Šta je novo?

Par pitanja novog vlasnika PS3

A ***, baš sam čitao poređenje KZ2 i MW2 i svi su rekli da je MW2 bolja u smislu igrivosti, a da KZ ima bolju grafiku, a ja kao neko navikao na CoD trilogiju odem za MW2...i dam 40€, umesto 2000 din za KZ2 :d

Batali i MW2 i KZ2, obe igre su pune bugova u MP-u.
Uzmi i igraj Bad Company 2, do sad najbolja MP igra na konzolama (ko misli da je Halo bolji nek prvo lupi 3 puta glavom o zid da proveri jel radi):-devil-:

E dobro je da je move izasao u isto vreme kad i jb, pa je sad on izgovor za iznenandu zaintresovanost za ps3. :D

@Marli http://www.youtube.com/watch?v=zcZ3wXF3r14 :d

@Switch Da, ovaj lik koji je prodavao konzolu je dopunio aukciju napomenom da je na konzoli 3.41 i da se može uraditi "taj jailbreak", jer su mu mnogi rekli da ostavi 3.41, da ne dira ništa :D Bogami, kod mene je sad 3.50 :p

Iii, do juče sam mislio da mi je kupovina konzole i svih gluposti za nju bila najveća pogrešna kupovina u životu, danas kada je posle dva sata upotrebe (a od kako sam je kupio nije sastavila ni 6 sati rada) izdahnula...tek sada mislim da je to najgluplja kupovina koju sam napravio :d

U po igre se samo ugasila, mislio sam da je nestalo struje, ali je TV nastavio da radi, a onda sam video i čuveno crveno trepćuće svetlo.

Po netu vidim da je nekome pomoglo vađenje HDD-a, pa vraćanje ili zamena istog. Meni nije pomoglo.

Posle toga vidim da je problem ozbiljnije prirode i da se radi o hladnom lemu CPU ili GPU-a.

http://www.youtube.com/watch?v=4_Ic1_TY-GU

Nisam se nikad laćao lemilice, ali koliko sam besan sad na samoga sebe što sam kupio uopšte ovo ***** koje nisam ni koristio, vrlo radno bih se upustio u to, zato što veće ****** ne mogu napraviti...osim da zapalim zgradu :d

Radi li neko popravku i koliko bi ista koštala? Vrlo moguće da je konzola već popravljana, jer joj je načeta nalepnica koja poništava garanciju i koja vodi do šrafa za rastavljanje.

Ali ta 60 gb veryija je poznata po YLOD :( Kako to nisi znao :(

Ma sve se to može srediti :)
Što reče jedan prijatelj, svaki broblem koji novac može rešiti nije problem :)

Samo sad da nađem pištolj za vreli vazduh :D

Ja sam to 2x uradio, ali to je samo priveremeni fix. Prvi put je trajala 10 dana, drugi put ko zna ...
Reflow je samo privremeno resenje. Ja nemam zivaca vise za to i uzeo sam drugu konzolu. Ako hoces staru da zadrzis moraces da nadjes nekog ko ce to da uradi da skine te cipove i ponovo ih zalemi ali to nema sanse sam da uradis bez pro opreme. svaki naredni reflow je manja sansa oporavka.

Ovo je odprilike prica 90% ljudi koji su radili reflow:

My first fix lasted 15 days but that was without replacing the Thermal Paste.

2nd fix lasted 10 days and that was with new Thermal Paste.

3rd fix with Flux is still working but it's only been 3 days.

Nije, ovo je neki Peđa Stamenov iz Vranja.

***, pa tek sam sad to sve sabrao! Preko 400€ sam dao na PS, igre i dodatke! :D Strašno. Sutra će sve na doboš!

Kad uzimas polovnu 60gb konzolu ***.. mogla je biti maltretirana u igraonici od pocetka ili se iznajmljivala..

Sto nisi kupio onu po 60e?
Tu bar ne bi puno izgubio.

Kupiti polovnu tehniku je suludo... to je potrosna roba namenjena da je bacis kad se smoris i cao... jedino sa garancijom ili sa nekog normalnog trzista... ovo je ipak srbija, prodaje onaj ko ima problem.

Nije tačno da prodaje onaj ko ima problem. Ja živim već pa skoro 2 godine od prodaje polovne robe i za to vreme sam imao samo 2 reklamacije. Doduše, dajem i garanciju i nisam bilo ko u tom poslu.
Čovek koji mi ju je prodao nije kako reče bio vlasnik, već je prodavao za prijatelja, a po svoj prilici jeste bila u igranici, jer joj je ime bilo "sesta", što joj je verovatno bio redni broj :)

Mora se ponekad i opeći, neminovno je to.

Elem, moje pitanje je bilo da li neko zna da preporuči (može i na PP) nekoga ko bi odradio posao sa potrebnim lemljenjem? :)

E moj imenjače, kao neko ko nije bilo ko u tom poslu, gde si bas sada kupio na limundu, kada se raspada i kada ocigledno vise nikome nije ni stalo do reputacije. Pre neki dan sam kupio PSP, i mene prevarili, ja znam da cu od sada dobro da razmislim o trgovini na limundu. Sa PS3 konzolom sam imao vise srece nego pameti, posto je uvezena iz Danske i prodavao je neko ko pojma nije imao u kakvom je stanju. I to model od 80gb, za 150e, pre par meseci. Ali je bio dovoljno posten to da prizna, i ja sam svesno rizikovao.

Uopste ne verujem da si ti lose srece toliko da konzola koja je radila ko zna koliko dugo, i to u igraonici gde su je maltretirali, tebi crkne posle samo par dana. Bice da je vec imala YLOD i da te je prodavac jednostavno prevario buduci da ti nije to rekao (naravno, ko je lud da kupi konzolu koja mu nece trajati ni mesec dana za te pare), ili njemu nisi rekli, ili... Ovo samo potvrdjuje moje strepnje da na limundu sigurno ima bar 50% klasicnih prevaranata, ako ne i vise.

Pare sigurno mogu srediti ovaj problem, ali ne na nacin na koji mislis, zaboravi na popravku, nego lepo kupi nov slim i uzivaj. U redu je sto posteno zivis od prodaje polovne opreme, ali ne mozes da polazis od sebe, ovo je takva sredina da vecina gleda samo nesto da smulja. Budi kao onaj vlasnik kazina koga su pitali da li se on nekada kocka, rekao je da ne veruje u lake pare nego samo u naporan rad. Mnogi misle da ce dobro proci kupovinom polovne opreme. Neko zaista i hoce, ali ipak manji procenat i to je takodje vrsta kocke.

Poslednja izmena:
Plus što je taj Peđa klasičan preprodavac... Doduše ovo je model od 80 gb, verovatno mu treba za igraonicu pošto je 60gb ylodovao... I to, pretpostavljam za ovu, koja, iznenađujuće, ima baš šest konzola...

Ako hoćeš da ga juriš, verovatno je ovo on...

Poslednja izmena:
E moj imenjače, kao neko ko nije bilo ko u tom poslu, gde si bas sada kupio na limundu, kada se raspada i kada ocigledno vise nikome nije ni stalo do reputacije. Pre neki dan sam kupio PSP, i mene prevarili, ja znam da cu od sada dobro da razmislim o trgovini na limundu. Sa PS3 konzolom sam imao vise srece nego pameti, posto je uvezena iz Danske i prodavao je neko ko pojma nije imao u kakvom je stanju. I to model od 80gb, za 150e, pre par meseci. Ali je bio dovoljno posten to da prizna, i ja sam svesno rizikovao.

Uopste ne verujem da si ti lose srece toliko da konzola koja je radila ko zna koliko dugo, i to u igraonici gde su je maltretirali, tebi crkne posle samo par dana. Bice da je vec imala YLOD i da te je prodavac jednostavno prevario buduci da ti nije to rekao (naravno, ko je lud da kupi konzolu koja mu nece trajati ni mesec dana za te pare), ili njemu nisi rekli, ili... Ovo samo potvrdjuje moje strepnje da na limundu sigurno ima bar 50% klasicnih prevaranata, ako ne i vise.

Pare sigurno mogu srediti ovaj problem, ali ne na nacin na koji mislis, zaboravi na popravku, nego lepo kupi nov slim i uzivaj. U redu je sto posteno zivis od prodaje polovne opreme, ali ne mozes da polazis od sebe, ovo je takva sredina da vecina gleda samo nesto da smulja. Budi kao onaj vlasnik kazina koga su pitali da li se on nekada kocka, rekao je da ne veruje u lake pare nego samo u naporan rad. Mnogi misle da ce dobro proci kupovinom polovne opreme. Neko zaista i hoce, ali ipak manji procenat i to je takodje vrsta kocke.

I u svetu je tako, nego problem je Limunda sto takve stvari dozvoljava, ja isto imam lose iskustvo preko njih.
Kupci se ne javljaju posle zavrsene aukcije, pobedi aukciju onaj koji je iz Krusevca a ja napisao licna isporuka samo BG pa aukcija propadne, tako da prodaja moze da traje mesecima ...
Pokusao sam da im predlozim i ukazem na nekorektna ponasanja korisnika ali nisam cak ni odgovor dobio, tako da ako uzimas polovnu konzolu jedino ako znas coveka pa i ako crkne onda nisi imao srece, ovako obicno nasednes.

Hahahaha :D
Al si iskopao Nino sve, svaka čast :D

Novinar, ***... Traganje za informacijama - profesionalna deformacija :)

Bravo bravo :)

Zna li neko kako je za početak najlakše izvaditi DVD iz mrtvog PS3? :)

I u svetu je tako, nego problem je Limunda sto takve stvari dozvoljava, ja isto imam lose iskustvo preko njih.
Kupci se ne javljaju posle zavrsene aukcije, pobedi aukciju onaj koji je iz Krusevca a ja napisao licna isporuka samo BG pa aukcija propadne, tako da prodaja moze da traje mesecima ...
Pokusao sam da im predlozim i ukazem na nekorektna ponasanja korisnika ali nisam cak ni odgovor dobio, tako da ako uzimas polovnu konzolu jedino ako znas coveka pa i ako crkne onda nisi imao srece, ovako obicno nasednes.

Izgleda da se dosta promenilo... Ja sam na Limundu skoro od pocetka i nisam imao problema... Doduse, uvek sam za skuplje stvari isao licno (uvek mogu da odbijem)... Od stvari koje su mi slali to su bili jedan iPod i jedan bicikl :D

Uglavnom su svi bili OK... Samo jedan mi je poslao DVD-R sa filmom, a napisao je da je original... TU sam mu dao negativnu ocenu i ugasili su mu nalog...

BTW poslednju kupovinu sam imao tamo pre nekih skoro godinu dana... Izgleda da se dosta promenilo ako su sada te stvari ucestale :D

Bravo bravo :)

Zna li neko kako je za početak najlakše izvaditi DVD iz mrtvog PS3? :)

A iz kog razloga to radis? Dvd iz jednog ps3 se ne moze koristiti u drugom, samo ti je laser upotrebljiv. Ja mogu da pokusam da ti popravim konzolu za neke 'normalne' pare ako nemas problema da je uvalis nekom kao sto je on tebi:)

Hmm, pretpostavljam da on misli ipak na disk a ne na drajv :) Ali svakako, pitanje je pogrešno, jer treba da bude "kako izvaditi BR iz mrtvog PS3" :)

Nije tesko izvaditi ga, moze da bude problem da to sve posle vratish a da radi jer ima puno sitnih delova koji se mogu lako poremetiti otvaranjem, mada ti je taj drajv svejedno neupotrebljiv, laser se vadi lako...

LOL, ljudi, ostao mi je BR medij u konzoli, deo onog Move packa, koji sam stavio u oglase, pa bih da ga izvadim kad naiđe budući kupac Move packa da imam sve :)

Ne kupuje mi se heat gun, mada mislim da hoću, jer niti bih da uvaljujem istu konzolu nekome, a brat kaže da je čitao da popravka može i duže da drži, zavisi kako se kome zalomi :)

Ne bih da ti stajem na zulj, ali uzeti prvi model konzole, sa nalepnicom "6" :) Jel bio i neki pikavac na njoj :) Koliko je uopste bila konzola kad su ti ukupni troskovi oko 400?

E *** sad :d

Prvo sam kupio novu 40GB u CT-u, pa sam dobio korišćenu konzolu i mrtav kontroler. Zamene mi za drugu, sa kojom je došao bukvalno polomljen kontroler. Onda su mi vratili pare i odlučio sam kupiti polovnu. Tj. brat je kriv, jer mu je zinulo doope za PS2, a ja sam bio u fazonu da uzmem novog slima.

Konzola je bila 19k dinara, ostavio sam u prvoj poruci gore link ka aukciji (a i u poruci na prošloj strani) :)
http://www.limundo.com/kupovina/Tehnika/Konzole-i-Igrice/Konzole/PLAYSTATION-3/1729825

Ostatak džidža je na dobošu sada ovde na Benchu :)
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?t=242250 :wave:

Zezas da ti je Comtrade tako uvalio 2 puta.. skandalozno..

Taj drugi put smo u prodavnici na licu mesta videli da je polomljen kontroler, tako da tu i nisam nosio kući.
Bilo mi je baš bezveze, jer sam već dao para i para za ove neke dodatke i onda se ispostavi da nemam konzolu, tj. da je mogu imati ako platim punu cenu za Slim.

Možda je bolje da uzmeš slim, javi mi se na pm ako hoćeš da ti preporučim mesta gde ima povoljnije :)

Nazad
Vrh Dno