Šta je novo?

Panasonic dmc-tz7 ili Canon SX200IS

Pa ti ako ceh da koristish automatiku, shto ti smeta point and shoot ?

I gde si cuo da je automatika slaba, od lekse ? :)

Е стварно бих и ја волео да чујем по чему је аутоматика лоша код F70. Ево ја га користим неких месец дана као допуну уз DSLR и не налазим никакве замерке, а мануелни мод сам користио само да видим да ли ради :) Оно подешавам су до које вредности ће да иде аутоматски ISO, начин мерења светла и евентуално изаберем неки од оних специјалних Fuji сцена. То ни у ком случају ниси подешавања за сваку фотку, него подесим једном у зависности од услове у којима сликам и онда само скљоцам. Експозицију и бленду убоде увек како треба за одабрани начин мерења и за одабрану дужину зума, да не би било мутних слика. Ја не знам шта човек више да очекује од аутоматике. Са друге стране код Иксуса, чија аутоматика важи за непогрешиву, сам често виђао да нпр стави експозицију од 1 секунд на максималном зуму и сличне глупости :)

Ево окачио сам на теми о F70 слике са концерта Рамштајна, и аутоматском моду. Само сам пре почетка концерта поставио ону SN сцену (за мање шума), мерење светла у тачки и поставио аутоматски ISO да иде до 1600. Нешто ми не делује да сам пропустио неки тренутак "због лоше аутоматике" :)

Једино што замерам F70 су му фабричка подешавања лоша. У сваком моду му је ISO насвиран на 1600 а и боје су му хладније од конкуренције на фабричким подешавањима. Наравно то се једном подеси за 15 минута и онда буде супер, али ето није апарат за оне који очекују да га изваде из кутије, убаце картицу и крену да шкљоцају.

Poslednja izmena:
hvala vam puno! definitivno mislim da je Fuji ono sto mi treba! gledao sam malo i ixuse, medjutim oni koji su iole malo "bolji" su znatno skuplji od Fuji-ja.
hvala!

p.s. pregledao sam tvoje fotografije sa koncerta, i veoma sam zadovoljan uzevsi u obzir u kakvim uslovima si fotografisao! :)

Poslednja izmena:
tz10

Ljudi sta mislite o panasonic lumix dmc tz10? Od gomile slika i napravljenih hd videa,sto sam pogledala na netu, mene je tz7 odusevio...ali evo sad je u prici i ovaj njegov naslednik. Ima li neko iskustva? Jos jedno pitanje za ponosne vlasnike tz7, da li je tacno da je video ogranicen na 15 minuta, za razliku od americke verzije zs3?

Za video je tacno, posto u EU postoji neki zakon o duzini video kada se sve sto snima preko 15min svrstava u video kamere, a na to ide valjda poseban porez. Tako nesto je bilo, davno je bila ta prica pa ne mogu da se setim detalja. Uglavnom, koliko znam, na nasem trzistu su se prodavali zs3 modeli.

Sto se tice TZ10, zasrali su kvalitet slike, tako da, ako ti je to bitno onda ga zaobidji. Ako ti je bitno da imas gps na slikama, onda kupuj. :d

Hvala na odgovoru......naravno da mi GPS nije bitan, bitan mi je kvalitet slike i videa.....kupila bih odmah zs3 kad bih nasla ovde...ima li negde da se kupi? Zna li neko?

Zato sto mi je bitan i video :D, pa bih da objedinim sve u jedno....ja nisam neki profesionalac niti se razumem , ali mi se dopadaju slike koje su napravljene ovim aparatom! E sad ako imate neku preporuku , da bude opticki zum kao na panasonicu, da ima hd video i da pravi lepe slike, svaka sugestija je dobro dosla! Uopste ne znam sto mi je bas on zapao za oko, ali od gomile aparata koje sam pogledala na netu ( mislim slike i video ) canon sx 200 is, olimpus sp 600 uz, neki nikon i jos neke ovaj panasonic mi se najvise dopao! Dopada mi se i sony hx5, ali nisam jos mnogo toga procitala o njemu!

Gago u pravu si, ovaj Pana ima jako dobar kvalitet videa (a i slike su sasvim dobre). Na zalost, nisam siguran da li ima jos uvek negde da se nadje. Pretresi po prodavcima na pcberzi.

Tesko,trazio sam pre par nedelja pa kupio na kraju Canona SX210is :)

imas mali milion testova na netu ;)
Meni je ok,mislio sam da ce bas da mi smeta onaj glupi blic sto iskace i sto su promenili taster za zum ali navika je cudo :D

Nazad
Vrh Dno