisu. Kupljene u Intesportu.
 
Jedino ako je losa roba u beosportu, prvi put sam kupio nesto kod njih.
Preporucite nesto za zimu i gde da kupim, moze i na pm, da ne gusimo temu.
 
Salomon super cross gtx kupljene pre godinu i po u Intersportu mrdnule nigde nisu, kada ih operem izgledaju kao da su mesec dana stare.
Od zimske obuće najviše sam zadovoljan Jack Wolfskin brendom, mada ih najčešće uzimam preko. Imam jedne plitke cipele koje sam uzeo u Sport Depo-u i posle 3 godine su i dalje odlične.
 
Ne znam koliko vi hodate u patikama kad su vam nakon vise od godinu dana kao nove. 🙂 Ja prelazim 10km dnevno (i imam 102kg, verovatno je i to bitno), nakon max 2 meseca svaka patika pokaze jasne znakove habanja. Zadnje Asics Sonoma 6 GTX - kramponi se dobro izlizali. Mislio sam da kupim gore pomenute Salomon, ali strpicu se do sledece jeseni. Umesto njih, narucio sam Asics Nimbus 23 za toplije i suvo vreme, 30% popusta, pa su me izasle ispod 16k.
 
Ja imam više komada obuće za različite vremenske uslove ali opet prepešačim 4-5 km dnevno.
 
Tezina je veoma bitna.
U prilogu imate slike kako izgleda.
Razmisljam ako prihvate reklamaciju da uzmem quest 4 goretex, ako njih neko ima nek napise neko misljenje( ili njih ili opet iste..).
 

Prilozi

  • 20211129_104029.jpg
    20211129_104029.jpg
    202.2 KB · Pregleda: 138
  • 20211129_104137.jpg
    20211129_104137.jpg
    171 KB · Pregleda: 137
posle zutih od prosle godine uzeh i crne na aktuelnom popustu,po meni top za kisu i zimu za ove pare realan popust
 
Tezina je veoma bitna.
Nazalost, ali valjda bi proizvodjacima trebalo biti logicno da ako neko nosi broj 46-47, da ce imati 100-tinjak kg...

P.S. Stigle mi danas Asics Nimbus 23, preudobne su, ako mi potraju dve sezone (2x7 meseci), bice super. Deluju dosta kvalitetnije od Nike Pegasus 36, koje sam nosio ovog leta. Uz to su i udobnije, pruzaju vecu podrsku...
 
Logicno jeste, ali j8g. Isti slucaj je i kod mene.
Nimbus 23 za lepo vreme moze, dve sezone je prihvatljivo.
Cudi me da nisi uzeo adidas ultra boost, kod mene su se pokazale okej, Svugde sam ih nosio, cak i po kisi nazalost i 3godine su izdrzale, jedino sam primetio da mi je na jednoj patici djon bukvalno izlizan i da ce da pukne svakog trenutka.
 
Logicno jeste, ali j8g. Isti slucaj je i kod mene.
Nimbus 23 za lepo vreme moze, dve sezone je prihvatljivo.
Cudi me da nisi uzeo adidas ultra boost, kod mene su se pokazale okej, Svugde sam ih nosio, cak i po kisi nazalost i 3godine su izdrzale, jedino sam primetio da mi je na jednoj patici djon bukvalno izlizan i da ce da pukne svakog trenutka.
Video sam i te Adidas, ali dizajn mi se nikako ne svidja, pa ih nisam ni probao. Od Adidasa imam neke zimske duboke cipele/patike (zaboravih ime modela), jesu kvalitetno uradjene, ali ako hodam u njima vise od 2 km, boli me palac i prednji deo stopala, ne znam zasto... Zato ako sneg nije velik, koristim samo plitke vodonepropusne patike... 😁
Inace za Asics mi jedan prodavac rece da imaju najmanje reklamacija, ne znam koliko mu je za verovati... Nimbus 23 deluju prilicno kvalitetno, videcu za nekoliko meseci kako ce se pokazati... 🙂
 
Ja imam drugaciji ukus, meni su npr lepe, a ove asics onako. Svako ima drugaciji ukus, sto je i normalno.
Ovo za prednji deo stopala i palac se meni desava sa nike air max 97, ne znam sto (nisu mi male). To za prodavca mi ne pije vodu, tako su meni rekli u prodavnici za salomon obucu, da ne pamte kad su imali reklamaciju na njih, pa evo posle dva meseca prosto sam se odusevio, a druge za zimu trenutno nemam. Meni su se pre pokazale dobro adidas zute neke, kao nike manoa, te jedne sezone su imale u djaku i nikad vise, za zimu odlicne, sad da ih ima uzeo bi odmah, plus su bile oko 8000.
 
Uzeh njih na kraju i ove AirMax, bješe to ljubav na prvi pogled.
 

Prilozi

  • Screenshot_20211202-175134_Chrome.jpg
    Screenshot_20211202-175134_Chrome.jpg
    191.1 KB · Pregleda: 77
Nazad
Vrh Dno