Šta je novo?

Panasonic ST60 serija

Ponuda je katastrofa i modeli sa dvb-t/c tjunerima koji su ovde oko 1100€ u inostranstvu ih rasprodaju po ~600€. Ja cu ipak sacekati na kompletno resenje..Hvala na odgovorima! :wave:

Ovaj TV se uzima samo zbog jedne stvari a to je kvalitet slike. Sve ostalo je solidno na njemu.

Da, kasni slika nasprem zvuka ukoliko se koriste externi zvucnici ali to se regulise sa pojacalom posto svi resiveri imaju podesavanje za sinhronizaciju zvuka sa slikom.

Vidim da spominjes lap top, media plejer i ostale nacine koriscenja ovog televizora... batali to, nijedan plasma tv nije all-woonder, namenjen je za regularno koriscenje.

Posto jos nisi imao plazmu evo kako trebas ovaj set da koristis :

Br player ----- hdmi ----- ST60
Br player ----- Digital audio ------ Av reciver (i tu podesis lip sync ili audio delay u ms/60-80)
Br player ------ USB port ------ externi HDD (ako vec hoces da gledas mkv i ostale kompresovane filmove)

Ako mislis da kombinujes na nekim drugim fazonima tipa laptop/pc i da hakerises onda batali ovaj Tv posto samim tim gubis kvalitet slike i zbog tehnickih razloga niej namenjen za bilo sta drugo sem sto sam ti naveo gore.

I pre nego bi neko krenuo sa filozofiranjem evo par cinjenica :

Mora da ide USB preko BR player-a da bi se sto manje opterecivao TV (grejanje + kvalitet slike /proces slike)

Mora da bude AV reciver , nemoze Stereo pojacalo posto oni nemaju podesavanja za kasnjenje zvuka i sliek posto im je namena za muziku dok AV reciveru je namena za kucni bioskop.

I mora da ide digital audio posebno iz Br playera u AV reciver, jer ako ide sve preko AV recivera/HDMI ona se pojacalo jako greje i gubi se kvalitet slike posto ga on dekodira i salje u TV.

Pozdrav i sretno

Da li je moguće da ne može nikako stere pojačalo. Ni digitalni out sa tv-a --> ekterna zvučna --> pojačalo?

Nisam neki TV fan, i imam nameru da pazarim TV bez preteranog čitanja, ali izgleda neće moći...

Ako sam dobro shvatio BR je must have. Čak ni usb u TV nije najbolje rešenje.

U čemu je problem?
USB mi radi ok, za sada nije pročitao samo divx(avi) BULLITT, stari film sa Steve McQueen-om. Titlove učitava bez problema.
Umesto BR sam uzeo PS3, sa kog bušta BR filmove bez problema, titlovi su još veći, a PS3 može da pušta i dvd kao i preko USBa filmove.
Zvuk možda nije najbolji, ali nije ni loš, sve u svemu, ja sam izuzetno zadovoljan, kao i svi ukućani kao i gosti koji su videli sliku. Pritom, nisam još ništa kalibrisao, još nije prošlo 100 sati, samo je spušten brightness na 0 a contrast na 50 i uključen true cinema mod.

Da li nekada zaigraš nešto na PS3. Pročitah da je spor baš za to?

Da li je moguće da ne može nikako stere pojačalo. Ni digitalni out sa tv-a --> ekterna zvučna --> pojačalo?

Nisam neki TV fan, i imam nameru da pazarim TV bez preteranog čitanja, ali izgleda neće moći...

Ako sam dobro shvatio BR je must have. Čak ni usb u TV nije najbolje rešenje.

Evo da ti odgovorim iz licnog izkustva. Imam ST50 koji ima preko 4000h u sebi. Tv je radio preko 8h dnevno i tako stalno svaki dan i naravno zbog preteranog koriscenja otiso mi Y board (to ti je kao maticna kod PC-a) i USB mi malo radi malo ne, i crna boja mi nije crna nego trepte neke sive vodoravne linije ali je vidljivo smao kod crne boje. Tako da ja ovaj put kupujem ST60 koji ima vrhunsku sliku ali veruj mi sve ostalu u njemu krenusi od kondenzatora do bakra je minimalno i zbog toga sto manje njega opterecujes (znaci neka on prima signal a ne da on cita i dekodira preko USB-a) duze ce ti zivet. Tako da ako mene pitas neka TV radi ono za sto je namenjno a ne da bude i web pretrazivac i dekoder za filmove i titlove i sve ostale gluposti.

Kupis neki BR player i neka on radi svoje (svaki ima USB ) a Tv neka smao prima signal (inace DA utice i na kvalitet slike, sto se manej TV muci slika je bolja pogotovo ako ukljucis 100HZ).

Sto se tice zvuka samo RECIVERI imaju audio delay STEREO nema sem OPPO ali on je jako skup.

E sada mozes uraditi sledece BR u TV i iz TVa zvuk neka ide u stereo pojacalo ako ti tv ima audio izlaz , jer BR ti salje sliku i zvuk u TV i kod ovog tva ti kasni i jedno i drugo tako da sa ovim nacinom ostaje ti u sinhronizaciji. Problem nastaje ako iz BR-a saljes posebno samo sliku u tv i posebno u pojacalo jer kod pojacala ti nece kasnit zvuk dok kod TV-a slika hoce tako da tu ti ispada iz sinhrona.

A sto se tice ljubitelja koriscenja USB-a ----------- kod ovog TV-a nemas sve funkcije odkljucane za podesavanje slike kada korisits USB, iskljucivo samo kod HDMI 1,2,3.

Druga stvar kada sam kontaktirao Panasonic (USA) vezi USB-a ispao sam ko da sam sa marsa posto NIKO na zapadu ne gleda filmove preko USB-a (i nit je namenjen, seti se mog pregrevanja)samo mi siromasni ljudi se snalazimo kako umemo.

Mislim mozes i preko SD kartice pustat film ako vec tako gledas posto ovaj TV ima i SD slot.:-devil-:

Evo da ti odgovorim iz licnog izkustva. Imam ST50 koji ima preko 4000h u sebi. Tv je radio preko 8h dnevno i tako stalno svaki dan i naravno zbog preteranog koriscenja otiso mi Y board (to ti je kao maticna kod PC-a) i USB mi malo radi malo ne, i crna boja mi nije crna nego trepte neke sive vodoravne linije ali je vidljivo smao kod crne boje. Tako da ja ovaj put kupujem ST60 koji ima vrhunsku sliku ali veruj mi sve ostalu u njemu krenusi od kondenzatora do bakra je minimalno i zbog toga sto manje njega opterecujes (znaci neka on prima signal a ne da on cita i dekodira preko USB-a) duze ce ti zivet. Tako da ako mene pitas neka TV radi ono za sto je namenjno a ne da bude i web pretrazivac i dekoder za filmove i titlove i sve ostale gluposti.

Kupis neki BR player i neka on radi svoje (svaki ima USB ) a Tv neka smao prima signal (inace DA utice i na kvalitet slike, sto se manej TV muci slika je bolja pogotovo ako ukljucis 100HZ).

Sto se tice zvuka samo RECIVERI imaju audio delay STEREO nema sem OPPO ali on je jako skup.

E sada mozes uraditi sledece BR u TV i iz TVa zvuk neka ide u stereo pojacalo ako ti tv ima audio izlaz , jer BR ti salje sliku i zvuk u TV i kod ovog tva ti kasni i jedno i drugo tako da sa ovim nacinom ostaje ti u sinhronizaciji. Problem nastaje ako iz BR-a saljes posebno samo sliku u tv i posebno u pojacalo jer kod pojacala ti nece kasnit zvuk dok kod TV-a slika hoce tako da tu ti ispada iz sinhrona.

A sto se tice ljubitelja koriscenja USB-a ----------- kod ovog TV-a nemas sve funkcije odkljucane za podesavanje slike kada korisits USB, iskljucivo samo kod HDMI 1,2,3.

Druga stvar kada sam kontaktirao Panasonic (USA) vezi USB-a ispao sam ko da sam sa marsa posto NIKO na zapadu ne gleda filmove preko USB-a (i nit je namenjen, seti se mog pregrevanja)samo mi siromasni ljudi se snalazimo kako umemo.

Mislim mozes i preko SD kartice pustat film ako vec tako gledas posto ovaj TV ima i SD slot.:-devil-:

I da dodam sto se tice garancije to vazi samo za PANEL, tako da pazljivo se procitajte papire.

Ako bas tolko forsirate taj USB i internet onda uzmite GT60 taj ima HEXA core koji sluzi bas za to ali kosta 900e trenutno sto kad preracunate ST60 (600e) + Br i reciver (300e).

S obzirom da meni žena i dete ceo dan drže upaljen TV, bolje odmah da odustanem...

Malo si me zbunio sa uključivanjem 100Hy? Gde se to uključuje na ST60? Internet sam samo probao, i strimovanje preko DLNA(užas), i nemam nameru da ga korisitim za to. Ali nisam znao da gledanje preko usb-a može da šteti.
Koristio sam USB na starom samsungu C530 3 godine, i ništa...

Izvinjavam se ali cu otici u off. Napravio sam gresku sto nisam kupio ST50/60(sve iz straha zbog onih vertikalnih linija kao i IR-a i burnina). Posto je najavljeno da Panasonic prestaje sa proizvodnjom plazmi interesuje me da li vredi cekati da padnu cene 4K televizorima odnosno OLED tv-u ili eventualno uzeti sledece godine ST60 dok ga jos bude u prodaji ? Neko je pomenuo Merkur gde mogu da se vide dok sam ja video samo u izlogu ST60 od 50" u ComTrade-u u Uscu. Trenutno imam Samsung 43" F4500.

Nažalost panasonik je propao na plazmama jer je više godina unazad pravio plazma ekrane sa fabričkim greškama koje su se manifestovale na razne načine.

