Šta je novo?

Pametne uticnice za pracenje potrosnje

Sve koje mere mogu da ne iskljucuju, jednostavno ne podesis tu automatizaciju vec je samo ubodes u steker, ako nije upaljena upalis je i to je to.

Ima Tuya sa malim strujnim trafo-om, samo za mjerenje potrosnje, nema relaya u sebi. Bolja i mnogo sigurnija opcija, ukoliko prostor dozvoljava.

Temu/Ali i 220v plus sigurnost nikako ne idu u istu recenicu, pogotovu ne za velike potrosace.

Samo Shelly ili nesto iz EU, a da je serifikovano.

Od kako mi je eksplodirao punjac sa Alija, presao sam na Shelly/Anker, a Ali/Temu samo za senzore i baterijske uredjaje.

Iskreno nemam iskustva sa tim meracima, vise sam na nivou Shelly 1PM i sl.
Jasno, ja sam nesto kontao bolje ugraditi mozda neki merac na razvodnu tablu gde se moze videti potrosnja po fazama i ukupno umesto da kupim 5-6 uticnica.

Edit: Opet i za to treba dobar elektricar, ne radi to svako verovatno

Mislim da je onaj koji si naveo bas za to, plus se ne radi maltene nista oko struje, jer se ovi meraci stave preko dovodnih kablova.

Da, jedino je pitanje da li moze da stane u jedan modul u tabli ili vise zbog tih kablova. Ako je vise onda bi morao celu tablu da zamenim.

Zauzima mesto kao jedan osigurač.Ako nisi siguran da možeš sam da odradiš bolje zovi nekoga ko zna.I da može da meri potrošnju u celom stanu,pa i više,sve dok ne premašiš 120A.

Zauzima mesto kao jedan osigurač.Ako nisi siguran da možeš sam da odradiš bolje zovi nekoga ko zna.I da može da meri potrošnju u celom stanu,pa i više,sve dok ne premašiš 120A.
Onda je super ako je jedno mesto. Mislim da ne bi trebalo da premasi toliko, imam ukupno 15 osiguraca (plus zvono i ona lampica). To su sve obicni kucni osiguraci i standardni potrosaci mada ne razumem se toliko u to.
Nema sanse da ugradim sam, pozvacu nekog za ovo. Hvala puno 👍

Nazad
Vrh Dno