Šta je novo?

Panasonic G (2D) vs ST (3D)

gvlada

Čuven
Učlanjen(a)
08.10.2006
Poena
605
Interesuju me misljenja, licna, sa neta, kako god.... dali je boje za slican novac uzeti 2D ili 3D, Panasonic 50G30 ili Panasonic 50ST30 plazmu? Licno iskustvo sa 3D slikom sa tv je ok ali ne znam kako je na duze staze. Naocare mogu biti problem, neki se zale na orijentaciju ali..... sta mislite? Thx...

Nema tu klađenja, Panasonic će uvek biti bolji u kvalitetu slike od Samsunga. Sa druge strane Samsung ima lepši dizajn, bolje multimedijalne mogućnosti i nižu cenu.

Po tvom mišljenju, gde je Samsung Plasma D8500 +1 serija u odnosu na poslednje Panasonic G i V serije? 2D image-wise?

Misliš D8000? Nema baš puno testova ali iz godine u godinu Panasonic vodi u dubini crne boje i statičnim kontrastom nad Samsungom, pitanje je da li će se promeniti to ikad. Ima ovde jedna profesionalna kalibracija 51D8000 i 64D8000 modela, ali američkih, pa se može uporediti kako se nose sa testovima Panasonic G i V serije http://www.highdefjunkies.com/showthread.php?9324-Review-Samsung-PN51D8000-and-PN64D8000-Plasmas .

Dizajn Samsung vs Panasonic nema smisla porediti, pogotovo sa ovim aluminijum izgledom i tanjim okvirom, ali sve zavisi kome je dizajn bitan.

To je tema koja nikada nije razrešena, ni dan danas ne znam koliko se zapravo razlikuju. Znam da neki modeli imaju drugačije oznake, po koju drugačiju opciju koju naši nemaju i obratno, nemanje scart priključka, 60hz/120hz/240hz ekrane umesto 50hz/100hz/200hz, PAL vs NTSC i slične stvari. Valjda zbog svih tih razlika i nešto drugačije elektronike zbog drugog napona ne može da se kaže da će na primer G30 kod nas imati identičan kvalitet slike kao što G30 model ima kod njih.

Mogu valjda da se uporede donekle, ali po internetu kruži ta činjenica da ako američki model ima te i te vrednosti, ne mora da znači da će evropski imati iste.

Vec sam napisao u jednoj temi, Samsung PS51D6900 je savrsen odgovor na to sto trazis. I cena i fantastican 3D i odlican 2D i dizajn i sta god se samo pozelit moze, TV se ne cuje, nema tu Panasonic sta da trazi.

Misliš D8000? Nema baš puno testova ali iz godine u godinu Panasonic vodi u dubini crne boje i statičnim kontrastom nad Samsungom, pitanje je da li će se promeniti to ikad. Ima ovde jedna profesionalna kalibracija 51D8000 i 64D8000 modela, ali američkih, pa se može uporediti kako se nose sa testovima Panasonic G i V serije http://www.highdefjunkies.com/showthread.php?9324-Review-Samsung-PN51D8000-and-PN64D8000-Plasmas .

Dizajn Samsung vs Panasonic nema smisla porediti, pogotovo sa ovim aluminijum izgledom i tanjim okvirom, ali sve zavisi kome je dizajn bitan.

Nisi video još 8500, izgleda da još ni "preko" nisu krenuli na testiranja. Ne znam da li ima ikakve razlike između 8000 i 8500 u kvalitetu slike, osim što je okvir oko ekrana kod 8500 praktično 0.4 inča, stiže sa (skype) kamerom i dva para wireless-recharge naočara...

Nisam uspeo da išta testiram, jer se time i ne bavim, ali meni impresivno izgleda baš crna (nisam imao Panasonic pored, ali bolje ništa nisam video do tada). Ono što mi se MNOGO više svidelo je prikaz čisto bele koja kako i sam znaš na plazmama generalno nije impresivna, a ovde je bilo malo razlike u odnosu na D8000 LCD (isto 50-ak inča, koja je stajala preko puta). I naravno, tananost, plus onaj mamo-yebachki sistem kačenja na zid (sa diskovima iza).

Glup deo marketinške priče je o crosstalku koji je navodno smanjen kod plazmi, a koji realno kod plazmi i nije postojao se 3D pojavio kod HDTV uređaja. Plasma je i dalje manje od 12%, ali da umre neće, može samo da je zameni OLED ili nešto slično jednog dana.

Pomenuo sam vec u nekoj temi, ja sam taj TV platio 1050e sa dostavom kuci, dakle neverovatnih 60% razlike u odnosu na CH.

http://www.digitec.ch/?param=toppreise&wert=213191 (cena je u frankama)

Jasno, carina i porez u CH su ukupno 12%, ali 60% razlike u ceni!!! Isporuka, skladistenje, plate zaposlenih i sve drugo je znatno skuplje.

Lopuze, nama sta drugo da se kaze.

Poslednja izmena:
To da, Švajcarska je druga priča, rekoh da je 25% skuplji nego u Nemačkoj. Ispada da je u jeftiniji 250e tu nego u Nemačkoj.. pa kako je bre tako povoljno, oću i ja :)

Panasonice nisam gledao, Samsung mogu da preporucim jer ga imam. Takodje G30 nema 3D pa mislim da ga uopste ne treba ni uzimati u obzir. Znam da ce sad mnogi da kazu, ma 3D je glupost, to meni ne treba, to jos nece zaziveti, ali prvo probajte taj 3D na D6900 pa da vidim onda sta cete reci. ST30, bar u CH ne zasluzije zbog cene da se poredi sa pomenutim Samsungom.

Mene licno malo odvlaci od 3D moranje nosenja naocara. Ne volim i slusalice da slusam muziku a gde cu jos naocare. Taj 3D osim sto trazi skuplji tv, trazi i preko 100e po coveku tj po paru naocara a naravno tu je i novi izvor 3D materijala. Ako neko kaze kupi tv, pa jedno, drugo, trece.... dok se to sakupi izaci ce glasless 3D...

Vrh Dno