Šta je novo?

Palit 9600 Sonic ili ne?

Gde si video 9600 GLH? na Gainward sajtu ima samo GS.(1024Mb-700Mhz-1000Mhz)

Poslednja izmena:
Rade na istim taktovima (ne znam dali palit radi na 700 ili 725) ,GS ima 1024 mb i verovatno bolje hladjenje jer ima heat pajpove ali je sigurno skuplji zbog memorije,ako je prilicna razlika u ceni onda bolje Palit.

Poslednja izmena:
glavna mi je dilema za koju tacno 9600gt da se odlucim . Po svim ovim testovima nista nije precizirano . Pa ako neko zna neka mi kaze:)

ako neces da klokujes - uzmi najjeftiniju. ako hoces, preporucuje se sa boljim hladjenjem, ali i ne mora...

Pa ako mi sve bude radilo pristojno na mojoj konfiguraciji nemam nameru da klokujem.
Imam novi Intel e8200 ,gigabyte plocu p35 ,2gb ddr itd..
ali zato imam jaje graficku 7300gs pa sad gledam tacno sta da uzmem i da nemislim
nebih dao vise od 160 e pa sam zato u dilemi sta tacno

Upravo sam doneo svoj primerak sonic-a. Hteo sam obicnu verziju ali posto je stigao sonic daj sta das, prezalicu nekako 15e. Onako na prvi pogled karta je stvarno ogromna, vise nisam siguran ni da ce stati u moje malo kuciste. Hladjenje je ono "obicno", nije loshe mada mi se ona druga verzija sa pajpovima vise svidja. Ima dual DVI, HDMI, SPDIF i display port. Napajanje je 3 phase i naravno ima dodatni prikljucak za struju, onaj 6-pinski za koji u pakovanju dolazi odgovarajuci adapter. Toliko za sada odoh malo da se igram pa javljam utiske.

Bilo je i obicnih 9600gt, ali otprilike nedovoljno, evo jedne kod mene u kucistu, isto doneta malopre. Takodje testiram :)

Probao sam PES08 radi u beskonacno fps iskljucen frame skipping 1680*1050 detalji iz kitservera na max. Crysis 1280*800 sve high bez AA oko 30 - 35 mada ima padova. Karta je neverovatno tiha i neverovatno hladna, 33 stepena pokazuje everest, nikad nisam imao hladniju kartu. Jedino sto vent radi na max dok se ne podigne win ali to i nije neka mana. Nemam instaliran ni jedan 3D mark i ne verujem da cu ih instalirati, mrzi me da skidam zbog rezultata koji u principu i nisu neki pokazatelj. Karta svakako vredi para.

EDIT: Nije bas 33 stepena, pikao sam malo krizu a i ugrejao sobu pa je temperatura sad 36 ali i to je sjajno.

Poslednja izmena:
Po drugi put sam doziveo da mi prodavci odbiju da prodaju graficku kartu.:mad:
Prvi put mi se desilo pre nekoliko godina u firmi Compart kada sam hteo da kupim Asus FX5900 XT, tada nisu imali vremena da se "bakcu" samnom jer je bila opsta navala na konfiguracije (valjda je bila najava ponovnog uvodjenja poreza) a tih mojih 150 evra im nije bilo "primarno".

Drugi put danas, prosetao sam se do Eurolinka gde mi je ljubazna mlada prodavacica rekla da imaju u prodaji Palit 9600GT Sonic, obicnu verziju zasad nemaju, mada sam hteo obicnu verziju resio sam da dam tih 1000 dinara vise, i sad ja tako cekam da mi devojka donese graficku kad u pozadini cujem neko domundjavanje tipa "Peri dve, Miki jedna,..." "Gospodine nazalost nemamo ni 9600GT Sonic, bice od nedelje"

Rezime: Ko zna zasto je to dobro, sacekacu da se neki kolega forumas snabde i iznese svoje utiske (kada vec meni nedaju :D) - pa mozda i promenim misljenje o Palitu

P.S. Jel zna neko mogucnosti overklokovanja "obicnog" Palit 9600GT, na netu nalazim podatke samo za Sonic verziju

Pa sto ih nisi nazavao prvo? :D

Poslednja izmena:
Po drugi put sam doziveo da mi prodavci odbiju da prodaju graficku kartu.:mad:
Prvi put mi se desilo pre nekoliko godina u firmi Compart kada sam hteo da kupim Asus FX5900 XT, tada nisu imali vremena da se "bakcu" samnom jer je bila opsta navala na konfiguracije (valjda je bila najava ponovnog uvodjenja poreza) a tih mojih 150 evra im nije bilo "primarno".

