Šta je novo?

Par pitanja novog vlasnika PS3

Učlanjen(a)
26.09.2004
Poena
805
Moja oprema  
Mobilni telefon
S23 Ultra
Sa predstavljanjem Move kontrolera javila se i moja želja da uzmem PS3.
Nisam gamer i od svih igara na kompjuteru sam intenzivno igrao samo CoD4, on-line naravno. Prešao sam MW2, ali na Macu mi nije nešto radio kako treba, pa nisam pokušavao da ganjam multiplayer.
Sad sam uzeo drugu generaciju PS3 (CECHC) koja može da emulira PS2 igre i trenutno je na njoj 3.41 softver.

Kupio sam MW2, Move Demo pack i Move Navigator (ne rade u MW2, možda ni neće nikad, ali nebitno sada). Konzolu će koristiti i brat, ali je on gamer, mada, mislim da ni njemu nije strana ideja kupovine igara koje voli da igra. Ja kako ih ne igram u toj meri, a MW2 online ne mogu drugačije, jailbreak mi nije potreban.

Hteo bih da mi neko kaže ima li onda potrebe da se dvoumim da li sutra ujutru da podignem softver na 3.50 i da li gubim nešto drastično što ne vidim kao n00b u tom svetu.

Drugo pitanje se tiče 3 igre koje su trenutno na hardu, čovek mi reče da ne brišem neki nalog, neki e-mail, a sad ne znam na šta je mislio. Trenutno su u konzoli 2 korisnika, User 1 i User 2. Kako da znam čije su igre (Ulogovao sam se i kao User 2 i video Burnout i kod njega, a sve tri su prisutne kod User 1)?

Već sam pre par dana napravio PSN nalog (PSN: vygr) pa me zanima da li mogu da napravim trećeg korisnika, tj. kad ga napravim da li ću moći normalno igrati te 3 već instalirane igre (pročitah negde da do 4 naloga mogu igrati kupljene igre...ili da 4 konzole mogu deliti nalog?).

Još sam nešto hteo pitati, ali se sad ne mogu setiti :d

Hvala unapred na odgovorima. :wave:

E da, kupovina igara u on-line shopu ili kupovina medija?

Kako sam video do sada, on-line kupovina rastereti laser, ali više prostora zauzme na HDD-u.
Takođe se ne može otuđiti/pozajmiti kupljena igra, bez deljenja PSN naloga.

Da li kupljene igre mogu bekapovati onim internim backup managerom, tako da ih kasnije mogu prebaciti na veći HDD?

Nemoj brisati te naloge koje imas na konzoli. Inace svaki od tih naloga treba da vidi sve PSN igre koje imas. A ti koristi onaj na kom si napravio taj PSN nalog..
Sto se tice online ili ne, to vidim da si sam sebi dao odgovor, neke druge prednosti jailbrake-a su emulacija mozda, SNES igre i to, neki homebrew programi, ali u principu sviranje qrcu :) pretvaranje konzole u PC..
Ovo novo pitanje, nemas ti opciju online ili medij :) Imas PSN igre i Bluray igre. PSN igre su obicno male igre, totalno drugacije od punokrvnih igara na medijima, ima par izuzetaka kao Wipeout koji je opusteno mogao da se prodaje i po punoj ceni.
PSN igre mozes deliti na 5 razlicitih naloga, i ne mozes bekapovati igre, ako na originale mislis.

Poslednja izmena:
Sad su smanjili to deljenje na 3 naloga ako se dobro secam.

Da li kupljene igre mogu bekapovati onim internim backup managerom, tako da ih kasnije mogu prebaciti na veći HDD?

nije te boris razumeo, ili te ja pogresno razumem :D

elem, kad kupis novi (veci) hard, uradis bekap na neki externi. zanimenis onaj interni, ustekas opet externi u usb i uradis restore. on ti vrati sve kako je bilo pre zamene (osim sto ces imati vise prostora :))

nije te boris razumeo, ili te ja pogresno razumem :D

elem, kad kupis novi (veci) hard, uradis bekap na neki externi. zanimenis onaj interni, ustekas opet externi u usb i uradis restore. on ti vrati sve kako je bilo pre zamene (osim sto ces imati vise prostora :))

Jel ostanu instalirane PSN igre i instalacije igara posle? On je verovatno mislio da bekapuje igre u PC zargonu :)

Mislio sam na bekap PSN-ovih igara (te neke manje, koje su mi došle na hardu, imaju naslovi na linku aukcije u prvoj poruci). Kontam da će i one takvim bekapom preživeti promenu diska :)

A što da čuvam oba naloga ako ne moram? :) Za jedan su vezane igre (ili nisu?). Ovaj drugi je verovatno samo napravio prethodni vlasnik, koji je verovatno drugi po redu, a ja treći (vlasnik).

Za ovo što Dodatak reče za smanjeno deljenje na 3 naloga...ako obrišem jedan nalog, da li imam onda +1 za novo deljenje ili se računa ukupno koliko je puta različit nalog pristupio igrama sa PSN-a?

Pretpostavljam i da će svaka buduća razmena originalnih igara sa ljudima ovde najnormalnije raditi i da se to ne smatra deljenjem o kome smo malopre pričali.

Mislio sam na bekap PSN-ovih igara (te neke manje, koje su mi došle na hardu, imaju naslovi na linku aukcije u prvoj poruci). Kontam da će i one takvim bekapom preživeti promenu diska :)

A što da čuvam oba naloga ako ne moram? :) Za jedan su vezane igre (ili nisu?). Ovaj drugi je verovatno samo napravio prethodni vlasnik, koji je verovatno drugi po redu, a ja treći (vlasnik).

Za ovo što Dodatak reče za smanjeno deljenje na 3 naloga...ako obrišem jedan nalog, da li imam onda +1 za novo deljenje ili se računa ukupno koliko je puta različit nalog pristupio igrama sa PSN-a?

Nece ti raditi te igre koje su dosle na konzoli ako obrises pogresan nalog, odnosno onaj sa koga su kupljenje. Racunaju se konzole u to deljenje, dakle 3 razlicite konzole mogu da skinu istu igru, zaboravio sam kako se posle to 'otkazuje' ako hoces nekoj drugoj konzoli da podelis.

Pretpostavljam i da će svaka buduća razmena originalnih igara sa ljudima ovde najnormalnije raditi i da se to ne smatra deljenjem o kome smo malopre pričali.

Bas tako..

Poslednja izmena:
svaka igra sa psn-a je vezana za nalog sa kog je skidana. mogu svi nalozi da je koriste ali taj sa kog je skidana mora da stoji na konzoli. ako su te igre koje imas skidane sa oba usera (neke sa jednog, neke sa drugog), onda oba moras da cuvas. ti mozes da napravis svoj user (i stavis mu autologin) ali ostale ne diraj.

ne znam kako si ti razumeo dodatka o deljenju, ali to nema veze sa brojem usera na tvojoj konzoli, vec koliko usera sa razlicitih konzola mogu da dele neku igru.

sto se tice bekapa, ne mozes da biras sta ces da bekapujes (bar ja nisam video da ima), on ti bekapuje sve i posle sa restore sve vraca sto je sacuvao.

Backup PSN igara je potpuno nebitan... Kad se ulogujes na svoj account i udjes u Store mocices ponovo da ih skines... Jos gluplje je truditi se oko backupa instaliranih igara sa BR... Jedino sto ti je vazno su sacuvane pozicije... Njih backupuj, kao i setovanja i to je to... Naloge ne brisi, posto ionako mzoes da ih imas koliko hoces a korstice ti da se radzvoje tvoji trofeji od bratovih... Oba naloga ce imati pristup PSN igrama koje si skinuo... Za deljenje se racunaju konzole, a ne nalozi... (bar sam tako shvatio) Sto se razmene tice, ovde imas posebnu temu gde ljudi pisu sta nude i sta traze... Menjao sam par puta igre sa drugima i uvek je bilo OK i bez problema...

edit:
pretekli ste me sa odgovorom :D

Backup PSN igara je potpuno nebitan... Kad se ulogujes na svoj account i udjes u Store mocices ponovo da ih skines... Jos gluplje je truditi se oko backupa instaliranih igara sa BR... Jedino sto ti je vazno su sacuvane pozicije... Njih backupuj, kao i setovanja i to je to... Naloge ne brisi, posto ionako mzoes da ih imas koliko hoces a korstice ti da se radzvoje tvoji trofeji od bratovih..

ali tu ima jedan prc :). ne racunajuci moj glavni nalog, ja imam jos 3 usera koji su mi sluzili sa skidanje sa psn-a. prvo, nemam pojma sa kog sam koju igru skidao, a drugo, morao bih da zovem ljude da pitam koja su bese mejl i pass za nalog. bekapovanje svakog save-a pojdinacno pa posle restore je tek ultra smor, pa instaliranje igara i skidanje ponovno sa psn-a..

sve je to em duza em komplikovanija procedura od:
- ustek externi hard
- bekap
- ustek externi hard
- restore

:)

Nisam pre nikad radio bekap ali cini mi se da nije bas tako jednostavna stvar sa save-ovima ako su oni zakljucani tj. ako developer nije dozvolio kopiranje mozes da se slikas. Nemam licno iskustvo sa ovim, ali bilo je likova sa gaf-a koji su prosto izludeli kad su izgubili demon's souls :d savegame kad im je vrisnuo PS3 a imali su bekap.

Ovo oko deljenja naloga je samo vezano za konzolu, ti na konzoli mozes da imas puno accounta.

Prethodni vlasnik reče da ne brišem bugarski email, jer je očigledno konzola bila u Bugarskoj, gde su igre i bile kupljene, a onda je došla u Vranje...gde sumnjam da je pala kupovina na netu :d
Videću ujutru :)
Još nisam probao MW 2 igrati kontrolerom...nemam predstavu koliko ću biti loš :d

Ima li neka fora sa kupovinom novih DS3 kontrolera (uz ovu je došao dotrajao Sixaxis)? Čitao sam da postoji rizik da se kupi i dobije kontroler pravljen za drugo tržište, pa da odjednom prestane raditi posle nekog updatea, a video sam bele DS3 po ok ceni, pa bih ga poručio ako nema neke cake oko toga šta sa čim radi. Beli je CECHZC2H, a eto, i konzola je CECHxxx.

Nikad cuo tako nesto, svaki original DS3 i Sixaxis mora raditi na svakoj konzoli.. Mozes ga poruciti, mada nemoj se cuditi ako te zakaci carina..
A sto se tice pucacina sa gamepadom, bice ti sigurno cudno u pocetku.. a meni je sad tako kad probam na mishu :D

A sto se tice pucacina sa gamepadom, bice ti sigurno cudno u pocetku.. a meni je sad tako kad probam na mishu :D

LOL, utešno :D

A za carinu, da, računam da bi mogli da se umešaju..u tom slučaju bi me izašao kao ovde da ga uzimam..a bio bi beli :)

Nemoj prerano odustati.. videces da totalno ima smisla kad se naviknes :)

Šta je ono, ja jedini na MW2 serverima :d
Ušao u svaku vrstu igre posebno i nigde nikoga.

Mario, bash povoljni beli kontroleri sa ebaya su rizik ako nisi siguran u tog prodavca, jer to su upravo fejk kontroleri koje nema shanse da provalish dok ti ne dodju i dok ne probash da ih koristish, poshto je i kutija ista i sam kontroler identichan originalu. Najsigurnije ti je da uzmesh sa shopto, mozda su malo skuplji, ali su sigurno originalni i vrlo su male shanse da ocarine jer znaju za foru pa sve shalju kao "small packets". Ne treba narucivati ni sa dvd.co.uk, ni sa playasia jer shalju kao vrednosne pakete pa nema shanse da prodje carinu, samo shopto.net...

Ušao dobro, ali je trebalo sačekati malo :)
Palo mi je na pamet da možda nemam dovoljno "kvalifikacija", jer nisam prošao kroz singleplayer ili onu kooperaciju :)

Strašno je iskustvo igrati kontrolerom...varam li se ili je nemoguće imati isti nivo preciznosti kao mišem.

@Driver Uzeo jutros u Ušću DS3 :) Ovaj koji sam dobio uz konzolu nije upotrebljiv.

Šta mislite, hoće li omogućiti ikada upotrebu Movea i Navigatora u MW2? :d

Hmm..šteta za preciznost..ovo je nešto sasvim drugačije :D Hvala na brzim odgovorima :)

Preporuchujem ti da batalish MW2 i da nabavish Killzone 2 i Uncharted 2, posle toga cesh kontroler gledati potpuno drugachije (a i am PS3 :d)

Inache ti preporuchujem da za svaku igru koju mislish da igrash, prvo pogledash da li postoji PS3 ekskluziva sa tom tematikom :)

A ***, baš sam čitao poređenje KZ2 i MW2 i svi su rekli da je MW2 bolja u smislu igrivosti, a da KZ ima bolju grafiku, a ja kao neko navikao na CoD trilogiju odem za MW2...i dam 40€, umesto 2000 din za KZ2 :d

Igraj sta volis :) I meni se ponekad proigra MW2 ali sam ga prodao.. :) Razmisli i o Bad Company 2, po meni najbolji multiplayer od kad imam konzolu.

Pa to je sad problem, volim CoD, ali nije to to ovako :) Ili ću se naviknuti ili bataliti konzolu i ostaviti je da brat piči fusbale i menadžere :)

Vrh Dno