Šta je novo?

P4 2.8 Ghz - 1 MB cache ili 512 kb

A okolina Enermax, SLK 800 (bese li), LL Corsair, jedno 300€ ;) je omogucilo @Bartonu (plus "odabrani" primerak, ne znam ko je krivac, Car ili Simps :D ) "stabilnost", odreaguj coveku do kraja, da zna sta mu treba :p . Ne spominjemo mod ploce (cuveni Epox ,) ) i flash biosa, to je za OC koji mu omogucava da se "priblizi" ozbiljnim procesorima.
Uostalom, spusti magistralu na 166 (gde joj je mesto :d ), pa probaj tu "azdaju".

Ili da ode u radnju, skine Preshota sa police (iliti bilo koji), ploca, preporuka je IC7(i875), sa varijantama (po zelji), BILO KOJU MEMORIJU PC3200, i na difoltu pesma :) . Naravno i stabilnost.

Poslednja izmena:
Milan je napisao(la):
Imam na poslu PIV 2.8 severnu-sumicu na 865I sa 512mb rama. Razlika je nebo i zemlja u korist AMD-a.

A Zasto? Jer:

Milan je napisao(la):
Kuci imam NF7S, Barton 2500+@2,4ghz i isto 512mb.

Pa naravno da AMD radi bolje jer ga drzis OC-ovanog na 2.4 i tako ga vozis. Tu je razlika ogromna i naravno da Intel gubi trku. Nego lepo ti probaj da OC Intel na nekih 3.6 pa ces osetiti razliku :-devil-:

BTW, covek pita za razliku izmedju Prescotta i Northwooda, a ne za AMD64+/32. Ja bih mu preporucio, ako se bavi sa video obradom onda definitivno Prescott i IC7-G ploca i samo nek vozi. Prescott moze jedan na 3.0GHz, a moze i onaj na 2.8ghz-a. Moj brat ima na 3ghz-a i P4C800 Dlx maticnu i mogu vam reci da je jako stabilan u radu, a o video kompresiji da ne pricamo. Prescott odradio jednu kompresiju za 20 min, dok NW se trpao tu sa nekih 32 min.

Poz :wave:

Poslednja izmena:
Kad je vec krenulo navijacki, a sto nije ni smisao ni cilj ovog topic-a, ja sam licno imao i sve novije intel i sve novije za-amd-cpu 32-bitne platforme, razlika je nebo i zemlja ali u korist intela.

jaksa je napisao(la):
Kad je vec krenulo navijacki, a sto nije ni smisao ni cilj ovog topic-a, ja sam licno imao i sve novije intel i sve novije za-amd-cpu 32-bitne platforme, razlika je nebo i zemlja ali u korist intela.

Toooo majstore. Cp6uja!!!!
:D :D :D

Nije, Jaksa, navijacki. Ja pre svega volim dobar proc (do skoro sam imao TBreda 1700+), i nisam ni pomisljao na Intela 1.6 ili 1.8 (ne secam se pre godinu i po).
Cisto je prica da OC-ovani mobile Barton mnogo lepo radi, ali...To ALI kosta.
Ne gajim predrasude prema firmi, vise prema ceni. Rado bih video kod sebe FX53, ni trepnuo ne bih za Intelom.
Rec je bila o solidnom radu neoverklokovanog procesora. Odlican je i A64 3000+, ali covek hoce rendering, a za to su i pravljeni Preshoti, jedino se tu isticu. A brz je i stabilan na difoltu. I licno mislim da ni AMD a ni Intel ne "daju" mnogo vise ili mnogo manje za iste ulozene pare.

Poz.

Ajde ovako, napajanje...pre ce se OC neki Barton ili T`bred na nekom DTK 300W nego Presscot , memorija...sve sto radi na Intel-u radi i na AMD-u ja licno sam drzao 2x512mb V-data memorije na 220fsb cas 2.5 2.2.11 na NF7S ploci i sve radilo kao sat sto znaci da ne treba Corsair da bi se amd dobro OC bas kao ni za Intel. Kuler, trenutno veci problem sa vrelinom procesora imaju ljudi sa Intelom nego sa AMD-om. Mislim po vama ispada da je AMD skuplji nego Intel pa ajmo ovako...NF7S+Barton+TT12 = 195€ ; IC7+Preshott+nemam pojama ali ajde 30€ = 3xx. Sto se [email protected] i dalje ga [email protected] pere u igrama (sto je meni bitno :d ).

