Šta je novo?

Path of Exile

DAS samo da dodje u igru i mozemo da krenemo da sredimo to, mi smo tu :) Ajmo momci, bice ovo fino :p

Prvo, da se izvinim Okiju sto nisam odgovorio na poruku. U guzvi sam poslednjih mesec dana, cak sam i Novu godinu proveo uspavljujuci bebu, tako da me nema u igri. Licno nisam zainteresovan za prelazak u drugi guild, niti je na meni da odlucujem ista za druge, ali ako bude bilo potrebno nesto, u vidu prenosenja stvari ili slicno, mogu uvek da upalim igru brzo i resim sta god.

Nema problema drago mi je za bebca to je sigurno veca radost i sreca od ove raspale igre :d Samo mi je bilo cudno sto se nekako u isti mah desilo da ste ti i ilidan prestali da igrate no dobro sve je to ok..

da li uopste moze da se nagovesti kakva ce biti "nova liga".. i ja se nekako slazem da su i cene i itemi u standardu otisli malo predaleko... mislim sto se tice same ekonomije, mi iz domination-a mozemo fino da "zaradimo" prodavajuci iteme i currency's...

@Ozile koliko vas igra domination :D

OK, ovde mozete naci member-e SERBIA gilda:

http://www.pathofexile.com/guild/profile/20333

pa zatrazite od bilo kog officier-a da vas doda. Ili mi ovde navedite imena heroja pa cu da vas dodam.

Takodje, navedite mi ko su sve bili officier-i kod nas pa da to preslikamo u SERBIAgild.

Poslao sam PM support-u GGG-a sa pitanjem da li je moguce prebaciti extra member slotove u novi guild. Voleo bih da cujem misljenje ljudi iz BENCH-a koji su ovo kupili. U svakom slucaju ja sam prebacio 400 poena uz pomoc kojih je u SERBIA guild-u kupljeno mesta za jos 40 clanova kako bi bili sigurni da svi iz BENCH-a imaju mesta u SERBIA guild-u.

Sta jos ?

Oficiri su bili i jos uvek su: Illidan, IgorBGD (ovde Spirit) i SuperStarr, a od nas ostalih koji smo kontantno online sigurno prelazimo Oki (Petaard), toxicm (StashaB ili toxicmt) i ja (BoyanGoesBoom ili BoyanGoesHarass). Ima tu jos par ljudi poput OmeksivacBohora, Srkala i jos par njih (ne mogu da se setim, ne zamerite) koji ce mozda ostati neobavesteni ukoliko ne dolaze na forum cesto, a niko od nas ne ostane u Benchu da im javi.
edit: Ilidan je pomenuo da odmara od arpg-a, Igor se slaze sa spajanjem, a ne znam sta je sa SuperStarrom. Ako se dosetim jos nekoga ko bi zeleo da predje dopisacu.

Poslednja izmena:
Recite lideru da stavi status, da smo se spojili i da kontaktiraju nekog od vas, ostavite INGAME lika

Kako da ne.

EDIT: Da se ne bi neko uvredio, ne smeta mi sto ljudi prelaze, ali nemam nameru da drugom radim posao. Ako zelite da ljudi predju, sami ih licno informisite.

Poslednja izmena:
Kako da ne.

EDIT: Da se ne bi neko uvredio, ne smeta mi sto ljudi prelaze, ali nemam nameru da drugom radim posao. Ako zelite da ljudi predju, sami ih licno informisite.
Druze, niko od ovoga nema korist vec radimo iz dobre volje i zele za druzenjem, nema sta da nama radis posao, uzivaj u igri :)

Bilo bi lepo da postoji opcija za klan merging, da se izbegnu neprijatne situacije.

Upalio sam igru par puta u Decembru i bilo je bas nekako bzvz kada u guild prozoru vidis 1-2 coveka online, a nekad je bilo bas bas puno.
Ne treba ulaziti u razloge zasto je neko off ili online, ovo je igra i sluzi za odmaranje mozga, i niko nikoga valjda ne treba motkom da juri da pali igru :)
Pa u tom smislu mislim da je merging fer opcija prema aktivnim igracima najvise.

