Šta je novo?

Path of Exile

Vi sto imate mrznju, gnusenje itd prema samom pomenu imena SRBIJA, vi onda niste ni vredni da predjete, ko je preso - dobrodosao, za sada je sve OK, ljudi diskutuju igraju mape, savetuju se medjusobno.
Ne mora da se prebacuju tabovi ili sta vec, uzeli smo sve sami, imamo dovoljno. Ime necemo menjati i to je to ;)

Daleko bilo da neko mrzi i gnusa se, ja to recimo nigde nisam procitao u komentarima.
Meni na pr. smeta sto vec godinama, u mnogim MP igrama, prvi i skoro jedini motiv izbora imena je nacionalnost.
Igre i politika (i nacionalizam) mi jednostavno ne idu zajedno.

Ni meni iskreno nije nikad bilo jasno to Srbija, Hrvatska ili sta vec. Oko eventualno tu nesto kao balkan, cisto zbog jezika, inace totalno besmisleno.

Pricacu u svoje ime - Daleko od toga da se gnusam Srbije ili da se sramim sto sam Srbin. Poenta moje price je bila da nacionalizam i gaming ne idu zajedno ili ih barem nema potrebe ukrstati. Meni licno gaming sluzi da odmorim mozak od irl obaveza, a ne da dokazujem svoju nacionalnu pripadnost i da se dicim njome. Ne kazem da iko drugi to radi ili to zeli da radi kada tako nazove guildu, cisto da se ogradim odmah. Druga stvar, od dial up-a igram online (koliko god to smesno zvucalo) i iskustva su mi takva da guilde sa nazivima kakve je Versus pomenuo uzimam sa rezervom. Imao sam prilike da, veoma kratko, budem deo gilde koju je vodio neki matori nacionalista koji je zeleo iskljucivo Srbe u svojoj gildi, a meni takav stav smeta. Samo diskutujemo, zato forum i sluzi. Opet ponavljam, ne govorim da je guilda Srbija takva jer za sada imam i vise nego fenomenalnu komunikaciju sa svima i vidim da su ljudi prijatni. To su samo bila moja dva centa, nije mi bila namera da unesem raskol medju ljude...

Poslednja izmena:
Deinstalirao...dosadilo...vec od 50-tog nivoa treba da postane posao da bi i dalje napredovao...smorilo me...

I meni isto!Koliko sam pre igrao kao blesav toliko me sada ne privlaci!Mogu da igram,ali jednostavno mi nesto tu fali,a ne mogu da objasnim sta!Mozda neka vrsta AH-a da bi mogao prodavati moju i kupovati bolju opremu!Ovako je jako tesko nesto prodati,a da ne spamujes chat do besvesti!

Poslednja izmena:
OK Boyane, mogu da razumem to sto si napisao, ali ako ti kazemo da u ovom gildu nije rec o Srbovanju, mislis da te lazemo?
Ja sam ime guilda shvatio samo kao naznaku odakle su clanovi i to je sve.
U svakom slucaju Versus se dokazao da je veliki vodja Bench gilda, prvo sa komentarom o pravljenju usluge a zatim i sad sa ovim.

Ja sam se zahvalio GGG-u sto su hteli da nam izadju u susret:

Thanks for your reply!
Unfortunately, we could not agree on merging two guilds. I guess thats nothing new - through entire history Serbs could never agree on important things and almost always over some trivial stuff (in this case it was the name of the guild).
Anyway, thanks again for your willingness to help us, we will continue playing.

Keep up the good work!

Sto se mene tice voleo bih da se klanovi naprave prema ligi u kojoj igraju, ovde se vise ne zna ko pije ko placa u chatu. :)

Posto su ionako imena nevazna, evo lepo Bench moze da bude mesto okupljanja igraca nove lige kada bude uskoro.

Naprotiv, samo sam izneo svoja iskustva, ali i dodao da za sada imam odlicnu komunikaciju sa svima iz nove guilde i da su svi momci (devojke jos nisam video :) ) na mestu. Nije mi namera da dizem revoluciju oko toga niti da ikome kvarim dozivljaj. Samo sam member kao i svako drugi. To sto ja ili neko drugi imamo losa iskustva sa srbovanjem u gamingu ne mora da znaci da ce to i ovde biti slucaj. Ime je najmanje bitno ako su ljudi u guildi okej. Prosto, ko se opece na mleko taj i u jogurt duva. :)
edit: Slazem se sa Spiritom. U Benchu je vecina igrala domination/nemesis uz par ljudi na standardu, a koliko sam primetio u Srbiji vecina igra na standard, ali ima i par ljudi koji igraju domination. Mene najvise interesuje ima li koga ko ce igrati PvP, jer mi PvE malo postaje jednolican, a PvP otvara nova vrata kada je u pitanju theorycrafting.