Stvarno ovde je sve krenulo navijacki... :D

@Milan: Pa dobro izgleda da ti favorizujes i da volis AMD, a ja sam vise za Intel... Ljudi imaju razlicita misljenja.... :smoke:

Poslednja izmena:
neko mi je rekao da u ovoj sobi kada tema ne ode u AMD-->:mad:<--INTEL drzava proglasava praznik i upisuje se crveno slovo na kalendaru :d

Slayer je napisao(la):
Nisam ja rekao da sam nesto do jaja iskusan. *****avam se sa kompovima 13 godina vec, ali nisam neki profi, za razliku od gomile ljudi ovde. Nema nista lose u trazenju saveta... A eto igrom slucaja ljudi odavde su mi pomogli dosta puta pa njihova misljenja cenim
Otkud ti to da je ovde vecina profi ! :d

LiquidPlasma je napisao(la):
Stvarno ovde je sve krenulo navijacki... :D

@Milan: Pa dobro izgleda da ti favorizujes i da volis AMD, a ja sam vise za Intel... Ljudi imaju razlicita misljenja.... :smoke:
Imao sam kupca koji mi je trazio izricito ATi karticu, i to HiS 9800pro ICE-Q sto kosta skoro kao GeForce 6800. Ja ga lepo pitam, da li hoces nesto osim tog Atija, na primer nVidiju ?
On mi odgovara:"Ne volim nVidiju."
Ja mu kazem:"Pa 6800 je bolji tri puta od ATi 9800pro!!! "
On mi kaze:"Ne, hocu ATi-ja"
E, tako ti je i sa Intelovcima. Makar Athlon64 bio brzi i bolji tri puta od Pentijuma :d , Intelovac ce da kupuje Intela.
Al' dobro, ko' sto kazes, neko voli jedno neko voli drugo, pa ako je pitanje ljubavi, onda ne treba mnogo diskutovati.....
:smoke:

IC7+P2,8E=350€. Ja platio, sada je i manje. Barton (selektovani), bese malo skuplji ;) , nego "sa police". A na difoltu, nebo i zemlja. A onda se "malo" OC Barton (trazi se memorija za OC, cik stavi NCP ;) ), a Preshot i dalje na difoltu, i radi. Da ne kazem "cujemo se za godinu dana", ako pozivi "nategnuti" Barton. A koliko ce da pozivi, niko ne zna. Sem Simpsona, koji mudro ne daje garanciju :p .
A kada OC-nemo Preshota :d , bice cudo. Na 3,8G treba da vidis "sta radi". Ne moze dugo, nema vode, sami malo tecnog azota poliveno po kuleru. Ali to neki AMD-ovci jednostavno ne zele da vide, smisljaju % za OC, neke cudne testove, Sandre, 3DMark, Everest i sl. ne vaze, mnogo je velika razlika, za plakanje, a ne tako davno su se kleli u iste :p .

Slicica je za "lagano" OC 2,8@3,1

Poz.

Prilozi

• Aidamem.jpg
    Aidamem.jpg
    109.5 KB · Pregleda: 49
Poslednja izmena:
A ovo je "novi" Everest (naslednik Aide, ko ne zna). Znaci sve na difoltu, samo je memorija Corsair 3200LL: 6,2,2,2

Prilozi

• Everest.JPG
    Everest.JPG
    162.4 KB · Pregleda: 51
Opet ti i selektovani Barton, skuplje me izasao 10€, znaci 85€ sto je opet upola od tvog proc. ako ne i vise. Na defaultu nije nebo i zemlja a ti(vi) kako hocete :) . Ono sto radi kod tebe od memorija na 200 ili 220fsb radice i kod mene a to sam i napisao znaci mem. od 140€ 2x512 na 220 cas2.5 3.3.11. Sto se tice zivotnog veka CPU zivece isto koliko i tvoj ni manje ni vise, da li ce umreti za godinu dana ja cisto sumnjam da ce biti kod mene da to vidim kao sto ce i ta ringla tebe da napusti mnogo pre :smoke: .Pa ajde vise OC tog tvog preshota pa da vidimo sta moze ili cekas mraz :d .Dobro sto ti je upotrebljiv CPU na 3.8ghz-a, mozda ako ugradis azbest u kuciste :p .Evo tebi jedna slicica pa gledaj kako se pravi proc. bije sa mrgama dvoprocesorskim :eyebrows: . E da tvoj CPU je onaj skroz dole s`tim da sam ti dodao 200mhz-a, to te castim :wave: .