Upalio sam igru par puta u Decembru i bilo je bas nekako bzvz kada u guild prozoru vidis 1-2 coveka online, a nekad je bilo bas bas puno
To je i meni bas onako zalosno i ubije ti volju za igrom!Igras sam kao neki slepac!Igrao sam par puta sa @Okijem,Boyan i toxic-om i mogu reci da je sa njima milina igrati!Za svaku pohvalu je to sto u nasem guild-u je svako spreman da ti pomogne,na ovaj ili onaj nacin!Zanimljivo je solo dok se levelujes,ali kad predjes 70-ti level onda postaje zamorno!
Ja nisam upalio igru vec nekih nedelju dana,ali to ne znaci da necu u skorije vreme posto se trenutno zanimam sa drugim naslovima!Ako slucajno bude mesta u guild-u dodajte i mene "OmeksivacBohor"
(@Boyan me je naveo,hvala mu na tome:wave:)
U slucaju da je problem sa mestom,posto se ipak to placa,bolje me izostavite u ubacite nekog ko ce biti vise aktivniji!

Poslednja izmena:
Upravo to, ne treba upirati prstom i terati ljude da igraju jer su igre hobi, a ne moranje. Sa druge strane neko ko ima vise vremena biva onemogucen da progresuje i osudjen je na pubove, a to cesto ne bude fun. Tako da kako god da ga okrenemo nekome nece biti po volji. Iskreno, meni je zao sto moram da napustim bench, ali to ne znaci da ne zelim da igram sa vama koji budete ostali tamo, samo zelim da imam opciju da unutar gilde napravim party, a ne ga gledam pub listu. Imamo se u prijateljima i uvek mozemo napraviti grupu.

Bice mesta za sve.
Ja nisam imao za cilj da razbijam Bench guild. Mislio sam da svi skupa predjemo u SERBIA guild, da bude isto kao pre samo vise igraca sa ciljem da probamo malo bolje da se organizujemo za mape, pvp i ostalo..

GGG mi je odgovorio, kazu da moze da se prebace member slotovi u drugi guild. Uslovi su da se prvi guild isprazni a zatm da leader posalje mejl GGG-u. Tako da ostaje na Versus-u i ljudima koji cine core BENCH guild-a (Ilidan i ostali..). Ponavaljm, ne zelim nikoga da teram na bilo sta, cilj mi je jedino bio da povecam kvalitet igre, nista drugo.

Dosad sam igram uglavnom public mape a danas sam prvi put igrao nekoliko sati igrao sa ekipom iz guild-a i mogu reci da je ovo pun pogodak.

Ne razumem zasto se svi ne udruzite (nije bitno ko kod koga prelazi).
Zasto bi neki uopste ostali u bench guildu ?

Isto i za D3 kada izadju klanovi, treba napraviti jedan veliki, da igraju svi (bench, sk, rur itd...)
U pocetku veliki broj igraca zavara, ali posle par meseci dosta ljudi se smori i odustane, tako da sam ja uvek za spajanje.

Bolje 1 guild sa 25 igraca nego 3 sa 8.

Samo jedno kratko pitanjce. Short allocation item mode i perma, kako tacno funkcionise? Poceo sam sa drugarom pa ne mozemo bas da skontamo po kom sistemu delimo loot.

kada dropne odredjeni item (vredniji) ili neki gem ili neki orb imas nekoliko sekiundi da ga pokupis, ako ga ne pokupis postaje dostupan svima u partyju

a ako je perma mod, onda je i dalje samo meni dostupan ali bez vremenskog limita ili?

da, postaje dostupan svima kad napustis instancu

Perma ti je kao diablo, svako ima svoj loot, a short allocation ti je kao diablo, ali na kratko (ne znam tacno koliko), nakon toga svi vide sav loot. Uglavnom je bitno za public game, ako igras sa ortakom uvek mozete da se dogovorite, nema ninja lootinga :D

Edit: Eto sta se desava kad je pitanje poslednje na strani, a majmun ne gleda da li ima sledece :d

Poslednja izmena:
Smor je i meni da igram solo, jeste da nisam presao igru na Normal ali nesto mi nije interesantna prica pa mogu samo da preletim.

Steam name u potpisu, pa ako ste voljni da me dodate u taj guild, mada nisam u mogucnosti cesto da igram (uglavnom vikend) tako da ako ima neki limit za clanove a pun je guild slobodno me izbacite.

Moras da ostavis ime karaktera iz igre, steam name ne znaci nista

Ime karaktera je: Yebiwetar

Ako su svi u Bench guildu voljni da ga napuste, onda cu ja uraditi to sto treba za prebacivanje tabova i mesta za clanove. Sto se tice pitanja o odluci da se ne prelazi, itd., ne bih da idem u detalje, ali generalno imam averziju prema klanovima/guildovima koji se nazivaju Srbi, Srbija do Tokija, 4S, 1389, Balkan i slicno.

ja necu prelaziti, a ko hoce svejedno mi je, svako moze da radi sta zeli :)

Mozda vec pocinjem da se ponavljam, ali jednostavno situacija je takva. Prioriteti su nam drugaciji kada su igre u pitanju. Neko poe igra casual, neko ne igra zbog irl obaveza, a neko kome je to jedina igra koju igra ne moze da progresuje. Sa druge strane slazem se sa Versusom kada je ime gilde u pitanju posto sam i sam alergican na sve sto ima Srbiju, Balkan, exyu i takve stvar u nazivu jer nisam imao dobra iskustva sa takvim gildama, ali beggars can't be choosers i nadam se da ce ovaj put biti drugacije. Jos jednom, no hard feelings prema vama koji ostajete u Benchu, uvek cu biti voljan da odigramo koju mapu, capture the flag ili bilo sta drugo.

Dosta ljudi je vec preslo, pa ako vec radimo merging ne bi bilo lose da se napravi neko glasanje za ime novonastalog klana.
Ni ja nesto nisam odusevljen pomenutim nazivima.

Nisam siguran da li moze da se promeni ime klana, ali verujem da bi GGG to odradio ukoliko bi odradili kompletan merging. Ukoliko momcima iz Srbija guilda ime nije bitno, a ostatak Bencha zeli da predje ako budemo mogli da promenimo ime mogli bismo da osmislimo bilo koje trece ime koje ce zadovoljiti sve ili makar vecinu. Ako se krene u tu neku pricu, sto se mene tice, moze bilo sta samo da nema niceg nacionalistickog u sebi. Na kraju krajeva sve je stvar dogovora i kompromisa.
edit: Ukoliko je uslov da ime gilde ima neke primese Balkana kako bi se lakse raspoznavali or whatever onda je moj predlog Dukes of Adria ili bilo sta sto ne jeci na sva zvona da smo sa Balkana, a opet je dovoljno suptilno pokazano odakle smo.

Poslednja izmena:
opet potrebna mala pomoc, igram duelista lvl18, i igram dual wield, najvise forsiram dual strike gem, u pocetku dok sam ja skontao da su skillovi u stvari gemovi ja prodao nekoliko gemova koje sam dobio kao nagrade za questove u act1. Postoji li sansa da se ponovo nabavi gem koji sam dobio preko questa? i da li se gem leveluje samo time sto je eqiuppovan ili se vise leveluje ako ga koristim?

edit: Takodje ako moze preporuka koje gemove da koristim za dual wield duelista (trenutno nosim neki axe i cleaver, oko 200+ dpsa i preko 300 armora sto je za 18 lvl cini mi se ok, kripovi u act2 pocetku mi jedva skinu nesto .. ) i da li da podjednako dizem i str i dex u pasivnom drvetu ili malo vise dex?

Poslednja izmena:
mozes sa novim charom ponovo da odradis te questove i dobijes ponovo te gemove :)
gem se leveluje ako je socketovan, mozes da ga stavis i u secondary oruzja

Nazad
Vrh Dno