Šta je novo?

Pa pa....Epox ???

Od nekada najboljeg proizvodjaca ploca u doba Socket 7 ere ode jos jedan zbog skarta i fuseraja, meni su se licno pokvarile 2 epox ploce (8RDA+ i RDAI Pro), izgleda da je vec u to vreme (pre 2-3 godine) poceo teski fuseraj tamo.

Izgubili poverenje kupaca... Tim sitnijim proizvodjacima je dovoljna jedna greska da nestanu, jer imaju malo trziste. (Svi kupuju ploce od nekog giganta, tipa Asus, MSI i sl)

To se zatvara samo ured u Europi. Stvarno glup potez od strane tog CEO-a. Trebali su prodavati te jeftine ploče pod drugim imenom, kao što radi Asus. No ja i dalje vjerujem u Epox, a poslije ovog skandala će možda biti i još kvalitetniji.

Izgubili poverenje kupaca... Tim sitnijim proizvodjacima je dovoljna jedna greska da nestanu, jer imaju malo trziste. (Svi kupuju ploce od nekog giganta, tipa Asus, MSI i sl)
Pa nije Epox mali proizvođač. Oni imaju urede u Americi, Aziji, i Europi.

Poslednja izmena:
Od nekada najboljeg proizvodjaca ploca u doba Socket 7 ere ode jos jedan zbog skarta i fuseraja, meni su se licno pokvarile 2 epox ploce (8RDA+ i RDAI Pro), izgleda da je vec u to vreme (pre 2-3 godine) poceo teski fuseraj tamo.

8RDA je bila odlicna ploca u svoje vreme, medjutim posle oko godinu dana na velikoj vecini su odlazili kondenzatori :(

I "veliki" Abit je imao tih problema sa kondenzatorima na plocama za socket370 Celerone. Naknadno su priznali da su stekali pare i svesno uzimali najjeftinijeg (i ocigledno najnekvalitetnijeg) dobavljaca. Nakon toga su se znacajno popravili. Ocekujem isto i od EPoX-a ako su iole pametni.

Ček, zar nije Epox bio jedan od 5 najvećih proizvođača ploča (valjda po broju proizvedenih ploča) na svijetu uz Asus, Gigabyte, MSI i ECS?

Pa mozda i jeste u nekom momentu, ali taj prvi posle navedene "cetvorke" je ipak po kolicinama drasticno zaostajao za vodecima

Znam da je Epox u vrhu po kvalitetu. Sa ovom svojom 9NPA7I jeftinoćom sam izvukao iz Venice-a DH-E6 revizije maksimum. Ploča je odlična za oc, a koštala je tek oko 80€ prije godinu i pol, a toliko već radi kod mene bez greške. Bilo mi je smiješno gledati kako ljudi daju duplo više love za neke druge ploče samo da bi digli CPU za 500mhz.

Imao sam 8RDA+ i 9NPA+Ultra.
O Epox-ovim pločama imam samo reči hvale.
Što reče starac, u vreme kada su svi kupovali DFI i Asus ja sam sa svojom Epox-icom prolazio isto kvalitetno ali daleko jeftinije.

ja sam davno uzeo neku EPOX plocu koju su ovde (bench) ljudi preporucili za OC... posle dva primerka (prvi nije ni radio, drugi je nonstop zezao) uzeo sam Asus-a. tek kasnije sam procitao da je 50% ljudi odusevljeno sa tom Epox plocom a druga polovina je imala slicne probleme kao i ja :( ali na kraju se desilo to da kondenzatori pocrkaju svima :D

Sto se tice Epoxovih NF2 ploca skoro sve su do sada riknule, ali eto NF3 s754 prakticno sve jos uvek sljakaju, a imaju vec tri godine.
Ja sam svojevremeno prodao barem nekoliko desetina Epox 8RDA+ i 8RDA3+ i u startu su sve radile, retko koja da je u garantnom roku otisla. Pored toga odlicno su se klokovale i mogle su da budu problematicne sa losim memorijama.
Imao sam 8RDA+ i 9NPA+Ultra.
O Epox-ovim pločama imam samo reči hvale.
Što reče starac, u vreme kada su svi kupovali DFI i Asus ja sam sa svojom Epox-icom prolazio isto kvalitetno ali daleko jeftinije.
Nemoj da poredis DFI i Asus! :d Asusova ploca u klasi DFI Lanparty joj nije ni do kolena, a u klasi Infinity, takodje. Ono sto Asus vadi to je hiperprodukcija. Ne mozes reci da su Corvette-a i Pagani Zonda iste stvari.

Poslednja izmena:
Nemojmo zaboraviti ni famozni FF kod na 8rda plocama!

Nemoj da poredis DFI i Asus! :d Asusova ploca u klasi DFI Lanparty joj nije ni do kolena, a u klasi Infinity, takodje. Ono sto Asus vadi to je hiperprodukcija. Ne mozes reci da su Corvette-a i Pagani Zonda iste stvari.

Prvenstveno sam mislio na cenu kada sam govorio o ova dva brenda. Primera radi, u vreme s939 ploča, NF4Ultra ploče, DFI LanParty UT NF4 Ultra D je bila 160 eura, Asus A8N-E je bila 120 eura a ja sam moju Epox 9NPA+Ultra ploču platio 92 (devedeset dva) eura. Bila je opremljena malim pasivnim hladnjacima za mosfete, round ATA kablovima i belim SATA kablovima sa utičnicama pod pravim uglom sa gomilom propratnog materijala i stickera. Tri plave LED su svetlele kod memorije, procesora i grafike kao signal da je sve u redu sa njima i imala je čuveni 2-digit diagnostic LED.
Jedino joj je layout bio loša strana ali na to sam mogao da zažmurim.
Sa poslednjom verzijom BIOSa oveclock je bio milina.

