Šta je novo?

Panasonic ST50 serija

Ja mog neću da se ratosiljam, pošto je za filmove keva, već ću da gledam kad padne cena neki uhd led za dnevnu sobu, a ovaj da turim u spavaću... mada ako ga budem reklamirao i kojim slučajem mi prihvate reklamaciju, onda ne znam šta ću da radim.

Sve u svemu, ja čekam da padnu cene uhd led-ova, pošto sumnjam da će uhd oled da se skoro spusti među mase.

I meni trenutno pada na um F8500, ali varijanta od 51 inča je kod Mađara oko 1900 eura, a ja sam moj st50 platio 850.

F8500 je svakako bolji TV, ali kod samsunga može da se očekuje niz raznih drugih problema koji mogu podjednako da iritiraju, počevši od rising blacks, brightness pop-a, buđavih kondenzatora koji fejluju posle maltene tačno 2 godine, nakon isteka garancije (to je bio svetski skandal, ali valjda samsung to više ne radi, mada nikad se ne zna).

Sve u svemu, ja sad ni u ludilu ne bih menjao st50 za f8500.

ST50 ima fantastičan kvalitet slike, a ako se ne gleda TV, već isključivo filmovi i serije u nekim BD-remux varijantama, slika je tu bolesno dobra... a sve manjkavosti panasonik plazmi (ali i generalno, ali posebno kod panasonika koji forsira te ludačke nivoe crne nauštrb svih ovih ostalih problema karakterističnih za njih) najviše se vezuju za 50Hz i statične logotipe itd, karakteristične za TV kanale.

Taman ću za nekih godinu, godinu ipo biti u situaciji da uzmem novi TV (pošto trenutno imam daleko preča posla s novcem koji mogu da uštedim), tako da se nadam da će biti kod Mađara neki solidan uhd led za 1000-1500 do 2000 eura (za neki jači i veći model), ali sve zavisi kako će da se razvija uhd tržište.

Kobayashi taj bug 50Hz da li je to prisutno na analognoj kablovskoj na primer SBB

Svaka plazma ima problem sa 50Hz, jednostavno takva je tehnologija.

Mi u PAL sistemu jednostavno nemamo sreće što se tiče plazme, a najveći problem kod gledanja sadržaja koji ide na 50Hz su posterizacija i false contouring, pisao sam o tome nebrojeno puta do sada.

Fora je u tome što Panasonik zbog insistiranja na najdubljoj crnoj ima jedan set problema koji su karakteristični za panasonic, a to su (pored gore pomenutih) i line bleed i IR.

Samsung ne pati od line bleed-a i IR-a toliko koliko panasonic, ali zato Samsung ima problema sa fluctuating i rising blacks, brightnes pop itd (dakle, u zavisnosti od osvetljenosti scene, ona naglo posvetli, potamni, kao kad odvrneš neki dinamički kontrast na monitoru npr), a pre par godina je izbio skandal jer su namerno stavljali neke fuš kondenzatore i još tamo nešto koji crkavaju nakog 2 do 3 godine, taman kad istekne garancija. A popravka nije bila isplativa uopšte. Valjda to više ne rade, ali nikad se ne zna.

Sve u svemu, možda bih ja lično bolje podnosio Samsungove mane, a možda i ne bi... sve to zavisi od osobe do osobe, ali činjenica je da plazma nije najpogodnija tehnologija za PAL, tj. tv kanale na 50 Hz, pogotovo panasonik.

Ja sam se ovde u radnji iscenkao za f8500 na 1400 eura,pa ga u tom svetlu posmatram.
Za 1900 eura nije mi zanimljiv ni najmanje.

1400 za f8500 nije mnogo.svuda u evropi je oko 1900eura.u americi je proglasen za najbolju plazmu na onom najvecem nadmetanju televizora.

Poslednja izmena:
Cenkas se sa managerom iz komercijale odnosno njihove nabavke.ja pratim sve cene i tacno znam koliko im koji tv cuci na lageru i tacno znam sta ih muci.

Poslednja izmena:
Pa 1400 eura za 51'' je ok cena.

