McBuki
Čuven
- Učlanjen(a)
- 04.12.2002
- Poena
- 619
Jesu, ali ko ce svaki avi da pakuje u mkv da bi imao veci titl...
Pa potrebno je 2 minuta.
Jesu, ali ko ce svaki avi da pakuje u mkv da bi imao veci titl...
Iako imam od skoro LG zavidim ti jer sam i ja hteo ali samo 42ST50 ali sam odustao zbog cuvenih vertikalnih linija , burnin-a i ir-a. Nek ti je sa srecom i nek te dobro sluzi.Stigao mi tv danas oko podneva... varijanta od 50 inča.
Da kucnem u drvo, nema ni mrtvaka, ni zaglavnjaka, zujanje se čuje minimalno kad nabijete glavu iza TV-a, sa sve belom pozadinom na ekranu. IR do sada nisam primetio, a odmah sam se bacio na desktop i TV.
Da ne dužim previše, SD sabija (a to samo plazma može), HD sabija (pustio Avengers BD i još par njih, kao i neke timescapes polu test-ne - polu opuštajuće mkv-ove).
Probao sam čak i malo i BO2 i AC3 i nemam reči. Input lag je negde oko onih do 20ms odokativno (bez game moda, samo na true cinema sam se poigrao malo), uporedio sam s moji trenutnim viewsonic vx2739 monitorom za koji tft central kaže da ima 9.4ms input laga putem clone moda i pri promeni kadrova se vidi minimalno kašnjenje na plazmi, a oseća se i da je kurzor malčice "teži", ali u igrama mi to ne smeta toliko koliko na desktopu, jer sam veoma osetljiv na input lag. Meni lično je 16-tak ms, tj taj 1 frejm kašnjenja maksimalno podnošljiv, tako da je ovo za sada na granici. Sve ispod 10ms mi je super, dok prepoznajem recimo razliku između 10ms i 16ms. Videćemo kad se budem probao game mod da li će biti nekog poboljšanja, ali i ovo je i više nego ok, čak mislim da u sveri HDTV-a i nema bolje, sem možda onih sharp aquos "gaming" TV-ova, koji imaju neki specijalni mod koji sve isključuje i koji mislim da ide i ispod tih famoznih 16ms.
Sve u svemu, zadovoljan sam s input lagom i rado ću se igrati na njemu, za početak u nekim ultra kratkim sesijama, dok ga ne razradim kako treba. AC3, ona scena na početku kad prvi put vidite brod na moru je NEVEROVATNA! Ta scena na ovoj plazmi je bilo nešto closest to real life što sam video na nekoj "spravi za gledanje u nju".
A tek što nisam još uvek video ni naznaku bilo kakvog IR-a... :banana::banana::banana: Na osnovu Krakenovog iskustva i iskustva mnogih po netu, očekivao sam da ću videti nešto barem u prvih par sati korišćenja, a da ne pominjem da sam se žešće pribojavao katastrofe... ostavio sam malo TV da stoji na prvoj i b92, kao i na samom desktopu... i ništa, nothing, nada! :banana:
Što se tiče zujanja, stavio sam belu pozadinu preko celog ekrana i obezbedio najveću moguću tišinu u sobi i čujem zujanje tek kad zabijem glavu iza tv-a, tamo gde su dugmići za OSD, dole s desne strane. Kako mi glava prođe ivicu TV-a dok je vraćam nazad svako zujanje prestaje i to u skoro mrtvoj tišini! Inače, veoma sam osetljiv na buku, uzeo sam 570 msi twin frozr 3 karticu, turio onaj prekidać na njoj na sajlent i podesio ultra sajlent profil u afterburneru, a za tišinu u kompu su se pored ove kartice brinu i noctua nhd14, kao i gomila be quiet ultra sajlent ventova, koji svi idu na nekih 5 do 7 v preko fan kontrolera, tako da mi se u kućištu čuju samo har diskovi.
Dakle, na mom primerku je zujanje skoro nepostojeće i ne predstavlja mi nikakav problem. Pa ovaj viewsonic monitor skoro isto toliko zuji kad mu pribijem glavu iza panela.
Nenormalno sam srećan, jer sam inače baksuz po pitanju tehnike i it komponenti i često dobijem ispravan primerak nečega tek iz drugog, trećeg puta (a ponekad i odustanem i uzmem neto drugo ili lovu nazad, baš sam baksuz).
Stvarno sam izgleda ubo dobar primerak, a ni u prevozu mu se ništa nije desilo.
Za sada je TV daleko prevazišao sva moja očekivanja, a jedva čekam da ga valjano razradim pa da ga posle kalibracije vidim u punom sjaju. 😀
Sve u svemu, slika je toliko dobra da još uvek tražim vilicu po podu... 😀
Input lag je negde oko onih do 20ms odokativno (bez game moda, samo na true cinema sam se poigrao malo), uporedio sam s moji trenutnim viewsonic vx2739 monitorom za koji tft central kaže da ima 9.4ms input laga putem clone moda i pri promeni kadrova se vidi minimalno kašnjenje na plazmi, a oseća se i da je kurzor malčice "teži", ali u igrama mi to ne smeta toliko koliko na desktopu, jer sam veoma osetljiv na input lag. Meni lično je 16-tak ms, tj taj 1 frejm kašnjenja maksimalno podnošljiv, tako da je ovo za sada na granici. Sve ispod 10ms mi je super, dok prepoznajem recimo razliku između 10ms i 16ms. Videćemo kad se budem probao game mod da li će biti nekog poboljšanja, ali i ovo je i više nego ok, čak mislim da u sveri HDTV-a i nema bolje, sem možda onih sharp aquos "gaming" TV-ova, koji imaju neki specijalni mod koji sve isključuje i koji mislim da ide i ispod tih famoznih 16ms.
Hdtv je tstirao eu verziju, nisam video da su ikad objavili neki demant. A i iskreno, cepam tekena na svom tv-u i mislim da bih primetio da je lag 40ms. Da li si video st50 i kakav mu je odziv?To je prvo testiranje, koje nije tacno, jer je losa metoda upotrebljena.
Mozes na avsforum-u naci validne rezultate.
Hdtv je tstirao eu verziju, nisam video da su ikad objavili neki demant. A i iskreno, cepam tekena na svom tv-u i mislim da bih primetio da je lag 40ms. Da li si video st50 i kakav mu je odziv?
Ovih vikenda stalno pravim hd snimke po planinama i kad ih gledam, u scenama bez zvuka (dakle samo sneg i nebo) se zujanje cuje kad sam blizu tv-a al kad sednem na 4 metara ne cujem ga. Mada mi je sva tehnka u drugoj sobi tako da se ni necuje hdd ili bilo sta drugo, vec samo tv stoji i da je zujanje glasno sigurno bi mi smetalo.
A za tekkena, cepam ga jos od ps1, peko ps2 i psp-a pa sad na ps3 i zato i upitah da li je covek ideo st50 sklapan u eu ili se pouzdao iskljucivo na av posto sa 40ms ne bih igrao tekkena vec neku poteznu strateiju 😀
Btw st50 nije savrsen tv ali njegove mane mi ne smetaju za ono zasta ga ja upotrebljavam. Mada je zeznuto sto se u srbiji tv kupuje bez da se posteno vidi i bez mogucnosti vracanja ako se ne svidi korisniku, a trgovci naplacuju bezobrazne cene. Zato mi je i jasno zasto se retko ko odlucuje na experimentisanje plazmom.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari