Šta je novo?

Palit 9600 Sonic ili ne?

Da, sada radi. :)

Moja konfiguracija, Win XP, 3D Mark 2006 - 10988 bodova.

A inace, najvise me odusevljava temperatura, na idle ne 37 stepeni !!!!!! Pri tome se kuler "cuje" isto kao sto se "culo" moje pasivno hladjenje na predjasnjoj kartici, znaci ne cuje se uopste!!!. Znaci haos! Stara kartica, 8600GTS SP3 je na idle bila 49 stepeni, najnize sto sam video je 46 i meni je o to bilo super.

Poslednja izmena:
danas sam uzeo palit sonic i evo rezultata pod vistom 32 sa intel 8200 i 2gb ram

3d mark 2005 17 037
3d mark 2006 10 520

Nista nisam podesavao sve je na fabrickim podesvanjim i graficka i pc
Zanima me da li je ovo ok ili mogu vise:)

Ok je za default podesavanja. Sad je na redu overclock za vise :)

Palit 9600GT

Evo malo OC rezultata za svaki dan, superstabilna na 750/1875/1000 bez ubrzavanja ventilatora, dodatnih ventilatora itd...

Crysis benchmark
4/1/2008 4:39:56 PM - XP
Beginning Run #1 on Map-island, Demo-benchmark_gpu
DX9 1280x1024, AA=No AA, Vsync=Disabled, 32 bit test, FullScreen
Demo Loops=3, Time Of Day= 9
Global Game Quality: High
==============================================================
TimeDemo Play Started , (Total Frames: 2000, Recorded Time: 111.86s)
!TimeDemo Run 0 Finished.
Play Time: 62.01s, Average FPS: 32.25
Min FPS: 14.85 at frame 151, Max FPS: 40.73 at frame 1778
Average Tri/Sec: 31788150, Tri/Frame: 985561
Recorded/Played Tris ratio: 0.93
!TimeDemo Run 1 Finished.
Play Time: 55.73s, Average FPS: 35.89
Min FPS: 14.85 at frame 151, Max FPS: 41.14 at frame 982
Average Tri/Sec: 35741780, Tri/Frame: 995857
Recorded/Played Tris ratio: 0.92
!TimeDemo Run 2 Finished.
Play Time: 55.66s, Average FPS: 35.94
Min FPS: 14.85 at frame 151, Max FPS: 41.24 at frame 1771
Average Tri/Sec: 35792520, Tri/Frame: 996017
Recorded/Played Tris ratio: 0.92
TimeDemo Play Ended, (3 Runs Performed)
==============================================================

Completed All Tests

<><><><><><><><><><><><><>>--SUMMARY--<<><><><><><><><><><><><><>

4/1/2008 4:39:56 PM - XP

Run #1- DX9 1280x1024 AA=No AA, 32 bit test, Quality: High ~~ Overall Average FPS: 35.915

Poslednja izmena:
Da li moze neko od srecnih vlasnika da napise ko uvozi Palit?

Poslednja izmena:
@ zdravko
@ The Philosopher
Hvala obojici. Eurolink nije jedini uvoznik a Imtel nema vise Sonic.

Da li moze neko da pogleda nalepnicu uvoznika na kutiji pa da prenese ovde: koliko ima jos uvoznika Palita sem Eurolinka?

Uvoznik nije Eurolink, Palit ima da se kupi npr. u Gigatronu. Nemam Palit kartu ali je pre nekoliko dana drugarica uzela 8500GT Sonic, video sam nalepnicu, uvoznik je neka meni totalno nepoznata firma.

@ zdravko
@ The Philosopher

Da li moze neko da pogleda nalepnicu uvoznika na kutiji pa da prenese ovde: koliko ima jos uvoznika Palita sem Eurolinka?

A sto ti ne bi lepo kupio u Eurolinku ili Gigatronu, ili gde god vec ima Palita.
Sta bi ti, dilerske cene od uvoznika, nece da bidne :D.

Uvoznik nije Eurolink, Palit ima da se kupi npr. u Gigatronu. Nemam Palit kartu ali je pre nekoliko dana drugarica uzela 8500GT Sonic, video sam nalepnicu, uvoznik je neka meni totalno nepoznata firma.
Palit nema da se kupi u Gigatronu, bar ne ovaj iz naslova teme, a taj me interesuje, Palit 9600GT Sonic.

A sto ti ne bi lepo kupio u Eurolinku ili Gigatronu, ili gde god vec ima Palita.
Sta bi ti, dilerske cene od uvoznika, nece da bidne :D.
Sve sto ti pronadjes u Eurolinku ili Gigatronu, kupujem odmah.
Da ne sirim pricu, Sonic-a trenutno ima samo u tragovima. Zato mi i treba ko je uvoznik/uvoznici?, a izgleda nije Eurolink kao sto si napisao. Pa da vidim da li da trazim ili da cekam da stigne u Eurolink ili mozda da uzmem g.kartu nekog drugog proizvodjaca u Eurolinku, naravno MP cena odredjuje gde cu kupiti. Neke MP tvrde kako ga imaju ili brzo mogu da nadju, da bi ovo proverio treba mi uvoznik.

Jel moze neko da pogleda nalepnicu na kutiji Palit-a pa da napise u temi ko je uvoznik?? Ili uvoznici?

Palit nema da se kupi u Gigatronu, bar ne ovaj iz naslova teme, a taj me interesuje, Palit 9600GT Sonic.

Nisam ni rekao da ima, konstatovao sam da i Gigatron drzi Palitove kartice.;)
EDIT:
Da, RHS uvozi Palit, sad se setih.:) Sad vidim shto nisam cuo za njih, Rumuni.:D

Poslednja izmena:
@ zdravko
@ The Philosopher

samo je jedan uvoznik palita.
p.s. imtel je dobio juce kartice 9600GT sonic,
sledece kolicina tek za 10-tak dana, za sada samo 9600GT

Nema Imtel, zvao sam ih juce. Danas nema promena u Imtelovom cenovniku koji je vrlo azuran. Ostaje da se ceka nova isporuka.

Opravdava li taj Palit 9600GT Sonic sa svojim 3 faznim napajanjem i taktovima 700/2000 razliku u ceni u odnosu na obican Palit 9600GT i u odnosu na druge proizvodjace?

Ja kad vidim onu sliku na prvoj strani Imtela odma dobije proliv i zatvorim stranicu.....

Ja kupio Palit 9600GT 512MB DDR3 HDMI, tj ne Sonic već običnu ali sa HDMI priključkom i baš sam zadovoljan ,), još nisam našao gornju granicu OC-a, zanimljivo mi je i da pri ovim podešavanjima temperatura Core-a ne prelazi 60 celzijusa, a evo dokle sam stigao:

750x1875x1000ul1.jpg

Sad sam već umoran ali očekujte ovih dana nastavak. Pozdrav

Poslednja izmena:
Jel ovo na Visti, ili je ono Vista look na Xp-u ?
Po rezultatu rekao bih da je na Visti.
Jel mozes na XP-u da odradis 3DMark, lakse je za poredjenje, jer vecina ljudi sve testove radi na XP-u.
:wave:.

Jeste, ovo je na Visti Ultimate 32bit sa SP1. Ovih dana, čim stignem ću izvrteti testove i na XP-u. Pozdrav

Opravdava li taj Palit 9600GT Sonic sa svojim 3 faznim napajanjem i taktovima 700/2000 razliku u ceni u odnosu na obican Palit 9600GT i u odnosu na druge proizvodjace?
Opravdava jer je Palit Sonic uglavnom jeftiniji od drugih 9600GT kartica.:)

@ psaras

Jel mozes da napises rezultat 3DMark 06 koji si dobio na default klokovima tvoje graficke i rezultat na klokovima iz "Moja masina" - 780/2300

Isti klokovi samo je sad Vista 64-bitna. ~3% bolji rezultat!?

750x1875x100xv64sd8.jpg

Odradi test na default klokovima da vidimo koje se ubrzanje dobija overklokom. Skeptican sam nesto. Prema mojim ispitivanjima da li memorija radila na 2000 ili 2200 nema razlike sto me navodi na zakljucak da overklokovanje iz drajvera (Riva Tuner) bas i nefunkcionise najbolje

@Black Adder klokovi iz "moja masina" su lazni, evo sad ispravljam iz razloga sto imam samo 3dmark05 koji 'ladno prolazi par puta za redom a oblivion puca, to sam tek danas provalio jezgro je stabilno na 760. 3d mark06 nisam zato ni skidao, stabilnost testiram samo igrama. Danas sam instalirao witchera, FPS ne pada ispod 30 a uglavnom je oko 50 u native sve high bez aa samo blagi af. Meni je to dovoljno :) znam da nije neki odgovor ali me mrzi da skidam onoliki 3dmark zbog nekih nerealnih rezultata.

Poslednja izmena:
Witcher izgleda prelepo na ovoj karti i vidi se razlika izmedju 8600 GTS i 9600 GT. Stavio sam bukvalno sve na max a i dosta mi se brze ucitava od kako sam stavio jos 2GB rama. Rezolucija 1280x1024, konfa iz profila.

Poslednja izmena:
Vrh Dno