Prva greška nije obuhvatala sve modele već samo neke a to se dešava unazad 7 godina a to je čuvena greška zvana 7 smrtnih treptaja crvene lampice,gde po paljenju tv-a nema slike i tv se ne može upaliti već 7 puta treperi crvena lampica.Ova greška se javlja i dan danas.Ovo je krenulo 2008 godine i još traje.Sramota neviđena za Panasonik.Uopšte ih nije bilo briga da reše problem,prosto neverovatno ponašanje tako ozbiljnog proizvođača.Jedina serija koja je vredela a bila je pre svih ovih problema je PV80 na bazi koje je panasonik stekao vrhunsku reputaciju da bi svaki model posle togao bio sve gori i gori.
http://www.avsforum.com/t/1001318/master-thread-for-panasonic-plasma-not-turning-on

Ostale su bile:povećanje vrednosti za cenu boju,zelene mrlje,vertikalne linije,IR,burn-in i tako redom.Za sve što ih je zadesilo sami su krivi.

Poslednja izmena:
I pored toga je st60 možda najbolje što se može kupiti za taj novac. Znam mane Panasonica, ali sam, pre kupovine, razmotrio i druge. Svi imaju mane.

Malo si me zbunio sa uključivanjem 100Hy? Gde se to uključuje na ST60? Internet sam samo probao, i strimovanje preko DLNA(užas), i nemam nameru da ga korisitim za to. Ali nisam znao da gledanje preko usb-a može da šteti.
Koristio sam USB na starom samsungu C530 3 godine, i ništa...

Gledaj cista logika, ako se nesto koristi to se greje, sto se vise greje pre ce nastat neki kvar. Ako koristis njegov media player onda ga vise opterecujes (njegov CPU) nego inace da gledas preko HDMI-a.

Odes u Advanced i tamo imas INTELIGENT FRAME CREATION i stavis na MAX onda ti radi na 100HZ (120HZ).
Onda ti se manje vide plesajuci pixeli i ostale greske na slici, ja jako volim taj efekat, neko ne posto ga podseca na sapunicu (ali ja ih nikad nisam gledao tako da meni ne smeta :D )

Za samsung neznam, moj prvi HDTV je ST50 i eto kako sam proso i kad sam se malo raspitao onda sam saznao da gde sam pogresio. Mada uzimajuci u obzir da si verovatno imao LCD/LED tv koji se ne greje tesko da si mu mogo naudit sa dodatnim opterecenjem kao sto je gledanje preko USB-a. Za plazme se zna da one zimi greju sobu :D

Izvinjavam se ali cu otici u off. Napravio sam gresku sto nisam kupio ST50/60(sve iz straha zbog onih vertikalnih linija kao i IR-a i burnina). Posto je najavljeno da Panasonic prestaje sa proizvodnjom plazmi interesuje me da li vredi cekati da padnu cene 4K televizorima odnosno OLED tv-u ili eventualno uzeti sledece godine ST60 dok ga jos bude u prodaji ? Neko je pomenuo Merkur gde mogu da se vide dok sam ja video samo u izlogu ST60 od 50" u ComTrade-u u Uscu. Trenutno imam Samsung 43" F4500.

Merkur na ulazu u BG odmah posle Tehnomanije, u Oktobru sam bio, onda sam video ST60 i GT60. Nazoves ih telefonom i pitas ih dal imaju izlozen model. Mada u Tehnomaniji sigurno imas.

Sto se tice Panasonica, do marta ce prozivoditi plazme.
4K ne vredi cekat posto filmove nece snimati u 4K a igre su ti na 720p ili neke na 1080p, imas na youtubu test SONY 4k tv i popljuvali su ga nakon sto su probali assasins creed neki noviji deo (nerazumem se u igre). Srpski receno gledati 1080p na 4K ti je ko da gledas 540p na 1080p.

Za tolko novaca kolko bi dao za OLED mozes kupit platno (vrhunsko oko 1000e) i Sonyjev projektor koji je bolji i od Panasonic ZT-a i kosta ti 2500e max diagonala 7m pa ti racunaj :D

Pozdrav
Pozdrav

Nažalost panasonik je propao na plazmama jer je više godina unazad pravio plazma ekrane sa fabričkim greškama koje su se manifestovale na razne načine.

Prva greška nije obuhvatala sve modele već samo neke a to se dešava unazad 7 godina a to je čuvena greška zvana 7 smrtnih treptaja crvene lampice,gde po paljenju tv-a nema slike i tv se ne može upaliti već 7 puta treperi crvena lampica.Ova greška se javlja i dan danas.Ovo je krenulo 2008 godine i još traje.Sramota neviđena za Panasonik.Uopšte ih nije bilo briga da reše problem,prosto neverovatno ponašanje tako ozbiljnog proizvođača.Jedina serija koja je vredela a bila je pre svih ovih problema je PV80 na bazi koje je panasonik stekao vrhunsku reputaciju da bi svaki model posle togao bio sve gori i gori.
http://www.avsforum.com/t/1001318/master-thread-for-panasonic-plasma-not-turning-on

Ostale su bile:povećanje vrednosti za cenu boju,zelene mrlje,vertikalne linije,IR,burn-in i tako redom.Za sve što ih je zadesilo sami su krivi.

