Šta je novo?

Path of Exile

Makar ne u Diablo 2/3 smislu. Samo se pocetni pasivni poeni razlikuju (a to se kasnije moze nadoknaditi u vecini slucajeva), tako da najbolje da izaberes ono sto ti se vizuelno/po opisu na pocetku svidja
Marauder ili Templar, biraj nešto od ta dva. Prvi je više u fazonu varvarina dok je drugi više kao Paladin. Naravno, moguće je od bilo koje klase napraviti bilo šta. Kao što reče Versus.
Hvala puno!Pocecu sa Marauder-om pa kako bude!

Juce instalirao igru, probao, utisci: Odlicna igra.
Poceo sam da igram sa warriorom, stigao do 5 lvl-a :D Ako ima nekog ko je na pocetku kao ja neka se javi, nick: ubicabezlica.
Jos da pitam,krenuo sam na startu da budzim HP, jel to ok, ili da predjem na dmg-str i sl?

Da hp ti treba preko ukupno 150% od lvl70 a pozeljno je znatno i vise ako ces da radis mape kao late game ... videces vec prvih par buildova ce ti biti cisto za sticanje iskustva ali treba sam da naucis ono probas pogresis naucis ispravis itd uz naravno savete sa strane da ne bi previse lupao glavu :)

Idi na exilepro.com da pogledas proverene buildove i prati krippariana na youtube, daje mnogo korisnih saveta kako praviti buildove, kako brze lvlovati objasnjava raznorazne mehanike u igri itd

Da hp ti treba preko ukupno 150% od lvl70 a pozeljno je znatno i vise ako ces da radis mape kao late game ... videces vec prvih par buildova ce ti biti cisto za sticanje iskustva ali treba sam da naucis ono probas pogresis naucis ispravis itd uz naravno savete sa strane da ne bi previse lupao glavu :)

Idi na exilepro.com da pogledas proverene buildove i prati krippariana na youtube, daje mnogo korisnih saveta kako praviti buildove, kako brze lvlovati objasnjava raznorazne mehanike u igri itd

Ne volim ja mnogo razlicitih buildova da pravim, ja pravim max 2 heroja i sa njima se tucem do kraja :D, nisam od onih sto vole da eksperimentisu....
Mada iskoristicu tvoj savet i pokusati da odradim proveren build :D
Juce igrao sat-dva, nisam jos uspeo ni da namestim neki active skill u action baru ili na desni klik, ne znam kako to prevlacim i kako funkcionise.....

Active skillove lako namestas na levo/desno/srednje dugme misa kao i na QWERTY tastere.

Nakon sto odigras jedan build kako si zamislio, mozes da respec-ujes pasivne poene sa regret orb-ovima i da probas drugi build. Naravno treba da imas spremne i iteme :)

Medjutim ako si siguran da je to to i da hoces da igras do kraja, tesko da ces stici da probas drugi build. Ali siguran sam da ces u toku igre pozeleti da probas hiljadu drugih stvari :)

Active skillove lako namestas na levo/desno/srednje dugme misa kao i na QWERTY tastere.

Nakon sto odigras jedan build kako si zamislio, mozes da respec-ujes pasivne poene sa regret orb-ovima i da probas drugi build. Naravno treba da imas spremne i iteme :)

Medjutim ako si siguran da je to to i da hoces da igras do kraja, tesko da ces stici da probas drugi build. Ali siguran sam da ces u toku igre pozeleti da probas hiljadu drugih stvari :)

Ma do kraja sa jednim "nindzom" pa kakav ispadne :D
Nego sad nisam razumeo, jel ima neki lvl limit u igri?

Postoji level limit u igri, ali verovatnoca da ces ga stici sa prvim karakterom/buildom je mala, posebno za pocetnike. Postoji experience penal kad se pogine na vecim tezinama, kao i u Diablo 2.

Jako mi se svidja igra, sinoc sam poceo lvl 14. sam i igram witch. Jedino su mi valute malo konfuzne al dobro, sem toga igra obecava. Sta su one lige ili event-ovi npr solo boost ili tako nesto, iskocilo mi je nesto kao da napravim novog lika i da se pridruzim?

@micairvas: limit je level 100, ali dacu ti jedan primer: kad pogines, gubis 15% exp od tog levela. Juce sam igrao sa likom koji je 92 level i zaginuo je. Citam komentare i kazu da bi nadoknadio tih 15% na 92 levelu mora da odigra 15-ak level 77 mapa, sto je najveci level mape i one su dosta retke. A inace, ako nemas sve odradjeno i spremno kako treba, gine se brzo.
Ja recimo imam dobar dps i cini se da lako prolazim kroz mobove. Imam oko 7K energy shield-a (imao sam i preko 9K ali su nerfovali ES i plus sam skinuo ES circlet), i max rezistanse osim lighting-a. Medjutim kad se desi recimo kombinacija mape gde mobovi rade ~100% extra dmg kao lighting, imam na sebi vulerability course, 3 x shock (koji povecava primljen dmg za 3 x 40%), i unique boss ima extra critical dmg, moze da se desi da me one shot-uje :)
Igra je hardcore cak i kad ne igras hardcore ligu :)
Dobra stvar je sto je sad dosta igraca pocelo da deli mape, tj. da naplacuje igranje svojih mapa nesto sitno pa tako sada mogu da igram mape levela 75,76,77 sto ranije nisam mogao da zamislim.
Igram sa likom koji je 93 level duelist, igra cyclone sa stitom i bukvalno ne moze da zagine.

I meni se stvarno svidja ova igra!Ima tu dosta nejasnih stvari,ali nadam se da cu vremenom ukapirati!Imam par pitanja pa ako bi neko hteo da odgovori!
1.Vidim da postoji tu neka prica!Koliko ima Act-ova i dali je isto kao i u Diablu,kada zavrsis prelazis to isto,ali na samo vecoj tezini?Kada je pocela open beta,cini me se da su dodavali Act-ove kroz patch-eve!
2.Kako je resena stvar sa Rare i Unique itemima?Dali je to random ili na vecim levelima su vece sanse za drop?
3.Spominjete tu neke mape,dali i one padaju kao itemi ili se moraju kupovati?
Mislim da je to za sada to!
Ako neko hoce da me doda-BohorAzure

Poslednja izmena:
1.Vidim da postoji tu neka prica!Koliko ima Act-ova i dali je isto kao i u Diablu,kada zavrsis prelazis to isto,ali na samo vecoj tezini?Kada je pocela open beta,cini me se da su dodavali Act-ove kroz patch-eve!

Priča je tu više radi reda, nešto malo lošija od Titan Quest-a na primer. Nije na nivou Diablo 2 ili čak Diablo 3 (mada je D3 mnogo lošiji od D2 u ovom aspektu). Poglavlja za sada ima samo tri, četvrto je u izradi. Kada pređeš na normal ideš na veće težine, isto kao u Diablo 2/3 ili bilo kojoj drugoj igri tog tipa.

2.Kako je resena stvar sa Rare i Unique itemima?Dali je to random ili na vecim levelima su vece sanse za drop?

Isto kao u Diablo 2.

3.Spominjete tu neke mape,dali i one padaju kao itemi ili se moraju kupovati?

Padaju kao itemi. Igra je F2P ali je za sada P2W element nepostojeći i deluje da će tako i ostati.

Samo da dodam, mape padaju kao itemi kod stvari/monstruma koji dropaju 60+ lvl.

Pa da, to je za endgame.

Igra je F2P ali je za sada P2W element nepostojeći i deluje da će tako i ostati
Ovo mi se najvise svidja od svega,a i ostalo mi deluje sasvim ok!Mislim da ce Diablo ostati jedno vreme u zapecku!Hvala na informacijama!

Ajde ako je neko na pocetku igre add-ujte me pa da peglamo zajedno ja sam lvl9 :D. Warrior.
Jel warrior ima active skillove, ja sam do sada uzimao sve passive skilove, prva tura podize hp, dok sam sad krenuo da unapredjujem dmg sa one hand weapon.
Interesuje me ako unapredjujem one hand weapon dmg, hoce mi to vaziti ako recimo umesto stita stavim drugo one hand weapon. ili se to posebno unapredjuje u dual weapon ili sta vec....
Konfuzno, ali shvaticete :D

Ne boj se razumeli smo :)
Ako unapredjujes one-handed racuna ti se za sva one-handed oruzja, bilo da je u pitanju oruuzje i stit ili dual-wield (dva oruzja). A postoje i pasivni koji ti daju bonus na demidz samo kada nosis dva one-handed oruzja.
Sto se tice prvog pitanja, svi aktivni skilovi su u skill gemovima i da bi ih koristio moras gem da stavis u soket.

Ima tu dosta nejasnih stvari,ali nadam se da cu vremenom ukapirati

Sta god imas da ti je nejasno, pitaj :)

Koja klasa je najbolja za dual-wield?