Ali spremi se takođe na probleme svojstvene samsungu... jednostavno nijedan TV nije savršen, samo je pitanje da li čovek može da živi sa njegovim manama, a F8500 ti možda bude više odgovarao po tom pitanju.

Ako se odlučiš za tu varijantu, sa srećom i da šibneš 'vamo utiske.

P.S. Ako nije tajna, možeš ovde ili na pm da šibneš još koji detalj o radnji u kojoj si se cenkao itd.

Sve u svemu, ja čekam da padnu cene uhd led-ova,
tako da se nadam da će biti kod Mađara neki solidan uhd led za 1000-1500 do 2000 eura (za neki jači i veći model), ali sve zavisi kako će da se razvija uhd tržište.

Već sada su te cene za 55" modele :type:

55hu6900 je 1450 eura, 55hu7500 oko 2000 (taj je najbolji model od ne-curved varjante). Dok manjih ima i za 800 eura, npr 40hu6900.

Većina i dalje misli da su uhd rezolucije sa cenama od 5000+ eura pa na više 🙂

Već sada su te cene za 55" modele :type:

55hu6900 je 1450 eura, 55hu7500 oko 2000 (taj je najbolji model od ne-curved varjante). Dok manjih ima i za 800 eura, npr 40hu6900.

Većina i dalje misli da su uhd rezolucije sa cenama od 5000+ eura pa na više 🙂

Hvala na informacijama, ja nisam baš toliko u toku s cenama jer ima još dosta vremena dok mi novi TV ne dođe na red.

Ali dobro je znati da ću tada možda moći da razmatram i neke veće dijagonale, možda čak i oled, ko zna.

Sve u svemu, sve manje se tangiram oko ovih gluposti kod ST50-tice, tako da ću opušteno da ga reklamiram, pa ako prođe, prođe, ybg.

55 nije losa opcija posle 50 inca i tu bi trazio recimo 55st60.
2008 sam mislio da mi je 37 ogroman a sad je i 50 malečak.😀

Poslednja izmena:
55 nije losa opcija posle 50 inca i tu bi trazio recimo 55st60.
2008 sam mislio da mi je 37 ogroman a sad je i 50 malečak.😀

Ma ćuti, žena i ja smo se svađali da li da uzmemo 42'' ili 50'', ona kukala za 42'', a ja za 50'' i posle par meseci mi je priznala da joj je sad i 50'' mali.

Zato i gledam da za dnevnu sobu ide bar 55'', poželjno 60'', a to košta, tako da ima vremena još za to što se mene tiče.

Au ljudi ala se gadjate sa dijagonalama. 😀 Ja na primer sad i kad bih hteo da povecavam trenutnu dijagonalu moglo bi eventualno 51". Nema prostora za vece a nije regal u pitanju.

Poslednja izmena:
Ja se čak razmišljam da uzmem i neki 1080p projektor kod kojeg se ne menjaju lampe, ako postoji takav.

Sve dolazi u obzir, samo ako može da se priušti.

Kobajasi, a da otvoris bioskop 😀

Pa njega već imam, samo mi fali veća soba da može još neko da stane pored ženke, mene i mačketine. :d

Čak su mi i velike podnostojeće kutije smeštene na metar visine i zbijene uza zid, pa se ne čuju kako bi trebalo.

Ali biće... planiram svašta nešto već dugo, samo da se konačno preselim i čim sredim prioritetnije stvari i skupim lovu, onda će mi ostati samo dilema TV ili projektor... ali otom potom, ima još vremena za to.

Ja znam sta bih radio kad bih dobio 7 na loto-u. :d A inace zet mog kolege je kupio mislim 80 "tv. E to je monstrum.

