Šta je novo?

Palit 9600 Sonic ili ne?

Ja sam pitao koja je razlika ali ne znam sta je PCB, u tome je stvar.

Sad vidim :) zbunio me smajli. PCB je stampana ploca. Nije isti raspored komponenti, jezgro je zakrenuto za 45 stepeni i ima 3 phase naponsku jedinicu. Ne znam koliko je to bitno u realnom radu (citaj:eek:verkloku), pitao sam pre par strana ali niko ne odgovara. :wave:

Jel treba na svakoj strani da napisem da moj chief 360w gura kartu na 760/1850/2300 + ostatak sistema takodje ubrzan???

Ne trebaš jel to je onda spam:-devil-: Hoće li neko biti dovoljno blesav da upregne dva ova Palita u SLI ?Mislim na one koji su u mogućnosti da to urade a da je ne kupe naravno i izbace neki rezultat?;)

Citat:
Citiram korisnika: Doktor Pogledaj poruku
ali zasto ljudi kupujete tog Palita.
Zato sto nudi najvise za ulozeni novac. I jedan je od vodecih proizvodjaca grafickih kartica.

Citat:
kupiti nesto provereno (Gigabyte, Asus,
Mislis nesto za siroke narodne mase?

Citat:
Gainward
Ako uzmes da progooglas pronacices informaciju da je Gainward Palitova firma, kao i i XpertVision a od skoro je Palit kupio i Galaxy-ja

Citat:
U mom slucaju, nikada moje kuciste nece videti Palita.
Auu, al ti imas para za bacanje

upravo sam to hteo reci.

Mislim "Doktor":wall:

Poslednja izmena:
Moj Sonic radi normalno na default taktovima. E sad koliko moze preko toga, saznacu kad kupim napajanje. Sa ovim LC Power 550W ne smem ni da pokusam. Neko ce reci da je dovoljno. Pa to sam i ja mislio dok nisam sastavio masinu. E sad, kad ubodem samo 1 HDD i 1 optiku sve radi samo mi za 12V granu prijavljuje napon od 11.77V sto mislim da je premalo. Kad sam prikljucio jos jedan HDD od 250GB, komp se ukljuci i kao podize sistem ali ne moze da "inicijalizuje" ( da se tako izrazim) grafiku. Uopste ne posalje signal monitoru vec stoji kao u stand-by rezimu. Cim iskljucim taj HDD opet radi normalno. Pretpostavljam da nema dovoljno snage na 12 V grani pa napon padne i ispod onih 11.77 V i grafika nece da se probudi.
Mozda je napajanje na putu ka vecnim lovistima. Dovoljno dugo je opsluzivalo Bartona i X800.

Pogledaj pod moja masina sta tera to lc power napajanje ;)

Nemoj da dodajes nesto sto nisam rekao. :trust:

Mozda je doticni korisnik imao falicno napajanje :S:

Ja nemam nameru nista da dodajem nego imam snazan osecaj da si ti vise nego uveren u moc LC napajanja, meni je LC isto explodirao u kucistu 2004. tako da sam konstruisao sliku o njihovim napajanjima.

Daleko od toga da sam uveren da je mocno. Znam da postoje mnogo mocnija, ali daleko od toga i da je napajanje krs.

npr. Imao sam apacer modul 1gb na 800mhz koji je crkao, a nekima se klokuje ko lud, ili noviji primer sa ocz memorijama. I sad na osnovu tih primera zakljucak treba da bude da je lose. Desi se da izadje serija losih primeraka, al sve je to zivot

Poslednja izmena:
Daleko od toga da sam uveren da je mocno. Znam da postoje mnogo mocnija, ali daleko od toga i da je napajanje krs.

npr. Imao sam apacer modul 1gb na 800mhz koji je crkao, a nekima se klokuje ko lud, ili noviji primer sa ocz memorijama. I sad na osnovu tih primera zakljucak treba da bude da je lose. Desi se da izadje serija losih primeraka, al sve je to zivot

Ima jedan zakljucak....kupi Kingmax sledeci put :D:D:D

Lepo je sto vidim da taj LC moze da pogura sve to. Moj jednostavno nece. Objasnio sam sta se desava u prethodnom postu. Malo sam jos testirao i kad pustim neku 3D aplikaciju u prozoru i pratim napon +12V preko Everesta, vidim da varira izmedju 11.6 i 11.7V. Uz ono sto mi se desava pri ukljucivanju vise potrosaca zakljucio sam da je slabo (ili pocelo da crkava) i resio da ne rizikujem i dodatno ga opterecujem overklokom. Ionako su sve komponente dovoljno brze a dali ce mi nesto raditi 2-3 sekunde brze ili sporije ili da cu u igri imati 95 ili 110 FPS mi je bas nebitno. Ionako sve gledam sa 60FPS-a.

Lepo je sto vidim da taj LC moze da pogura sve to. Moj jednostavno nece. Objasnio sam sta se desava u prethodnom postu. Malo sam jos testirao i kad pustim neku 3D aplikaciju u prozoru i pratim napon +12V preko Everesta, vidim da varira izmedju 11.6 i 11.7V. Uz ono sto mi se desava pri ukljucivanju vise potrosaca zakljucio sam da je slabo (ili pocelo da crkava) i resio da ne rizikujem i dodatno ga opterecujem overklokom. Ionako su sve komponente dovoljno brze a dali ce mi nesto raditi 2-3 sekunde brze ili sporije ili da cu u igri imati 95 ili 110 FPS mi je bas nebitno. Ionako sve gledam sa 60FPS-a.

Cek samo kad bude sbadaboom nekom sa tim LC napajanjem i 9600gt sonic.

Nadam se da nece da crkava :S:

Vidimo se na pisti Sugo :smoke:

UAA spameri ;)

Da se vratimo na temu, povecanje frekvence PCI expresa sa 100MHz na 112MHz nije proslo, ako sam dobro shvatio to bi trebalo da poveca brzinu GPU'a na 784MHz (112/4 * 28), i na 110 (770Mhz) sam imao povremeno problema dok na 108 (756MHz) sve radi bez problema. To je verovatno i optimum za moju graficku. Naravno posle svega toga bilo kakvo overklokovanje iz drajvera (cak i minimalno) neprolazi

E sad, mozda je sve to bezveze jer nigde nemoze da se procita brzina procesora pa se sve svodi na malo bolji skor u 3D marku

Da, stvarno, ajde vratite se na pricu o Palit-u, taman sam se primio da je kupim. :) Znaci, generalno je sve receno, to je super kartica i best buy? Pretpostavljam da ni po cemu ne zaostaje za drugim proizvodjacima tipa Asus, Gigabyte itd. ?

Jedino sto izgleda nekako... jeftino...

Ne znam za obicnu ali sonic izgleda poprilicno impresivno. Hladjenje je masivnije nego na mom E2180.

Da, stvarno, ajde vratite se na pricu o Palit-u, taman sam se primio da je kupim. :) Znaci, generalno je sve receno, to je super kartica i best buy? Pretpostavljam da ni po cemu ne zaostaje za drugim proizvodjacima tipa Asus, Gigabyte itd. ?

Ali se klokuje u proseku vise nego ostali, pa ostali izgledaju nekako ... jadno ;).

Ali i bez klokovanja je pretpostavljam mocna, dosta mocnija od moje 8600GTS ? Verovatno cu je uzeti.

Iz iskustva (a i iz izgleda kartice), ja bih pre uzeo Sparkle 9600GT nego Palit.

Imas lose iskustvo sa Palitom ili predobro sa Sparkle-om? :)

Ma sve je to isto,faktori su samo cena i hladjenje tako da Palit stoji najbolje.

nema on iskustva ni sa jednom, al sparkle je "lepsi" i oce da se kladi

@soko Everest i ni jedan SW program ne daje tacne napone!
po mom iskustvu modele LC power-a 550W da svi overvoltuju i da ako napon padne ispod 12V na toj grani ili je bas preopterecen ili crkava/skart...

PS: meri unimerom, kod mene tera dosta toga sa 8800GT i napon pod full load-om je ~12.2

Poslednja izmena:
Sparkle 9600GT je referentna kartica, hladjenje na Palitu je sigurno bolje, dok Palit Sonic ima i 3 phase napajanje za razliku od 2 phase na Sparkle (i ostalim referentnim kartama).

Kupio sam PALIT i pisem sa njega! :) Samo sto sam usao u Win i prvo sto sam primetio je da mi Riva Tuner i u Visti i u XP-u vise ne prikazuje opciju za pracenje temperature. Verzija je 2.01. Na Visti 2.06.

Koju verziju da skinem?

Poslednja izmena:
pa poslednju valjda :)
2.08

Vrh Dno