Šta je novo?

Pascal knjiga

Shesti

Čuven
Učlanjen(a)
28.01.2002
Poena
619
Zna li neko koja je knjiga iz paskala dobra za pocetak?Eagle one je pomenuo "Metodicku zbirku iz programiranja" od M.Cabarkape.Gde bih mogao to da nabavim, i ima li jos sta na taj fazon (da je dostupno).Znaci interesuju me osnove programiranja, principi.
Ajd', ako neko moze da pomogne. (D)

Shesti je napisao(la):
Zna li neko koja je knjiga iz paskala dobra za pocetak?Eagle one je pomenuo "Metodicku zbirku iz programiranja" od M.Cabarkape.Gde bih mogao to da nabavim, i ima li jos sta na taj fazon (da je dostupno).Znaci interesuju me osnove programiranja, principi.
Po meni je najbolja knjiga iz pascala ona od Stepena O'Briena (nisam siguran kako se njiga tačno zove). Nekada davno ju je bila izdala Mikro Knjiga ali nemam pojma da li više negde može da se nađe.
Takođe možeš da pogledaš Pascal priručnik, autori Kathleen Jansen i Niklaus Wirth, isto je izdala Mikro Knjiga

Shesti je napisao(la):
Ajd', ako neko moze da pomogne. (D)
Mozes je sigurno naci u Kosovskoj, pre je bilo i po knjizarama... To je vise zbirka nego neki detaljan udzbenik, ali mislim da je dobra za pocetak i savladavanje osnovnih pojmova iz Pascala (a i nema 15 kila , pa ne deluje preteci :))...

Pozdrav!

Imam knjigu Cabarkapa "Osnovi programiranja u pascal-u sa extenzijama Turbo Paskala",mislim da ti tako nesto treba.
Izdavala Tehnicka knjiga (to je na 100 m kod mene na Vozdovcu,mogu da proverim da li je jos imaju).

nesharm je napisao(la):
Imam knjigu Cabarkapa "Osnovi programiranja u pascal-u sa extenzijama Turbo Paskala",mislim da ti tako nesto treba.
Izdavala Tehnicka knjiga (to je na 100 m kod mene na Vozdovcu,mogu da proverim da li je jos imaju).

Ta je najbolja za pocetak (ona plava sto brzo poispadaju listovi) jer ima sve sto treba a nije preopsirna. O'Brien je meni bezveze, iako sam ja prvo iz nje ucio :), jer je preopsirna za pocetnike, a kad naucis tek ti je onda je bezveze :D

Jel vec znas nesto (basic ili sl) ili tek pocinjes?

Geek_master je napisao(la):
Ta je najbolja za pocetak (ona plava sto brzo poispadaju listovi) jer ima sve sto treba a nije preopsirna. O'Brien je meni bezveze, iako sam ja prvo iz nje ucio :), jer je preopsirna za pocetnike, a kad naucis tek ti je onda je bezveze :D

Jel vec znas nesto (basic ili sl) ili tek pocinjes?
Pa pocinjem, mada sam nesto malo ucio basic (nista posebno, imao sam na fakultetu neki jednosemestralni ispit) i tek zaceprkao po Javi, ali milsim da je bolje da za pocetak ipak ucim Pascal, a i trebace mi za ono sto nameravam da ucim.
Znaci da potrazim tu knjigu.Ajd' ako moze Neshram da pogleda ima li jos te knjige u toj knjizari, a ja cu za onaj prirucnik da pogledam kod ulicnih prodavaca za tu njegovu metodicku zbirku, pa ako je nema tamo, ja cu opet kukati ovde ako moze neko da mi je pozajmi da fotokopiram.
Ako se setite jos necega, javite. Hvala, pozdrav! :wave;

Moj savet ti je da koristis help, stvarno je sve dosta dobro objasnjeno... A ako negde zapnes koristi news grupe vezane za Pascal

Naravno, help je majka, ali ako vec nisi ucio nista, moras da krenes sa nekom knjigom...

Re: Re: Pascal knjiga

jddipqd je napisao(la):
Po meni je najbolja knjiga iz pascala ona od Stepena O'Briena (nisam siguran kako se njiga tačno zove). Nekada davno ju je bila izdala Mikro Knjiga ali nemam pojma da li više negde može da se nađe.

Knjiga je Turbo pascal 6. , fenomenalna knjiga...
slazem se da ima stvari koje ti nikad nece zatrebati, ali su zato i osnove veoma dobro obradjene... ako ti nesto znaci, iz te knjige sam , bez ikakvog predznanja, spremio pascal na FON-u i dobio desetku ... bila je nekad kopija da se uzme u kopirnici kod fona...

jedno je sigurno, neces zazaliti ako je uzmes...

pozdrav!!!

Nazad
Vrh Dno