Hehe, 'ajmo Jovo nanovo :p Ne postoji "najbolja", ali Duelist, Shadow i Ranger ti imaju Dual-wield pasivne odmah pri pocetku.

A jel ima neka klasa da op? Obicno je to warrior u svakoj igri tj marauder u poe-u.

Jel warrior ima active skillove, ja sam do sada uzimao sve passive skilove, prva tura podize hp, dok sam sad krenuo da unapredjujem dmg sa one hand weapon.

Praviš grešku, iz mog iskustva.
Neke nivoe nećeš moći da pređeš a da ne zagineš.
Posle HP-a, budži resistance, zanemari DMG! Za prvi act ti treba Cold resistance najviše. Za drugi Lighting.
Takođe, uzimaj što brža oružija zbog "stun"-a. Mnogo značajnije nego malo ili znatno veći damage.
Armor gledaj da ima što veći armor (apsorbuje fizički dmg poput mačeva i strela), resistance (naročito lighting) ali i tipa "cannot be stuned / shocked" i sl!

moj prvi legendary :)

2q5x.png

unique nabu :)

gz ^^

Priča je tu više radi reda, nešto malo lošija od Titan Quest-a na primer. Nije na nivou Diablo 2 ili čak Diablo 3 (mada je D3 mnogo lošiji od D2 u ovom aspektu). Poglavlja za sada ima samo tri, četvrto je u izradi. Kada pređeš na normal ideš na veće težine, isto kao u Diablo 2/3 ili bilo kojoj drugoj igri tog tipa.

Isto kao u Diablo 2.

Padaju kao itemi. Igra je F2P ali je za sada P2W element nepostojeći i deluje da će tako i ostati.

ustvari prica je sasvim ok ima na poehistory dosta o istoj... meni se svidja prica i svet itd

Samo da dodam, mape padaju kao itemi kod stvari/monstruma koji dropaju 60+ lvl.

najbolje da farmujes merciless docks / catakombe i felshrine tim redosledom od najboljeg ka najlosijem :)

Poslednja izmena:
Ima li neko u Merciless Act 2/3 Standard liga i da je voljan da mi pomogne sa poslednjim banditom? Ne bih da gubim experience previse, a Kraityn mi je najtezi sa Rangerom.

Praviš grešku, iz mog iskustva.
Neke nivoe nećeš moći da pređeš a da ne zagineš.
Posle HP-a, budži resistance, zanemari DMG! Za prvi act ti treba Cold resistance najviše. Za drugi Lighting.
Takođe, uzimaj što brža oružija zbog "stun"-a. Mnogo značajnije nego malo ili znatno veći damage.
Armor gledaj da ima što veći armor (apsorbuje fizički dmg poput mačeva i strela), resistance (naročito lighting) ali i tipa "cannot be stuned / shocked" i sl!

Mislim da nisi u pravu sto se tice razvijanja resistanca i armora na samom pocetku iz razloga sto imam problema da ubijam glavne bossove. Recimo glavnog bossa na kraju act 1 sam jedva ubiom zbog malog dmg, jos mu se shield stalno regenerise. Ubio sam ga na misice, tako sto sam 5-6 puta isao u town da mi se regenerisu healt potioni pa opet nazad....
Stigao sam do 20 lvl-a, poginuo sam na 19 lvlu prvi put. Jos ni jedan gem nisam iskoristio, tj stavio na neki od itema. Jos nisam u potpunosti shvatio sta treba da stavljam na neki item, tako da ih za sad skupljam....

Slobodno stavljaj gemove, to je i cela poenta igre. Mozes ih kasnije izvaditi, bez ikakvih gubitaka.

potogovo sto gemovi leveluju ako ih koristis i postaju jaci

Samo paznja, kasnije vam mozda nece biti u interesu da levelujete gemove, zato sto se stat requirement povecava. Ovde pricam o gemovima koji vam ne koriste vas glavni stat, tipa Life Leech sa Strength dok ste Ranger i sl.

Danas malo probao da igram u party-ju sa Kornjacom i jednostavno ono je pravo mucenje!Jednom kada ga izgubis iz vida,nema sanse da ga pronadjem na mapi,barem onom delu koliko se moze videti!Niti pise gde je,niti se mozes teleportovati do njega!Ovako moram trcati po mapi trazeci zeleni krstici!Cak nema mogucnosti da me ozivi ako zaginem ili mi to ne znamo kako se radi!Ovo je stvarno dobra igra,ali samo za SP varijantu,barem dok se nepredju sva tri Act-a!

Nazad
Vrh Dno