Šta je novo?

Path of Exile

I ja sam resio da batalim d3, igrao ga par meseci, napravio pauzu i sad mi mrsko da igram igru ponovo, sve mi se nakako svodi na skupljanje opreme, sto je normalno za ovaj tip igre, ali me jednostavno igra ne drzi :D
Da ne bih citao ceo thread, vidim da spominjete neko placanje beta key od oko 10 usd, gde mogu d akupim taj key i na koji nacin? Poprilicno nerazumljiv post, ali shvaticete poentu :D

nista se ne placa, igra je open beta

I ja sam resio da batalim d3, igrao ga par meseci, napravio pauzu i sad mi mrsko da igram igru ponovo, sve mi se nakako svodi na skupljanje opreme, sto je normalno za ovaj tip igre, ali me jednostavno igra ne drzi :D
Da ne bih citao ceo thread, vidim da spominjete neko placanje beta key od oko 10 usd, gde mogu d akupim taj key i na koji nacin? Poprilicno nerazumljiv post, ali shvaticete poentu :D

Normalno je za ovaj tip igre da juris opremu ali nije nromalno da ne juris level kao sto je slucaj u D3 (Paragon naravno niko normalan ne moze da racuna u level).

a sto je normalno da juris level u d3?

^Normalno je da nisi kul ako ne zapljuneš po Diablu...;)

@DAS
Paragon sistem je sasvim ok, jer je to levelovanje sporedna stvar u odnosu na jurenje itema.
Da li može više stvari da donosi? Može, i najavili su da će ga poboljšati, ali, i sama nagrada u obliku čistih statova je zadovoljavajuća...

Pa zato sto mi je to bila jedna od glavnih motivacija u d2 da dobijam lvle zajedno sa gear-om i da ulazem skill/stat poene svaki lvl. Sto nista nema u d3.

***, ukusi se razlikuju, meni je drago što više ne moram da se zezam sa stat poenima...
A D3 skill sistem mi pruža dosta veću raznovrsnost\fleksibilnost, jer svakih par dana po malo promenim build, igram se sa nekim manje popularnim skillovima itd.

meni je zanimljivije da vijam iteme, leveli i tako dodju igranjem

PoE (tj. stari Diablo 2 sistem) onda tebi jos vise odgovara nego D3, zbog mnogo vise statova + kompleksnijeg randomization sistema, sto se tice itema.

Neće ljudi da igraju PoE jer nije kul kao Diablo. Diablo III igra ista kategorija igrača koja svake godine kupuje CoD i AC nastavke.

Ne zelim da ulazim u diskusiju da li su CoD igraci ili ne :p Ali razumem ljude koji igraju D3 da bi pustili malo mozak na pasu, posto je daleko jednostavniji i kud i kamo laksi. Postoje dve-tri numericke stvari koje imaju prioritet kod itema, a buildovi ne zahtevaju previse (uopste) mozganja. Dok PoE ima ozbiljne penale za lose igranje, umiranje, los build gemova i pasivnih poena, itd. (sto naravno odgovara svima nama koji jos uvek preferiraju D2) i samim tim zahteva daleko ozbiljniji pristup igri. Kao kad bi poredili Battlefield/ArmA sa CoD, zna se ko zasto igra.

Poslednja izmena:
Diablo III igra ista kategorija igrača koja svake godine kupuje CoD i AC nastavke
Odmah sam se pronasao u ovom postu!Nema koji deo nisam kupio od CoD-a!Imam i fizicke i digitalne kopije!Nisam ni znao da sam toliko kul!:DOdlucio sam da doguram svih 5 klasa do paragona 100,zato sto hocu da budem najveci kuler od svih kulera na ovoj kulerskoj zemlji(da me nebi neko pogresno razumeo,nije upitanju kuler na hladnjaku od procesora ili od graficke kartice ili od napajanja ili ...)

Poslednja izmena:
PoE (tj. stari Diablo 2 sistem) onda tebi jos vise odgovara nego D3, zbog mnogo vise statova + kompleksnijeg randomization sistema, sto se tice itema.
nekako mi se cini da je rarity drop dosta manji, samim tim treba mnogo vise da se igra. a nekako mi gameplay nije toliko fluidan da bih igrao jako duge sessione (igram rangera i ne vidim ja tu neki as based char kao u d3)
Neće ljudi da igraju PoE jer nije kul kao Diablo. Diablo III igra ista kategorija igrača koja svake godine kupuje CoD i AC nastavke.
PoE nema nikakve veze sa Diablom zasto se uvek poredi sa Diablom? jedino sto je slicno je da su obe aRPG. imam obe igre instalirane i ne primecujem da je nesto slicno. PoE ima dosta kompleksiniji skill sistem od Diablo2
ne verujem da neko ko se pali na CoD uopste igra aRPG

Sta ti je AS ? attack speed?
moze i to u poe :)

Ako hocete budzenje do apsurda onda je POE za vas i developeri su sasvim ok sa time da omogucavaju maksimalno mozganje za pravljenje neverovatno bolesnih buildova , dok je u d3 mnogo ogranicenije igraliste, uglavnom zbog toga kako statovi na karakterima, opremi i skilovima rade.
Svakom svoje. Meni se D3 gadi na vise nivoa :) T2 mi je bio mnogo bolji a PoE ih sto se mene tice sije i to debelo ;)
Najveca mana igre je verovatno prvih 40 nivoa kada je combat zaista spor i trapav, kasnije kada se karakter prebudzi postaje mnogo bolje :)

a sto je normalno da juris level u d3?

Za ovakav tip igre je normalno da juris level isto kao sto je normalno da jedes da ne bi bio gladan.

^Normalno je da nisi kul ako ne zapljuneš po Diablu...;)

@DAS
Paragon sistem je sasvim ok, jer je to levelovanje sporedna stvar u odnosu na jurenje itema.
Da li može više stvari da donosi? Može, i najavili su da će ga poboljšati, ali, i sama nagrada u obliku čistih statova je zadovoljavajuća...

Normalno je da zapljunes D3 ako si godinama igrao D2.
Paragon je skarabudzen u letu da bi igraci imali razloga da igraju i toliko je los da nemam reci. Levelovanje ne treba da bude sporedna stvar - recimo u PoE kad vidis da je neko veliki level, odmah znas da nije retard.

nekako mi se cini da je rarity drop dosta manji, samim tim treba mnogo vise da se igra. a nekako mi gameplay nije toliko fluidan da bih igrao jako duge sessione (igram rangera i ne vidim ja tu neki as based char kao u d3)

Sa rarity opremom mozes da primetis bukvalno linearno skaliranje u dropu unique itema. Jedino sto je i ovde problem kao i u D3 - drop-uje gomila sran*a i treba da igras bas dugo da bi ispao neki vredniji unique.

Veruj mi, ako budes igrao duze, videces AS charactere. Recimo ranger sa brzim lukom (Lioneye bow) i frenzy skill-om plus skill gem/pasivni skillovi koji daju as, strele izlecu kao iz mitraljeza :)
Ili za melee - double strike + multistrike sa brzim nozevima - udara brzinom svetlosti :)

PoE nema nikakve veze sa Diablom zasto se uvek poredi sa Diablom? jedino sto je slicno je da su obe aRPG. imam obe igre instalirane i ne primecujem da je nesto slicno. PoE ima dosta kompleksiniji skill sistem od Diablo2
ne verujem da neko ko se pali na CoD uopste igra aRPG

Ovo je tacno. Jedino sto je slicno sa D2 je graficki deo inventara itd.. Skill sistem je skroz drugaciji. PoE ima gemove za aktivne skilove koje smestas u sokete dok su pasivni u velikom drvetu zajednickom za sve karaktere. D2 ima klasicni skill tree sistem gde svaki karakter ima zasebno drvo u kome su smesteni i aktivni pasivni skilovi. Nema mnogo slicnosti.

Ja razumem da kombat deluje traljavo i nefluidno na pocetku i eventualno u srednjem delu igre, ali to se kasnije menja drasticno.
Takodje, produkcijski igra je na dosta nizem nivou od D3. Ali sve ostalo je na strani PoE.

D3 bi bila ok igra da se ne zove tako. Isto kao sto bi i Fallout 3 / New Vegas bile ok igre da se ne zovu tako.

Umesto što ste se raspisali ovoliko... Evo ima nas najmanje 5.
Ajde jedan dan da se okupimo na TS i krenemo zajedno da igramo nekoliko dana? :) Možemo i kad neka liga krene?
Ja očajnički tražim stalno društvo + garantujem da ovi što su skeptični prema PoE, da će promeniti mišljenje. :)

Jel igra free ili je pay to win?

Nije pay2win, besplatna je igra. Jedina "prednost" koju mozes da steknes placanjem je da imas veci stash.

Od kada sam otkrio dotu2, poe nisam igrao 4-5 meseci, ulogovah se juce, kad ono nova igra skoro :D perspektiva je malo bliza, ako se ne varam, buffovi drugacije izgledaju, resetovase mi sve skilove, sto me je iznerviralo jer sada opet moram da se udubim u to sta sam ono bese budzio, i da se ponovo ucim igri :D ali nema veze.
Jel su dodali mozda neki novi chapter?

Jos jedno pitanje pre nego je skinem. Raspodeljeni poeni za skillove su zauvek ili postoji neki reset ili sta vec?

Postoje reset poeni.

Postoje i malo je potrebno uloziti resursa da se resetuju, ali mi je drago sto je takav sistem.

Pa dobro, bitno je da ima posto volim da eksperimentisem sa buildovima. Bio bi smor da moram da levelujem svaki put do kraja. Koliki je played potreban za maks lvl i oce li se brisati beta acc-ovi kad izadje alfa?

Pa dobro, bitno je da ima posto volim da eksperimentisem sa buildovima. Bio bi smor da moram da levelujem svaki put do kraja. Koliki je played potreban za maks lvl i oce li se brisati beta acc-ovi kad izadje alfa?

Nemoj da razmisljas o max levelu :)
Do skoro je samo jedan lik bio sa 100-im levelom :)

Nisam odoleo,skinuh je i ja!Vidim da je svi hvalite,pa cu morati ponovo da zaigram!Koji je najbolja klasa za close combat borbu?

Ne postoje klase u igri.

EDIT: Makar ne u Diablo 2/3 smislu. Samo se pocetni pasivni poeni razlikuju (a to se kasnije moze nadoknaditi u vecini slucajeva), tako da najbolje da izaberes ono sto ti se vizuelno/po opisu na pocetku svidja.

EDIT2: SuperStarr, da li bi mogao ovde da postujes sledeci put kada pocne race/zelis da se pravi grupa? Posto nisam palio duze vreme, a igrao bi sa nekom grupom. Ranger i marauder su mi jos uvek oko 63 nivoa ako se dobro secam, nisam cak ni build napravio posle reseta.

Poslednja izmena:
Nisam odoleo,skinuh je i ja!Vidim da je svi hvalite,pa cu morati ponovo da zaigram!Koji je najbolja klasa za close combat borbu?

Marauder ili Templar, biraj nešto od ta dva. Prvi je više u fazonu varvarina dok je drugi više kao Paladin. Naravno, moguće je od bilo koje klase napraviti bilo šta. Kao što reče Versus.

Nazad
Vrh Dno