Šta je novo?

Palit 8600 GT sonic+

delija_1984

Slavan
Učlanjen(a)
21.11.2007
Poena
319
ovu sam karticu kupio pre 2 god.stvarno je bila extra u to vreme e sad sam uzeo monitor 22 i imam problema oko velike rez. 1680*1050 u igrama. sad me interesu dal bi sta dobio da je malo overklokujem i koji je prog. najsigurniji za OC ona sad radi na GPU 625 MEM 900.hvala unapred

Pokusaj sa Riva Tuner-m, Palit se lepo klokuje;)

ali nemoj ocekivati previse!

Verovatno bi osetio poboljšanje s obzirom da je u pitanju grafička koja prosto vapi za OC-om, ali bi i dalje većina igara bile neigrive u toj rezoluciji. Pogledaj ovu i slične teme u ovom podforumu da vidiš koliko su ljudi uspevali da izvlače sa svojim primercima. Siguran sam da bi izvukao bar klokove 8600GTS modela (675/2000MHz), ali te ništa ne košta da je poteraš još bar 75MHz za GPU i 50MHz za memoriju što je efektivno 100MHz. Za šejdere stavi Link clocks i klokovaće se sinhrono sa GPU-om.

Što se tiče preporuke programa za overclock, mnogi bi preporučili RivaTuner, ali ja predlažem da probaš i Palitov VDO Tool, ali noviju verziju. Uz grafičku si verovatno dobio (i instalirao) neku verziju ovog programa, najčešće je to neka petica ili matorija verzija. Zato ti predlažem da instaliraš 7.0 verziju programa, sa kojom uspevam da postignem veće klokove bez problema sa "roze crticama" pri paljenju računara/igranju igara. Evo ti megaupload link, s obzirom da se nešto u međuvremenu desilo sa Palit biz forumom odakle sam ga ja skinuo.

Probaj, vidi kakvi su rezultati, pa javi. Mada je najbolje rešenje da probaš da prodaš grafičku, malo doplatiš i uzmeš MSI 3850 OC koja je oko 2.5 puta jača od sadašnje i koja još uvek uspeva da se izbori sa mnogim igrama u toj rezoluciji. I ono što je bitno jeste da ne bi bila overkill za tvoj procesor, kao i napajanje.

Verovatno bi osetio poboljšanje s obzirom da je u pitanju grafička koja prosto vapi za OC-om, ali bi i dalje većina igara bile neigrive u toj rezoluciji. Pogledaj ovu i slične teme u ovom podforumu da vidiš koliko su ljudi uspevali da izvlače sa svojim primercima. Siguran sam da bi izvukao bar klokove 8600GTS modela (675/2000MHz), ali te ništa ne košta da je poteraš još bar 75MHz za GPU i 50MHz za memoriju što je efektivno 100MHz. Za šejdere stavi Link clocks i klokovaće se sinhrono sa GPU-om.

Što se tiče preporuke programa za overclock, mnogi bi preporučili RivaTuner, ali ja predlažem da probaš i Palitov VDO Tool, ali noviju verziju. Uz grafičku si verovatno dobio (i instalirao) neku verziju ovog programa, najčešće je to neka petica ili matorija verzija. Zato ti predlažem da instaliraš 7.0 verziju programa, sa kojom uspevam da postignem veće klokove bez problema sa "roze crticama" pri paljenju računara/igranju igara. Evo ti megaupload link, s obzirom da se nešto u međuvremenu desilo sa Palit biz forumom odakle sam ga ja skinuo.

Probaj, vidi kakvi su rezultati, pa javi. Mada je najbolje rešenje da probaš da prodaš grafičku, malo doplatiš i uzmeš MSI 3850 OC koja je oko 2.5 puta jača od sadašnje i koja još uvek uspeva da se izbori sa mnogim igrama u toj rezoluciji. I ono što je bitno jeste da ne bi bila overkill za tvoj procesor, kao i napajanje.

hvala drugar na ovolikom trudu ali ipak ce pasti kasnije nova grafa jer nemoze se ovde mnogo dobiti bice uzaludno :D jos 1 hvala

zna li neko gde bi mogao nabaviti/kupiti ventilator za hladjenje Palit Sonic+ 8600GT?

Uzeo sam je pre oko 1.5 god. kod Eurolinka i u zadnjih mesec dana mi ventilator tandrce, samo cekam kada ce da prestane da radi...Ocistio sam ga i sredio al mislim da je pukao magnet u njemu. Trazio sam po raznim prodavnicama u NS ali niko nema i uglavnom je zakljucak da cu jako tesko pronaci ovaj ventilator.

Ako vec nema palitovog ventilatora moze li se neki drugi "uglaviti" u njegov bakarni hladnjak i koji?

izbegao bi da uzimam celo kvalitetnije hladjenje(puno mi je da dam oko 20+ eur) za graficku koja sada kosta mozda oko 50 eur. Inace sa grafickom sam stvarno zadovoljan :)

Stavi bilo koji fan da duva u karticu, ili neku case osmicu skarabudzi lastrezima na kartu. Do bola je ruzno ali garantovano radi posao.

Sta to vredi kad bilo kako da je klokuje nece skoro primetiti razliku u toj rezoluciji...preslaba je to karta za 22 monitore...Imao-probao...
Jedino ce dobiti dusevni mir i zadovoljstvo klokovanja :D...nista vise

zna li neko gde bi mogao nabaviti/kupiti ventilator za hladjenje Palit Sonic+ 8600GT?

Uzeo sam je pre oko 1.5 god. kod Eurolinka i u zadnjih mesec dana mi ventilator tandrce, samo cekam kada ce da prestane da radi...
...
Trazio sam po raznim prodavnicama u NS ali niko nema i uglavnom je zakljucak da cu jako tesko pronaci ovaj ventilator.

Ako vec nema palitovog ventilatora moze li se neki drugi "uglaviti" u njegov bakarni hladnjak i koji?

izbegao bi da uzimam celo kvalitetnije hladjenje(puno mi je da dam oko 20+ eur) za graficku koja sada kosta mozda oko 50 eur. Inace sa grafickom sam stvarno zadovoljan :)
@PetarNS: Isti sluchaj (chitaj: problem) i kod mene :(
Ventilator je katastrofalno buchan. Zvuchi kao neki matori frizider...
Shta si na kraju uradio?? Moze li se naci neka adekvatna zamena da ne koshta previshe??

Nosim se mishlju da :
1) ili stavim 80icu ispod;
2) puknem 1.700 i namontiram CM coolviva z1 (koja bi trebalo da pasuje)
???

Nazad
Vrh Dno