Šta je novo?

Par pitanja!266A vs.133A

IKS

Čuven
Učlanjen(a)
26.11.2000
Poena
619
Koliki je prosecan skok performansi sa 133A na 266A chipset?
Dali npr. neki FastFame 266A radi brze od Abit Kt7A?
naravno podrazumeva se i o/c opseg!
Isti FastFame izgleda nema mnozilac procesora?
Bez nagadjanja samo iskustva u poredjenju dva chipseta!

Moj glas ide Abitu bez razmisljanja!

probao?

Probao-uporedio? Ili samo onako-bez razmisljanja?

Fast fame nisam i ne moram da bih znao kakav je kvalitet(probali su drugi kojima verujem) a Abit jesam i to 4 modela plus od drugih proizvodjaca jos bar toliko...

Evo i moj glas ide za 133a ploce. Ja sam uvek smatrao da je bolje uzeti odlicnu plocu sa 133a chipsetom nego uzeti "sumljivi" DDR. Ako nista drugo bar ce ti sistem garantovano biti stoprocentno stabilan...

dali bas?

Evo moj ortak je juce terao fastfame266A...i dobio bolje rezultate od asusa 133A.....zar vi ne mislite da se na Taiwanu stancuju ploce po istom modelu chipseta, onda se BRANDname ugradi u cenu sa kozmetikom...;-)

Ja nisam primetio vecu razliku od akademske ni kod jedne 133A ploce, sem naravno kod ekstremnog overivanja, ali i to je <10%....

Trenutno postoji stvarno dobar izbor KT266A/333 ploca po stvarno povoljnim cenama, sto si bas zapeo za tog Abita i tog FastFejma ? Ili Abita verovatno imas, pa se pitas da li bi isao na 266A ?

Uzmi liniju proizvoda koja se makar vise od jednom pojavljivala kod prodavaca; minimum-minumorum da bi mogao da ti zameni ako nesto rikne, a i o tim FF se skoro nista ne zna. Radije dodaj 10 eura vise i nemoj da uzimas macku u dzaku - uopste se ne radi o tome sta brandovi dodaju ili da li su svi tajvanci kilavi. Radi se o tome da ne treba sebi da dozvolis uopste da razmisljas o tome (tvoj post ovde je jedna indikacija toga). Imas jeftine KT266A od GA do Solteka i Epoxa, koji su stvarno provereni. Uzeo bih makar i ECS radije.

Re: dali bas?

IKS je napisao(la):
Evo moj ortak je juce terao fastfame266A...i dobio bolje rezultate od asusa 133A.....zar vi ne mislite da se na Taiwanu stancuju ploce po istom modelu chipseta, onda se BRANDname ugradi u cenu sa kozmetikom...;-)

Ja nisam primetio vecu razliku od akademske ni kod jedne 133A ploce, sem naravno kod ekstremnog overivanja, ali i to je <10%....

ako je tako uzmi onda FF, sto nas pitas kad si zapeo ko tele pred rudu:)
salu na stranu meni se cini da treba da das abita i doplatis malo ili nimalo i uzmes taj fastfame? ma brate uzmi gagabajat i opusteno kakav bre fastfame?! poslusaj Srebrnog ako nama ostalima ne verujes:)

Re: Re: dali bas?

Broz je napisao(la):

ako je tako uzmi onda FF, sto nas pitas kad si zapeo ko tele pred rudu:)
salu na stranu meni se cini da treba da das abita i doplatis malo ili nimalo i uzmes taj fastfame? ma brate uzmi gagabajat i opusteno kakav bre fastfame?! poslusaj Srebrnog ako nama ostalima ne verujes:)

Slazem se, Gigabyte je jednostavno kvalitetna ploca, ne super kvalitetna kao Abit, ali Abit je ipak preskup, tj. mislim da je mnogo vise najskuplji nego sto je najbolji. Gigabyte je sasvim OK i bar je kvalitet ujednacen, tj. nema propusta. E sad ne znam ko o kom modelu prica, ali 7VTXE+ je
po meni najbolje resenje, mada i 7VRX vec moze da se nadje vrlo povoljno.

Nego gde ima u Beogradu da se nadju Gigabyte ploce i posto?

------------------------------------------------------------------------------
Uzmi liniju proizvoda koja se makar vise od jednom pojavljivala kod prodavaca; minimum-minumorum da bi mogao da ti zameni ako nesto rikne, a i o tim FF se skoro nista ne zna.
------------------------------------------------------------------------------

Nemam nikakvo narocito mislenje o FF, ali ADA elekronik BGD, oko godinu dana uvozi FastFame (nazalost), pre su 'radili' Gigabyte.

