Šta je novo?

Path of Exile

Uuuu..svaka cast! :)
6L Shav vredi sad preko 100 ex ?

Hvala :)

Oko 110 su na Standard, mislim da samo Acuity trenutno vredi vise.

Jel to ovo sto sam kupio kad mu je bila najniza cena? :D

Osim novih liga, tu je veliko unapredjenje PvP-a, 8 novih skill-ova, 25 unique-a kao i rebalans pasivnog drveta (sa fokusom na temlara, maraudera i duelistu) sto podrazumeva restart skil poena svima.
Nisam ocekivao ovoliko unapredjenja jer 1.3.0 vise spada u neki medju patch (zadrzava ime Forsaken Masters) do 1.4 kada ce verovatno ubaciti cetvrti akt.

Popravljen desync i lag?

da izbace game feature?

Popravljen desync i lag?

Nije i najverovatnije nece biti skoro jer je resenje za to jako komplikovano zbog same mehanike igre.

Meni to ne pravi problem jer se ne pojavljuje cesto na build-ovima sa kojima igram.

Najgori desync pored vecine skill-ova koje sam isprobao pravi cyclone, obavezno zaobici...

Jedino sta moze da me odbije od nove lige je grindanje Mastera, nadam se da ce smanjiti potreban EXP ili naci neko drugo resenje.
Sa master kraftingom skroz je moguce igrati self found i totalno ignorisati trading koji mnoge nervira.

Desync nije problem ako igras kako treba. Ljudi dolaze do 100-og nivoa u hardcore ligama sa desync-om, dakle ne poginu ni jednom.
A oni sto im je desync izgovor kad zaginu a zapravo su navikli na D3 gde mozes da gines do mile volje, bolje nek ostanu na D3.

kakve veze ima diablo? i kakve veze ima tek hardcore liga sa diablom? u HC ti je primarno sta defense ili offense? u diablu se ne gine zbog desync, tj nema desync.
ako moze diablo, zasto ne bi mogao poe?

u diablu se ne gine zbog desync, tj nema desync.
U Blizzardu su shvatili da ce desync biti veliki problem pa su jednostavno resili da uklone ili ublaze mehanike koje ga najvise prouzrokuju.
Accuracy (chance to hit) i Character Stun mehanike vise ne postoje u Diablu dok je attack distance ogroman, najlakse je pobeci od problema. Ne kaze se bez veze da PoE vise lici na D2 od samog D3.

Oni koji se zale na desync u velikoj vecini mogu da ga zaobidju sa ranged build-ovima.

kakve veze ima diablo? i kakve veze ima tek hardcore liga sa diablom? u HC ti je primarno sta defense ili offense? u diablu se ne gine zbog desync, tj nema desync.

U D3 ne postoji pojam umiranja, kad zagines kao da se nista nije desilo. I onda igrac D3 pozeli da igra PoE, nadje se u problemima pa je najlakse da okrivi desync.
Ne znam zbog cega ne mogu da rese desync, samo kazem da i pored toga moze da se igra.

U hardcore je primarno da si fanatik. I pored velike tezine, i pored desynca ljudi dodju do 100-og levela.

Ja sam provalio da kad igram PoE u vreme kad su budni samo manijaci i osobe na dspiju desync se javlja daleko redje sto ce reci da je resenje za problem nova infrastruktura za koju GGG nema repa.

U D3 ne postoji pojam umiranja, kad zagines kao da se nista nije desilo. I onda igrac D3 pozeli da igra PoE, nadje se u problemima pa je najlakse da okrivi desync.
Ne znam zbog cega ne mogu da rese desync, samo kazem da i pored toga moze da se igra.

U hardcore je primarno da si fanatik. I pored velike tezine, i pored desynca ljudi dodju do 100-og levela.

1. Vidi se da nisi igrao D3, narocito ne hard core stoga bolje ne komentarisi previse igru koju nisi probao. Ako umres, gubis sve.
2. Pozeleo sam da igram POE i igrao sam ga dosta dugo jer mi se ne svidja D3 zbog nekih drugih aspekata.
3. Naravno da igram kako treba, i to sa melee klasom jer to jedino volim da igram. Desync u tom slucaju ubija, poginuo sam zbog toga 2-3 puta (na jako visokim lvlima) i izgubio lika. Prosto igra zakuca na 3-4 sekunde i ti padnes mrtav. Necu da igram sa samo jednom klasom sa kojom nepostoji desync ocu da igram sa onima sa kojima volim da igram.
4. Ja jesam fanatik i volim upravo da igram ovakve igre u HC modu ali ne i da ginem jer igra NE RADI kako bi trebalo da radi.
5. Ne vidim poentu 'branjenja' odredjenih igara ukoliko stvarno neke stvari u igri nisu dobro odradjene.
6. POE je jedna odlicna igra, verovatno bih je i dan danas igrao samo da su sredili taj desync. Posto nisu, moja ekipa i ja smo morali da odustanemo od te igre iako ima mnogo toga dobrog sto recimo d3 nema.

Poslednja izmena:
1. Vidi se da nisi igrao D3, narocito ne hard core stoga bolje ne komentarisi previse igru koju nisi probao. Ako umres, gubis sve.
2. Pozeleo sam da igram POE i igrao sam ga dosta dugo jer mi se ne svidja D3 zbog nekih drugih aspekata.
3. Naravno da igram kako treba, i to sa melee klasom jer to jedino volim da igram. Desync u tom slucaju ubija, poginuo sam zbog toga 2-3 puta (na jako visokim lvlima) i izgubio lika. Prosto igra zakuca na 3-4 sekunde i ti padnes mrtav. Necu da igram sa samo jednom klasom sa kojom nepostoji desync ocu da igram sa onima sa kojima volim da igram.
4. Ja jesam fanatik i volim upravo da igram ovakve igre u HC modu ali ne i da ginem jer igra NE RADI kako bi trebalo da radi.
5. Ne vidim poentu 'branjenja' odredjenih igara ukoliko stvarno neke stvari u igri nisu dobro odradjene.
6. POE je jedna odlicna igra, verovatno bih je i dan danas igrao samo da su sredili taj desync. Posto nisu, moja ekipa i ja smo morali da odustanemo od te igre iako ima mnogo toga dobrog sto recimo d3 nema.

zvuci kao l2p problemi

Realno jedina mana koja i mene iritira, kao i drugare sa kojima sam igrao, je taj prokleti desync. Prosto je neverovatno da to jos uvek nisu ispeglali a igrao sam igru u par navrata u poslednje 2 ili 3 godine.

Da li si ozbiljan??
Naravno da nisam mislio na hardcore.

Pa koja ti je onda svrha porediti softcore jedne sa hardcor-om druge igre? Kao da poredis babe i zabe...

Hardcore sam pomenuo iskljucivo za PoE da ukazem da neki ljudi dodju do 100-og levela i pored desynca.
A za D3 sam rekao da mozes da gines koliko hoces jer ne gubis nista (u normalnoj ligi) za razliku od PoE.

Nisam znao da je to bilo toliko nejasno.

ako vec spominjes HC i pojam smrti kao penalty, onda uporedi tu smrt sa d3 HC.
kada u normal ligi umres gubis samo procenat expa (koji su btw smanjili), medjutim kad dodjes na pocetak levela vise ne gubis. znaci nije toliko strasno (ne kazem da je, izgubiti deo expa na lvl100 za koji ti treba tri dana igranja, nista, ali nije toliko strasno kao smrt u d3 HC), u d3 nema toga jer normal play (SC) nema nikakvu tezinu u smislu PVE,PVP. it's just monster slaying with loot iliti arpg.

btw ja obe igre igram da ne umirem (poe igrao :D), ali necu da mi smrt bude nesto sto me opterecuje i pravi pritisak dok igram igru koja nema nikakvu takmicarsku tezinu (kako poe, tako i d3).

Hardcore igra mali broj ljudi kako u PoE tako i u D3.

ako vec spominjes HC i pojam smrti kao penalty, onda uporedi tu smrt sa d3 HC.
Pa penal u hardcore D3 i PoE je isti ali ja nisam o tome pricao.
kada u normal ligi umres gubis samo procenat expa (koji su btw smanjili), medjutim kad dodjes na pocetak levela vise ne gubis. znaci nije toliko strasno
Ne gubis kada dodjes na pocetak levela ali poenta je da odmaknes od tog pocetka a ne da si zakucan na njemu :) i veruj mi jeste strasno na vecim nivoima
(ne kazem da je, izgubiti deo expa na lvl100 za koji ti treba tri dana igranja, nista, ali nije toliko strasno kao smrt u d3 HC),
Sad ti poredis softcore PoE-a sa hardcore D3

Upravo zbog tog gubitka exp-a kad zagines u PoE, veliki broj ljudi dolazi do odredjenog levela i bataljuju karaktera jer se ne isplati da igraju dalje: ginu, ne dobijaju exp, ne dobijaju level...

pa ti si krenuo da poredis poe hc i d3 sc :d

nisam znao da su promenili da ti u poe hc char umre i kraj.

Kazem da nisam :)

Nisu to promenili. Ali vecina i ovako ne nastavlja u standardu kad im karakter izleti iz hc lige.

Lag ali u kontekstu da te vrati 1-2-3 sekunde unazad gde si bio. Najcesce se desava kad spamujes mnogo magija dok si okruzen sa mnogo mobova i vrlo cesto gines.

Meni je to ogrooooman problem jer igram neki glass cannon build gde prezivljavam iskljucivo ako bijem (veliki dmg + lifesteal) i onda je to instant smrt kad se desi a to vodi ka minusu u xp-u jer gubis fazon 10% svaki put.

jel ima neko da igra duelist da je veći lvl

Poslednja izmena:
Opet ja :D

Elem, prodao sam svoj solidan 334 pdps dagger i rekao za sada zbogom flicker-u jer bilo je evidentno da ne vodi nikuda i nicemu pa sam se okrenuo drugoj zanimaciji.

Nisam probao ranged build-ove nikada i onda se desio ovaj [[1.3.0] Grocery's 250k+ DPS Puncture/Frenzy Tornado Shot Physical Bow Build!] - http://www.pathofexile.com/forum/view-thread/1131017

Ne mogu da vam opisem meni se osmeh ne skida sa lica. Prosto je neverovatno da sam sada lvl 84 sa samo mozda nepunih 5 dana igranja. Sve pada kao pokoseno, jedino na phys reflect treba da se obrati paznja i sve je GG.

Do Merc-a se stize izuzetno brzo i za sam progres nisu potrebni exaltedi, eventualno da se cim pre dodje do 5L bilo kakvog da li BOW ili chest, ovo ostalo je apsolutno nebitno idesh i shtepash kao car.

Sada mi je malo krivo sto nisam uradio na tormentu ali uz ovaj 314k pdps 6L bow ne znam kako bih do istog dosao u toj ligi..

Sve sve preporuke, ponovo sam se zaludeo kao nekada :)

Vrh Dno