Iako imam od skoro LG zavidim ti jer sam i ja hteo ali samo 42ST50 ali sam odustao zbog cuvenih vertikalnih linija , burnin-a i ir-a. Nek ti je sa srecom i nek te dobro sluzi.
Da li neko zna možda ukoliko se reklamira ovoliki televizor, da li serviser iz bg elektronika dolazi prvo na adresu da ga pregleda (kao manje više svuda na svetu) ili svakako mora da se nosi u servis televizor?
Ukoliko serviser dolazi na adresu, rado bih reklamirao, pa šta mi bog da. Nije strašno svakako, čitam po netu ima ljudi i sa mnogo gorim bandingom iliti dirty screen efektom, a na mom primerku je to u 99 posto slučajeva prilikom realnog gledanja neprimetno. Vidi se samo kad gledam fudbal ili golf i to kad ga baš, baš tražim.
Krakene, rado bih ga reklamirao, ali čini mi se da je vertical banding normalan i da svi ovogodišnji modeli imaju taj problem u manjoj ili većoj meri. A i bojim se sve i da dobijem novi primerak da ću možda dobiti i neki sa više izraženim bandingom, o čemu sam i čitao po netu... često je baš takav slučaj bio. Videćemo da li će vremenom to početi da mi smeta toliko pa da se i odlučim na tako rizičan korak.
Mislim da posledice svakako neće biti trajne ukoliko postupaš tako s TV-om posle razrađivanja panela.
Ja sam tek na nekih 100 i nešto sati, kod mene se brzo pojavi ir, ali se još brže ukloni, videćemo kako će se ponašati posle nekih 500-1000 sati.
Da li ST serija ima aktivno hladjenje, odnosno neke ventove? (Edit: trebalo bi da nema ali videh na pozadini neke Panasonic plazme, nisam siguran da li je bese VT ili ST...)
Koja serija je naslednik ST-a i kada izlazi ako se zna?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari