Ja čekam da se pojavi neka verzija sa boljim, dual-slot hlađenjem, slično 4870-tici... Ako se takva ne pojavi u roku od nekoliko nedelja, uzeću 4870-ticu. Jednostavno, želim da efekat dodatne grejalice u kućištu maksimalno umanjim, dosta mi je i ovaj QC što moram da "ga trpim"...
Pa sad, 4850 i zalman vf900 izadju oko 50e manje, sad da li ti se isplati dodavati te pare za manje od 20% performansi je vec stvar ukusa i imanja novaca 😉
ovo je tipicna zabluda!@Proday
Ma znam ja da je vf900 sjajan... ali toplota će i dalje da bude unutar kućišta... Bolje nešto nalik 4870 kuleru, ali na 4850-tici i cenom recimo ne više od 10-tak evrića višom od proseka 4850-tice... A i C4in mudro zbori, u principu može da ode i garancija...
Jedno pitanje za sve - zasto postoje kuleri na hladnjacima ?
ovo je tipicna zabluda!
Toplota se ne akumulira unutar kucista. Cilj kulera je da je izvlaci toplotu sa GPU-a i da je uz snizenu temperaturu disipira, kako bi se ona lakse preko otvora na kucistu, kao i samog kucista prenosila van njega.
Nema dvojbe da taj transport bolje obavljaju turbinski kuleri kao na 4870, ali govoriti o Zalmanu i slicnim resenjima u negativnom kontekstu na bazi neke zablude o zadrzavanju toplote u kucistu je besmislica i u krajnjoj liniji dezinformisanje!
Jedno pitanje za sve - zasto postoje kuleri na hladnjacima ?
A zasto bi to gubio garanciju zamjenom kulera, stavis zalmana i pasivne hladnjake a originalni spakujes u kutiju pa ako se stqa nedo bog desi vratis originalni i na reklamaciju.Pa dobro, ali i garancija ode sa promenom kulera...
Pa evo šta ima da kaže ja bih se složio sa Yotijem da su razlike izmedju grafika čisto konfekcijske a znajući His očekujem da će biti skuplji od istih modela drugih proizvodjača.http://www.hisdigital.com/html/home.phpTreba videti i sta HIS ima da kaze, ukoliko vec nije izbacio neku sa IceQ Turbo cooler-om opet 🙂
Nije zabluda. Ako još i tih 100-150W od GPU-a ostaje u kućištu, pa još 150W od procesora, i još 50-tak W od ploče, pa to je 400+ W "grejalica u kućištu".
Ajd ovako logicno, bez ulazenja u materiju iz elektrotehnike: zar ti zaista mislis da se ta maksimlna snaga koju je proizvodjac definisao za te komponente, sva pretvara u toplotu u toj definisanoj vrednosti i da se onda sva ta definisana toplota errr... teleportuje sa potrosaca (kartica/CPU), u prostor u kucistu i onda tamo ostaje i lagano "curi" kroz otvore kucista?
Nema logike, zar ne?
Kod procesora, memorije, chipset-a, grafičke i sl. (dakle kod čipova), SVA uložena električna energija se pretvara u toplotnu.
bogami, sto se tice 4870 i nema. ostali proizvodjaci su kod nas jeftiniji ovaj put.
ovo je za tag
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari