Šta je novo?

Path of Exile

Ne mozes da ozivis ljude, teleportujes se do party membera tako sto oni otvore town portal. Isto kao i u D2.

Ne morate da koristite gemove da bi se lvlovali dovoljno je da ih nosite u gearu...
Glavna car igre je u hard core ligama npr onslaught... Ovako u normalu vrlo brzo smori.

Poslednja izmena:
hvala Versusu na par itema :) trenutno sam lvl34 ranger, i lagano napredujem (dobih i jos jedan legendary)

Ako budete pravili nove karaktere u Hardcore/Onslaught ligama, javljajte ovde. Batalio sam nakon sto mi je Marauder poginuo u act 3 na Merciless, pa bih ovaj put u grupi ako je moguce.

Koliko gb zauzima igra?

6.9GB

Ako budete pravili nove karaktere u Hardcore/Onslaught ligama, javljajte ovde. Batalio sam nakon sto mi je Marauder poginuo u act 3 na Merciless, pa bih ovaj put u grupi ako je moguce.

Nisam ovo razumeo, ja sam krenuo na normal da igram sa warriorom, sad sam 22 lvl, jel te lige sto spominjes mogu da igram sa mojim warriorom ili moram da napravim novog karaktera iskljucivo za tu hardcore/onslaught ligu? *** ne razumem se pa moram da pitam.
Takodje ako neko ima neke iteme za warriora da mu ne trebaju neka se javi. Poceo sam da ginem poprilicno od 20-lvla.... :D

Lige su odvojene moras nove karaktere da pravis
Sve je odvojeno stash itd ... mada mozes da chatujes izmedju naravno.
Ako zagines u harcore/onslaught ne gubis karaktera samo te izbace iz lige u noob normal ligu sto je kao smrt stim da mozes svremena da vreme da udjes proveris neki build eksperiment itd ;)

A po cemu se tacno razlikuje hardcore/onslaught liga od noob normal lige? Pretpostavljam da je tezina u pitanju ima li jos nesto, jel se dobijaju bolji itemi i sl?

Normal liga lije noob liga, likovi koji su dogurali do 100-og levela su u normal ligi (nisam skoro proveravao dali ih ima vise od jednog :)), pa ti ih sad nazovi noob-ovima.
Hardcore i onslaught lige su za one koje hoce da se dokazuju, takmice. Ena ga Kripp krece onslaught po ko zna koji put jer gine non stop :D
Ko hoce da igra ovu igru da bi nabudzio lika onako kako je zamislio (mada, garantujem da ce da promeni pravce razvoja lika u toku igre kako bude ucio nove stvari), preporucujem normal ligu.

Inace, harcore ima istu tezinu i iteme kao i normal ali imas pravo da zagines jednom i vise nisi u njoj nego te salju u nrmal ligu.
Anarchy i onslaught su privremene lige (cini mi se da traju do oktobra) i teze su od normal i hardcore (u onslaught su mobovi jaci za 20%) i neki novi itemi mogu da ispadnu samo u njima. Medjuim, ko pogine u recimo onslaught ligi sa novim itemima, prebacuje se u normal ligu sa novim itemima tako da se ti itemi na ovaj nacin mogu pojaviti u normal ligi. Ovaj deo mi se ne svidja - ili treba da ubace te iteme u normal ligu da dropuju ili da kada pogines u onslaught ligi sa tim itemom da se uniste itemi.

Ovo je interesantno :D
Pretpostavljam da se za Anarchy i onslaught ligu kreiraju timovi kako bi se sto dalje doguralo. Pojedinac nema bas neke sanse da dogura daleko.
Koji je neki prosek (lvl) gde osrednji igrac dogura u Anarchy i onslaught ligi?

Normal liga lije noob liga, likovi koji su dogurali do 100-og levela su u normal ligi (nisam skoro proveravao dali ih ima vise od jednog :)), pa ti ih sad nazovi noob-ovima.
Hardcore i onslaught lige su za one koje hoce da se dokazuju, takmice. Ena ga Kripp krece onslaught po ko zna koji put jer gine non stop :D
Ko hoce da igra ovu igru da bi nabudzio lika onako kako je zamislio (mada, garantujem da ce da promeni pravce razvoja lika u toku igre kako bude ucio nove stvari), preporucujem normal ligu.

Inace, harcore ima istu tezinu i iteme kao i normal ali imas pravo da zagines jednom i vise nisi u njoj nego te salju u nrmal ligu.
Anarchy i onslaught su privremene lige (cini mi se da traju do oktobra) i teze su od normal i hardcore (u onslaught su mobovi jaci za 20%) i neki novi itemi mogu da ispadnu samo u njima. Medjuim, ko pogine u recimo onslaught ligi sa novim itemima, prebacuje se u normal ligu sa novim itemima tako da se ti itemi na ovaj nacin mogu pojaviti u normal ligi. Ovaj deo mi se ne svidja - ili treba da ubace te iteme u normal ligu da dropuju ili da kada pogines u onslaught ligi sa tim itemom da se uniste itemi.

Nije noob liga, ali jeste :) ... Može ko hoće do lvl100 kada možeš da umires do lvl90 ko blesav. Ne vidim tu neku težinu samo grindovanje ;-)

Takodje normal i Anarchy i preporučujem za ljude koji probaju igru prvi put, tek posle treba sa predju u hard core kada se izvešte u normalu.

Nema sta tu da se diskutuje ne govorim to da vređam ili spuštam bilo koga hard-core i onslaught su mnogo teže lige. Jer postoje dodatna pravila... Nema umiranja je dovoljno samo po sebi a xp loss na normalu je beznačajan. Onslaught je još bolesniji jer monsters udaraju i kreću se 20%brze. Dovoljno je reći da velika većina i neće probati hardcore lige već će ostati u normalu. To su ljudi koji hoce da igraju opušteno i bez mnogo muke i da uživaju u igri bez rizika i to je sasvim ok ;-)

Što se tiče kripparina koji jeste najpopularniji streamer i jeste dobar, ali nije on biblija:) A i ne umire tako često koliko misliš ustvari čini mi se da ima nekoliko skoro savršeno gearovanih likova preko 85lvla i dalje na hardcore i onslaught. Mada naravno što se toga tice dokle god igras nekog lika nebitno kakav je suočava se sa rizikom sa će da zagine. Tj svi će izginuti kad tad dokle god se igraju :)

Još jedan faktor u normalu je da je do dobrog gearu trgovinom MNOGO lakše doći zbog izi mod ekonomije dok je na hardcore i onslaught i šalje ekonomija u solidnom balansu pa se i prosečni itemi vrednuju jer bolesni itemi imaju ogromne cene iz razloga što nestaju i šalju se u niže lige.

Što se toga i ekonomije tiče samim tim što se i, naravno hardcore istovara sav gear u niže lige sve treba da je jasno.

Poslednja izmena:
kako je odradjen trejd ?
Jel ima nekakve AH ili preko foruma, chata i slicno ?

30-50 lvl, zavisno od "build"-a. :)

Prosečan igrač da, međutim realno uz oprezno igranje do lvl80 bez problema posle toga se segmentisu dobri od boljih i najboljih buildova tj to počinje kada moraju da se krenu ozbiljnije mape gde možeš veoma lako da se zagine :)

kako je odradjen trejd ?
Jel ima nekakve AH ili preko foruma, chata i slicno ?
Ne postoji AH niti će ikada postojati da ne bi došlo do istog s***a koje se desilo u d3 :) .
Postoji Trade chat kao najniži nivo gde bi ja iskreno kupovao samo neko đubre i isključivo za male vrednosti jer ima derikoza koliko hoćeš. Pa forum trading pa indexing. Za sve ozbiljne kupovine bi išao samo preko indexinga ručno pretrazivanje sajta je dosta neefikasno. Sta to znaci indexing ? Postoji sajt koji indexuje forum shopove koje ljudi postavljaju, nadjes šta ti treba uz pomoć filtera i kontaktiras lika dogovorite se za cenu i nađete se da izvršite primopredaju. Da bi tvoje stvari bile indexovane sve što treba da odradis jeste da napraviš lepo formatiran post ma forumu :)

Sry za pisanje postujem sa telefona :-*

Poslednja izmena:
Nije noob liga, ali jeste :) ... Može ko hoće do lvl100 kada možeš da umires do lvl90 ko blesav. Ne vidim tu neku težinu samo grindovanje ;-)
Moze ko hoce 100-i level? Jel pricamo o istoj igri? Gubis 15% exp kad zagines, a to je na velikim nivoima nekoliko desetina sati igre.

Nema sta tu da se diskutuje ne govorim to da vređam ili spuštam bilo koga hard-core i onslaught su mnogo teže lige. Jer postoje dodatna pravila... Nema umiranja je dovoljno samo po sebi a xp loss na normalu je beznačajan. Onslaught je još bolesniji jer monsters udaraju i kreću se 20%brze. Dovoljno je reći da velika većina i neće probati hardcore lige već će ostati u normalu. To su ljudi koji hoce da igraju opušteno i bez mnogo muke i da uživaju u igri bez rizika i to je sasvim ok ;-)

Igram sa likom koji je 94 level i tvrdi da je najbolji tenk u EU i on ne igra uopste opusteno, kad izrola tesku mapu neki put odluci da ne bije bosa.

Što se tiče kripparina koji jeste najpopularniji streamer i jeste dobar, ali nije on biblija:) A i ne umire tako često koliko misliš ustvari čini mi se da ima nekoliko skoro savršeno gearovanih likova preko 85lvla i dalje na hardcore i onslaught. Mada naravno što se toga tice dokle god igras nekog lika nebitno kakav je suočava se sa rizikom sa će da zagine. Tj svi će izginuti kad tad dokle god se igraju :)

Ne kazem da je najbolji ali je definitivno iznad proseka :)

Još jedan faktor u normalu je da je do dobrog gearu trgovinom MNOGO lakše doći zbog izi mod ekonomije dok je na hardcore i onslaught i šalje ekonomija u solidnom balansu pa se i prosečni itemi vrednuju jer bolesni itemi imaju ogromne cene iz razloga što nestaju i šalju se u niže lige.

Ni u normal nisu jeftini itemi. Recimo 6L Shavronne's Wrappings je i dalje 40-45 exalteda a vidjao sam i mnogo skuplje iteme.

Sta igras i koji si level ?

Da zato sam i rekao do lvl90 posle lvl90 moras da budes oprezan ali opet i kada izgubis par sati igre na tom nivou opet je bolje nego da izgubis lika :)
Nisam rekao da oni koji igraju tamo su noobovi vec da je normal noob liga postoji razlika.
Ne znam igrao sam EVE nekoliko godina pa sam se navikao da kada izgubim da izgubim na veliko i da stavljam neki rizik na sto kada krenem da igram

BTW pogledaj onog lika sto je postova CI vs Life survivability gde tvrdi da life moze da ima bolestan survivability. Radi sve mape na max lvlima ne znam ni da li je presao u lvl9x bild je bolestan ima ~18k ciklon a tvrd je kao stena.

Trenutno cyclone life marauder lvl78 oko dva dana in game mozda malo manje, moj treci na onslaugh i peti ako racunamo i hardcore :)

Poslednja izmena:
Tacno je da sada ima melee buildova koji su skoro neunistivi ali kao i svaki dobar build zahtevaju vrhunske iteme koji su veoma skupi, a pare se tesko skupljaju.

Evo jedan primer - lik je 94 level i kada odigra jednu lvl 77 mapu sa maze ili larger area atributom, dobije 0,8% exp. A kako je tek kada dodjes do 98,99 levela :)

Evo ledera:

http://poestatistics.com/standard/

I dalje je samo jedan lik 100-ti level.

jeste :) ali na onslaught 94 maksimum lvl i umiru svakodnevno cak i pro ES buildovi :)

danas je umro onaj marauder EK life lik imao 5.4k hpa dobio slam 1 shot od vaala :)

Imam dve velike zamerke!Prva je kada se koristi portal do grada on nestane posle odredjenog vremena ako se puno zadrzis u gradu!Druga stvar je ta ,ako ocistis neku mapu i pritom koristis waypoint da bi se vratio u grad i kada se ponovo vratis na tu mapu ispadne kao da tu nisi ni bio!Ajde jos i da progutam kada se koristi portal,a ovo dugo stvarno ne mogu da razumem!Ako ce neko da farma to ce raditi kada zavrsi sva tri Act-a!Ne smem otici nista da prodam u grad,a da ne moram sve igrati ponovo!

Pa tako i treba da bude, instance ne traju vecno. Cak mozes sam da iniciras reset instance kad farmujes sa ctrl+klik. Ic a fičr :D

Nema to veze sa portalom ili sa waypointom, nego instance mapa koje nemaju dodatne zone imaju 8 minuta timer pre nego sto se resetuju (ako nije makar jedan igrac prisutan u istoj), 15 minuta sa side-zonama.

Poslednja izmena:
Gledaj na to ovako. Skupljaš samo ono što vredi, ne sve. Ne zaviruješ u svaki ćošak u pokušaju da otkriješ celu mapu. Zapravo radiš ono što kvest nalaže a ostalo samo ako ti treba za level. Kada tako shvatiš igru nećeš imati problema. Nekih loših navika iz Diablo serijala se čovek teško otarasi.

Nema to veze sa portalom ili sa waypointom, nego instance mapa koje nemaju dodatne zone imaju 8 minuta timer pre nego sto se resetuju (ako nije makar jedan igrac prisutan u istoj), 15 minuta sa side-zonama.
Nisam znao za to resetovanje!To me je najvise i zbunjivalo!Igram kao blesav i odem da prodam iteme,kad ono ajde jovo-nanovo!Hvala na pojasnjenju!:wave:
Gledaj na to ovako. Skupljaš samo ono što vredi, ne sve. Ne zaviruješ u svaki ćošak u pokušaju da otkriješ celu mapu. Zapravo radiš ono što kvest nalaže a ostalo samo ako ti treba za level. Kada tako shvatiš igru nećeš imati problema. Nekih loših navika iz Diablo serijala se čovek teško otarasi.
E tu se potpuno slazemo!Lepo si ovo napisao!Kada igras nesto duzi period,a onda predjes na igru skoro istog izvodjenja,ali sa potpuno drugacijim pravilima,onda coveku pocinje sve da smeta!Tako ce to i biti kako si i napisao!Samo kvest,pojedini itemi i napred!

To sam napisao jer i ja imam isti problem i svaku sličnu igru prelazim jako detaljno, zavirujući u svaki kutak. To je zato što pustim mozak da odmara. Čim ga uključim malo skapiram da gubim vreme na taj način jer se mnogo više isplati farmovati kasnije nego na početku. Ali i pored toga uvek sebe uhvatim da radim istu stvar. Gadna bolest ako mene pitaš, skoro kao refresh manija.

same here :) nonstop idem do grada da prodam plave worthless iteme :D

postoje zone koje su pogodne za farmovanje
u njima se farmuje kao spremanje za end game ili ako ste preslabi za kasnije bosove

Docks , katakombe , sins , coves , sarn i ledge su najbolje zone za farmovanje (ako vam fali lvla ili snage)
Prodjes zonu ctrl + click new instance prodjes opet i tako sto brze.

Docks je najbolja zona jer ide pred najteze zone lunaris temple i pred mape :) Katakombe je tehnicki najbolja jer ne najveci lvl van mapa ali nema gustinu mobova kao docks i nije otvorena.

jedino sto mene sprecava da je igram je previse loot drop za tako mali stash (znam da se mzoe prosiri mikro transakcijama al to mi ne pada na pamet :D )

dodali su Black Cat peta :)

[youtube]n0c7YayvqLk[/youtube]

Nazad
Vrh Dno