Pozdrav

FF KT266A ima skor koliko i nesto bolja KT266 ploca - drugim recima sporija od konkurencije... Nema opciju za promenu mnozioca, niti napona, niti kojekakvih "sirovina" (bez kojih se ne moze :D ) koje nude Abit i Asus. Ima mem. interleave... I to je sve. Moze se podesavati latencija memorije, i to tako nastelovati da na papiru deluje sjajno, ali u praksi je truba.

Ali podrzava promenu FSB-a, i mogu Vam reci da me je fascinirala po tom pitanju. Bez dizanja napona D750 je radio stabilno na 1000, znaci na 1.6V, sto dosad nije ni jedna ploca uspevala (isti je isproban na SiS730s, MSI KT266 pro2, Asus A7V133-C i MSI Turbo 2).

Probao sam i FF KT333 - isto s***e samo sa podrskom za KT333 mem.
Dobiju se sjajni rezultati kada memoriju *vestacki* pretvorite u DDR 2700 (moze se nastelovati na ploci). E onda masina seva. Bukvalno. Ostaju u prasini KT266A cipsetovi (u sandri 2002).

Ovo sam ispisao jer ocigledno niko nije ni probao FF, a glasine kruze... Zakljucak: ploca FF-333 je SJAJNA! Zasto? Cena joj je 85e, moze se nabudziti do marsa i prilicno je stabilna.
Zasto ne Abit? Cena Abita KT7-a je oko 130 e... Eto to je to. Sitnica. Zasto novi za manje pare kad moze stari za mnogo vece?

P.S. Ja ne kazem da Abit ne valja - naprotiv, smatram da je upravo KT7 revizije 2 najblja ploca koju sam imao pod rukama, ali se NE ISPLATI davati tolike pare.

Darko je napisao(la):

Zakljucak: ploca FF-333 je SJAJNA! Zasto? Cena joj je 85e, moze se nabudziti do marsa i prilicno je stabilna.
Zasto ne Abit? Cena Abita KT7-a je oko 130 e... Eto to je to. Sitnica. Zasto novi za manje pare kad moze stari za mnogo vece?

P.S. Ja ne kazem da Abit ne valja - naprotiv, smatram da je upravo KT7 revizije 2 najblja ploca koju sam imao pod rukama, ali se NE ISPLATI davati tolike pare.

Mislis Abita KR7A? Ona moze da se nadje i za 120e.

Matsonic

Verujem da svi koji imaju abit kt7 ne zele da je menjaju za Noname,pa tako ni ja nisam hteo asus-a tx 97,ali eto..

Inace sis735 od ECS-a je brzza ploca od tog abita,a kamoli kt266a ploca
Matsonic KT266a je nesto bolji od FF i svim je preporucujem,ploca je solidno odradjena i ima dizanje voltaze a cena je kao FF

Prosto mi je laknulo kada sam zamenio k7t turbo za matsonic-a(ode 686b), a drugaru sam je stavio umesto gore pomenutog abita

Sto je rekao gore neko,pricate svasta a niste ni probali....

probao sam FF 266A!

Uzeo sam plocu FastFame 6VHF,prodao svoju aja2 koja me verno sluzila duze vreme i resio barem dva problema...Prvo pucketanje sa LIVE! koje me je do zla Boga nerviralo a koje nije resavao nikakav latency path.Druga stvar je brzina rada HDD...poleteo je...izgleda da je south bridge kt133a mnogo bio bolesljiv....

Sa druge strane kako rece Darko,ploca jeste sakata u promeni mnozioca i napona (izgleda da ga automatski podesava), ali sam ja uvek preferirao FSB o/c. Sta da vam kazem! Poterao sam Morgana 1.2 na 1.4!
Uzeo sam 256MB KiNGMAX koji radi na najbrzim setovanjima ploce i Sandra daje zapanjujuce rezultate! Imam mashinu koja je bar 30% brza od predhodne uz minimalna ulaganja. Jos sam umesto GF2MX400 ubacio Chaintech GF2 Ti i 3D Mark je odlepio navise za 40%!

I najvaznije,real-time grebovanje u DIVx5 je znacajno poboljsano, sto pokazuje da je mashina brza i u praksi!

za samo 75Evra za plocu....

Darko je napisao(la):
Ovo sam ispisao jer ocigledno niko nije ni probao FF, a glasine kruze... Zakljucak: ploca FF-333 je SJAJNA! Zasto? Cena joj je 85e, moze se nabudziti do marsa i prilicno je stabilna.
Ja imam doticnu FF kt333 plocu(6vqn), pa mi reci kako si to na ploci oc memoriju?Jumperi? koji, gde?

notax je napisao(la):
Pre ce biti da je 80 E.

Za te pare ima samo u zemlji dembeliji :D, posto te ploce vise nema na trzistu.

Moguce da je nema, ali znam da sam skoro u cenovniku neke firme video da je prodaju za 80 E. Mozda nisu sredili cenovnik.
Vi koji imate tu plocu (polovnu naravno), nemojte se srditi, prodat cete je vi i to samo tako za 55-60 E.:p

Misko je napisao(la):

Ma sigurno je mislio na polovnu, ako postoji neko ko bi prodavao takvu plocu.

Darko je napisao(la):
FF KT266A ima skor koliko i nesto bolja KT266 ploca - drugim recima sporija od konkurencije... Nema opciju za promenu mnozioca, niti napona, niti kojekakvih "sirovina" (bez kojih se ne moze :D ) koje nude Abit i Asus. Ima mem. interleave... I to je sve. Moze se podesavati latencija memorije, i to tako nastelovati da na papiru deluje sjajno, ali u praksi je truba.

Ali podrzava promenu FSB-a, i mogu Vam reci da me je fascinirala po tom pitanju. Bez dizanja napona D750 je radio stabilno na 1000, znaci na 1.6V, sto dosad nije ni jedna ploca uspevala (isti je isproban na SiS730s, MSI KT266 pro2, Asus A7V133-C i MSI Turbo 2).

Probao sam i FF KT333 - isto s***e samo sa podrskom za KT333 mem.
Dobiju se sjajni rezultati kada memoriju *vestacki* pretvorite u DDR 2700 (moze se nastelovati na ploci). E onda masina seva. Bukvalno. Ostaju u prasini KT266A cipsetovi (u sandri 2002).

Pa mozda je KT7-A bio 130e pre godinu i po dana :D
Sada toliko kosta KX7-333 sa porezom ! :)
Inace, FastFame 6VHF nije nista losija ploca od kineske Asus A7V266-c, chak mogu da kazem da je i malo bolje odradjena. Jedina prednost Asusa je bogatiji BIOS i promena mnozioca.
Sto se performansi tice, vecina KT-266A i 333 ploca su na prilicno bliskom nivou za razliku od KT-133A gde Abit KT-7A ume sasvim propisno da odere konkurenciju iz MSI-ja, pa je Abitov KT-133A model bez problema radio brzo koliko MSI K7-Master sa AMD760 chipsetom.

Re: Matsonic

vvv je napisao(la):
Verujem da svi koji imaju abit kt7 ne zele da je menjaju za Noname,pa tako ni ja nisam hteo asus-a tx 97,ali eto..
Naravno, mnogi tako razmisljaju, ukljucujuci i mene koji nikada ne bi uzeo neki no-name krsh. Ipak ti krshevi ponekad mogu sasvim lepo da funkcionisu ako nisu totalne integracije, pa ce zadovoljiti obicnog korisnika isto onoliko koliko i ABIT AT7-Max2 koji kosta 200 i kusur eura.
Istina je ta da ABIT AT7-Max2 koji je najbrza i najbolja KT-400 ploca, kada se ne clockuje nije mnogo brzi od smrdljivog FFame-a. Prosecan "user" razliku u brzini nece primetiti, ali razliku u novchaniku ce i te kako primetiti.
Naravno, bitna je i stabilnost, pa samim tim zbog toga je FF sporiji i radi na labavijim setovanjima pa je stabilan.

BodyRemover je napisao(la):
Notaxe jesi li ti pogledao otkad datira post koji si quoteovao?

:p

:D:D

Nisam.:p

Misko je napisao(la):

Moguce da je nema, ali znam da sam skoro u cenovniku neke firme video da je prodaju za 80 E. Mozda nisu sredili cenovnik.
Vi koji imate tu plocu (polovnu naravno), nemojte se srditi, prodat cete je vi i to samo tako za 55-60 E.:p

Notax sledeci put koristi quote, a ne edit, da ne pomislim da sam pijan pisao nesto po benchu.

Vrh Dno