Šta je novo?

Paketi u Bajtove

voxy

Čuven
Učlanjen(a)
22.12.2001
Poena
609
:wall:
Kako da namestim u XP da mi se kad kliknem na ikonu mreze, prikaze koliko je primljeno i poslato bajtova a ne paketa. Nekad mi je to radilo medjutim u zadnje dve-tri instalacije Xp-a mi se po default-u stalno prikazuju paketi. Isti Xp koristim prilikom instalacije.

ako ti je količina prenetih podataka značajna, instaliraj neki program posebno namenjen za te stvari, npr BWMeter. Ne samo da ti prikazuje trenutni transfer, nego možeš da vidiš i dnevne, nedeljne, mesečne i godišnje statistike, kako interneta, tako i mreže, odnosno možeš da ogranavaš transfer kroz mrežu. Ima dosta sličnih programa.

a da to mozda ne zavisi od service packa ili drajvera za mreznu?

Filo je napisao(la):

Pa mislim da ne zavisi posto sam pre imao prikaz u bajtovima a posle toga sam koristio isti xp i istu karticu tako da mislim da nije do toga.
Ma nema veze. Skinucu ono programce.

Pozdrav i hvala.

cool je to ali nije moglo samo od sebe da se promeni
sem ako nisu gremlini ili ti sad treba exorcist

jes', kod mene stoje bajtovi, pazi stvarno... zakleo bih se da su pre stajali paketi, možda je nešto zarazno pa bajtovi prešli na mene? :D

Filo je napisao(la):

Filo je dao tacan odogvor. I ja sam se cesto pitao o tome. Uvek su me nervirali paketi i hteo sam da ih promenim u bajtove. Medjutim to je do samih drajvera ne do windows_a tako bar kaze cika Bili. VIDI LINK . Nforce i Realtek imaju pakete, 3Com i Marvel bajtove. Moguce je da neko ovde zna neki tvik za drajvere da se to promeni i bilo bi lepo da postuje.

Pomnožite broj paketa sa njihovom veličinom. E sada pitanje je kolika je veličina paketa i šta on smatra za paket.

pa ako je to mrezna karta onda ne moze "paket" da se interpretira na razlicite nacine
hint: osi model i fizicki sloj

@Filo
Ne znam da li uzima Header - DATA - futer ili samo data, znači da li je 14 + 1500 + 4 = 1518 ili samo DATA 1500.

Mislim da je TCP paket oko 1.600-1.800 bajtova, dakle nije fiksne veličine. Neka me neko ispravi ako grešim, ali sam to skoro pročitao.

ovde nije pitanje o tcp paketu vec o eternet frame-u
mrezna karta je uredjaj fizickog sloja

Jeste, sorry, ovo je greška u layer-ima (permutovao sam layere 2 i 4 :p)

Samo, pitanje je da li Windows prikazuje frame-ove ili TCP pakete, ako ćemo baš da teramo mak na konac? Moguće je da prikazuje TCP pakete, to mi nekako logičnije dođe.

:wave:

Ili mozda IP datagrame?

Misko78 je napisao(la):
Filo je dao tacan odogvor. I ja sam se cesto pitao o tome. Uvek su me nervirali paketi i hteo sam da ih promenim u bajtove. Medjutim to je do samih drajvera ne do windows_a tako bar kaze cika Bili. VIDI LINK . Nforce i Realtek imaju pakete, 3Com i Marvel bajtove. Moguce je da neko ovde zna neki tvik za drajvere da se to promeni i bilo bi lepo da postuje.

Ja koristim realtek karticu i isto mi je kao i voxy-u u ranije prikazivao bajtove a od skorije instalacije pokazuje pakete :(

i do kakvog si zakljucka dosao?

Poslednja verzija drajvera sa Windows Update sajt mi je promenila pakete u bajtova. Kartica je Realtek, pretpostavljam da i ti imas istu ili bar neku njenu noviju ili stariju verziju ali je drajver isti.

Kod mene na 3COM 3C905C-TX pokazuje pakete i nema sanse da ga bilo kojim driverima nateram da pokazuje bajtove...

Vrh Dno