Po meni svi imaju mane, nego o njima se ne moze tolko citati posto ih je manje ljudi kupovalo ili jednostavno nisu se istakli sa kvalitetom. Evo ti banalni primer FOX VOX i VIVAX, probaj nac o njima neke mane na internetu , jedva ces nac a to ne znaci da su vrhunski kvalitet (naprotiv znamo da je sr**** )

S obzirom da meni žena i dete ceo dan drže upaljen TV, bolje odmah da odustanem...

PHILIPS 42 PFL 6008K/12
ili PHILIPS 42 PFL 6007K/12

Kada sam iso da kupim u madjarsku ST50 pored njega je bio izlozen taj Philips. Da nije pisalo na televizoru da koji je koji ja sam mislio da philips cuveni ST50 po onome sto su pisali na internetu i po onome sto smaja tamo video taj dan.

Znaci BRUTALNA cista slika, bez kockica, pixela, mana, nit preterano ostro (vestacki izostreno), bas ono kristalno jasna slika, boje isto brutalne. Pored njega je ST50 licio ko neki VIVAX. Dugo sam se i dvoumio pa me poslodavaoc posavetovao rekosi da u mraku ovaj kvalitet na dva televizora se preokrene i tolkoj meri kolko sada u danu i da onda ST50 je superiorni nasprem ovog philipsa. Tako da ako gledas u toku dana onda razmisli o ovom PHILIPS 42 PFL 6008K/12
. Malo je skuplji ali ja mu manu nisam naso (i znas da nije iz kine :-devil-:)

+ NJega mozes njakat za sta god hoces, USB, PC monitor, Internet pretrazivas, ima jaci procesor nego panasonicov hexa core.

Poslednja izmena:
Merkur na ulazu u BG odmah posle Tehnomanije, u Oktobru sam bio, onda sam video ST60 i GT60. Nazoves ih telefonom i pitas ih dal imaju izlozen model. Mada u Tehnomaniji sigurno imas.

Sto se tice Panasonica, do marta ce prozivoditi plazme.
4K ne vredi cekat posto filmove nece snimati u 4K a igre su ti na 720p ili neke na 1080p, imas na youtubu test SONY 4k tv i popljuvali su ga nakon sto su probali assasins creed neki noviji deo (nerazumem se u igre). Srpski receno gledati 1080p na 4K ti je ko da gledas 540p na 1080p.

Za tolko novaca kolko bi dao za OLED mozes kupit platno (vrhunsko oko 1000e) i Sonyjev projektor koji je bolji i od Panasonic ZT-a i kosta ti 2500e max diagonala 7m pa ti racunaj :D

Pozdrav
Pozdrav

Malo pre sam bio u Merkuru i gledao TX-P42ST60. Pustio sam i klip http://www.youtube.com/watch?v=0k_iO_K72_I i nisam video neke linije. Inace ono pitanje za 4k sam postavio racunajuci da ce takvi tv biti jeftiniji u neko dogledno vreme tipa 2-3 godine. I ne bi vise o tome da ne zalutam u off.
Stim da bi sad razmislio i o dijagonali misleci na vecu ali se plasim da me moji ne strpaju u Lazu.:D
Igrice ne igram cak ni pasijans na kompu.
Edit: nasao sam jos jedan klip za proveru panela http://www.youtube.com/watch?v=eDXZDvcOCtY

Poslednja izmena:
WHAAT ?

a u kojoj "rezoluciji" ti mislis da snimaju filmove ?
Kreni sa citanjem foruma pod hitno.

Snimaju 35mm. E sad posto je to analogni sistem (znaci nema prave resolucije koja se moze izraziti pixelima tako da kruske ne mesamo sa jabukama) to se kod konvertovanja u digitalni odredjuje koja rezolucija ce bit.

Klasican holivudski snimak sa 35mm kamerom u zavisnosti od objektiva varira od 3 do 12 miliona pixela (ono sto mi zovemo 2k, HD ili 1080p to je 2 miliona) tako da HD filmovi na BR-u su zapravo kompresovani filmovi i njihova velicina varira u zavisnosti od boja posto 444 se kod kompresovanja pada na 422.

Filmovi se salju u tim analognim 35mm trakama u bioskope. E sada ako bi tu traku prebacili u potpunosti (bez kompresije) u digitalni onda bi se nasli na zlatnoj granici izmedju 3 i 12miliona pixela sto odgovara onome sto danas zovu 4k. Srpski receno ispada da na trafici mozemo kupovat studijske snimke. To nikad nece uraditi isto ko nikada necemo gledati pravi 2k HD (35-45MBPS bitrate)snimak preko kablovske ili preko satelita samo max 20mbps. ------ jer da mozemo onda zasto bi kupovali BR filmove.