Poslednja izmena:
Molio bih za pomoć u vezi 42ST50...
Nisam bio pored plazme kada se pojavio najnoviji firmware, pa je moj sin pokušao bez mog znanja da to izvede i izgleda napravio probleme koji do tada nisu postojali:
1. TV neće da pročita slike preko viera toolsa, bez obzira gde se nalaze, kartica fleš... Otvori se regularno opcija, prikažu se slike u preview modu, ali kada se pokrene pregled TV se bukvalno restartuje, kao hard reset na PC-u.
2. Još veći problem je što preko bilo kog HDMI porta da se dovede signal TV pokušava da se iz zadatog formata prikaza ekrana (auto, 16:9, ... bilo koji) prebaci u format označen sa ŠIROK koji uopšte ne postoji u meniju! Ovo se dešava stalno sa kratkim pauzama kada je sve u redu, ali je nemoguće pratiti sliku koja se stalno širi - skuplja uz prekide zvuka usput! Nakon nekog vremena TV izgubi sliku i prikazuje sneg iz čega se može iščupati samo gašanjem na daljincu ili eventualno promenom video izvora.
3. Kada se proveri koja je verzija firmware na TV-u on uredno pokaže da je to poslednja dostupna, dakle aktuelna.

Pošto ne verujem u slučajnosti, meni ovo liči na softversku grešku izazvanu loše odrađenim update-om, pa sam mislio da ga uradim ponovo. Skinuo sam najnoviji firmware za Evropu i iskopirao fajl Sddl.sec na SD karticu. TV bi nakon uključenja trebalo da detektuje firmware na kartici i da pita da li hoću da update-ujem, OK, sačeka se da odradi i nakon toga bi trebalo da se ugasi, ali iz mreže, tako sam bar našao na netu da treba.

Da li je neko radio update na ovaj način i da li je procedura ovakva kako sam napisao? Ako nije, kako bi trebalo da se uradi?
Šta uopšte mislite o iznesenim problemima, da li je u pitanju softver ili nešto drugo?

Hvala unapred na odgovorima 🙂

Ubacio karticu sa softwerom, TV utvrdio da je verzija ista kao i na njemu, poslednja... Mogao sam samo da izađem iz tog ekrana sa "Return", bez ikakvog ažuriranja...

U međuvremenu sam proverio prikaz preko viera conect, youtube i sve ostalo... sve funkcioniše bez greške... samo prikaz sa STB-a pravi problem.

Ima li nekih ideja?

Poslednja izmena:
Ubacio karticu sa softwerom, TV utvrdio da je verzija ista kao i na njemu, poslednja... Mogao sam samo da izađem iz tog ekrana sa "Return", bez ikakvog ažuriranja...

U međuvremenu sam proverio prikaz preko viera conect, youtube i sve ostalo... sve funkcioniše bez greške... samo prikaz sa STB-a pravi problem.

Ima li nekih ideja?

Nazovi servis u Beogradu, momci su stvarno profi i znat ce kako sta treba da uradis. Izguglaj njihov br, tipa panasonic servis Beograd.

Hvala Kobayashi Maru i Covix, pokušaću sutra da se čujem sa njima, pa javljam šta sma uradio...

U međuvremenu je potpuno poludeo, nakon nekoliko minuta pojavljuje se ovo:
Panasonic plazma problem.jpg
na svim ulazima! Izgleda da se nešto ipak greje i zato pravi probleme.
Serviser iz BG elektronika nije mogao ništa preciznije da kaže na osnovu ovoga, nekoliko stvari dolaze u obzir. Insistirao je da plazma dođe kod njih na kompletnu dijagnostiku nakon čega bi se utvrdio razlog kvara.
S obzirom da je plazma kupljena u Mađarskoj i da je još uvek u garanciji (do januara 2015) rekli su mi da nema problema sa tim, da donesem sve papira i da će biti tretirano kao popravka u garantnom roku! Živi bili pa videli, javiću naknadno da li je to prošlo ili ne.
Ostaje problem kako da ovoliki "tablet" prebacim do BG, prijateljski su mi savetovali da ga lično donesem, nikako preko kurirskih službi! :-(

Constantin kolko sati imas na tv-u kolko ti je sati dnevno radio

Kako kad, od 8 - 10 sati dnevno. Plazma je kod mene od polovine januara 2013. godine, znači 5-6 hiljada sati rada. Ne bih ulazio u servisni meni za tačan podatak, jer zbog ovih smetnji se zamrzava (blokira) pa da ne napravim još veći problem.
Panel je inače regularno razrađen prvih 300 sati, a onda stavljene kalibracijske postavke sa HD portala. Dok se ovo nije desilo, radio je bez greške.
Zbog čega pitaš?

Nazad
Vrh Dno