Uh ala sam se respisao... Žal za tako dobrom pločom

a i Pagani Zonda.... brm brm

edit: sad videh da više nemaš onaj brm brm avatar!

Poslednja izmena:
Meni taj EpoX 8RDA+ i dalje super radi na jednom kompu. Jedino što sam menjao kondezatore pre par meseci ali fantastično radi :)

nemojte kriviti epox ploce za vasa losa kineska napajanja ;) Naravno da se naduvaju kondenzi posle godinu dana "talasanja" iz kineza 300-400W :) Moj 8rda3i jos uvek radi u jednoj masini. Niti jedan kondenz nije naduvan (proveravano pre mesec dana), ploca je stara cca 2.5 godine :) (jedina fora je sto je kod mene radila prvo na matorom 300-201 chief-u, pa zatim na taganu, pa se preselila na masinu sa istim onim chiefom 300W i dan danas rade tako) Mislim da je fuseraj koji se pominje nastao sa 754 i 939 plocama... smesno mi je bilo da na s754 epoxu (8NPA nesto, zaboravio sam) nije postojao S3 state !

Poslednja izmena:
nemojte kriviti epox ploce za vasa losa kineska napajanja ;) Naravno da se naduvaju kondenzi posle godinu dana "talasanja" iz kineza 300-400W :) Moj 8rda3i jos uvek radi u jednoj masini. Niti jedan kondenz nije naduvan (proveravano pre mesec dana), ploca je stara cca 2.5 godine :) (jedina fora je sto je kod mene radila prvo na matorom 300-201 chief-u, pa zatim na taganu, pa se preselila na masinu sa istim onim chiefom 300W i dan danas rade tako) Mislim da je fuseraj koji se pominje nastao sa 754 i 939 plocama... smesno mi je bilo da na s754 epoxu (8NPA nesto, zaboravio sam) nije postojao S3 state !

Uz sve ovo, za elektrolite je bitna i operativna temperatura, tako da neko ko je terao 2 god o/c do zadnje kapi koju je mogao da iscedi u zagusenom konfekcijskom kucistu (sto verovatno vazi za vecinu ljudi koji su 'onomad' imali nforce 2-4) i kuvao ih na 10, 15 ili 20 stepeni vise nego normalno tesko moze da se zali na naduvane elektrolite.

nemojte kriviti epox ploce za vasa losa kineska napajanja ;) Naravno da se naduvaju kondenzi posle godinu dana "talasanja" iz kineza 300-400W :)
Ne bi sad da davim i da idem u off ali NICHICON i KZG/YXG od neke japanske firme ne crkavaju kakvo god bilo napajanje i kuciste a EPOX-u omiljeni G-LUXON se mislim naduva i dok ploca stoji na polici.

Ne bi sad da davim i da idem u off ali NICHICON i KZG/YXG od neke japanske firme ne crkavaju kakvo god bilo napajanje i kuciste a EPOX-u omiljeni G-LUXON se mislim naduva i dok ploca stoji na polici.

to je tvoje individualno misljenje ili iskustvo ?! Evo ima 2 epox ploce iz 2004- 2005-te, razliciti modeli, nista birano, obe rade, nista se nije naduvalo. Kao sto rekoh, jedino sto im je zajednicko je da su bile vezane za PSU sa PFC i malim ripple-ovima...I sta sad ? Mogu da nadjem odavde sa bencha jos par ljudi koji su postizali extra klokve svega i svacega sa epoxima koji i dalje imaju te ploce i koje i dalje rade. Pogodi sta im je zajednicko ? ;) (hint: dobar PSU)

moj mercury 8rda3i radi savrseno i dan danas. uptime 89 dana dok nije grunuo kondenzator u napajanju jer se pregrevalo zbog crknutog ventilatora sto ja nisam primetio.

a meni je to glavna masina...nazalost i jedina.Zato mi se i ne daje i ne prodaje upravo zbog 3 godine bez ikakvih problema uopste ne kontam to sa kondezatorima???ali opet mozda je neka skart serija izasla i dosla do nas

Eh, kad se setim Epoxa iz nForce 2 ere... A ovo danas, dno ponude...

to je tvoje individualno misljenje ili iskustvo ?! Evo ima 2 epox ploce iz 2004- 2005-te, razliciti modeli, nista birano, obe rade, nista se nije naduvalo. Kao sto rekoh, jedino sto im je zajednicko je da su bile vezane za PSU sa PFC i malim ripple-ovima...I sta sad ? Mogu da nadjem odavde sa bencha jos par ljudi koji su postizali extra klokve svega i svacega sa epoxima koji i dalje imaju te ploce i koje i dalje rade. Pogodi sta im je zajednicko ? ;) (hint: dobar PSU)

Nadam se da si razumeo da je ono sa policom sala ali ima pola istine. Ne sporim da ce nesto pod idealnim uslovima da sluzi dobro ali kvalitetna stvar radi i u extremnim situacijama. Trenutno je kod mene epox 8K3A-e koju sam iz djubreta izvadio, promenio 20+ elektrolita i prodao. Sluzila je 2 godine pa sam je ponovo otkupio, jedino treba zameniti preostala 2 kondenzatora koji su prosli put izmakli. Dakle ploca je ok samo su ustedeli na pogresnom mestu. Inace kondenzatori skloni duvanju i curenju imaju solidne karakteristike dok traju ali zbog neusavrsene tehnologije stvaraju unutra gasove i ... ova tema nije mesto za ovo.

koristio sa epox plocu pune cetiri godine i bio sam prezadovoljan

Vrh Dno