Da bi izvodio takve zakljuchke, morash malo vishe da znash o DSLRu, jer tvoje poredjenje nije adekvatno. Fotke na FZ50 jesu oshtrije, ali zato shto su one brutalno obradjene iz aparata, i sa njima skoro nishta vishe ne mozesh da radish, dok XT ne radi skoro nikakvu obradu, i drugo, zato shto je kit objektiv najgori (koshta kao neki sa Ixusa u proizvodnji) koji se moze kupiti. Fotke sa XT+kit se uvek mogu lako obraditi (i u aparatu) da budu kao one sa FZ50, ali kada dovedesh oshtrinu oba aparata na isto, tu opet prestaje svaka slichnost sa njim, u korist XTa.
Puno ljudi kada predje na DSLR, prvo pomisli "zashto su fotke tako mutne", a onda vrlo brzo ukapira da su one sa prosumera u stvari bile oshtre na silu. Fotke sa DSLRa sa mogu uoshtravati do besvesti, i one napravljene najgorim objektivima, dok ti fotku koju dobijesh na Panasonicu, mozesh da mrdnesh malo i to je sve. Eto objashnjenja zashto se DSLR i obichni digitalci ne mogu porediti ovako kao na tom sajtu, chisto shirenje dezinformacija.
Ne znam kakve koristi mogu da imam od toga, Panasonic se kod nas jedva prodaje, Fuji je na svakom coshku i prodaje se ko alva, a ja nisam nikakav prodavac da bi reklamirao bilo shta. Fuji je jednostavno klasu iznad svih i u kompakt i u prosumer klasi, dok medju svim ostalima razlike se mere u nijansama. Ja sam ti to rekao pre kupovine tog panasonica, i svako ko neshto zna ti je isto rekao, ali ti nisi slushao, i sada poshto si kupio aparat, naravno da cesh investiciju da branish iako ne znash o chemu prichash, ali to je omiljeni sport ljudi u ovoj zemlji. Razlog zbog koga sam ja imao fujija pre dve godine je isti zashto danas treba imati S6500 - ubedljivo najbolji value for money, a van svih klasa u bitnim stvarima.
Jeste, koristio sam ga skoro mesec dana i pokazao se bolje od Ixusa, to sam i rekao u svom prvom postu. Ali to ne znachi da je bolja fotografska mashina od F20 za iste pare, jer nije..