Prilozi

• untitled.JPG
    untitled.JPG
    123.2 KB · Pregleda: 47
ej ljudi, samo nesto da vas obavesim, zadnji procesor sa kojim sam se igrao overkloka sada nosim oko vrata kao ogrlicu :d

Ne pada mi napamet da taj 2.8 dizem, pa makar moglo na 3.8

poz

@Milan :D :D Nisu to "dvoprocesorski" sistemi nego onaj nezgodni HT, jedan se ponasa kao 2 procesora, to je teren gde se AMD ne igra :d .

A sta fali Hyper Threading-u??? :trust:

Vladd je napisao(la):
@Milan :D :D Nisu to "dvoprocesorski" sistemi nego onaj nezgodni HT, jedan se ponasa kao 2 procesora, to je teren gde se AMD ne igra :d .

I to "socijalni" HT na samo 3,4Ghz :d

@Milane

Mojne bre da se brukas sa tim rezultatom da ti ne posaljem slicicu ovog mog chiche 2.0A starog skoro 2 god :D :D

Ma najbolje onda da uzme i intel plochu...kad chovek nece da oc-je...
E to je onda full Intel...Ko sme da kaze da je ovo nestabilno...a?:D
Znash kad ce to AMD da ima...:d

Ili ako je ipak za oc onda Abit-a eventualno Asus...i gotov posao.
Po meni je ipak bolje uzeti prescott-a...a i bolje mu je za video...

i uzecu Abit-a, naravno. Dosta ljudi je ipak predlozilo Northwood-a...

Moze i NW..pa kasnije zabodesh neki na 3,2-3,4Ghz(manje nije isplativo) prescott..nishta lakshe....ako treba.

Reche mi jedan ortak da je p4 nw i cely nw priblizno isti pri kompresiji(DivX)(ovo treba razmatrati sa rezervom) i da je on osetio ubrzanje tek sa prelaskom na punog prescotta...E sad on je prvo imao cely nw 2,4ghz pa je hteo da proba p4 nw 2,4c Ghz i kad je video da je dao 100€ vishe a malo dobio...prodao p4 nw vratio cely nw a tek kasnije je probao prescott-a...e tu mu je vec bilo podnoshljivo tih 100€ vishe...

U principu izmedju p4 nw i prescott-a nema neke bitne razlike u brzini na 2,8Ghz ali ipak trebash da pogledash neki test za ono gde bio ti najvishe koristio taj CPU.
Mozda se desi da je noviji brzi u tome...(neki su to vec potvrdili...i ja im verujem....LiquidPlasma....npr)
Ipak SSE3 nije za bacanje a DivX v5.2.1 je dobila podrshku za njih i dolazi do ubrzanja od 15-20%...kako oni tvrde.
Valjda ce i Xvid da ubace ako vec nisu...

Poslednja izmena:
ma sve je to lepo, ali onda imam proc koji se dosta vise greje. I to pod uslovom da stvarno toliko ubrzava divx kompresiju. Nisam ni ja jos siguran. Videcu

Vladd je napisao(la):
A ovo je "novi" Everest (naslednik Aide, ko ne zna). Znaci sve na difoltu, samo je memorija Corsair 3200LL: 6,2,2,2
Batali ti te nafurane sinteticke testove, daj nesto konkretno. Kolika je konkretna razlika u radu u realnim aplikacijama. Od SiSoft Sandre nisam video glupljeg benchmark testa, a ni AIDA nije mnogo bolja.
Naravno da ti je na 875 ploci skoro dva puta veci transfer nego na nForce2 sistemu, ali pitanje je koliko je to bitno u zivotu. Drugo pitanje, veoma bitno je kolika je latencija te memorije. Zbog te nezgodne stavke sto se zove latencija A64 sa duplo manjim memorijskim protokom razvaljuje PressHota na 1.2 Ghz vecem taktu.

ivica je napisao(la):
Moze i NW..pa kasnije zabodesh neki na 3,2-3,4Ghz(manje nije isplativo) prescott..nishta lakshe....ako treba.

