Šta je novo?

Path of Exile

Poslednja izmena:
Poz ljudi, dugo me nije bilo u Path Of Exile svetu pa sam mnogo stvari zaboravio a neke su se bez mog znanja promenije, stoga imam par pitanja.
Vidim da su se sada pojavili Bronzescale itemi, da li su ti itemi bolji od rare?
Ja sam 45 lvl, cruel difficulty, normal league, drug je danas po prvi put napravio karaktera, nasli smo se u prvom gradu prvog acta (Lioneye's Watch), sa namerom da mu ja pomognem da predje par kvestova, da ne davim previse, krenuli smo kao party, prosli par oblasti i drug mi se pozalio da ne dobija nikakav XP kada je u party-ju, ja nisam mogao sa sigurnoscu da mu kazem zasto, jer sam jako davno zadnji put igrao coop sa nekim. Da li se XP u party deli na pola ili svako dobija svoj XP za kripove koje ubije? Da li je mozda razlog tome sto sam mnogo veci lvl od njega, pa je to neki vid sprecavanja brzog lvlovanja ili sta? voleo bih da dobijem odgovor na ta pitanja, kako bih znao da li cu moci da nastavim sa njim da igram u coop (ne znam, mozda se nesto i izbagovalo tada) ili cu morati da pocnem sa novim karakterom, kako bi igrali zajedno.

Postoje exp penali ako je razlika u lvlima izmedju dva karaktera prevelika. Ti njega svakako mozes boostovati, ali samo u vidu prelazenja kvestova. Sav exp koji bude hteo da zaradi morace solo ili kroz public legde/fellshrine/docks/city of sarn i slicno.
The multiplier for experience while in a party is players share (Level+10)^2.71 divided by the total of all players shares.
For example, if a level 10 player was partied with a level 30 player:
Level 10 player's share: (10+10)^2.71 = 3355
Level 30 player's share: (30+10)^2.71 = 21957
Total Shares: 3356 + 21957 = 25313
Percentual Share of experience:
Level 10 player would receive: 3355/25313 = 0.132 = 13.2% of the XP
Level 30 player would receive: 21957/25313 = 0.867 = 86.7% of the XP
Being in an area with a party member grants you a 30% experience bonus. Monsters give +50% base XP for every party member after the first. Experience is only shared with other players who are near you (roughly two screens). Monsters are still made harder by players elsewhere on the level. Only party members actually in the instance count toward getting XP. If one member is in town he gets no XP. - Ovo kaze wiki, nadam se da ti je pomoglo.

Zamolio bih guild leadera ili nekoga od oficira da, ako je moguce, posalje i meni invite ako nije problem. Acc Boyan ili trenutni char BoyanGoesBoom.
EDIT: Interesantno je koliko uticaja streameri imaju na nas obicne. Hteo sam da probam neki self found EA build i vidim da Willywonka pravi EA build takodje. Glavu dajem da ce biti pregrst EA buildova prvih mesec dana + onih buildova koje Krip bude pravio.

Poslednja izmena:
Probao bih ovu igru, da li da krenem Standard ili Domination?

Slobodno kreni Domination ligu. Ekonomija ce biti bolja, vecina nasih igraca ce biti tamo, a posto liga traje 4 meseca svakako ces se prebaciti u Standard ligu kada to vreme istekne.

Dovukoh se nekako do trećeg akta na Cruel-u u Domination ligi i za sada 3 mršava unique-a total. Goldrim, Deidbell i Icetomb. Nisam namerno uzeo Sciona da ga isprobam jer sam hteo oprobanu kombinaciju sa ''vatrenim templarom'' no dobri štapovi me zaobilaze pa za sada završih sa nekim sikirčetom. Do merciless ću valjda da se vratim na pravi put. Orbovi slabo idu, juče 3 chaos-a, par alchemy-ja i poneki fuse, danas 1 gcp i neka sića.
Ono što mi je zanimljivo Rogue Exiles-i se pojavljuju k'o blesavi, maltene u svakoj trećoj zoni i ako ništa drugo, bar su puni rare-ova. (barem je tako bilo za sada)
Baš su lepo uradili Imperial gardens, biće tu milina da se farmuje na merciju. :)

Prilozi

• screenshot-0033.jpg
    screenshot-0033.jpg
    512 KB · Pregleda: 96
  • screenshot-0034.jpg
    screenshot-0034.jpg
    463.3 KB · Pregleda: 96
  • screenshot-0042.jpg
    screenshot-0042.jpg
    386.8 KB · Pregleda: 85
Poslednja izmena:
Moze li mi neko reci da li su bronzani itemi bolji od rare ili nisu?
da li ide:
common, magic, bronzescale, rare;
ili
common, magic, rare, bronzescale;
?

PoE wiki još nije ažuriran sa najnovijim unique predmetima, ali danas sam slučajno u trade chatu video ovo novo čudo - Berek's Pass Two stone ring. Ima ga i na forumu u ponekom ''shop-u''. Mislim da bi lepo išao uz The searing touch+Hrimnor resolve helmet, baš onako lepa vatrica da se naloži. :)

Prilozi

• prsten.jpg
    prsten.jpg
    81.6 KB · Pregleda: 95
Poslednja izmena:
znaci ovaj cast on damage taken je tako dojaja support da nemam reci :D

Može li neko da mi opiše kako radi Cast on Death?
Bacim cast na Miniona pa kad zagine aktivira se nešto ili moram da imam linkovan ovaj gem + cast gem + raise zombie da bi ovaj skil / cast automatski radio?

Causes linked spells to activate when the player is killed.
Posto ne kaze unit, vec player mislim da nece raditi na zombijima. Kontam da je to vise pvp gem. Lupam, ali tipa u Capture the flag lik koji nosi zastavu veze cold snap+crit chance+ele proliferation i ako ga uhvate i ubiju on uspe da (uz malo srece) zamrzne protivnike i neko od njegovih pokupi zastavu or something like that.

Mislim da je OVO dobar start za Marauder karaktera.
Sve posle ovoga je jako blizu - Life, DMG, Resistance, Armor, Intelligence, Dexterity... Šta mislite o ovakvom početku?

Koji build planiras da igras? Generalno deluje mi okej, samo mislim da si trebao da uzmes ostale life nodove i reduced crit dmg na pocetku Marauderovog dela. Kada budes imao veci hp pool ta regeneracija ce ti raditi ogroman posao, a end game mobovi mogu veoma jako da kritnu, pa ce ti ovaj crit reduction spasiti zivot. Desavalo mi se da me udare i po 3.5-8k (doduse bez upaljenog granite flaska, jer ne mozes uvek da predvidis), tako da je to sto bih ja za sada menjao.
Duestov pasivni deo ima predobre nodove, mislim da bi i tu trebao da se prosetas. Sto se Keystonova tice morao bih da znam koji build planiras i da li zelis sa tim likom da igras pvp kasnije.

Iskreno nisam razmisljao o tom Scion delu uopste, nisam jos ni video sve promene sto su odradili. Tek sam sad primetio da je Blood Pact pomeren i da su Strength Projectiles daleko blizi. Posto cu ja verovatno 2h Maraudera umesto 1h, mislim da ce mi do kraja izgledati ovako. Sklepano za 2 minute, verovatno cu kasnije jos doraditi. Ovih preostalih 20 poena bih iskoristio na damage, u zavisnosti koji unique/rare weapon mi zapadne.

Poceo da igram.... Shobot - Leprsavipirinac (Marauder) :)

Tosa - SrdjanT (Dualist)

Mnogo mi se dopada Loot sistem u partiju, podešavanja za grabljenje :D. I generalno što se vidi šta kome padne, baš doprinosi nekom ložačkom efektu. Tako nešto fali u d3 mnogo.

Takodje je lepo što može da padne neki od vrednih orbova od početka.

Malo mi je čudno što nema neke valute kao Gold, nisam video igru ovakvog tipa bez toga ali ne smeta u principu...

Plusevi za Skill sistem kako je odradjen, i pasivne i gemove.

Plusevi za Chat sistem, igra deluje živa!

Za dva dana igranja sam dogurao do 22 levela i pao jedan Unique, neki štit, a ja Ranger.

Kao što većina piše, generalno izgleda dobro i bolje od d3 u mnogo čemu ali animacije i lokacije koje su sve nekako slične i ružne, deluju kao da su radjene pre 15 godina sa tab mapom zajedno. :)

Poslednja izmena:
Prvi akt je malo zapušten mislim da ce da rade revamp istog

Uzeo sam Sciona da probam, evo neki trenutni build:

Razmisljam jos koji cu build napraviti sto se tice single target i AoE skila, kao i da li cu ici na Chaois Inoculation i Ghost Reaver varijantu... Posto sam uzeo 40 HP od Oaka, mislim da cu sa ovim charom ipak preskociti CI.

Pao je i prvi legendary item u Domination ligi: :)

Lioneye's Paws.JPG

evo i moj prvi legendary :)

sker.png

Unique se kaže , ne huli :)

Gz ;-)

Neko je na chatu juce pominjao da ceka da stash tabovi opet budu na popustu, pa cisto da skrenem paznju da su danas na popustu od 33% (20 per tab) i tesko da ce ici jeftinije.
Brightbeak unique je predobar za lvlovanje ako ga uparis sa Ground Slamom :)

Versus koje gemove/ spellove koristis kod maraudera 2h? Posto se ja razmisljam isto da krenem sa njim.

Domination liga:
Poklanjam sjajno 2H sekirče -level 28- (200Dps, a može i još 10% da se naoštri) s kojim sam prepeglao ceo normal + pola cruel-a opušteno. Pošto još uvek dobrih štapova (spell dam + fire dam) nema ni za lek i dalje sam pri sekirama, trenutno imam neku od 300Dps, a kad nađem sebi bolje pokloniću i nju.
Poklanjam i ova dva oružja, rapier (za level 46 100+Dps fis i 120Dps ele Aps 2,04) i luk, oba ilvl oko 50 (nisam tačno proveravao, ali u tim zonama su pali) pa ako nekome znače - nek se javi. Da neki ninja lurker ne pokupi predmete pre forumaša neću odmah da postujem IGN. :)

Prilozi

• sekirche.jpg
    sekirche.jpg
    59.3 KB · Pregleda: 77
  • luk.jpg
    luk.jpg
    76.4 KB · Pregleda: 62
  • mac.jpg
    mac.jpg
    70.4 KB · Pregleda: 63
Poslednja izmena:
Ja baš imam problema sa bildom, previše konfuzno, a kasnije će biti kasno kad zeznem pasivne... Ima li neki generalni tip za Ranger?

kull, moze li ta sekira? Ne moras poklanjati, slobodno mi reci cenu. :)

kzs12, nisam imao srece sa dropovima gemova, tako da za sada samo koristim Heavy Strike sa Melee Splash, More Physical Damage i Life Leech. Osim toga, koristim i Endurance Cry i Warlord's Mark (ovo je da mogu tenkovati u grupi).

Vrh Dno