Verovatno bi osetio poboljšanje s obzirom da je u pitanju grafička koja prosto vapi za OC-om, ali bi i dalje većina igara bile neigrive u toj rezoluciji. Pogledaj
ovu i slične teme u
ovom podforumu da vidiš koliko su ljudi uspevali da izvlače sa svojim primercima. Siguran sam da bi izvukao bar klokove 8600GTS modela (675/2000MHz), ali te ništa ne košta da je poteraš još bar 75MHz za GPU i 50MHz za memoriju što je efektivno 100MHz. Za šejdere stavi
Link clocks i klokovaće se sinhrono sa GPU-om.
Što se tiče preporuke programa za overclock, mnogi bi preporučili
RivaTuner, ali ja predlažem da probaš i Palitov VDO Tool, ali noviju verziju. Uz grafičku si verovatno dobio (i instalirao) neku verziju ovog programa, najčešće je to neka petica ili matorija verzija. Zato ti predlažem da instaliraš 7.0 verziju programa, sa kojom uspevam da postignem veće klokove bez problema sa "roze crticama" pri paljenju računara/igranju igara. Evo ti
megaupload link, s obzirom da se nešto u međuvremenu desilo sa Palit biz forumom odakle sam ga ja skinuo.
Probaj, vidi kakvi su rezultati, pa javi. Mada je najbolje rešenje da probaš da prodaš grafičku, malo doplatiš i uzmeš MSI 3850 OC koja je oko 2.5 puta jača od sadašnje i koja još uvek uspeva da se izbori sa mnogim igrama u toj rezoluciji. I ono što je bitno jeste da ne bi bila
overkill za tvoj procesor, kao i napajanje.