Umesto da googlate, listate forume gde svi mogu da tvrde sta hoce (cak i ja) i citate wikipediju pricajte sa nekim koje iso na filmsku akademiju.

Moguce da ce bit u toj rezoluciji filmovi ali kada se taj 35mm prebacuje u digitilani onda dve stvari odredjuju kvalitet slike

-----Rezolucija izrazena u pixelima

-----Broj boja (recimo grubo da je to bitrate)

Na kablovskoj imamo rezoluciju BR-a ali sa slabijim bitrateom, nesto jaceg od DVD filma 8-12mbps uglavnom.

Ne kazem, verovatno ce bit filmovi pusteni u prodaju (nisam fan komericialnih filmova tako da mozda ih vec i ima )sa rezolucijom od 4k ali nece imati bitrate, vec neki kompresovani, i nema niceg odvartnijeg gledati nesto na velikoj rezoluciji bez dovoljno boja.

Pozdrav

Poslednja izmena:
NE SNIMAJU se svi 35mm , vec vecina.
TI sto se snimaju sa 35mm nemaju rezoluciju naravno zato sam i stavio " " na rezoluciju u mom postu.

Bitrate ce sigurno imate svi filmovi i to dovoljan, birate nema veze sa ovom pricom i nikad nije bio problem.

Problem je kolicina detalja na filmovima kojih nema dovoljno, zato je za vecinu filmova i 1080p nepotreban , a kamoli 4k.

Izjava da filmove nece snimati u 4k je smesna. Snimaju se odavno i vec ih ima gomila ( i ne komercijalnih i komercijalnih) i snimace se ubuduce.

Na forumu ima gomila ljudi sa velikim znanjem .
TI ako mislis da treba pricati sa ljudima koji idu na filmsku akademiju, ti pricaj sa njima, ali nemoj na forumu da iznosis gluposti kao to da nece snimat filmove u 4k.
I masterovace se stari filmovi 35mm u 4k jer do te rezolucije moze 35mm , jeste da nece to biti nivo detalja koji opravdava rezoluciju ali to je druga prica
I snimace se digitalno u 4k i 8k kao sto se odavno snimaju.

Ne treba ti nikakva akademija da bi to znao, a napisao sam ti da citas forum jer je ova prica isprican 20 puta i dosta ljudi koji se razumeju su napisali vec sve sto treba.
Ako si ti ljudi koji su isli na filmsku akamdeiju rekli da filmovi nece da se snimaju u 4k iako vec ima stotine filmova snimljenih digitalno u 4k i vecoj rezoluciji, onda izbegavaj te ljude.

Naravno da vec ima 4k filmova i imaju vise nego dovljan bitrate, da mogu da se i kompresuju jos na 2-3 puta manji bitrate bez vidljivog gubitka detalja.

Ponovicu opet ne kao uvredu nego kao savet > CITAJ FORUM mnogo ces nauciti, vise sigurno nego od akademika koji su ti rekli da se nece snimati filmovi u 4k.

poz

Poslednja izmena:
za st60 je moguce da nema vertikalne linije i tome slicno,mada st60 nije nista narocito unapređeno u odnosu na st50.Oni su vec tada obustavili svaki dalji razvoj.

NE SNIMAJU se svi 35mm , vec vecina.
TI sto se snimaju sa 35mm nemaju rezoluciju naravno zato sam i stavio " " na rezoluciju u mom postu.

Bitrate ce sigurno imate svi filmovi i to dovoljan, birate nema veze sa ovom pricom i nikad nije bio problem.

Problem je kolicina detalja na filmovima kojih nema dovoljno, zato je za vecinu filmova i 1080p nepotreban , a kamoli 4k.

Izjava da filmove nece snimati u 4k je smesna. Snimaju se odavno i vec ih ima gomila ( i ne komercijalnih i komercijalnih) i snimace se ubuduce.

Na forumu ima gomila ljudi sa velikim znanjem .
TI ako mislis da treba pricati sa ljudima koji idu na filmsku akademiju, ti pricaj sa njima, ali nemoj na forumu da iznosis gluposti kao to da nece snimat filmove u 4k.
I masterovace se stari filmovi 35mm u 4k jer do te rezolucije moze 35mm , jeste da nece to biti nivo detalja koji opravdava rezoluciju ali to je druga prica
I snimace se digitalno u 4k i 8k kao sto se odavno snimaju.

Ne treba ti nikakva akademija da bi to znao, a napisao sam ti da citas forum jer je ova prica isprican 20 puta i dosta ljudi koji se razumeju su napisali vec sve sto treba.
Ako si ti ljudi koji su isli na filmsku akamdeiju rekli da filmovi nece da se snimaju u 4k iako vec ima stotine filmova snimljenih digitalno u 4k i vecoj rezoluciji, onda izbegavaj te ljude.

Naravno da vec ima 4k filmova i imaju vise nego dovljan bitrate, da mogu da se i kompresuju jos na 2-3 puta manji bitrate bez vidljivog gubitka detalja.

Ponovicu opet ne kao uvredu nego kao savet > CITAJ FORUM mnogo ces nauciti, vise sigurno nego od akademika koji su ti rekli da se nece snimati filmovi u 4k.

poz

Vazi hvala na savetu, a sada bi te zamolio da mi posaljes ime filma (ne video zapisa za reprezentaciju) koji je pravi 4k, znaci da nije remasterovan (upscale-ovan sa 1080p ). Ja pricam o pravim 4k filmovima da oni nece bit u prodaji ne o remasterovanima.

Pozdrav

Jel treba da ti ostavljam let me google it for you ?

Trazi na forumu postalvjena je lista filma snimanih red i ostallim minimum 4k kamerama vise puta.
Samo koristi search , pun je forum informacija.

http://www.red.com/shot-on-red
Na primer ima pored toga jos gomila filmova koja su kako ti kazes PRAVI 4k. znaci snimani su digitalno u 4k a neki i u vecim rezolucijama.
Jel sad sve ok ?
A ako krenes po forumu nacices milione slicno korisnih informacija

Poslednja izmena:
Ljudi nemojte molim vas da se prepirete da sam znao ne bi ni pominjao tu 4k rezoluciju ili bi otvorio posebnu temu:crash:. Ipak je ovo tema o ST60.

Poslednja izmena:
Ljudi nemojte molim vas da se prepirete da sam znao ne bi ni pominjao tu 4k rezoluciju ili bi otvorio posebnu temu:crash:. Ipak je ovo tema o ST60.

Upravo sam to i hteo da kazem. Po meni ne vredi cekat na 4k, nece bit tolke razlike jedino ako ne uzmes dijagonalu preko 70 incha.

Uzmes ST60 i zadovoljan si.

Ovaj TV se uzima samo zbog jedne stvari a to je kvalitet slike. Sve ostalo je solidno na njemu.

Da, kasni slika nasprem zvuka ukoliko se koriste externi zvucnici ali to se regulise sa pojacalom posto svi resiveri imaju podesavanje za sinhronizaciju zvuka sa slikom.

Vidim da spominjes lap top, media plejer i ostale nacine koriscenja ovog televizora... batali to, nijedan plasma tv nije all-woonder, namenjen je za regularno koriscenje.

Posto jos nisi imao plazmu evo kako trebas ovaj set da koristis :

Br player ----- hdmi ----- ST60
Br player ----- Digital audio ------ Av reciver (i tu podesis lip sync ili audio delay u ms/60-80)
Br player ------ USB port ------ externi HDD (ako vec hoces da gledas mkv i ostale kompresovane filmove)

Ako mislis da kombinujes na nekim drugim fazonima tipa laptop/pc i da hakerises onda batali ovaj Tv posto samim tim gubis kvalitet slike i zbog tehnickih razloga niej namenjen za bilo sta drugo sem sto sam ti naveo gore.

I pre nego bi neko krenuo sa filozofiranjem evo par cinjenica :

Mora da ide USB preko BR player-a da bi se sto manje opterecivao TV (grejanje + kvalitet slike /proces slike)

Mora da bude AV reciver , nemoze Stereo pojacalo posto oni nemaju podesavanja za kasnjenje zvuka i sliek posto im je namena za muziku dok AV reciveru je namena za kucni bioskop.

I mora da ide digital audio posebno iz Br playera u AV reciver, jer ako ide sve preko AV recivera/HDMI ona se pojacalo jako greje i gubi se kvalitet slike posto ga on dekodira i salje u TV.

Pozdrav i sretno

Posto planiram ovih dana da kupim 55ST60, a planirao sam da ga povezem sa kompom (HDMI iz graficke u TV) iskljucivo zbog filmova, objasni mi zasto moram imati BR player?
Sta to BR player moze da uradi sto GTX780 i i5 2500k ne mogu?

Ozbiljno pitam. Hocu li izgubiti na kvalitetu slike ako koristim neki player tipa KMPlayer, GOM, POT player i td.?

U nekom review-u sam procitao da ST60 i nije bas sjajan kad je u pitanju 3D prikaz. Nadam se da to nije istina, posto planiram da gledam dosta 3D filmova.

Takodje cu uzeti neki AV risiver uz HKTS 16 ili JBL Cinema 610.

Pozz

Poslednja izmena:
Posto planiram ovih dana da kupim 55ST60, a planirao sam da ga povezem sa kompom (HDMI iz graficke u TV) iskljucivo zbog filmova, objasni mi zasto moram imati BR player?
Sta to BR player moze da uradi sto GTX780 i i5 2500k ne mogu?

Ozbiljno pitam. Hocu li izgubiti na kvalitetu slike ako koristim neki player tipa KMPlayer, GOM, POT player i td.?

U nekom review-u sam procitao da ST60 i nije bas sjajan kad je u pitanju 3D prikaz. Nadam se da to nije istina, posto planiram da gledam dosta 3D filmova.

Takodje cu uzeti neki AV risiver uz HKTS 16 ili JBL Cinema 610.

Pozz

ST50 (koji ja imam) kada se poveze sa kompom onda imas jedan cudan efekat ali opet neko primeti neko ne. Kao da se blago dupliciraju detalji kao sto su slova, tanke linije itd. Npr. ikonice su imale oko slova balgu zutu liniju. To je zato sto st50 nije podrzavao 444 vec ga je prebacio u 422 kada se povezao sa kopjuterom. Vise o tome mozes ovde procitat a imas i slike (linkovi pri kraju clanka)da vidis kako to izgleda.

http://www.avsforum.com/t/1381724/official-4-4-4-chroma-subsampling-thread

St60 navodno "nema" taj problem, ali evo par stvari zbog kojih ja nisam poveza sa kompom (procitao sam manual od nemackog STW on ima najvise informacija, nekako za ove ostale zemlje ko da su skratili manual)

Po manualu ST50 NE podrzava nijednu rezoluciju PC signala(iako imas tabelu u nasem manualu za to po kojem "podrzava") posto hdmi sa graficke nije isto sto i hdmi sa BR, AV, i ostalih uredjaja nesto je pisalo zbog Hz-a ali tolko vec nisam se mucio sa prevodom. U sustini imat ces sliku, dali ce da steti ta voltaza i frekvencija koja hdmi sa graficke salje to neznam ali po manualu nije namenjen (pise sitno ispod tabele gde za rezolucije PC-TV) i nece bit ista slika nego da povezes sa nekim uredjaim koji je namenjen za ovo tipa BR, DVD. Opet, neko ce videt tu razliku neko nece. Dosta puno njih radio kako i ti mislis da koristis, postavi koji post u temi ST50 oni ce te bolje posavetovat, ja ga ne koristim na taj nacin jer nisam hteo da riskiram.

St60 navodno prima 444 signal ako ukljucis neki mod, to imas na HDTVtest.uk

Kazem ti ja sam se samo jednom igrao tako sa mojim ST50 za sto nije bio namenjen i otiso Y board, i sad mi je zao posto je tv stvarno bio fenomenalan a i veruj mi pustio sam BR film preko hdd-usba posto tv cita M2TS (avatar skinuo sa interneta 46GB) i pustio pravi BR disc avatar preko plejera. Nebo i zemlja u mojim ocima.

A za 3D zaista neznam kako ce ti radit preko graficke.

Moja pouka koristi TV za sta je namenjen a ne izigravati James Bonda.

Pozz

P.s. Jesi probao da pustis M2TS preko KMP-a ? ja sam taj avatar sa interneta pustio preko njega i zvuk mi je jako kasnio a i mucio se KMP, seckala je i slika dok televizorov media player je pustao normalno (prvih par minuta/sekundi i on je seckao).

Imam Intel quad i sapphire GDDR4 , ne igram igre, bavim se video montazom tako da moja konfiguracija je trebala da bude dovoljna ali eto zbog neceg KMP mi seckao.

Poslednja izmena:
Iako nemam br plejer, rekao da ili nema ili se neće primetiti razlika između ta dva. Ne smatram za sebe da imam jako oštro oko za detalje ali sam siguran da bih primetio dupliciranje slova i blage žute linije oko slova (baš sam zagledao). Na osnovu prethodnih postova formirao sam mišljenje da je kolegi Covixu zapao baš loš model što je bar sa ST50 serijom bilo itekako moguće.

Filmove gledam preko PC-a i sa eksternog hdd-a preko usb-a. Opcije za kalibraciju slike kada se gleda preko usb-a nisam primetio da fale, a primenio sam kalibraciju sa HDPortala kao i većina sa ST50, odnosno ako fali onda mi nije bila potrebna. Mislim da je priča o pregrevanju, voltažama (a posebno razlika u voltaži između puštanja sa bluray player-a i PC-a deluje neverovatno), crkavanju čega god zbog korišćenja na taj način preuveličana. Sve komponente se greju ali sve imaju i radnu temperaturu. Kada i ako bude crkao zbog takvog tretmana napisaću na ovom topic-u (tv je star nekih 10-11 meseci).

I ne smatram sebe za Bonda zbog načina na koji ga koristim :). Tv je došao sa usb-om, Lan-om, media player-om i HDMI standardnim priključcima, nije ih niko ručno u kućnoj radionici MI6 dodavao :).

Iako nemam br plejer, rekao da ili nema ili se neće primetiti razlika između ta dva. Ne smatram za sebe da imam jako oštro oko za detalje ali sam siguran da bih primetio dupliciranje slova i blage žute linije oko slova (baš sam zagledao). Na osnovu prethodnih postova formirao sam mišljenje da je kolegi Covixu zapao baš loš model što je bar sa ST50 serijom bilo itekako moguće.

