Šta je novo?

Panasonic Dect 500 ili 440

akter

Slavan
Učlanjen(a)
28.05.2004
Poena
310
Mozete li me posavetovati kakva je sada situacija sto se tice kupovine tcd500.Znam da je na forumu pre par meseci dosta hvaljen,ali sada se pojavio i tcd440 tako da me interesuje da li je i dalje opravdana razlika u ceni izmedju ova dva modela kao sto je bila bar po meni opravdana kada nije postojao dect iz serije 4 sa osvetljenjem i spikerfonom.Konkretno mislim da li je kvalitetnije uradjen,domet,zvucnik.

Gde ima i po kojoj ceni 440-ka?
Ja se zeznuo u Bugarskoj i nisam ga pazario za 45 jevreja!
Inace, isti je kao 430, ali ima back-light.

p.s. Nisam mogao da nadjem menjacnicu! :mad:

440 ima osvetljen displej, tastaturu. Ima loudspeaker, caller ID. 500-tka je ipak klasa iznad, veliki display, imenik, polifone melodije. I lepsi dizajn. Ako hoces 'vrh' uzmi 500. Ako bi da prodjes jeftinije neces se prevariti ni sa 440.

Dajem glas za 500-tku, koristim jednu u firmi i jednu kod kuće i više sam nego zadovoljan. Spikerfon se čuje i u drugoj sobi, melodije su odlične i glasne, 200 mesta u imeniku... Još mu je sad i cena pala :)

Jel 500-ka koristi one male AAA baterije?
Mene samo to nervira kod nje,jer na mojoj 705-ci imam AA od 1500mah i traju 4-5 dana,kada stavim od 2100 i do 7dana,ali zato ima sporo punjenje koje traje citavih 15 sati

Sporo punjenje je normalno za NiMh baterije i nazalost mora da bude sporo, ali zato trajuuuuu. Zna li se neka cena za 440 i 500 ?

djvaske je napisao(la):
Sporo punjenje je normalno za NiMh baterije i nazalost mora da bude sporo, ali zato trajuuuuu. Zna li se neka cena za 440 i 500 ?

I ja sam za sporo punjenje od 8-10 sati kao sto je na 500-ci,taman ga stavim na punjenje oko 23h i on se napuni do 9h,odlicno.
ali ovaj moj se puni 15h,ako ga stavim u 23h on je napunjen skroz tek u14h,a nem mogu da pricam i da ga punim u isto vreme :wall:

Kolika je garancija na panasonic telefone i gde ih kupiti. Kolike su cene navedenih modela, tcd 440 i 500?

Garancija je 1god,a mogu da se pazare na svakom cosku od buvljaka,oglasa,prodavnica.....

Dajte neku adresu gde mogu da se pogledaju tel.

imas nekoliko firmi na yu.oglasi i PC berzi vidi tamo

Delija je napisao(la):
Gde ima i po kojoj ceni 440-ka?
Ja se zeznuo u Bugarskoj i nisam ga pazario za 45 jevreja!
Inace, isti je kao 430, ali ima back-light.

p.s. Nisam mogao da nadjem menjacnicu! :mad:

440 u RCC Electronic je oko 60 evra

Danke!

a mozda je i najbolje da odes na www.videofon.co.yu pogledas sta te interesuje a postoji siroki spisak veleprodaja i maloprodaja

Hvala svima, odlucio sam se za tcd500.Iako sam bio u dilemi posto se pojavio tcd560 ali sam odustao kada sam video cenu od 135 evra.

Koja je razlika izmedju 560-ke i 500-ke?

Calibra 4WD je napisao(la):
Koja je razlika izmedju 560-ke i 500-ke?

560 ima vibraciju, manji je, ima sms koji normalno ne moze da se koristi i baterija mu u stand by traje 270 h.

Jel tih 270h u stand-by bolje od 500-ke i koje vrste baterija koristi AA ili one male AAA.
Jel znas koliko su mah baterije koje dolaze uz njega?

Koji je najbudzaviji ?
410, 430 ?
Koje su razlike kod njih u odnosu na 440 npr. posto sada znam kakav je otprilike 440 :)

Pozdrav!

Jel tih 270h u stand-by bolje od 500-ke i koje vrste baterija koristi AA ili one male AAA.

Koristi AAA
Uz 500-ku dolaze Panasonic 750mah.
CFL na kojima pise 850mah traju dan duze od njih...

Recimo da baterije menjam na 2-4 dana. Uglavnom ih punim na klasicnom punjacu, ne preko telefona. U tom slucaju mi pokazivac preostale baterije nikada ne pokazuje vise od 1/3. Kada se napuni preko telefona pokazuje full....

Po specifikaciji za tcd500 stand-by traje 120h, tako da je u tome dosta izdrzljiviji tcd560.
Duzina baterije je i najveca prednost tog telefona, medjutim to nisu ni AA ni AAA vec neke specijalne, slicne kao kod mobilnih telefona.

PJ je napisao(la):
Koristi AAA
Uz 500-ku dolaze Panasonic 750mah.
CFL na kojima pise 850mah traju dan duze od njih...

Recimo da baterije menjam na 2-4 dana. Uglavnom ih punim na klasicnom punjacu, ne preko telefona. U tom slucaju mi pokazivac preostale baterije nikada ne pokazuje vise od 1/3. Kada se napuni preko telefona pokazuje full....

Sta koriste 4x0 telefoni, AAA ?

440, 445, 505 koriste 2xAAA
560 koristi posebnu bateriju oznake N4HHGMB00007 ili hhr-p103
ahernstore_1803_55296.jpg

Poslednja izmena:
PA nije ova baterija nista posebno jaka,ja na mom Dect 705 imam 2.4V 1500mah a ponekad stavim i Sanyo 2100mah,ali me extra nervira punjenje od 15h

nije jaka ali je 3.6v, nego gledam da li bi mogle 3 AAA da se uglave umesto ove ali pitanje je koliko bi ih puni sam telefon, onda bi verovatno moralo da se puni posebno :)

Vidi se da je ova baterija sastavljena od 3AAA baterije 1.2V 700mah,ali ne verujem da bi mogle da se pune preko telefona.
Mene licno nervira sto stavljaju te posebne baterije jer onda ne mogu da koristim kucne punjive baterije koje su dosta jace

PA nije ova baterija nista posebno jaka,ja na mom Dect 705 imam 2.4V 1500mah a ponekad stavim i Sanyo 2100mah,ali me extra nervira punjenje od 15h

Da, ali je kvaka u tome sto punjenje ove baterije traje negde oko 5h.Glavni fazon je u tome sto je 560 mnogo manji potrosac, tako da mu jake baterije uopste nisu potrebne.E sad, bilo bi najbolje da su taj telefon,kada su vec uspeli da mu drasticno smanje potrosnju,napravili sa AA ili AAA baterijama.

Mene licno nervira sto stavljaju te posebne baterije jer onda ne mogu da koristim kucne punjive baterije koje su dosta jace

OK za veci kapacitet, ali cenim da je veca prednost sto mogu da zamenim baterije cim se isprazne....najcesce ih i menjam tokom nekog razgovora, jer ne razmislajm da li mi je telefon pun ili prazan.....pricam, akda se ispraznim zamenim, a one stavim na punjac....

akter je napisao(la):
Da, ali je kvaka u tome sto punjenje ove baterije traje negde oko 5h.Glavni fazon je u tome sto je 560 mnogo manji potrosac, tako da mu jake baterije uopste nisu potrebne.E sad, bilo bi najbolje da su taj telefon,kada su vec uspeli da mu drasticno smanje potrosnju,napravili sa AA ili AAA baterijama.

Koliko sam video drasticno se povecao samo stand-by rezim na 270h,dok je trajanje razgovora mozda 1-2 sata uvecano

Nazad
Vrh Dno