Poslednja izmena:
pa sto se onda uopste prelazi u drugi guild ako tamo nema igraca koji igraju u ligi koju igrate :) onda se doslo na isto :)

DAS, odgovarao sam na pitanje zasto ljudi tj. licno ja ne zelim da predjem, nisam imao nameru da vredjam one koji prelaze. Drugo, nisam ja nikakav predstavnik Bench foruma/sajta, niti mogu da zastupam misljenja i odluke drugih u guildu. Vise puta sam spominjao da sam napravio guild samo zato sto niko od ovih ljudi koji cesce igraju tada nisu bili online. Ponudio sam da posaljem email GGGu ako su svi voljni da napuste pa da se prenesu kupljene stvari, ne razumem sta ti tacno smeta.

To sto su neki ljudi ubedjeni da oni koji izbegavaju guildove sa takvim imenima imaju problema sa svojom zemljom nisu svesni da upravo izbegavam te ljude, a ne sliku svoje zemlje i slicno. Nemam nameru da delim guild sa ljudima koji su toliko iskompleksirani da mora da nabijaju lazni patriotizam tj. nacionalizam u necemu gde treba da odmaram mozak i da se zanimam. Valjda ste i sami mogli videti da smo u Bench guildu imali ljude koji su pricali jekavicom, radije bih tu jednu osobu zadrzao u guildu nego glumio Seselja online.

EDIT: Sto se tice mog komentara oko pravljenja usluge, to je bilo samo na onu "sugestiju" da stavim u poruci dana da se prelazi u guild Serbia. Posto nisam jedini koji ne prelazi, nisam zeleo tako nesto da sugestiram nekom. Na kraju krajeva, ne razumem zasto si sve ovo licno shvatio kad nije na tebe ni bilo ciljano.

Poslednja izmena:
Pozdrav, kome mogu da se obratim za ulazak u guild Serbia? Nadimak u igri mi je Marezz, ako moze neko da mi posalje poziv :) Jos uvek sam nov :D

pa sto se onda uopste prelazi u drugi guild ako tamo nema igraca koji igraju u ligi koju igrate :) onda se doslo na isto :)

Ja nisam mesec dana palio igru, pa sam razumeo da se vecina aktivnih igraca dogovorila da predje. DAS, Oki, Boyan itd... Takvi su bili postovi posle DAS-ovog predloga.

Situacija je bila takva da je poslednjih par nedelja bilo 4-5 aktivnih igraca. Nije bas bilo dovoljno ni da oformimo full party kao ljudi i visili smo po pubovima ili igralo solo. Ako na to jos dodas da su DAS i Toster (ne znam mu nick ovde) momci koji igraju standard jasno ti je koliko nas je bilo u domination poslednjih par nedelja. :)

Da se sve ovo poslednje stavi po strani, ja licno nisam presao samo zbog toga sto sam video da trenutno [barem do kraja februara kada domination nestaje] isti taj dom igra 5 ljudi dok standard igra 40+
Kako se slazem sa DAS-om da je igra u ovom stadijumu takva da timski mozes da progresujes, ja trenutno sebe ne vidim tamo jer isto mi je igrao pub ili sa nasa 2-3 lika..uostalom uvek mozemo da se dodamo na listu ko se nije dodao i resen problem.
Da igram standard, pa i da kazem sebi ajde uvek ce biti 6 people party i da ne razmisljam, ovako kao sto ilidan kaze dodje mu na isto...

I da, i ja sam malo alergican na potenciranje stvari koje nemaju veze sa video igrama.

opet potrebna mala pomoc, igram duelista lvl18, i igram dual wield, najvise forsiram dual strike gem, u pocetku dok sam ja skontao da su skillovi u stvari gemovi ja prodao nekoliko gemova koje sam dobio kao nagrade za questove u act1. Postoji li sansa da se ponovo nabavi gem koji sam dobio preko questa? i da li se gem leveluje samo time sto je eqiuppovan ili se vise leveluje ako ga koristim?

edit: Takodje ako moze preporuka koje gemove da koristim za dual wield duelista (trenutno nosim neki axe i cleaver, oko 200+ dpsa i preko 300 armora sto je za 18 lvl cini mi se ok, kripovi u act2 pocetku mi jedva skinu nesto .. ) i da li da podjednako dizem i str i dex u pasivnom drvetu ili malo vise dex?

Duelist sa dual strike skillom je odličan izbor!

Gemovi se leveluju uvek, jedino što je potrebno da ih imaš u nekom socketu. Nema nikakve veze da li koristiš te skillove ili ne. Isto tako, možeš i da staviš gemove u off-hand slotove, tj ona dva slota za oružja koja ne koristiš, i to sa jedinom svrhom da ti se tako leveluju dodatni gemovi u pozadini. Možda ti neki zatreba kasnije, a možda da ih prodaš (ako ih leveluješ do 20, što treba jako puno vremena).

Pošto su to u pitanju gemovi iz Act 1 na normal težini, imaš dve varijante: 1) Najjeftiniji način da ih nabaviš je da pokreneš novog karaktera, pokupi gemove, stashuj i prebaci na tvog duelista. 2) Najbrži način da ih pokupiš, je da ih kupiš na trade chat. Cena po gemu može da izađe recimo 1 alchemy, ne više od toga.

Za gemove probaj ovako nešto: Dual Strike + Melee Splash + Multistrike + Melee Physical Damage + Added Fire Damage + Faster Attacks / Weapon Elemental Damage. Inače, tokom ranog levelovanja možeš da staviš 2 ova oružja Mightflay, jeftina su, i kad staviš prva 4 gema na listi u 4L armor, u principu ima da se leveluješ veoma, veoma brzo. Gledaj da nađeš ili to ili nešto slično dokle god je jeftino, dok ne dođeš do kasnije u igri kad ćeš tražiti neka 200+ dps oružja.

Poslednja izmena:
samo ovaj deo
Za gemove probaj ovako nešto: Dual Strike + Melee Splash + Multistrike + Melee Physical Damage + Added Fire Damage + Faster Attacks / Weapon Elemental Damage
za ovo je potreban 6L armor sto je nemoguce dobiti (barem ne normalan igrac)

Neka izbacuje sa desna visak. :)

Da razjasnimo, kao sto u sportu pored nasih sportista stoji ime Srbija, mislim da i u ovom [cyber sporty], mozemo da prezentujemo nasu zemlju. U guildi ima i Hrvata, Bosanaca, svi se druze, nema nacionalizma niti toga slicnog, tako da za sada sve funkcionise kako treba i nadam se da ce biti tako.

Malo se kraftovalo i eto pred kraj lige dobijem ovako nesto... nije da sam nezadovoljan ali opet.. drop je ljudi KATASTROFA..

noz.png

Veci je merak kada napravis nesto ovakvo nego kada ti padne :)
Koristis ili prodajes taj dagger?

od kako ga koristim sabijam zivot :D gotovo sve oneshoot-ujem. bosove ubijam iz 5-6 hit-a.. jedini koji bas smara je onaj pauk u jungle valley jer spawn-uje kao mentol gazilijardu onih malih ali u svakom slucaju sve je mnooooooogo lakse.. ipak je to 334 pdps-a.. jos kada budem lvl 90 to ce bas bas da leti.. mapu 72 ocistim celu za doslovce 5 minuta.

ostaje zal sto za mesec dana dolazi nova liga a ovaj char ide u standard.. ili kako god... cena mu je otprilike izmedju 30-60 exalted-a.. sada zavisi koliko ko hoce da da.. ali je trenutno treci najbolji na domination-u koji se prodaje...

najbolje bi bilo da ga uvaljam za exaltede da nekako dodjem do mirror-a i onda lagano sta god da budem igrao bicu u velikoj prednosti... ogroman rizik se isplati ispada..

http://poe.xyz.is/search/obasitubaninog cene i odnosi..

Poslednja izmena:
Vidim dosta ljudi je poprilicno batalilo igru ajde saljite te orbove nama sto smo jos napaljeni na igru xD,Probao pre nepun mesec i sasvim je ok samo ne vidim u cemu se ovde ogleda end game?Samo PvP?

*** tek je izasla igra,end game je generalno nikakav.Videcemo kad stigne 1.1 patch,najavljuju velike promene.Igra je fantasticna,osim bljutavog eng game-a,mape su ok solucija,ali jedino unique mape donose kakvu takvu zanimaciju(ako je uopste i moguca posle milion ponavljanja).Do pre mesec dana,prakticno sam igrao samo Path of Exile,sada nisam pustio mesec dana :)

^
Nisam ni ja skoro igrao,a nemam ni zelju!Morace promenuti nesto ako hoce da zadrze igrace!

Sto se mene tice, pre svega lag. A to ce biti malo teze, posto im je net code krsh.

To pogotovo,50% sto sam poginuo sigurno je zbog toga!Po meni bi bilo dobro kad bi ubacili neku vrstu AH kao u Diablo-u,da olaksaju trejd posto je u ovom stanju jako tesko nesto prodati!

Evo jedan zanimljiv podcast:

Nazad
Vrh Dno