Šta je novo?

P4 E 2.8 (Prescot) vs A64 3200+ (Winchester)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sasa je napisao(la):
Uvek je Intel isao sa 33MHz magistralom, jer je tada oficijelno postojala samo 33MHz SIMM memorija, 40MHz je bio overclock.

Bio je tu i 486DX50 ;).

sT4Lj|n je napisao(la):
Moj zakljuchak:
Zadrzi amd64

PS: Sad kad mi se javi audio-freak :)

Slazem se sa tobom ovaj put. Da je bar LGA775 Pentium 630 i odgovarajuca ploca rekao bih mu da zameni slobodno, ali ovo se ne isplati.

Sasa je napisao(la):
K6-III je imao L2 kes, ne L3.
Odlican procesor, drao je i Celeron pa cak i P3 na istom taktu, ali je bio Socket7, losi cip-setovi u poredjenju sa LX/BX, a pride je bio i skup.

Pozdrav!
ok
lose sam se izrazio
procesor je imao l1 i l2 a onaj na ploci mu je bio l3 kes
http://www.amd.com/us-en/Processors/ProductInformation/0,,30_118_1260_1288^1295,00.html
;)
Sasa je napisao(la):
5x86 133MHz - P75 je bila oznaka najbrzeg 486 procesora, i mogao je da se bije sa P75 ali u snovima . To je bio klasicni marketing i prvi slucaj necega sto ce AMD nastaviti da obilato koristi u buducnosti "model rating".
a to sam i ja pokusao da kazem na komentar je je taj 5x86 brz kao p100

a za k6-III bas i ne znam
nisam imao priliku da ga vidim jer je amd proizveo jedno 26 komada
imao sam priliku da vidim k6-2+ za laptopove(u desktop masini) koji ima 3 nivoa kesa kao i k6-III i nije se proslavio - gusio ga ali chipset

Poslednja izmena:
More to su bili dani, znam samo da mi je falilo malo rama na toj mashini sa 350-K6, i tada se pojavila igra radjena u specijalnoj tehnologiji "trixeli", igra se vika "Outcast" mogla je da radi ne svecano ali da radi, ali tehnologija je isla drugim putem pa su *****ali te trixele koji su sto puta bolji od ovog lepljenja textura...

Snejk je napisao(la):
Bio je tu i 486DX50 ;).

Uf.. ne secam se bas full DX50, mislim da je to bilo samo o/c.
Intel je imao DX2/50, ali to je bio cist downclock DX2/66 modela.

Filo je napisao(la):
ok
lose sam se izrazio

Sorry, ali nemam razumevanja za lose izrazavanje :).
Bez ljutnje, ali kako znati da li se neko lose izrazio ili lose zna.

Ne zbog sebe, vec zbog onih kojih ne znaju, mora se pravilno pisati.

Zbog loseg ili nepotpunog izrazavanja ljudi kupuju celerone i semprone a misle da dobijaju p4 i athlon procesore, da ne pricamo o 64bitni grafickim karticama, zato sto je neko "zaboravio" SE u oznaci :)

Mislim, nema ljutnje, super ako si znao :)

nek ne slusaju komsiju "programera" ;)
a nazalost ne radim u prodaji tako da za to strucno uvaljivanje....me zabole
stara narodna glasi "ko te j... kad si gloop" cega se valjda prodavci pridrzavaju :banana:

Poslednja izmena:
A nije ti nesto usemljen komp :p.
CD-ROM u vreme 386tice SX12MHz ? I tesko Trident 9000, 8900 jos nekako, ali i on tesko ;)

Nekad ponosni vlasnik 386 DLX 40MHz, 8MB, HDD 120MB Conner, Diamond SpeedStar 24x 1MB, 14" DTK kolor monitora i Logitech Pilot Misa. Bez CD-ROM-a, to je doslo kasnije :).

Pozdrav!

a sto? ja se secam da smo u skoli imali 286 sa cdromom
cdrom je u to vreme kostao ~400dm i mogao je da se kupi, ko je hteo
i to mitsumi 2x :) sa sve povezivanjem na zvucnu kartu
a i trident je taman iz tog perioda
9000-512kb ram, isa
8900-1mb ram, isa
kao i taj sx na 12mhz. intel je krenuo sa proizvodnjom sxova jer su jeftiniji od dx procesora pa su imali problema sa ogromnom brzinom od 16mhz i takve primerke su prodavali kao 386 na 12mhz

SX je imao 16bitnu memorijsku magistralu i nije mogao da radi u "protected modu". DX je mogao. Nisu tu opste isti procesori.
Na DX je mogao da se doda i matematicki ko-procesor i tada je kidao :D

Pozdrav!

isti set instrukcija
magistrala jeste 16bitna eli externa memorijska a 24bitna adresna
i mogao je da adresira manje ram-a - do 16mb za razliku od dx (4gb teoretski)
a mogao je da radi u protected modu kao i svi ostali 386
a cak i 286 je mogla da radi u 16bit protected modu ali je to malo programera koristilo
386 je , pored 32bitnog protected moda, doneo mogucnost da se prebacuje iz protected u real mod bez problema zbg kompatibilnosti sa starijim aplikacijama i to se zvalo virtual mod
ali to nije tema nase danasnje emisije ;)

Poslednja izmena:
SumAnuT je napisao(la):
Razmihsljam da zamenim sa ortakom svoj vinchester za njegov prescot ... zamena bi bila definitivna tj. ne bi bilo vishe vracanja, shta vi mislite o tome? Ne igram igrice a kazhu da je AMD jachi u igricama ali je intel jachi za audio i video obradu pa da vidim shta vi imate da kazhete?

znachi samo ukratko vashe subjektivno mishljenje da li biste se vi menjali ili ne ... pod uslovom da ne igrate igrice a radite sa muzikom i po malo sa videom ...

nemojte samo rasprave molim vas ... jednostavno da ili ne i zashto je dovoljno ...

hvala vam ...

Ipak nemoj. Taj Preshot je po brzini slabiji od 3000. Malo ga "pobedjuje" kod video obrade, ali su razlike akademske, tek da postoje. 3200 je naravno u svemu "brzi" a pri tome AMD ima bolju komunikaciju sa memorijom, savremenija koncepcija.

audiofreak je napisao(la):
A ja sam imao Amigu, to je bio racunar a ne drndavi PC.

i ja sam u to vreme imao amigu....nikad je necu prezaliti...

Filo je napisao(la):
a za k6-III bas i ne znam
nisam imao priliku da ga vidim jer je amd proizveo jedno 26 komada
imao sam priliku da vidim k6-2+ za laptopove(u desktop masini) koji ima 3 nivoa kesa kao i k6-III i nije se proslavio - gusio ga ali chipset

:) Ja sam svojevremeno imao K6-III/450 MHz, na 5AGM2 ploci, pre njega K6-2/400@450 MHz, i ocajnicki sam zeleo da zamenim proc za K6-III :) I kad sam zamenio, video sam da nista konkretno nisam dobio, mozda malcice u testovima... sto ti kazes, chipset ga je gusio, ali sam bar uspeo da nateram sve divx-ove u to vreme da rade kako treba.
P.S. Postojao je i K6-3+. Da li ga je neko testirao?

Poslednja izmena:
Sasa je napisao(la):
A nije ti nesto usemljen komp :p.
CD-ROM u vreme 386tice SX12MHz ? I tesko Trident 9000, 8900 jos nekako, ali i on tesko ;)

Nekad ponosni vlasnik 386 DLX 40MHz, 8MB, HDD 120MB Conner, Diamond SpeedStar 24x 1MB, 14" DTK kolor monitora i Logitech Pilot Misa. Bez CD-ROM-a, to je doslo kasnije :).

Pozdrav!

Imao sam istu Dx40 konfiguraciju samo sa Ati VGA Wonder XL kartom. Kupljeno kod Gama Electronics-a, u proleće '92 pre sankcija. Da li zna neko šta je sa tom firmom?

E sad se svi lepo vratite na pocetka thread-a i pogledajte sta je decko uopste pitao i videcete koliko ste otisli u offtopic :)

decko je odlucio, nisi uspeo da mu zalivadis p4 i to je to, sad mozemo i da se opustimo malo ;)

lol :)

Ljudi, ja sam 'teo da probam Intel, nije Kostolomac.TK ponudio, ali nisam umeo da ocenim realno snagu ova dva procesora pa sam pitao ovde, dakle inicijativa je bila moja ...

A shto se tiche threada, navjveci offtopic ever :)

hvala na odgovorima u svakom sluchaju ;)

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno