Šta je novo?

P5PL2-E i P5ND2 SE OC.

ok sutra cu da podignem fsb od 410 na xp i dobicete sliku...ako se nateram:D ...inace sta mi znaci i taj fsb od 358? meni super dovoljno...a razlika izmedju 3.20g i 2.86 je recimo 1 ili ajde 2 fps u igricama ili recimo neces uraditi konverziju dvd-a u divx za 100 minuta vec za 100-110 minuta max.... znaci ako zelite vecu snagu procesora uzmte 10€ skuplji E2160 i dobicete 3.2g u najmanju ruku sa ovom plocom.

Sve preko 358 mi nevidi sata disk koji je inace wd250aaks...radi komp ali jednostavno nevidi boot...

Meni se to isto desava ali kada predjem 266Mhz (1066mhz)a na 300Mhz nece ni da se bootuje...

koje podesavanja treba da stavim u biosu??? jel treba nesto da se podesava posebno? jel mi treba neka nova revizija biosa?

Poslednja izmena:
ok sutra cu da podignem fsb od 410 na xp i dobicete sliku...ako se nateram:D ...inace sta mi znaci i taj fsb od 358? meni super dovoljno...a razlika izmedju 3.20g i 2.86 je recimo 1 ili ajde 2 fps u igricama ili recimo neces uraditi konverziju dvd-a u divx za 100 minuta vec za 100-110 minuta max.... znaci ako zelite vecu snagu procesora uzmte 10€ skuplji E2160 i dobicete 3.2g u najmanju ruku sa ovom plocom.

Da li si podizao napon za memaru i na koliko ti ona radi pod tim podesavanjima ,koja su ti setovanja u biosu.Poz

@ pageboy , moj ortak je uzo ovu kombinaciju ploca procesor ,i isti vozi za svaki dan na 2924mhz odnosno 366fsb. Ovo je bez korekcije napona , stim da ploca i procesor mogu jos, ali sve preko 405- 410fsb-a postaje nestabilno .Mislim da je ovo trenutno jedna od boljih kupovin u odnosu cena -performanse.

Ma to i ja pricam .... mrzi me a i nemam vremena da dizem win.XP pa da ga kloknem na 410 pa ce i ostali videti ali to je samo sa ide diskom...kada koristim SATA disk mogu da idem do 358 a inace hdd mi je WD250aaks..

aj nek neko objasni kako ste to uspeli. ja imam isto to i nece fsb preko 266
pogotovo sto da bi mi radio i na 266mhz moram da dizem malo napon...
daj malo to detaljnije objasnite ... jer vidim da na pm ne odgovarate

Veruj mi da nista nisam u biosu dirao sem sto sam stavio najnoviju verziju biosa i podigao fsb. Sve ostalo mi je na auto kako za podesavanja tako i za napon. Koju memoriju imas ?

Memorija mi je OCZ (gold edition) na 800mhz ali u podesavanjima je drzim na ispod 800mhz za svaki slucaj....

najcudnije je od svega sto vec na 270 ploca prestaje da vidi sata hdd...

jednostavno koga god drugog da pitam svi kazu da je ogranicenje 945 chipseta 266mhz

nemoguce da je tolika ralika izmedju moje i tvoje ploce, aj je kupio skoro u isto vreme kad i ti

p.s. procito sam ovde opis i zbog toga odluci da je kupim, pa sad pizdim jel nemogu nikako da je natram da radi preko 266mhz

aj nek neko objasni kako ste to uspeli. ja imam isto to i nece fsb preko 266
pogotovo sto da bi mi radio i na 266mhz moram da dizem malo napon...
daj malo to detaljnije objasnite ... jer vidim da na pm ne odgovarate

Kod mog ortak je HDD ATA WD 80 , kod tebe koliko vidim je SATA sto po nekom pravilu daje manji fsb. Pokusaj u bios-u da stavis PCI-E na 117 a fsb na 300, memoriju stavi za pocetak na preko 533mhz.

Hvala Bogu!!! najzad neko da mi sa konkretnim predlogom pomogne pomogne!!!

Hvala ti puno!!! Evo sad sam ga podigo po tvojim podesavanjima i radi super na 300mhz!!!!

36_1_32v.gif
36_1_32v.gif
36_1_32v.gif

Trenutni max koj sam uspeo je 350MHZ , ali preko toga nece ni megaherz....
moguce da me memorija zeza....

jel zna neko kako se steluju latency?

p.s. i sa ovim sa prezadovoljan ... sad mi HD x264 - 1080p kroz ffdshow radi perfektno!!!

Stavi u biosu 5,4,5,15, 3 i stevi memaru na 700mhz otprilike , PCI-E -128 a fsb -370. Povecaj voltazu memorije na 1.95 , ostalo ostavi na auto.

:happy:
:banana:
ovo nisam znao...hvala kurto...

e al meni i dalje nepomazu tvoji saveti da mi vidi SATA disk cim stavim fsb preko 358 :wall:

ni meni nide preko 358... izgleda da je ovo max koj moze ova ploca...

ali sam zato sa tim latencama uspeo da overklokujem ram na skoro 900MHZ :)

Jel znas jos koj tirk da jos malo zategnem memoriju :)

Sad tek imam dilemu koji chip set uzeti, nakon diskuije o 945P chipsetu. Kakav fsb ima 965 Npr Asus P5B.

Ljudi ova ploca moze 400fsb i to 100% stabilno u svim testovima, ali samo pod uslovom da imate ATA HDD.

meni je i ovo puna kapa!!!

Hvala kurta majsotre!!!

Znachi li to da moj D925 na P5LD2 nece moci da kuca na 3.0 ako imam SATA HD

Moci ce vise od 3.0.Probaj da stavis fsb- 250 , a PCI-E - 110. Ako se ne varam multiplier na D925 je 14x, tako da bi ti izgurao 3.5

Moci ce vise od 3.0.Probaj da stavis fsb- 250 , a PCI-E - 110. Ako se ne varam multiplier na D925 je 14x, tako da bi ti izgurao 3.5

Teshko, nikad to nisam radio. Ali kad pazarim plochu probacu. kako to da je mnozhioc za 2140 8X a za 925 14X

Probaj ova podesavanja i na toj ploci koju imas.Ova dva procesora se razlikuju drasticno u samoj arhiekturi pa samim tim i mnozioci se razlikuju.

Ja sam uzeo E2160 i P5LD2 SE, radi besprekorno na 3GHz, fsb 333. Inace, ploca je miniATX...

Hvala na preporuci

Pozdrav

Ja sam uzeo E2160 i P5LD2 SE, radi besprekorno na 3GHz, fsb 333. Inace, ploca je miniATX...

Hvala na preporuci

Pozdrav

ajde postavi setovanja i koja je memorija u pitanju.
U kom DDR rezimu ti memorija radi tj. koliko si maksimalno izvukao iz memorije na tih 3GHz, posto u specifikacijama stoji da ploca podrzava memoriju do DDR2-667?
Na kojoj je voltazi CPU na tih 3GHz?
BOX cooler ili nesto egzoticnije?

Aj ako mozes veceras, jer sutra planiram da uzmem mashinu, tj. vec sam se odlucio za AMD X2 4000+ ali se dvoumim oko te kombinacije.

Da se ne ponavjam memorija ide sa novim bios-om do 925mhz.PQI DDRII 800mhz sa setovanjima 5,4,5,9,2 i sa 1.95v, ali mislim da moze jos malo vise.

Dakle ako bi uzeo E2140 + P5LD2 mogao bi da nasviram CPU i memoriju bar na nekih 800-tinak s'obziorom da cu uzeti DDR-1066

Za svaki dan FSB-365 sto je 2924mhz, a memara gore navedena 1.95v radi na 925mhz.Procesor 2140.Stim sto imas opciju za memaru na ovom FSB-u jos 985mhz i 1066mhz.Tako da postoji mogucnost da ako uzmes neku kvalitetniju memaru da je poteras preko ovih 925mhz.Obrati paznju kad kupujes memoriju da da radi na 1.8v, zato sto ploca ima povecanje volt. za memoriju do 2.0v.

djwibe je napisao(la):
ajde postavi setovanja i koja je memorija u pitanju.
U kom DDR rezimu ti memorija radi tj. koliko si maksimalno izvukao iz memorije na tih 3GHz, posto u specifikacijama stoji da ploca podrzava memoriju do DDR2-667?
Na kojoj je voltazi CPU na tih 3GHz?
BOX cooler ili nesto egzoticnije?

Aj ako mozes veceras, jer sutra planiram da uzmem mashinu, tj. vec sam se odlucio za AMD X2 4000+ ali se dvoumim oko te kombinacije.

Tek sam sad video poruku, pa ako ti nesto bude znacilo evo: Box cooler, default voltaza. Memorija transcend 667, radi i na 833, 5/5/5/15, mada se nesto nisam bas mnogo zezao jer nemam vremena, Nisam radio nikakve testove, ali racunam da su FEAR i STALKER dovoljni testovi, bar sto se mene tice.

Pozdrav

Interesuje me da li je neko od vas stavljao dodatan cooler na nb ili je sve sa tako fabrickim hladjenjem?

I ako bi mogli svi koji imaju ovu varijantu ploca/proc da napisu na koliko im radi za 24/7, koje voltaze, temperature, hladjenje. Pozz

Nazad
Vrh Dno