Šta je novo?

P5PL2-E i P5ND2 SE OC.

I da nasao sam na hardu (wd 2500ks) da ako se spoje 5 i 6 pin omogucava "clock spread spectrum", nisam imao na cemu da probam ali ako moze neko od vas pa proba pa da kaze dal to resava prob. kada ne vidi hard zbog velikog fsb-a.

Taj dodatan cooler na nb moze samo da ti poveca stabilnost a sto se tice rada za svaki dan E 2140 i P5PL2-E drzim ih na 370FSB sto je 2963 mhz, moze otprilike stabilno na FSB 385 ali onda zeza HDD.Sto se tice voltaze za cpu drzim ga na ovom kloku sa spustenom voltazom.
To sto pominjes 5 i 6 pin na Hdd-u ,nisam bas siguran.Poz

Ja sam uspeo da stavim fsb na 333, jer neko zna koja je najviša frekvencija a da sata diskovi rade??? Džabe ti fsb 5000 ako moraš da budžiš pata disk.

Ako se ne varam , sa sata diskom oko 350fsb ,mozda cak i malo vise ali to zavisi i od ostalih komponenti u celom sklopu.

Taj dodatan cooler na nb moze samo da ti poveca stabilnost a sto se tice rada za svaki dan E 2140 i P5PL2-E drzim ih na 370FSB sto je 2963 mhz, moze otprilike stabilno na FSB 385 ali onda zeza HDD.Sto se tice voltaze za cpu drzim ga na ovom kloku sa spustenom voltazom.
To sto pominjes 5 i 6 pin na Hdd-u ,nisam bas siguran.Poz

Ma to za nb cooler je ok nego me interesuje da li moze bez dodatnog da radi stabilno i na kolikom fsb-u max?:wave:

Ako budem imao vremena sutra cu Postaviti rez na 398 fsb sto je za ovu plocu i ovaj procesor extra rezultat.Ploca moze oko max 400-405 fsb-a.

Meni nije htelo 350FSB. Za svaki dan 9x333 (3GHZ), sve na defaultu, kako je kupljeno, bez dodatnog hladjenja. NB se solidno greje (na dodir), proc oko 40 idle (CoreTemp merenje), u full loadu ide i do 70. Stabilan.

Ovo je bez podizanja voltaze , sem na memoriju.Mislim da bi mogao jos malo ali uz podizanje voltaze.

@kurta

Bas je extra rez! Masina(ploca+proc) od 110-120e da ide tolko, :shock::exploder:!

Nego samo do koliko tebi vidi sata diskove? Ili je ovo rez sa pata?

Ovo je odradjeno sa pata diskom , sa sata diskom max 360 fsb.Poz

I jesam li bio u pravu ? ... Kome treba 3ghz a ima sata disk neka uzme 2160 procesor i resena stvar. :wave:

Mislim da se desava , samo zbog novijeg chipset-a margina fsb-a je malo veca.

@kurta
aj stavi masinu u potpis, da mogu svi da vide i druge komponente , a i imas sa cime da se pohvalis ;)

super je varijanta za tu lovu , evo ja sada pravim masinu sa p5pl2-e plocom i e2140 i isto ne vidi sata na 363 magistrali , na 350 radi sata(i hdd i dvd su sata).

mislim da je ovo ubedljivo best buy za male novce !

P5 Asus P5PL2-E, S775,Intel 945,FSB1066,4xDDR2 533 Dual,PCI-Ex16,2xPCI-Ex1,3xPCI,1xIDE,4xSATAII,SB5.1,GLAN +

Ova ploca ima cenu od oko 55€ pa me interesuje da li neko ima istu i kakav joj je OC. potencijal. Znam da je bolje uzeti cipset 965 ali nemam toliko novaca a planirani procesor je 2140 koji ima sada cenu od 63€ u maloprodaji...
Ima i solucija ali sa nvidia cipom a istom cenom Asus P5ND2 SE,Nvidia Crush19 Ultra

Molim za pomoc one koji imaju iskustva sa doticnim plocama....

Pozdrav.

Sličan odgovor koji ću i tebi dati, ostavio sam nekom drugom na ovom forumu. Znači:
Vlasnik sam P5PL2 (dakle, "obične"). Nije, znači "E" verzija. Raspolažem sa narednim hardwareom:

CPU : Celeron D346 3.06 GHz
RAM: 2x 512 MB DDR2, 533 MHz
HD: Maxtor Diamond 10 SATA II, 160 GB
VGA: ATI Radeon X550, 256 MB

Nakon overclockinga, dobio sam rezultate koji se mogu pogledati na :

http://www.picserver.nl/?action=search&q=user:massimo004

Ova ploča je, kako se može vidjeti na rezultatima, izvanredna. Za cijenu koju ima, ozbiljan je konkurent mnogim pločama koje imaju nešto više cijene.

Naravno, ostaje problem sa SATA II konekcijom (NE podržava AHCI i ne postoji mogućnost da se HD natjera da radi u modusu višem nego UDMA5).

Poslednja izmena:
Jel mozhe neko od vlasnika P5PL2-E da mi objasni kako da smanjim multipikator za cpu (E2160) u BIOS-u?

Poslednja izmena:
Ja nemam p5pl2-e ali mislim da ta ploca nema, zato sam i uzeo ovu iz potpisa a razlika je 5-10e:wave:

Ja nemam p5pl2-e ali mislim da ta ploca nema, zato sam i uzeo ovu iz potpisa a razlika je 5-10e:wave:

ima ploca tu opciju, samo se ja ne secam kako se tacno zove pa zato nisam ni mislio da pisem odgovor;u svakom slucaju : udje se tamo gde su podaci za procesor(ne jumperfree config, nego na drugom mestu) i ima zasivljena opcija za mnozioc. iznad nje je opcija kod koje treba da se iskljuci default za mnozioc procesora i ova zasivljena opcija postaje dostupna i onda moze da se smanji mnozioc (do 6x ili 7x , ne secam se tacno), ne moze da se poveca .

valjda ce da pomogne :)

Daaaamn!
J****a me kompenzacija! :lupko: :d
Zato i nisam mogao da nadjem tu opciju za smanjivanje multiplikatora.

ima ploca tu opciju, samo se ja ne secam kako se tacno zove pa zato nisam ni mislio da pisem odgovor;u svakom slucaju : udje se tamo gde su podaci za procesor(ne jumperfree config, nego na drugom mestu) i ima zasivljena opcija za mnozioc. iznad nje je opcija kod koje treba da se iskljuci default za mnozioc procesora i ova zasivljena opcija postaje dostupna i onda moze da se smanji mnozioc (do 6x ili 7x , ne secam se tacno), ne moze da se poveca .

Odoh sad da probam. Thanks!:)

Evo, nashao sam opciju - u CPU Configuration se disejbluje Default CPU ratio, pa ispod toga stoji Ratio CMOS Setting, koji sam spustio na 8 (def.9). Jel zna neko chemu sluzhi opcija VID CMOS Setting? Kod mene, po difoltu stoji na 62...nechega :p
Inache, FSB sam prvo digao na 350, ali nije hteo da se butuje, tj. pocheo je, ali se zakucao na onom uchitavanju status bara pri ulasku u windows, tako da sam ga ipak stavio na 345MHz.

Jedino mi je chudno shto Orthos i Asusov AI Booster pokazuju frekvenciju kao da je multiplikator ostao na 9, a ne na 8, kao shto cpu-z pokazuje... :sceptic: Jel to normalno da se oni tako pogube?

Poslednja izmena:

Sunce mu njegovo, ja kad sam pitao dal ima rekli su mi nema(generalno za 945, ili sam pitao za p5ld2se), cool onda sto ploca moze i to.:wave:

@vocooder
Nego jel ono tebi 80c na proc?

EDIT: Nije nista strasno za taj multipler, svima se to desava:p, vidi dal ti je u bios-u mozda ukljucen EIST, pa ga disejbluj.:wave:

Poslednja izmena:
Da, na 80! :d
A pre par dana, kada sam ga kloknuo na 3000Mhz (fsb 333MHz), grejao se i do 95! :exploder:

Iskljuchen mi je EIST, i nije do njega. Probao sam par varijanti sa ukljuchenim EIST-om i u Power Options Properties, ali Orthos i AI Booster i dalje rachunaju frekvenciju sa multiplikatorom 9, dok Everest i cpu-z sve normalno prikazuju, dakle 8x345 = 2764MHz.
Znachi ipak cu da verujem everestu :D

Poslednja izmena:
Mnogo ti je to nesto za proc, daj ladi ga necime pod hitno. Kolka ti je voltaza za tu frekvenciju?
Cek da vidis meni sta se desava:D
http://allyoucanupload.webshots.com/v/2006158867092730906
Meni vidi ovako: prvo celu frekvenciju dobije kao stari multi*novi fsb, e onda dobije fsb kao: nova frekv/novi multi, znaci ludo 300%:p:smash:
Sredice se valjda sa nekom novijom verzijom.

Pa da, imash isti "problem" kao i ja. Mnogo se tripuje taj Orthos.
Inache, voltazha mi se krece negde oko 1.360, a u biosu mi je nameshtena na auto. Da li da je podesim manuelno i na koliko? na koliko tebi stoji?

Proveri kako naleze box kuler i pokusaj kao ja da smanjis voltazu na najnizu tacku u samom podesavanju za isti u bios-u. Kod mene E2140 sljaka odlicno.

Meni je napon na def, e sad ti probaj prvo da setujes def. ili nesto visu pa ako prodje sva testiranja ti smanji malo, pa jos malo, e kad ti pukne orthos ti vrati za jednu nijansu vise od zadnje stabilne.
Mada po toj frekvenciji mislim da bi ti trebala veca od def, a s' obzitom da ti je 1.36 ti setuj prvo ~ 1.37 pa onda probaj da spustis itd, itd... :wave:

Meni hard (caviar 250 sata) škljoca kao da će da eksplodira prilikom restarta ili gašenja kompa, i to se dešava pri najmanjem dizanju fsb-a. Negde sam pročitao da se to dešava kad ploča neće lepo da zaključa pcie na 100mhz. Izgleda da nisam imao sreće sa čuvenom p5ld2 se/c pločom, kao ni sa hardom. Nema druge već pare na sunce i calovati za neku p35 ploču :wall:

Nazad
Vrh Dno