Šta je novo?

Panzer corps

Nightbringer

Slavan
Učlanjen(a)
15.02.2007
Poena
319
jel igra ovo neko?

Pogledao na youtube i ne vidim sta je zanimljivo u toj igri... :trust:

Poslednja izmena:
Zanimljivo je to što je to rimejk Panzer Generala, najbolje potezne strategije nekada :)

Super je, ima isti filing kao nekada, vratila me je u mlados' :d

mene podseca na jednu jos stariju igru iz moje rane mladosti (da ne kazem detinjstva): History line :)
nego jel zna neko kako da se ukine onaj ograniceni broj poteza? mnogo mi skace po zicima :mad: hocu na tenane da ih meljem, a on mi ne da :)
i jel postoji neki Skirmish mod ili tako nesto, gde se sibate do mile volje, a bez cilja i razloga? :whip:

instalirao, ne stizem da pokrenem

Presao pre neki dan, sravnio amere i engleze sa zemljom, ja srecan.:D

Poslednja izmena:
jeli igras i world of tanks :)

Samo sam je probao. Izvođenje je gotovo indentično kao u originalnom Panzer Generalu ali ipak ima bitnih razlika. Po prvi put imamo nivoe težine, doduše nisam još utvrdio u čemu je razlika.
Po meni najbitnija razlika u realizaciji u odnosu na sve Panzere od 1 do 3 je što se u starom Panzeru, sve Core jedinice vraćaju na 100% snagu za sledeći scenario dok u ovom ostaju na nivou kakav je bio na završetku prehodnog scenarija. To drastično menja način igranja, koji je ranije stimulisao agresivnu igru sa stalnim napadanjem jer su benefiti u vidu iskustva bili ogromi a cena u vidu prestigea mala jer Firer sve vrati na 100 za sledeći scenario.
Pomenuo bih i jedno ozbiljno pogoršanje u izvođenju. Ranije je levi klik bio za selektovanje a desni za izdavanje komandi. Sada je levi klik i za jedno i za drugo a desni za zum čini mi se. Ova promena malo komplikuje selektovanje jedinica kad se na istom polju nalaze i kopnene i vazdušen jedinice, a drastično povećava mogućnost greške kada tenku npr izdate komandu za pokret a vi ste hteli da selekutjete avion.

Uključi 2-button mouse interface u opcijama (ESC).

a ima i Undo taster :)
mene najstrasnije nervira ogranicenje broja poteza. jel moze to nekako da se zaobidje?

Cela poenta je u tome :)
A undo ne radi ako slučajno napadneš ili pokretom otkriješ neprijateljske jedinice jer bi onda moglo da se isprobava u nedogled...

Ili još gore ako tvoj Panter sa 4 zvezdice nakon par sati igranja scenarija greškom uleti u zasedu. Pa ako igraš bez snimanja pozicije tokom scenarija radi većeg izazova evo razloga da razbiješ miša i nikada više ne upališ igricu.
P.S. Hvala za two button mouse a pogotovu za ono ESC:)

Poslednja izmena:
Odlicno. Moram da skinem ovo, jer mi se odavno igra nesto kao Panzer Generals.

40$, da nije malo skupa? :)

Nakon 7 dana igranja Panzer Corpsa, mogu da kažem da me je zarazio gotovo kao Panzer General pre 15 godina. Igra je malo izmenjena, tako da se ne može igrati na stari način. Evo o izmenama koje sam primetio:

- Besplatno popunjavanje na strength 10 pre svakog scenarija nije potpuno izostalo. Sad imaš opciju da besplatno popuniš jedinicu običnim replacementom koji naravno snižava iskustvo ili da debelo platiš Elite replacement.
Iako mi se isprva nije svidelo, mislim da je ovo dobra promena jer čini da je mnogo teže napraviti super neuništivu jedinicu poput Pionira, Tigra ili Foke Wolfa sa iskustvom od 5 zvezdica i overstrengthom na 15.

-Na višim težinama veoma je teško stalno koristiti Elite Replcements jer si u stalnoj stisci sa Prestigeom.

-Štuke, moje omiljene jedinice iz PG-a, su sada znatno manje efikasne u uništavanju protivnika.

-Strateški bombarderi koji su u PG imali smisla samo u specijalnim situacijama, su daleko bolje oružje jer iako manje uništavaju, vrlo su dobri za suppression protivnika i time minimiziraju inače poprilične gubitke kopnenih jedinica. Uz to veoma su efikasni protiv brodova. Zato su duplo skuplji od štuke.

-Artiljerija je po meni previše pojačana, vrlo efikasno uništava, a ostvaruje i suppression. Iskustvo stiče mnogo brže nego u PG i lako ju je držati na overstrengthu. Uz to otpakovana vučena artiljerija može da se pomeri za jedno polje pre gađanja što je čini daleko efikasnijom.

-Pioniri maleni kao i Grenadiri (ranija HW infantry ako se dobro sećam) može peške da se pomeri svega 2 polja, a ne 3 polja kao ranije. Ovo ih čini daleko težim za korišćenje.

-Sada postoji samo jedna jedinica Flak 8.8 koja je ujedno i protivavionska a može da služi i protiv kopnenih snaga.

Vrh Dno