Šta je novo?

Palit 9600 Sonic ili ne?

ali zasto ljudi kupujete tog Palita.
Zato sto nudi najvise za ulozeni novac. I jedan je od vodecih proizvodjaca grafickih kartica.

kupiti nesto provereno (Gigabyte, Asus,
Mislis nesto za siroke narodne mase?

Ako uzmes da progooglas pronacices informaciju da je Gainward Palitova firma, kao i i XpertVision a od skoro je Palit kupio i Galaxy-ja ;)

U mom slucaju, nikada moje kuciste nece videti Palita.
Auu, al ti imas para za bacanje :d

Ja nemam mogucnost da probam sa jacim napajanjem tako da se uzdam u tebe ;)

Interesantno je da igre prolaze kada postavim klokove na 685/1900 ??!!, a nerade na 700/2000

Slican sam problem imao sa MSI 6800le, na normalnim klokovima se zabijala, a kada ih spustim radi normalno.
Do kartice je bilo, cela serija je bila shkart.
Poz.

Moj Sonic radi normalno na default taktovima. E sad koliko moze preko toga, saznacu kad kupim napajanje. Sa ovim LC Power 550W ne smem ni da pokusam. Neko ce reci da je dovoljno. Pa to sam i ja mislio dok nisam sastavio masinu. E sad, kad ubodem samo 1 HDD i 1 optiku sve radi samo mi za 12V granu prijavljuje napon od 11.77V sto mislim da je premalo. Kad sam prikljucio jos jedan HDD od 250GB, komp se ukljuci i kao podize sistem ali ne moze da "inicijalizuje" ( da se tako izrazim) grafiku. Uopste ne posalje signal monitoru vec stoji kao u stand-by rezimu. Cim iskljucim taj HDD opet radi normalno. Pretpostavljam da nema dovoljno snage na 12 V grani pa napon padne i ispod onih 11.77 V i grafika nece da se probudi.
Mozda je napajanje na putu ka vecnim lovistima. Dovoljno dugo je opsluzivalo Bartona i X800.

Problem resen, u stvari nije ga ni bilo :mad:

Vracajuci (probe radi) na default FSB procesora sve je proradilo kako treba, cak sam i podigao klokove graficke (opet probe radi) na 750/2100 i sve funkcionise kako treba.

Gde je bio "problem", naime moja ploca nedozvoljava da podignem FSB preko ~333MHz a da pritom fiksiram "PCI Express Frequency" na 100MHz, vec samo u slucaju da ostavim na "Auto" postizem FSB cak i preko 400MHz - kako, zasto, nemam pojma :wall:.
To je tako funkcionisalo sa prethodnom grafickom ali sa ovom ocigledno nece moci, neki kompromis ce morati da se napravi :type:.

Eto u mom slucaju nije problem bila graficka, niti napajanje, nego Ja

Zato sto nudi najvise za ulozeni novac. I jedan je od vodecih proizvodjaca grafickih kartica.

Ako uzmes da progooglas pronacices informaciju da je Gainward Palitova firma, kao i i XpertVision a od skoro je Palit kupio i Galaxy-ja ;)

Zna odlicno Doktor za Palit, ali valjda sto sam dizajner pa se lozim na monstrum kartice.:smoke: Volim da vidim dobru karticu. Normalno da cu da padnem na odlicnu izradu, dobro hladjenje na karti i naravno performanse na prvom mestu.

Doktor na 7950, a svi ste vec na 9600. Bas se razbacujem sa parama.:trust:

Problem resen, u stvari nije ga ni bilo :mad:

Vracajuci (probe radi) na default FSB procesora sve je proradilo kako treba, cak sam i podigao klokove graficke (opet probe radi) na 750/2100 i sve funkcionise kako treba.

Gde je bio "problem", naime moja ploca nedozvoljava da podignem FSB preko ~333MHz a da pritom fiksiram "PCI Express Frequency" na 100MHz, vec samo u slucaju da ostavim na "Auto" postizem FSB cak i preko 400MHz - kako, zasto, nemam pojma :wall:.
To je tako funkcionisalo sa prethodnom grafickom ali sa ovom ocigledno nece moci, neki kompromis ce morati da se napravi :type:.

Eto u mom slucaju nije problem bila graficka, niti napajanje, nego Ja

Interesantno, i ja sam vratio klolove procesora na default(e2200) i kartica radi bez problema. PCI klok je zakljucan svo vreme. Bice da je ipak do napajanja, jer sa ati3650 i overklokovanim procesorom radi OK.

Zna odlicno Doktor za Palit, ali valjda sto sam dizajner pa se lozim na monstrum kartice.:smoke: Volim da vidim dobru karticu. Normalno da cu da padnem na odlicnu izradu, dobro hladjenje na karti i naravno performanse na prvom mestu.

Doktor na 7950, a svi ste vec na 9600. Bas se razbacujem sa parama.:trust:

@ vlada_o

Stvarno neznam vise sta bi moglo biti, vratio sam FSB procesora sa 350 na 333 ali zato graficku teram sa 650/1800 na 750/2160 (ko je pratio razumece) i bitno je da sada sve radi. Na default taktovima (700/2000) 3D Mark 06 - 9865

Poslednja izmena:
Procitajte ovo i bice vam jasno zasto vam kartice ne rade kako treba.

http://www.techpowerup.com/reviews/NVIDIA/Shady_9600_GT/1.html

Ukratko, ako nekoga bas mrzi da cita, GPU klok kod 9600gt kartica zavisi od brzine PCI-E magistrale i raste linearno sa povecanjem brzine PCI-E magistrale, ali se to ne prikazuje u drajverima.

Poslednja izmena:
kakav trip :trust:

http://www.nordichardware.com/news,7538.html

Ako nekoga interesuje, ovde ima nekoliko linkova na kojima se moze saznati jos par detalja. Potvrdjeno je da se i 9800gx2 isto ponasa, verovatno ce to biti karakteristika cele serije 9.

Poslednja izmena:
"The recommended minimum power supply for GeForce 9600 GT graphics cards is 400 watts with a +12V rating of 26 Amps for a single card, so make sure your system power supply can handle it." :mad:

Auu brate pa to one price o prosecnom napajanju za 9600gt padaju u vodu, 26amps na 12v sini....super...znaci za napajanje treba dati isto koliko i za graficku za koju su svi tupili da je minimalan potrosac.

Mene zanima da li Palit 9600GT Sonic ima klasican TV-Out ili ne,posto mi je to potrebno.Na TV-u nemam HDMI vec obican kompozitni(cinc) i S-Video ulaze i scart,pa me zanima da li cu ovu kartcu uopste moci da povezem sa mojim TV-om ili ne?Vidim da obicna(ne Sonic) Palit 9600GT ima klasican TV-Out.

Inace imam Enermax Liberty napajanje od 400W,sa dve 12v grane,svaka po 20A.Da li ce to biti dovoljno?

Auu brate pa to one price o prosecnom napajanju za 9600gt padaju u vodu, 26amps na 12v sini....super...znaci za napajanje treba dati isto koliko i za graficku za koju su svi tupili da je minimalan potrosac.

Pa zar ne bi bilo dovoljno TT TR2 550W ili Corsair VX 450W. Oba kostaju 67e.

Inace imam Enermax Liberty napajanje od 400W,sa dve 12v grane,svaka po 20A.Da li ce to biti
dovoljno?
Odgovor:
26amps na 12v sini

Mene zanima koja je razlika izmedju Sonic i obicne Palit 9600GT.
Ovaj HDMI prikljucak i bolji cooler na Sonic verziji, jos nesto ?

Poslednja izmena:
Pa zar ne bi bilo dovoljno TT TR2 550W ili Corsair VX 450W
Bilo bi dovoljno i za SLI, 9600 ima smesnu potrosnju a ovi su na sajtu su to onako odakativno lupili da je potrebno 26A na +12 railu,9600 ce da 'tera svaki frontier deklarisan na 400w.

Poslednja izmena:
Bilo bi dovoljno i za SLI, 9600 ima smesnu potrosnju a ovi su na sajtu su to onako odakativno lupili da je potrebno 26A na +12 railu,9600 ce da 'tera svaki frontier deklarisan na 400w.

Sumnjam.
A koji to Frontier ima deklarisaniih 400W :D ?

Minimum za ovu grafu ja bih rekao da je LC 6550GP 550W, ali ja bih svakako isao na TR2 550W ili VX 450W.

Poslednja izmena:
Pa svaki na kojem pise 400w :d
potrosnja 9600gt je manja od 8600gts i radeona 3850 i daleko manja od te tvoje olupine :D
kucaj u gugl "9600gt Power consumption" pa vidi.

The maximum energy consumption for the GeForce 9600 gt is equal to 95 W , in this case the card require six-pin power connector , since PCI Express x16 slot , first generation is capable to transfer not more than 75 W . If we considers that in its class the GeForce 9600 gt ensures high performance level , then the energy consumption level can be considered as acceptable.

Sada po ovome ispade da trosi kao radeon 3850 ili nekih 20-30w manje od 8800gts-a (320)

Poslednja izmena:
Jel treba na svakoj strani da napisem da moj chief 360w gura kartu na 760/1850/2300 + ostatak sistema takodje ubrzan???

Pa zar ne bi bilo dovoljno TT TR2 550W ili Corsair VX 450W. Oba kostaju 67e.

Odgovor:

Mene zanima koja je razlika izmedju Sonic i obicne Palit 9600GT.
Ovaj HDMI prikljucak i bolji cooler na Sonic verziji, jos nesto ?

Ajd da napravimo test, bas da vidimo kako dobro radi taj Corsair 450w...kada tako ladno moze da potera 9600gt, dva harda, dvd rezac, posebnu audio karticu, DC memorijski kit i neki C2D recimo 6420...sve naklokovano do maximuma. Nisam bas siguran u ishod, mislim siguran sam u ishod ali nisam siguran sta ce prvo otkazati, neka komponenta ili napajanje.

Ajd da napravimo test, bas da vidimo kako dobro radi taj Corsair 450w...kada tako ladno moze da potera 9600gt, dva harda, dvd rezac, posebnu audio karticu, DC memorijski kit i neki C2D recimo 6420...sve naklokovano do maximuma. Nisam bas siguran u ishod, mislim siguran sam u ishod ali nisam siguran sta ce prvo otkazati, neka komponenta ili napajanje.

Hahahahah.

Total System Power Consumption za
Intel Core 2 duo na 3.6Ghz
2Gb rama
9800GTX

Idle 180w - Load 325w (Ovo je za potrosnja za ceo racunar!!!)

Kako moze 9600GT da predje 450w? :D
Btw 3870X2 koji je trenutno najveci potrosac (veci i od 9800GX2) trosi u full load-u sa gore pomenutom konfiguracijom idle 230w / load 402W.
Jos imas mesta za klokovanje vec naklokovane konfiguracije...
Nemoj spominjati Hard diskove i opticke uredjaje koji su uracunati u gornju konfu(mrzelo me da pisem) jer oni trose manje od 20w.Toliko o potrosnji.

Jak je ovaj potrosac 9600GT :D

Intel Core 2 Duo E6850 (3GHz)
Asus P5N-E SLI (NVIDIA 650i chipset)
4GB Crucial Ballistix DDR2-1067 memory

Hahahahah.

Total System Power Consumption za
Intel Core 2 duo na 3.6Ghz
2Gb rama
9800GTX

Idle 180w - Load 325w (Ovo je za potrosnja za ceo racunar!!!)

Kako moze 9600GT da predje 450w? :D
Btw 3870X2 koji je trenutno najveci potrosac (veci i od 9800GX2) trosi u full load-u sa gore pomenutom konfiguracijom idle 230w / load 402W.
Jos imas mesta za klokovanje vec naklokovane konfiguracije...
Nemoj spominjati Hard diskove i opticke uredjaje koji su uracunati u gornju konfu(mrzelo me da pisem) jer oni trose manje od 20w.Toliko o potrosnji.

Jedno je teorija.....:D:D:D A drugo PRAKSA.

Koliko je 9600GT bolji od 8600GTS ? Nesto mi je nenormalno jeftina karta. Ima li smisla da prelazim? Imam 19" monitor. Koja je jaca, 9600GT ili 3870 ?

Koja je razlika izmedju obicnog Palita i Sonic, osim u klokovima?

I buni me ovo PCI-E 2.0, je l' mogu ove karte u klasican PCI-E slot, 16x?

Poslednja izmena:
duplo je bolja i mozes da bodes. razlika je u za nijansu boljem kuleru...

Nije isti PCB.

Posto na sadasnjoj karti igram sve na 1280x1024 ali ipak ne bas sve na max, verujem da bih na 9600gt mogao da poteram sve na max... sta mislis? Naravno, tu ne racunam Crysis i slicne bolestine. :) Ima da prodam 8600GTS i za razliku u ceni da kupim ovog Palita, razlika ce ispasti mala a razlika u jacini kartice drasticna. Je l' da da se slazes? :d

@Psaras Sta kazes, ne razumem? PCB? :D

Poslednja izmena:
U ovom slucaju ne mozes porediti performanse sa cenom.
8600GTS je ostao skup i ako je najmanje duplo sporiji od 9600gt (zato sto su ostale zalihe i radnjama se ne isplati da je prodaju jeftinije nego sto su je platil,a tu kartu vise nijedna radnja nece narucivati...)
8600 GTS realno mozes da prodas za 80-tak e.

Ja sam pitao koja je razlika ali ne znam sta je PCB, u tome je stvar.

Vrh Dno