Drugi put danas, prosetao sam se do Eurolinka gde mi je ljubazna mlada prodavacica rekla da imaju u prodaji Palit 9600GT Sonic, obicnu verziju zasad nemaju, mada sam hteo obicnu verziju resio sam da dam tih 1000 dinara vise, i sad ja tako cekam da mi devojka donese graficku kad u pozadini cujem neko domundjavanje tipa "Peri dve, Miki jedna,..." "Gospodine nazalost nemamo ni 9600GT Sonic, bice od nedelje"

Rezime: Ko zna zasto je to dobro, sacekacu da se neki kolega forumas snabde i iznese svoje utiske (kada vec meni nedaju :D) - pa mozda i promenim misljenje o Palitu

P.S. Jel zna neko mogucnosti overklokovanja "obicnog" Palit 9600GT, na netu nalazim podatke samo za Sonic verziju

Pa ja sam moj palit 8800gt, narucio telefonom posto zivim u Va. I kartica je stigla za 2, dana. Tako da nije neki problem sto se tice toga a dali ima na lageru eee, to je vec drugo. A sto se tice hladjenja moj obican 8800gt se negreje u opste. Ja bi kupio obican palit u svakom slucaju

Evo obicnog Palit 9600GT, primetno je da kuler ne naleze na memorijske cipove kao kod Sonic verzije, ali ima tu jedan veci problem - izgled ove graficke tacnije polozaj GPU razlikuje se od istog modela na Palitovom zvanicnom sajtu (na ovoj mojoj slici GPU je pomeren u desno koji cm :trust:). Ako zanemarimo taj HDMI konektor kako je moguce da je razlika tolika u PCB'u ???

p00628-pic2.jpg

palitgeforce9600gt01iw9.jpg

Jel ima neke realne razlike izmedju 2-phase i 3-phase naponske jedinice? Maxa je napisao u testu da treci red filtera filtrira napon ka memorijskim cipovima. Jel to znaci bolji overklok? Ja sam moju memoriju poterao na 2.2 ghz i mozda i moze jos, nisam probao vise.
@Edmund ne bih se oslanjao na slike sa Palit sajta, ako pogledas nVidia referentnu kartu videces da je jezgro pomereno u desno kao i na velikoj slici koju si okacio. Mene licno nervira sto im je sajt dosta bedan, nema hires slika kartica vec neke velicine avatara na bechu :)

Prvo sam narucio Sonic verziju, jer sam video sliku na sajtu sa zutom plastikom (a prodavac mi je potvrdio), pa se u medjuvremenu stvar promenila i ispalo da je obican cooler. Zamenio sam porudzbinu na obican Palit i ostao bez kartice do daljnjeg jer su sve rasprodate.

Pa posto je na Sonic verziji obican kuler onda je glupost dati tih 1000 din, kad za 2000 din moze da se uzme Accelero S1 i vrh.

E sad, pitanje je kakva je razlika u OC potencijalu. Cenim da moze da bude 10-20MHz za GPU sto je zanemarljivo.

Isto to i mene zanima, a testova OC potencijala obice 9600GT nigde.

Ako si rezervisao "obicnu" dobices sutra istu ;)

Pozdrav

Obicnu sam rezervisao sinoc posto sam procitao da si napisao da je Sonic sa istim coolerom kao i obicna, a nakon toga otvorio i sajt i tamo pogledao da je promenjena slika.

Hvala.

Kupio sam kartu iz naslova i imam sledeci problem:

Posle par sekundi provedenih u igri ekran zamrzne, ponekad zacrni a ponekad se pojavi i plavi ekran smrti
Primetio sam da u manje "zahtevnim" igrama (Cod2) vremenski period do zamrzavanja je duzi - potraje i koji minut, dok recimo kod CoD4 ili Crysis traje svega par sekundi.
Na prvi pogled bih rekao da je do napajanja a nadam se da nije :S:
Probao sam sledece drajvere: 171.16 (dobijen uz graficku), 174.16, 174.40 (sa Palitovog sajta) i 174.53 = rezultat isti
Koji program preporucujete za uklanjanje "repova" prethodnih drajvera pa da probam sa tim

Napajanje je Thermaltake 430w (@ 12V 18A - jel to dovoljno za ovu graficku?)
Na XP'u imam Service pack 2 (bez ikakvih njegovih udate'ova) pa mozda je i tu problem
Na Visti je ista situacija ali sa porukom "Display driver stopped respoding... ali je popravljen" - i tako me obavestava neko vreme pa se "smiri", naravno to sve po ispadanju iz igre

JEL IMA NEKO IDEJU KAKO RESITI PROBLEM !?

Probao sam sledece drajvere: 171.16 (dobijen uz graficku), 174.16, 174.40 (sa Palitovog sajta) i 174.53 = rezultat isti
Koji program preporucujete za uklanjanje "repova" prethodnih drajvera pa da probam sa tim

Driver Cleaner Pro

Inace, vidim da imas 2 HDD-a, 2 optike, plus OC procesor, pa probaj za pocetak da "pocupas" sve sto ti je visak, iskljuci jedan HDD i jednu optiku, vrati procesor na default, pa vidi da li i dalje imas iste probleme. :wave:

@Black Adder ne znam u kojoj je klasi to tvoje napajanje ali ako moj chief od 360w gura sve ovo iz potpisa + klokovana karta mislim da bi morao i tvoj TT pod uslovom da je ispravan.

Igre su proradile tek kada sam SMANJIO klokove sa default 700/2000 na 675/1900

Jel to pokazatelj slabog napajanja ili je nesto do graficke?

Moguce neispravna grafika. Pozajmi od nekog jace napajanje i znaces na cemu si

Kupio sam kartu iz naslova i imam sledeci problem:

Posle par sekundi provedenih u igri ekran zamrzne, ponekad zacrni a ponekad se pojavi i plavi ekran smrti
Primetio sam da u manje "zahtevnim" igrama (Cod2) vremenski period do zamrzavanja je duzi - potraje i koji minut, dok recimo kod CoD4 ili Crysis traje svega par sekundi.

Napajanje je Thermaltake 430w (@ 12V 18A - jel to dovoljno za ovu graficku?)
Na XP'u imam Service pack 2 (bez ikakvih njegovih udate'ova) pa mozda je i tu problem
Na Visti je ista situacija ali sa porukom "Display driver stopped respoding... ali je popravljen" - i tako me obavestava neko vreme pa se "smiri", naravno to sve po ispadanju iz igre

JEL IMA NEKO IDEJU KAKO RESITI PROBLEM !?

Juce sam namestao konfu koja je slicna tvojoj, znaci, Palt 9600GTS,E2200,2GB Rama, 1hd,1 optika i napajanje gigabyte od 460w. Imam slicne probleme, a kad poteram 3dmark2006 izbacuje mi bsod:wall:(plavi prozor). Probacu sa jacim napajanjem pa cu da ti javim sta sam uradio. Da li si ti resio svoj problem?

Probacu sa jacim napajanjem pa cu da ti javim sta sam uradio. Da li si ti resio svoj problem?

Ja nemam mogucnost da probam sa jacim napajanjem tako da se uzdam u tebe ;)

Interesantno je da igre prolaze kada postavim klokove na 685/1900 ??!!, a nerade na 700/2000

Ja nemam mogucnost da probam sa jacim napajanjem tako da se uzdam u tebe ;)

Interesantno je da igre prolaze kada postavim klokove na 685/1900 ??!!, a nerade na 700/2000

Iskreno, najvise sumnjam u graficku. Sa ATI 3650 radi bez problema. Probacu veceras pa cu videti sta je u pitanju. Koju si grafiku u racunaru imao pre ove?

8600GT Sonic+

Razumem, da se ne bacaju nenormalne pare za graficku, ali zasto ljudi kupujete tog Palita. Bolje skupiti jos para i dodati na te pare koje ste bacili na tog ubogog Palita i kupiti nesto provereno (Gigabyte, Asus, Gainward). Evo ja imam Gigabyte 7950 GT sa Zalmanovim kulerom godinu ipo dana i nikada nisam imao nijedan problem sa njom. Neko je ovde spomenuo da li da uzme Gainward GS ili Palita. Pa brate, nema tu mnogo razmisljanja; Gainward.

U mom slucaju, nikada moje kuciste nece videti Palita.

Ubogi palit? :)

Znas li ti da je Palit jedan od najvecih nvidia partnera?
Znas li ti da je Gainward Palitova firma?

Ubogi 8600GT Sonic+ :zgran:

"The recommended minimum power supply for GeForce 9600 GT graphics cards is 400 watts with a +12V rating of 26 Amps for a single card, so make sure your system power supply can handle it." :mad:

Na taktovima za obicnu 9600gt (650/1800 :mad:) prebacio sam 10.000 u 3DMark'u 2006

Nazad
Vrh Dno