Šta je novo?

Panasonic ST50 serija

@Rusi
Ma nije to ništa komplikovano, to je XBMC lokalizovan na ćirilicu.

Da li neko može da izmeri dimenzije kutije 50" verzije.

Treba sutra da odem po TV pa da znam koje mi vozilo treba.za to. Da li se to može stati u klasičan karavan (Mondeo ili Astra)? 2-3 km vožnje u BG.

Teško da može da stane, pošto mora da stoji uspravno.

moze i polozeno ledja da budu dole ali moras voziti jako oprezno to ti je samo u slucaju da nemas nijedno drugo resenje.

DVI input stavi na full a ova podesavanja neka ti budu smernica pa ako ti nesto smeta dosteluj mada bi trebalo da sve bude ok.
Licno sam samo smanjio osvetljenje u 3D modu od preporucenog.

Hvala puno za ova podesavanja. Sada je slika odlicna. Crna i bela su mnogo bolje, jedino mi je za sharpness previse tih 8-10, Drzim na 5-6 i za HD.

moze i polozeno ledja da budu dole ali moras voziti jako oprezno to ti je samo u slucaju da nemas nijedno drugo resenje.

Relacija je bukvalno 2km po NBgd. Glupo mi da jurim kombi samo zbog toga.

Značilo bi mi ako neko zna dimenzije kutije.

Da li neko može da izmeri dimenzije kutije 50" verzije.

Treba sutra da odem po TV pa da znam koje mi vozilo treba.za to. Da li se to može stati u klasičan karavan (Mondeo ili Astra)? 2-3 km vožnje u BG.

Ja sam u subotu kupio 50ST50 u Beogradu i prevezao ga do Sombora.

Dimenzije kutije su 139x80x25cm. Ja sam ga vozio tako što sam oborio 2/3 sedišta i naslonio ga na 1/3 koja nije bila oborena tako da je bio pod uglom od nekih 70 stepeni. Od nazad pritisnut vratima prtljažnika, a od napred sedištem suvozača.

Za svetlo iza tv-a mi je trebalo bukvalno minut da namestim i koštalo je 10ak evra, ali zato je popravilo kontrast i dubinu crne za 20-30%.

Aj' da ponovim pitanje, možda me neko i čuje ovog puta. :d

na koju foru neonka iza tv-a popravlja kontrast i crnu? Probao bih i ja to ukoliko je zaista tako...

Hvala! Bacam se na čitanje... :wave:

Baš imam dva ccfl štapa od po 15 inča koja nikako da prodam, pa ću baš da ih isprobam.

Poslednja izmena:
Uplašiste me sa svim lošim komentarima za ovaj TV.
A baš ga poručujem. Hoću plazmu zbog gledanja filmova, pa da pogledam druge proizvođače - LG, Samsung?

Sta mislis kolko ima ljudi koji su kupili ovaj tv, nisu nikada ni usli na benchmark a kamoli ovu temu, prosvljali malo po netu oko cena, preporucio im neko, kupili i sede zavaljeni kuci i uzivaju u tv-eu. Kome se pojavi problem krene da se raspituje da bi znao o cemu se radi. Malo je onih koji dele ipresije.

Da li neko od korisnika foruma ko poseduje ovu seriju (ja imam 42") moze da mi kaze da li je koristio/la snimanje? Ja (iako gledam digitalne kanale na DVB-C) i imam setovan hdd (i formatiran) ne mogu da pustim snimanje. Dobijem poruku "Unable to start recording. Invalid system time. Please check time display on banner".

Sto se utisaka/konfiguracije tice, imam up & running xbmc koji trenutno radi na PC-u, i povezan je HDMI-jem i radi na secondary display-u (dok ja na monitoru i sluskama mogu da gledam/slusam sta zelim) a paralelno se igram sa raspberry pi-jem koji je za sada solidan kandidat za htpc posto me nervira cooler na racunaru. Trenutni setup, PC (xbmc) - TV radi perfektno 🙂 Na sam TV nemam nikakve primedbe - kuc kuc u drvo. Jedina primedba koju imam je na cenu Panasonic 3D naocara u Srbiji. Samsungove rade korektno ali su dosta nestabilne na glavi i ne pokrivaju ceo vidokrug. Verovatno cu u buducnosti porucivati 2 para iz inostranstva jer je ovo kod nas nevidjena pljacka (12k RSD za komad!)

Hvala unapred za svaku pomoc u vezi sa snimanjem.

http://www.avsforum.com/t/1162578/d65-video-bias-lighting-fundamental-theory-and-practice
http://www.avforums.com/forums/plasma-tvs/1263485-plasma-ambient-lighting.html
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?263823-Predlog-za-led-osvetljenje-iza-TV

Nekom neonka zamara oči pa onda koristi LED trake. Meni je neonka sasvim dovoljna, nema nikakvog zamora.
Ono što je najvažnije, bilo LED traka ili neonka, mora da bude isključivo 6500K.

Ne mora da znaci da mora da bude 6500 kalvina temperatura boje. Zavisi od boje zida iza, ako su tapete il su farbani zidovi, moze da osciluje sta kome odgovara. Najbolje je uzeti lampu sa mogucnoscu podesavanja.

Ne znam napamet ali koliko se sećam ide otprilike ovako:

Picture menu
Mode: Standard
Cell Light: 20
Contrast: 90
Brightness: 45
Sharpness: 0
Color: 51
Tint: G50/R50
Advanced settings submenu:
Dynamic contrast: Off
Black tone: Off
Flesh tone: 0
RGB Only Mode: Off
Color space: original
White Balance:
10p White Balance: Off
Gamma: 0
Expert Pattern: Off
xvYCC: Off
Motion Lighting: Off
White balance submenu:
R-Offset: 25
G-Offset: 25
B-Offset: 25
R-Gain: 25
G-Gain: 25
B-Gain: 25

10p White Balance submenu:
N/A

Picture options submenu
Color tone: Warm2
Digital Noise Filter: Off
MPEG Noise Filter: Off
HDMI black level: Normal [grayed out]
Film mode: Cinema Smooth

Drzao sam se CNET podesavanja koja se nesto razlikuju.
Zahvaljujem.

Poslednja izmena:
Bolje skini disney wow ili neki drugi disk za kalibraciju i sam podesi. Nije svaki panel isti a i zavisi od osvetljenja sobe u kojoj gledas tv.

U nedelju je ceo dan bio tenis. Nisam primetio nikakvih problema (burnin...)

Sad razlog što pišem je što sam kod kolege video DVB-T2 prijemnik. Bio je preko USB-a prikljucen pa mi je to prvo privuklo pažnju. Sad glavno pitanje je IMA LI OVO NAŠE ČUDO T2 PRIJEMNIK??? Ima 10 T2 kanala. Lepo bi bilo.

Ovi problemi što se pominju da neki imaju je samo za ST50 ili i GT50 može da pati od istih problema?

Odložena mi ja nabavka za sledeću nedelju a postoji možda mogućnost sa biram seriju.

Uplašiste me sa svim lošim komentarima za ovaj TV.
A baš ga poručujem. Hoću plazmu zbog gledanja filmova, pa da pogledam druge proizvođače - LG, Samsung?

Samsung je za svaku preporuku. LG zaostaje za Panasonic i Samsung televizorima.
Procititaj post #274.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno