Šta je novo?

Par pitanja oko SE M600i

Diablo

Čuven
Učlanjen(a)
29.11.2003
Poena
649
Kupio bih M600i pa molim za pomoc... Konkretno, na sta da obratim paznju prilikom kupovine, sta od opreme mora da ide uz njega i sl.

U specifikacijama pise ovo

memorija interna: 80 Mb
memorija externa: 64 Mb
memorijska kartica: Memory Stick Micro

Sta to sad znaci? Da se telefon dobija sa Memory Stick Micro karticom od 64MB?
Ako je tako, da li se preporucuje neka veca mem kartica ili je 64MB dovoljno za normalan rad aplikacija?

Hvala!

pa memory stick pro je kao sto svi znamo vrsta kartice, a posto je to eksterna memorija = uz telefon dobijas 64Mb,
sad za obican rad sa telefonom (tel funkcije i nesto malo programa sto bi instalirao), ono nesto malo njegove memorije i tih 64 sto kao dobijes je kao dovoljno, ali ako pozelis da stavis neku muziku, pa malo nekih video zapisa....onda se bojim da ce tim 64mb vrlo brzo stici dno...znaci za sta ti pored telefoniranja treba telefon i eto ti odgovora da li ti je potrebna veca memorijska kartica.

MP3 ili ne MP3, to je odgovor na tvoje pitanje. Ja sam, npr, bacio pare na 2Gb karticu, jer nemam vremena kad da je slušam. :) Ima odličan MP3, btw.

U principu je i interna memorija više nego dovoljna za sve korisne aplikacije koje ćeš instalirati (messengeri, playeri, browseri...). U stvari, pretpostavljam da nećeš uspeti tim programima da popuniš ni njen značajniji deo, tako da se vraćamo na prvu rečenicu.

Koliko je SW telefona brz ? Neko sa foruma (Shiki :D) mi je rekao da je spor, pa me interesuje koliko spor ? Ako je u rangu ili malko boji od K700i po tom pitanju, preživeo bih. :p Trenutno imam K610i, koji je primetno (čitaj mnogo :p) brži od K700.

Iz ugla običnih telefona jeste spor, kao i svi ostali smartphoneovi. U odnosu na druge aparate u klasi je dobar, čak ću se usuditi da kažem i da je brz. Ako je brzina ključna stavka, zaobiđi bilo koji smartphone.

ako planiras da slusas muziku sa telefona bolje bezi od ovoga...
ja sam pre njega godinu dana imao w810 i sada mi je slusanje muzike na ovovm pravo mucenje. tise i losije se cuje nego w810 i player mu je dosta neprakticniji. sto se tice brzine nikako ne moze da se poredi ni sa jednim telefonom koji ima fabricki softver ali nije ni bas toliko spor da smeta (bar meni ne smeta).

Kupio bih M600i pa molim za pomoc... Konkretno, na sta da obratim paznju prilikom kupovine, sta od opreme mora da ide uz njega i sl.

U specifikacijama pise ovo

memorija interna: 80 Mb
memorija externa: 64 Mb
memorijska kartica: Memory Stick Micro

Sta to sad znaci? Da se telefon dobija sa Memory Stick Micro karticom od 64MB?
Ako je tako, da li se preporucuje neka veca mem kartica ili je 64MB dovoljno za normalan rad aplikacija?

Hvala!

Ja sam imao taj telefon ~ 2 meseca i dosta sam ga drndao.
Generalno, telefon kao telefon je ok. Nije preterano spor i sasvim je ugodan za koriscenje (ako bih uzeo N70 kao primer nevidjene sporosti, M600 je kao Flash Gordon i SUpermen u jednom :D). Ono sto moze da te smori je ocajna tastatura zbog koje sam i morao da ga prodam jer prosto nisam mogao da izdrzim da kucam onako :)

Tih 64 mb ce ti biti dosta samo aza aplikacija. Medjutim ako zelis da ga koristis kao MRZ plejer, onda ti svakako treba kartica veceg kapaciteta (1, 2 GB).

Poslednja izmena:
Hvala svima na odgovorima.
MP3 ne planiram da slusam na tom telefonu. :) Za ostali softver cu videti.

Inace, nasao sam nesto na youtube-u (Sony Ericsson M600i - Fast Menu Speed)
http://www.youtube.com/watch?v=gK15CULn7Bw
a ima i zanimljivih komentara.

Pozdrav

Softvera za njega ima, ja sam svojevremeno iskopao tonu :)
Mada, ja bih mozda pre kupio P1.

P1 ne bi trebao da donosi ništa revolucionarno novo, ako ti ne treba kamera i WiFi, i to za svaku razliku u evru. M600i ipak donosi mnogo više nego bilo koji drugi aparat u odnosu na uloženi novac, što se ne bi moglo reći za P1.

Što se tastature tiče, samo reči hvale. Ja sam se za 3-4 dana navikao do te mere da sam doživeo koncepcijsku renesansu što se ovakvih uređaja tiče. Prosto se pitam zašto neko nešto ovako dobro nije izmislio ranije. Nadam se da će ovaj koncept dugo da živi.

Očigledno je doživljaj te specifične ergonomije potpuno subjektivna stvar.

Diablo, mozes da pazaris i neku karticu od 512MB ili 1G ako ti treba neka enciklopedijica za UIQ3 (oko 200MB) ili navigacija tipa GARMIN XT (ex yu mapa je oko 80 MB)
poz

P1 ne bi trebao da donosi ništa revolucionarno novo, ako ti ne treba kamera i WiFi, i to za svaku razliku u evru. M600i ipak donosi mnogo više nego bilo koji drugi aparat u odnosu na uloženi novac, što se ne bi moglo reći za P1.

Što se tastature tiče, samo reči hvale. Ja sam se za 3-4 dana navikao do te mere da sam doživeo koncepcijsku renesansu što se ovakvih uređaja tiče. Prosto se pitam zašto neko nešto ovako dobro nije izmislio ranije. Nadam se da će ovaj koncept dugo da živi.

Očigledno je doživljaj te specifične ergonomije potpuno subjektivna stvar.

Svaka ti cast ako si upseo da se naviknes ali ja sam prezivljavao nervne slomove sa tom tastaturom...

meni je ono pisanje rukom po ekranu veoma brzo postao najlaksi nacin pisanja tako da sam tastaturu batalio skroz, ali imam problem sto mi se cesto desava da olovku ostavim kod kuce a ponesem samo telefon :)

Piši noktom. :) Ja retko i koristim olovku, nego ćapam ili palcem ili noktom na malom prstu. :) Samo nikako da se setim da ga zašiljim i pustim ko džankosi. :D :D :D

Sad sam u prilici da dobijem strawa WM HP Ipaq sa GPS i sve redom (pogledaj mi avatar), ali... Nema ovaj sjajni qwerty. ;)

Cek cek, Windows Mobile u avataru i Symbian u dzepu? Ih kad te Haludza vidi, nadrljao si :D

Ja planirao da ovo UIQ druženje bude samo privremeno. :) Bojim se da sam našao savršen koncept gedžeta za ove namene, barem dok mi ne padne sa neba nešto u fazonu K-JAM, pošto mi se nijedan vertikalni monoblok koncept WM ne sviđa - posebno ne za taj novac.

Zna li neko gde ima da se uzme neka futrola za taj telefon?
U Nikonu u Vuka Karadzica nema, u Mamutu nisam stigao da pogledam.

Inace, prezadovoljan sam telefonom, a danas sam uzeo i karticu od 2GB.^^ Samo jos kad bih znao da podesim brzinu menija kao onaj lik sa youtube linka sto sam postavio u prethodnom postu.

Jos nesto... Cime mogu da gledam .avi i .mpeg klipove?
Instalirao sam divx player 0.88 ali ne radi jer je zastarela verzija.

Thx

Hoće li se telefon zaključati(network lock) ukoliko mu update-ujem firmware preko SEUS? U suštini i ne znam da li je bio dekodiran tj. skinut sa neke mreže jer ne vidim tragove nekog operatera na njemu.
Trenutne verzije:
PDA
CXC162071 R6A16
Phone
CXC162037 R9F011
BT
CXC162058 R3A01
CDA
CDA162011/1 R6A13

Da li se jos nekom desilo da posle apdejta softvera alarm postaje dosta tisi, bez obzira na podesenu jacinu u kontrol panelu...??

Ono sto moze da te smori je ocajna tastatura zbog koje sam i morao da ga prodam jer prosto nisam mogao da izdrzim da kucam onako :)

Ja lično moram da priznam da je meni tastatura odlična (za kucanje teksta naravno) i da mislim da je najzgodnija qwerty na mobilnima, zato što sasvim dobro radi posao, a neuporedivo je manja i (meni bar) neuporedivo zgodnija za kucanje jednom rukom od svih drugih varijanti, što za rezultat ima ubedljivo najmanji telefon sa potpuno upotrebljivom qwerty tastaturom.

Da li je P1 brzi u radu od M600 ili je razlika samo u kameri i u WiFiju?

Ne znam da li je brži, ali sigurno je da se na njemu može pokrenuti mnogo više aplikacija istovremeno jer P1i ima 128MB ram-a, a M600i ima 64MB. Procesor je isti ARM9 208MHz.

P1 ima 128Mb rama,tako da je sigurno bolji,barem u multitaskingu.Trebalo bi da ima i bolji(malo brzi) softver...
Ali...generalno ne toliko bolji da vredi ~320eur.

P.S.
E61 rulez :D

Jedan mali savet: zalepite jedan ili dva sloja selotejpa oko olovcice, tamo gde nece da smeta da bi sprecili slucajno ispadanje iste ako se zakaci dok se stavlja u dzep ili sl.

Zasto se cimati oko toga, kad za 500 din kupis 5 olovcica...

Nazad
Vrh Dno