Reche mi jedan ortak da je p4 nw i cely nw priblizno isti pri kompresiji(DivX)(ovo treba razmatrati sa rezervom) i da je on osetio ubrzanje tek sa prelaskom na punog prescotta...
Pa ne bih se bas slozio sa tvojim ortakom. Bogalj, ovaj Celeron :d nema Hyperthreading i 800Mhz FSB koji znacajno usporavaju DIVX kompresovanje.

Slayer je napisao(la):
ma sve je to lepo, ali onda imam proc koji se dosta vise greje. I to pod uslovom da stvarno toliko ubrzava divx kompresiju. Nisam ni ja jos siguran. Videcu

Pa ti kad uzmes Prescott podrazumeva se da neces da koristis BOX kuler ,) Prescott ubrzava DivX kompresiju. Kad sam rekao ono za 20 i 32 min, tu su bila 2 proc u igri: Moj na 2.8 NW i drugi Prescott na 3.0 GH-z (C verzija, naravno!). Mislim da je bio jedan film od 700 mega i probali smo da kompresujemo u 500 mega.

@All: Sta bre fali HT-u? Vredi u nekim igrama npr. Aquanox 2 :p

Poz

Poslednja izmena:
ivica je napisao(la):
Ma najbolje onda da uzme i intel plochu...kad chovek nece da oc-je...
E to je onda full Intel...Ko sme da kaze da je ovo nestabilno...a?:D
...

Ja smem da kazem da je nestabilno. I to ne jedna masina nego njih 18.
A kupljene su iz razloga Intel + Intel = babaroga stabilnosti a dobili smo samo rog.

Pozdrav!

Jao, sad ja kao trebam da krenem pa sve sto nije u vezi s temom da obrisem.

Dajte molim vas, uzdrzite se od pausalnih ocena i generalnih, nicim izazvanih, komentara ;)

alexa je napisao(la):
Ja smem da kazem da je nestabilno. I to ne jedna masina nego njih 18.
A kupljene su iz razloga Intel + Intel = babaroga stabilnosti a dobili smo samo rog.

Pozdrav!

Da a koju ste memoriju zabadali tu..?
Ako je neki brand(ibm,hp i sl.) onda njihova greshka pa vracaj to nazad...
Mora i memorija da bude ok za to...ili je to neko neshto smutio..neshto mi tu smrdi....da 18 masina ne valja ih..bre.

Vladd je napisao(la):
IC7+P2,8E=350€. Ja platio, sada je i manje. Barton (selektovani), bese malo skuplji ;) , nego "sa police". A na difoltu, nebo i zemlja. A onda se "malo" OC Barton (trazi se memorija za OC, cik stavi NCP ;) ), a Preshot i dalje na difoltu, i radi. Da ne kazem "cujemo se za godinu dana", ako pozivi "nategnuti" Barton. A koliko ce da pozivi, niko ne zna. Sem Simpsona, koji mudro ne daje garanciju :p .
A kada OC-nemo Preshota :d , bice cudo. Na 3,8G treba da vidis "sta radi". Ne moze dugo, nema vode, sami malo tecnog azota poliveno po kuleru. Ali to neki AMD-ovci jednostavno ne zele da vide, smisljaju % za OC, neke cudne testove, Sandre, 3DMark, Everest i sl. ne vaze, mnogo je velika razlika, za plakanje, a ne tako davno su se kleli u iste :p .

Slicica je za "lagano" OC 2,8@3,1

Poz.

8RDA3I+T-Bred B 1700+=100€, okruglo!

Hoćeš da se trkaš ?? :D:D
Ima da bude čupavo, a za 3,5X manje para, u nekoj igri sa istom grafičkom. :D
Naravno, klokovani procesori. A kod mene je još i budjava V-data memorija u single channel.:D

Nazad
Vrh Dno