Šta je novo?

Panasonic G (2D) vs ST (3D)

gvlada

Čuven
Učlanjen(a)
08.10.2006
Poena
605
Interesuju me misljenja, licna, sa neta, kako god.... dali je boje za slican novac uzeti 2D ili 3D, Panasonic 50G30 ili Panasonic 50ST30 plazmu? Licno iskustvo sa 3D slikom sa tv je ok ali ne znam kako je na duze staze. Naocare mogu biti problem, neki se zale na orijentaciju ali..... sta mislite? Thx...

pa zavisi koliko filmova gledas dnevno :) ako je vise od 3, a 2 od ta 3 su 3D, onda ST :)
salu na stranu, mislim da jos uvek nije vreme za 3D i da nece ni biti jos nekoliko godina. meni licno, 3D je apsolutno nepotreban jer, u proseku, gledam 1 film u 2 meseca (a i taj nema razloga da bude 3D). jedino ako ne pocnu da prenose utakmice u 3D...
e sad, ako stalno gledas filmove i to neke tima LotR, Clash of Titans i slicne Holivudske spektakle i spreman si da podneses malo glavobolje, ond idi definitivno idi na ST. i jos mozes da se pohvalis svima da imas 50" 3D :d

Heh.... sta je sa ugradjenim playerima? Moze li to sa mreze da pusti neki HD mkv, kako 2D tako i 3D ili da od 2D pravi 3D? Serija BD playera 110-310 znam da moze.

Clash of the Titans je jedan od najgorih 3D filmova (sniman u 2D pa konvertovan u 3D, jako loše), kud baš njega se dohvati... :)

Gledao sam u inostranstvu neke Pixarove crtaće u 3D (to izgleda OK), kao i fudbalsku utakmicu u 3D. Tu se može videti 3D tek kad se koriste kamere sa same aut linije, kada se naniže više igrača u "nekoliko ravni". U svim ostalim, klasičnim uglovima iz kojih se gleda fudbal od 3D efekta nema ništa. Kao što ga ne bi bilo ni u klasičnom studijskom TV programu. U bioskopima sam odgledao sigurno 10-ak 3D filmova i mišljenja su podeljena, od Avatara koji izgleda najbolje do Titana koji je promašaj neopevani (kada je reč o 3D efektu).

3D samo ako ćeš gledati vrhunske 3D naslove, a takvih je trenutno jako malo.

Bolje vrhunski "2D" TV nego osrednji 3D za iste pare, IMO.

I ja sam gledao crtani u 3D. Moguce da je to napravljeno (nacrtano) bas kao demo 3D kao kada se psute demo HD snimci padnes na dupe od kolicine detalja a posle nije bas tako.

Idi na g30 neces pogresiti,a i koliko sam pratio uz st model nedobijas cvike tako da ti je to dodatni trosak cak ti se isplati onda da ides na vt seriju gde dobijas full paket i bolji tv naravno.

Poslednja izmena:
Pa zar je 50ST30 + par naocara = 50VT30???
Da li je neko koristio ugradjeni player u samim tv? Koji kvalitet slike daju i rade li preko mreze?

I ja sam se naoštrio na ovaj G30E, ali za sad vidim da kod nas ima u ponudi samo 42". Gde si ti locirao 50" i za koliko love ako nije tajna?
Takođe jedno pitanje za stručnjake kakva je razlika između E i B modela, modeli za različito tržište ili nešto više?

To koliko košta preko nije merodavno za naše tržište, kod nas ulazi vrlo mala količina premium modela, pdv, carina, marža... sve to značajno diže cenu.

Clash of the Titans je jedan od najgorih 3D filmova (sniman u 2D pa konvertovan u 3D, jako loše), kud baš njega se dohvati... :)
znam da je los, to je cisto bio primer Holivudske komercijale.
Gledao sam u inostranstvu neke Pixarove crtaće u 3D (to izgleda OK), kao i fudbalsku utakmicu u 3D. Tu se može videti 3D tek kad se koriste kamere sa same aut linije, kada se naniže više igrača u "nekoliko ravni". U svim ostalim, klasičnim uglovima iz kojih se gleda fudbal od 3D efekta nema ništa.
mislim da je prosle godine bio prvi 3D prenos utakmice sa SP u fudbalu, ali ga ja nisam video i ne znam kako je izgledao. posle toga nisam cuo da je bio jos neki.
u svakom slucaju, bolje dobar 2D nego osrednji 3D.

Videcemo kad se pojave 50G30 i 50ST30 modeli kod nas. U principu jeste bolje dobar 2D nego osrednji 3D ali da li je kad se vec kupuje bolje ici na 3D nego li "samo" na 2D....

Sada sam procitao na netu da 50G30 ima ventilatore u sebi! To je neprihvaltjivo! Ima li neki Samsung tv koji nema fanove a kvalitet kao G30? Da li ST30 ima fanove?

Sve dobre plazme imaju ventilatore, jer se greju dosta, treba samo naći model koji ima tihe/nečujne ventilatore i dobre filtere da spreče ulazak prašine.

Ni S20 ni G20 nemaju ventilatore, ali ovi novi imaju.

gvlada:
Sto se tice 3D-prikaza, koliko sam shvatio, ti si probao naocare na nekom Panasonic-ovom 3D modelu. I kakav si utisak ti stekao, da li se tebi dopalo?

