Po drugi put sam doziveo da mi prodavci odbiju da prodaju graficku kartu.
Prvi put mi se desilo pre nekoliko godina u firmi Compart kada sam hteo da kupim Asus FX5900 XT, tada nisu imali vremena da se "bakcu" samnom jer je bila opsta navala na konfiguracije (valjda je bila najava ponovnog uvodjenja poreza) a tih mojih 150 evra im nije bilo "primarno".
Drugi put danas, prosetao sam se do Eurolinka gde mi je ljubazna mlada prodavacica rekla da imaju u prodaji Palit 9600GT Sonic, obicnu verziju zasad nemaju, mada sam hteo obicnu verziju resio sam da dam tih 1000 dinara vise, i sad ja tako cekam da mi devojka donese graficku kad u pozadini cujem neko domundjavanje tipa "Peri dve, Miki jedna,..." "Gospodine nazalost nemamo ni 9600GT Sonic, bice od nedelje"
Rezime: Ko zna zasto je to dobro, sacekacu da se neki kolega forumas snabde i iznese svoje utiske (kada vec meni nedaju) - pa mozda i promenim misljenje o Palitu
P.S. Jel zna neko mogucnosti overklokovanja "obicnog" Palit 9600GT, na netu nalazim podatke samo za Sonic verziju
P.S. Jel zna neko mogucnosti overklokovanja "obicnog" Palit 9600GT, na netu nalazim podatke samo za Sonic verziju
Zamenio sam porudzbinu na obican Palit i ostao bez kartice do daljnjeg jer su sve rasprodate.
Ako si rezervisao "obicnu" dobices sutra istu
Pozdrav
Na prvi pogled bih rekao da je do napajanja a nadam se da nije :S:
Probao sam sledece drajvere: 171.16 (dobijen uz graficku), 174.16, 174.40 (sa Palitovog sajta) i 174.53 = rezultat isti
Koji program preporucujete za uklanjanje "repova" prethodnih drajvera pa da probam sa tim
Kupio sam kartu iz naslova i imam sledeci problem:
Posle par sekundi provedenih u igri ekran zamrzne, ponekad zacrni a ponekad se pojavi i plavi ekran smrti
Primetio sam da u manje "zahtevnim" igrama (Cod2) vremenski period do zamrzavanja je duzi - potraje i koji minut, dok recimo kod CoD4 ili Crysis traje svega par sekundi.
Na prvi pogled bih rekao da je do napajanja a nadam se da nije :S:
Probao sam sledece drajvere: 171.16 (dobijen uz graficku), 174.16, 174.40 (sa Palitovog sajta) i 174.53 = rezultat isti
Koji program preporucujete za uklanjanje "repova" prethodnih drajvera pa da probam sa tim
Napajanje je Thermaltake 430w (@ 12V 18A - jel to dovoljno za ovu graficku?)
Na XP'u imam Service pack 2 (bez ikakvih njegovih udate'ova) pa mozda je i tu problem
Na Visti je ista situacija ali sa porukom "Display driver stopped respoding... ali je popravljen" - i tako me obavestava neko vreme pa se "smiri", naravno to sve po ispadanju iz igre
JEL IMA NEKO IDEJU KAKO RESITI PROBLEM !?
Probacu sa jacim napajanjem pa cu da ti javim sta sam uradio. Da li si ti resio svoj problem?
Ja nemam mogucnost da probam sa jacim napajanjem tako da se uzdam u tebe
Interesantno je da igre prolaze kada postavim klokove na 685/1900 ??!!, a nerade na 700/2000
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari