Šta je novo?

Palit 8600GT Sonic+ REVIEW part 1

Dobrodosao na forum.

Ako ima da se uzme Gainward GLH u makedoniji uzimaj slobodno jer Palit nije bolji niti losiji.
Jesi razmisljao o 3850 varijanti ?

Pa iskreno ne sum imal dosega iskustvo so Ati,,nekako ne mi lezat na srce:D:D A vo Makedonia nemoze da se najde Gainward GLH mnogu tesko,.. se mislam dali vredi da ja naracuvam od belgrad Gainward-ot ili da zemam od skopje Palit sonic!!!

Pozdrav, ako moze neko od vas koji posjedujete ovu kartu da je testira u Crysis-u, da vidimo kako radi u ovoj veoma zahtjevnoj igri! Ako mu je mrsko testirati neka da neko svoje misljenje! Hvala:wave:

CRYSIS @ Palit 8600GT Sonic+ bez OC-a, masina iz potpisa

http://www.benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=1297658&postcount=810
http://www.benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=1298543&postcount=829

Pa iskreno ne sum imal dosega iskustvo so Ati,,nekako ne mi lezat na srce:D:D A vo Makedonia nemoze da se najde Gainward GLH mnogu tesko,.. se mislam dali vredi da ja naracuvam od belgrad Gainward-ot ili da zemam od skopje Palit sonic!!!

Uzimaj Palit Sonic, to ti je identicna karta sa Gainward-om, sem sto Gainward ima losiji ventilator, koji hoce da vrlo brzo ode u k***c.
Sto se OC-a i rezultata tiche, karte se opet identicne, bez volt/pencil modova Gainward se OC-uje nesto vise, ali nema uticaj na performanse, jer Palit npr. na 725/2100 ima bolje rezultate nego Gainward na 800/2000.
Gainward je nesto skuplji, a tu razliku u ceni nema sta da opravda.
Pogledaj rezultate u testovima po forumu, Palit 8600GT Sonic je pocepao sve ostale 8600GT karte, tako da nemas sta da razmisljas i da se cimas i cekas postu iz BG-a, kad imas to na dohvat ruke.

Aj, pozdrav.

I da dodam, ako imas da dodas nekih 30-35eura, uzimaj HD3850, karta je poprilicno jaca.

Poslednja izmena:
Ok, danas sam dobio grafičku, i stvarno sam oduševljen. Nemam stručne benchmarkove, ali govorim okvirno -

Crysis - sve very high u 800x600 bez AA - 15tak frejma, ali nenormalno dobro izgleda.
CoD 4 - 1440x900 sve na max AF takođe, AA off - 20 - 80 FPSa.
GH III - 1280x720 sve na max - konstantnih 60 frejma.

Trenutno se instalira GeoW, a dluje 3DMark05, nije hteo sinoć, nešto me modem zezao. Sutra ću probati i 06, a sutra ću i probati OC. Ovo je sve sa stock frekvencijama, temperatura ne ide preko 55 stepeni, ali koristim još jedan kuler odmah pored grafičke, i on izvlači vazduh. Sve u svemu, stvarno je odlična karta.

Nego, valja li onaj Palitov OC softver? Preko njega sam planirao da je OCujem na 675/2000.:banana:

Ok, danas sam dobio grafičku, i stvarno sam oduševljen. Nemam stručne benchmarkove, ali govorim okvirno -

Crysis - sve very high u 800x600 bez AA - 15tak frejma, ali nenormalno dobro izgleda.

Slabo ti je to, bolje pogasi neke stvari a idi na jacu rezoluciju. Po rezoluciji u COD bi rekao da imas neku wide 19". Kako ti nije mutna slika na 800x600?

Piše koji monitor imam, i da, wide 19 je u pitanju. Ne znam, slika je ok na 800x600. Baš je i mene to brinulo, ali nekih zamućenja i nema. A, što se tiče rezolucije, možda je meni lepše da idem na max. detalje na manjim rezolucijama nego min. detalji na velikim rezolucijama :)

Inače, Crysis igram u 1024x768, sve na high sem shadera i shadows. 30tak FPSa.

Piše koji monitor imam, i da, wide 19 je u pitanju. Ne znam, slika je ok na 800x600. Baš je i mene to brinulo, ali nekih zamućenja i nema. A, što se tiče rezolucije, možda je meni lepše da idem na max. detalje na manjim rezolucijama nego min. detalji na velikim rezolucijama :)

Inače, Crysis igram u 1024x768, sve na high sem shadera i shadows. 30tak FPSa.

Ako vec imash 19" Wide namesti rezoluciju sa istim aspect ratiom !! npr 960 x 600 umesto one 800 x 600....

Willco. Samo nisam znao niti se trudio da nađem neku u tom ratiu :)

Večeras ću probati OC, pa ću javiti koliko sam izvukao, a možda i neke screenove.

da li neko od vas, vlasnika ove graficke karte moze da mi kaze da li se uz karticu, pri kupovini dobija i adapter dvi to vga, posto na monitoru imam samo vga ulaz? hvala unapred

Dobija se.
...barem sam ga ja dobio :smoke:...ali zato nisam dobio onu igru :mad:

Kakve su Vam temperature sa visoko zahtevnim igrama ili aplikacijama?
Meni se cini da se ploca malo ukrivila od toplote. Na mali pasivni hladnjak sam dodao vent. i smanjio grejanje na tom delu, nesmem da pokusam ni sa najmanjim OC.
Neka iskustva?

Kakve su Vam temperature sa visoko zahtevnim igrama ili aplikacijama?
Meni se cini da se ploca malo ukrivila od toplote. Na mali pasivni hladnjak sam dodao vent. i smanjio grejanje na tom delu, nesmem da pokusam ni sa najmanjim OC.
Neka iskustva?

Imam je od skoro, bas od skoro, tako da nisam stigo jos da je oc-ujem.
karta je stalno na 46c, kad je zamorim igrama, ode na 47c :D ali bukvalno nikad vise. nikakve dodatne ventilatore nisam stavljao..

kako je kod tebe, ja sad planiram oc, pa cu videti jel se dizu temp..

Evo verovatno poslednjih rezultata moje karte (planiram prelazak na nesto jace, reda 8800GT, 9600GT, 3870).

Konfa se vidi na slici a pise i u potpisu.
Iako sam uspevao da izvucem vise za GPU i MEM, ovako sam dobio najvece rezove.
I drajveri su 169.21.

725/1650/2080
3Dmark06 - 6772

Prilozi

• 725.2080 3d06 - 6772.jpg
    725.2080 3d06 - 6772.jpg
    187.3 KB · Pregleda: 76
za 8800GT:
Samo 1'C se poveca?!?! Kolim programima ili igrama je mucis?
Greskom sam postovao na ovom forumu, izvinjavam se svima!

jel normalno sa konfom iz profila da sam dobio 6100 u 3d mark 06, procesor na 2400mhz?

Jeste. Podigni procesor na 3.4-3.6 GHz i dobicesh vishe

-sreca pa ovaj palit ima dobar hladnjak,ipak treba oladiti komp na jamajci ;)

8800GT zivi na jamaici :d

mislim na oc grafe ;),nece valda terati palita na 3ghz :d

...***,nisam trebao da citiram bezveze

Poslednja izmena:
'ladna je ona i ovde na ovu vrucinu...:D

procesor sam stavio na 3ghz, pa da uradim 3d mark tek....

njoj sam stavio 660core/1050mem/1500shader...

Poslednja izmena:
Dali jos ko ima problema sa ventilatorom tj. fan speedom graficke? Znaci koje god drivere da istaliram ventilator se vrti istom brzinom (malom i necujnom sto je dobro) ali pri max opterecenju graficka ide preko 64c a on se i dalje vrti istom brzinom... Sta raditi ima li ko savet? Nemogu stalno kad palim igru da stavljam speed iz ntuna , rive itd... na 100%...

Pa shta ima veze ?? 64 C nije velika temperatura... I mislim da se fan automacki ubrzava sa porastom temperature...

Vrh Dno