Filmove gledam preko PC-a i sa eksternog hdd-a preko usb-a. Opcije za kalibraciju slike kada se gleda preko usb-a nisam primetio da fale, a primenio sam kalibraciju sa HDPortala kao i većina sa ST50, odnosno ako fali onda mi nije bila potrebna. Mislim da je priča o pregrevanju, voltažama (a posebno razlika u voltaži između puštanja sa bluray player-a i PC-a deluje neverovatno), crkavanju čega god zbog korišćenja na taj način preuveličana. Sve komponente se greju ali sve imaju i radnu temperaturu. Kada i ako bude crkao zbog takvog tretmana napisaću na ovom topic-u (tv je star nekih 10-11 meseci).

I ne smatram sebe za Bonda zbog načina na koji ga koristim :). Tv je došao sa usb-om, Lan-om, media player-om i HDMI standardnim priključcima, nije ih niko ručno u kućnoj radionici MI6 dodavao :).

"Daten, die mit einem PC bearbeitet wurden, werden möglicherweise nicht angezeigt "
Strana 101 iz nemackog ST50 manuala
http://www.panasonic.de/html/de_DE/.../Handbücher/9230671/index.html?trackInfo=true

"PC signal is magnified or compressed for display, so that may not show fine detail sith sufficient clarity"
Strana 102 iz standardnog ST50E manuala
To sam prepisao iz svog manuala i mrsko mi sada da trazim po internetu :D

Ja cu pre verovat inzinjerima Panasonica nego domacim indijancima :-devil-:

Salu na stranu, izvinjavam se ako sam nekog uvredio, nisam imao nameru.

Gledajte ljudi jednu stvar, kupujemo ovaj model jer su ga nahvalili HDTVtest.uk, Cnet.com, i ostali sajtovi. Pa razmisliite malo kako su ga oni testirali. Sigurno ne sa MKV filmovima. Prikljucili ga na BR player i pustili film to je HD opis, a SD opis je za DVD filmove (ne za mkv, avi, MP4 i ostale fajlove, to ni ne gledaju).

Hoces da vidis to za sto ga hvale ? Br player i stavi disk u njega.

To sto smo mi sirota drzava i nemamo 20e za BR filmove to je druga stvar, ali po meni ako ce te ga za mkv, avi i ostalo da koristite TV, onda mozete bilo koji da uzmete bas vam je svejedno. Philips i sony mozda cak i imaju bolju reprodukciju za mkv nego panasonic. A i u njihovom manualu makar pise da stvarno podrzavaju signla sa PC-a (ne treba preko media servera), i onda imate monitor u velikom izdanju i nema burn in-ova i ostalih caka i fazona.

Panasonicove plazme nisu namenjene za PC (cak ni GT50 gde imas vga ulaz i tamo pise da sitnim slovima da nije u podpunosti za tu namenu.), postavio sma vam link i kopirao sitna slova sto vecina u glavnom ne cita. Pomirite se sa time.

U sustini ja samo zelim da pomognem, ali vas je to novac ne moj.

Poslednja izmena:
"Daten, die mit einem PC bearbeitet wurden, werden möglicherweise nicht angezeigt "
Strana 101 iz nemackog ST50 manuala
http://www.panasonic.de/html/de_DE/.../Handbücher/9230671/index.html?trackInfo=true

"PC signal is magnified or compressed for display, so that may not show fine detail sith sufficient clarity"
Strana 102 iz standardnog ST50E manuala
To sam prepisao iz svog manuala i mrsko mi sada da trazim po internetu :D

Ja cu pre verovat inzinjerima Panasonica nego domacim indijancima :-devil-:

Salu na stranu, izvinjavam se ako sam nekog uvredio, nisam imao nameru.

Gledajte ljudi jednu stvar, kupujemo ovaj model jer su ga nahvalili HDTVtest.uk, Cnet.com, i ostali sajtovi. Pa razmisliite malo kako su ga oni testirali. Sigurno ne sa MKV filmovima. Prikljucili ga na BR player i pustili film to je HD opis, a SD opis je za DVD filmove (ne za mkv, avi, MP4 i ostale fajlove, to ni ne gledaju).

Hoces da vidis to za sto ga hvale ? Br player i stavi disk u njega.

To sto smo mi sirota drzava i nemamo 20e za BR filmove to je druga stvar, ali po meni ako ce te ga za mkv, avi i ostalo da koristite TV, onda mozete bilo koji da uzmete bas vam je svejedno. Philips i sony mozda cak i imaju bolju reprodukciju za mkv nego panasonic. A i u njihovom manualu makar pise da stvarno podrzavaju signla sa PC-a (ne treba preko media servera), i onda imate monitor u velikom izdanju i nema burn in-ova i ostalih caka i fazona.

Panasonicove plazme nisu namenjene za PC (cak ni GT50 gde imas vga ulaz i tamo pise da sitnim slovima da nije u podpunosti za tu namenu.), postavio sma vam link i kopirao sitna slova sto vecina u glavnom ne cita. Pomirite se sa time.

U sustini ja samo zelim da pomognem, ali vas je to novac ne moj.

A sta ako HDMI ide iz graficke u AV risiver, pa iz AV risivera u TV?
Mozda je to bolje resenje?

Nazad
Vrh Dno