Šta je novo?

Password administratora

geo.dule

Čuven
Učlanjen(a)
21.11.2004
Poena
620
Moja oprema  
Laptop
Lenovo Thinkbook 16 G6
Mobilni telefon
ZTE Blade A51
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
U mojoj firmi je nedavno bio tzv.administrator podelio passworde radnicima za ulazak u Windows i za sebe zadrzao svoj pass.Sada kada hocu da u Win XP instaliram neki program ispise se sledeci tekst"You don't have privileges to continue installation.Please have your system administrator install this software."Jasno mi je da je ovo uradjeno upravo zbog toga da se ne bi instalirali neprikladni softveri.Kako instalirati programe bez sifre administaratora ako je sada uopste moguce?

Ako je administrator iole kompetentan, neće da može :p

posto je samo on admin a ostali user-i...sve zavisi sta je on dozvolio a sta nije...A bez admin account-a ne mozes da instaliras nista..Jedno od resenja ti je ako ima portable verzija tog programa(verzija koja ne zahteva instalaciju)...samo snimis na flash i vozi... :)

Mali drugarski savet:
Ako već nisi dorastao, ne čačkaj mečku po *****!
Ima svakakvih administratora svakakvih mreža koji se ne obaziru uopste na veliku nezaposlenost.

Mozda je resenje butabilni miniPE.

A sta bi ti sa bootabilnim miniPE-om da radis?

Ako je administrator iole kompetentan, neće da može :p

posto je samo on admin a ostali user-i...sve zavisi sta je on dozvolio a sta nije...A bez admin account-a ne mozes da instaliras nista..Jedno od resenja ti je ako ima portable verzija tog programa(verzija koja ne zahteva instalaciju)...samo snimis na flash i vozi... :)

Ako je dovoljno kompetentan i iskusan neće ni ovo da može, ako je disable-ovao USB i CD/DVD čitač :)

Tebi nikad nije dosadno jel' ?? :D :D :D

Ako je dovoljno kompetentan i iskusan neće ni ovo da može, ako je disable-ovao USB i CD/DVD čitač :)

A mail-om da poshalje ili da skine sa neta ??

Ja sam imao slichnu situaciju na poslu - pitao sam ovde kako da ubacim flash player u firefox poshto nisam mogao da ga instaliram bez admin privilegija a nisam mogao ni da ga kopiram u windir/system32 folder poshto mi to system nedozvoljava...

Poslednja izmena:
U poslednje vreme je bas pocelo mnogo da sushti ovde, skoro nepodnosljivo:(

Nego, mozes ti da skines admin pass sa racunara sa jednim od milion programa namenjenih toj svrsi ali da li zelis to da radis? Passwordi su stavljeni upravo sa tom svrhom da bi se sprecilo da se na racunare instalira sve i svasta a ako to uradis mozes sebi da naparavis velike probleme.
Ali dobro, ako znas sta radis mogu da ti predlozim da pokusas sledece. Ako je tzv.administrator koristio jednostavne passworde mozes da probas sa sledecim programom..

http://ophcrack.sourceforge.net/

Radis na svoju odgovornost i ako popijes otkaz zbog budalastine, sam si sebi kriv...

Poz

Poslednja izmena:
Vrlo je verovatno da je njegov računar u domenu, resetovanje password-a bi mu onda donelo mnogo problema, a bilo kakvo pogađanje će se pojaviti u logovima koje administrator može da vidi.
Moj savet, kupi čokoladu administratoru i objasni mu šta ti treba od programa i neka ti ih on instalira :D

^
Pa nesto ne verujem da je u domenu jer je neki citiram: tzv.administrator stavio passworde. Cini mi se da je workgroup-a u pitanju(ali i da nije) i zato sam i ostavio ovaj link jer pomocu opcrack-a se ne resetuje pass vec radi brute force iz dos-a i ako je u pitanju jednostavni pass moze da provali koji je i pomocu njega da se uloguje i da zavrsi ono sto je hteo.
Naravno tvoj predlog je mnogo bolji i bezbedniji u svakom slucaju..:)

Poz

Vodi racuna ako radis broute force metodu, moguce je da je administrator postavio zastitu od toga tako da ce ti se posle par neuspelih pokusaja zakljucati nalog na odredjeno vreme. Sto je neko rekao cokoladu i napred :p

u predjasnjoj firmi sam imao isti taj problem bila je neka avonova mashina i mogao si samo da odes na njihov sajt i to bi bilo to

problem resen sa hirens boot cd on ima alatku da ti izlista sve admin pasvorde i usere i samo se logujes ko admin odradis sto ti treba i posle se opet logujes pod svojim userom

ako je admin dobar ovo ga nece naljutiti sve ostalo hoce

Bez uvrede, ali ovo jednostavno ne može da radi. Passwordi ne mogu da se pročitaju nikako zbog samog načina na koji se čuvaju (tj. ne čuvaju se nigde u svom osnovnom obliku), samo eventualno da se promene.