Da li igras igre, ako igras, zamisli ih u 3D formatu. Ili probaj negde, ako mozes.

Ako ti se nije dopalo i ne igras igre, nemas sta da razmisljas.

Nisam video ni G30, ni ST30, pa mogu samo da pretpostavljam, ali ako je razlika u 2D prikazu slicna onoj izmedju proslogodisnjih modela, G20 i S20, a siguran sam da je i manja (jer ST30 ima AR filter) ja ne bih razmisljao ni sekunda da uzmem ST30. Naravno u 50 incha. ;)

U svakom slucaju dobijes fenomenalan 2D televizor koji ima i odlican 3D.
Recenzija TX-P42ST30E :

http://hdtelevizija.com/2011/05/05/recenzija-plazma-3d-panasonic-tx-p42st30e-107-cm/

Citao sam taj opis, dobar je to tv samo se razmisljam... naslov sve kaze. :)

Gledao sam 3D film na Samsung 55C8000, neki 3D BD player (6900 valjda) i neke Sasmung 3D naocare i odusevio sam se. To je tv od nekih 3k e ali ne znam u kom rangu su duplo jeftinije plazme. Igre sam prestao da igram.

Nego sam alergican na buku ventilatora. Jedva sam komp utisao da se ne cuje a gde sad da se posle nekog vremena zaprljaju u tv?

Poslednja izmena:
Iako sam do pre 2 meseca savetovao Panasonic plazme za 3D, sada bih se suzdrzao zato shto su se vec pojavili televizori sa pasivnim (polarizacionim) naocharima - to znachi da su naochare neuporedivo jeftinije, nema crosstalka na LCD ekranima i daleko se manje naprezu ochi posle gledanja jer naochare ne trepere. Ja sam zadovoljan sa svojom Panasonic plazmom, ali moram da priznam da kod kuce ne gledam toliko 3D koliko na poslu (poshto je, jelte, 3D moj posao). Moj savet za maj 2011 je sachekati televizore sa pasivnim naocharima (lichno ja sam gledao nove LG LCD televizore koji krecu u shiroku proizvodnju od juna).

koliko ja znam, pasivne 3D televizore ima samo LG, i to su prvi takvi televizori. sam ta tehnologija jeste prijatnija za gledanje, ali se postavlja pitanje kvaliteta same slike (koji je slabiji od Panasonica). a i nikad ne bih kupio prvu generaciju bilo koje tehnologije, treba sacekati da je izlece od decijih bolesti.

Testirali smo pomenute televizore sa pasivnom FPR tehnologijom i jesu dosta primamljivi, ali nije to ipak savršeno zbog duplo manje rezolucije koju isporučuju Test: LG 3D LED LCD LW5500 i LW650S , Prvi susret: LG 3D FPR tehnologija i novi modeli televizora .

Baš pre neki dan sam išao na Samsung prezentaciju novih modela gde sam pogledao novi model 3D plasme Samsung 51 D490 i kvalitet 3D prikaza je zaista oduvao 3D FPR, pored svojih dobro poznatih mana. Ovakve naočare su bile na štandu:

3d-glasses-ssg-3300gr-500x500.jpg

Jeste da je ovaj konkretan model naočara 100e, ali šta znam. Taj konkretan model naočara je bio dosta lagan, ne baš kao FPR naočare ali blizu.

Imaju i ove jeftinije za 40e:

3d-glasses-ssg-3100gb-500x500.jpg

Ja sam sebi zacrtao model plasme 51D579 za 999e u Nemačkoj, razbija šta nudi za te pare. Baš kao što sam pričao Vladi, imam varijantu da ga prenesem bez carine preko lika koji dovozi tehniku i razne stvari što ljudi šalju iz Nemačke našima ovde.

Meni je ovo odlično za te pare, 3D, DLNA, čak i DVB-S2 tuner.

http://www.computeruniverse.net/products/90411860/samsung-ps51d579c2sxzg-schwarz.asp?agent=745

http://samsung.de/de/Privatkunden/TVHeimkino/Fernseher/PlasmaTV/ps51d579/PS51D579C2SXZG/detail.aspx

Jeste, Panasonic ima nešto bolju sliku od Samsungovih plasmi, ali po kojoj ceni. Meni je skroz ok ponuda, teško da ću naći nešto bolje za 999e.

Poslednja izmena:
Kod tehnike se uvek plasim da donesem sa strane ako zatreba servis.

Na tom linku cene su u proseku 200e manje nego ovde.

Poslednja izmena:
Pa istom metodom ga šaljem nazad ako je ozbiljniji kvar, tamo imam garanciju. Ako ispadne da je 300e jeftiniji nego ovde, isplati se cimati se.

Zanimljivo da se kod nas ne planira 50ST30, samo 50G30. Ko hoce 50" 3D morace da ide na GT30 verziju. Postoji opcija posebnog narucivanja ST30 modela.
Izgleda da cemo sacekati da se pojave novi D modeli plazme od Samsunga pa da vidimo i odnos cena/kvalitet.

Poslednja izmena:
Vrh Dno