Resio tako sto sam napravio drugu particiju na kojoj sam instalirao W7 sa svim potrebnim programima.Prethodno Acronisom napravio bekap(onog sto mi instalirao administrator),koji cu vratiti za 5 minuta kada bude bilo potrebno.Naravno imam bekap i od nove particije sa W7.

To se zove radikalno rešenje :D

koji si ti kralj .. :p nego ne rece jel je domensko okruzenje ili workgroup ?

p.s. a ako te neko pita za win7, ti reci da si nasao extra temu za XP .. :eyebrows:

Ne verovatno nego sigurno cim je na svim racunarima stavio )

Ne,stavio sam samo na svoj.Ostali me ne zanimaju.

Bez uvrede, ali ovo jednostavno ne može da radi. Passwordi ne mogu da se pročitaju nikako zbog samog načina na koji se čuvaju (tj. ne čuvaju se nigde u svom osnovnom obliku), samo eventualno da se promene.

moze da se uradi kao sto sam rekao preko hirensa ima mali program koji to lepo procita a passwordi se zapisuju u jednom fajlu koji se nalazi u system32 zato je taj folder uvek i zakljucan bas zbog toga razloga

a da nisam to uradio nebi ni napisao da moze

uz pomoc tog programa mozes da resetuje pass ili da saznas koji je adminov pass pa da se logujes kao admin

edit:

ovo su samo dva programa sa kojim to mozes da uradis mada ima jos programa pod pasword menijem

Active Password Changer 3.0.420
To Reset User Password on windows NT/2000/XP/2003/Vista (FAT/NTFS)

Offline NT/2K/XP Password Changer
utility to reset windows nt/2000/xp administrator/user password

http://www.hiren.info/pages/bootcd

evo linka pa pogledaj sta sve ima na tom cd

Poslednja izmena:
Pa moze da se promeni password ali ne moze da se procita.Svi ti programi rade po principu da iscitavaju MS SAM database i izlistanim userima moze da promeni pass.Da procita vec postojeci pass, to ne moze...

Kao sto i kaze na njihovom sajtu..

http://www.password-changer.com/

Poz

Password-i se ne zapisuju nigde, u tome i jeste stvar. U Windows-u 98 su se poslednji put čuvali password-i u izvornom obliku, svi kasniji Windows-i čuvaju samo hash vrednosti za proveru password-a.

OPHCRACK radi pogađanje password-a. Ako je password dovoljno jak pronaći će ti ga... za nekih 1000 godina.

Ne bih smeo da menjam pass.Jer nekad kad dodje doticni gospodin(najavljuje se dan unapred) koji je postavio pass i vidi da to nije to moze biti problema.A ja to ne zelim.Ovo sto trenutno imam je najmanje bezbolno resenje.

OPHCRACK jako lepo radi sa jednostavnim password-ima..

Poz

OPHCRACK jako lepo radi sa jednostavnim password-ima..
To je tačno. U svakom slučaju ne bi škodilo da proba.
Samo sam hteo da naglasim da on ne iščitava niotkud sam password, već koristi rainbow tabele sa generisanim hash kodovima koje za preko 10 karaktera mogu da budu velike preko 10GB, a i teško ih je naći.
Istina je da su password-i od nekih 7 znakova provaljivi bukvalno u roku od 30-ak sekundi, ali taj administrator koji drži takve password-e u mreži treba odmah da popije otkaz...

Slazem se, samo kazem.A oko iscitavanja passworda smo se slozili jos ranije.Postoji samo mogucnost da se zameni pass a ne da se iscita.:)

Takodje je cinjenica da ljude mrzi da stavljaju komplikovane password-e narocito ako se radi o tezgi pa nije lose probati sa ophcrack-om.

Poz

Vrh Dno