Šta je novo?

p2p?

minketa

Čuven
Učlanjen(a)
11.06.2002
Poena
619
Koje p2p koristite?
Preporucite mi neke... ja znam jedino za Kazaa.

Hvala!

probao sam puno ovih programa, i zadrzao sam (za sada) Kazaa K++,
i Shareaza - malo glupo ime programa ali je sasvim dobro uradjen i lepo radi
Imaju slican interfejs, ali koriste razlicite mreze,
Shareaza koristi Gnutella i Edonkey mreze, tako da zamenjuje Edonkey i Emule, i bolja je od njih, moja preporuka

DC je pre svega za domace filmove

pozdrav!

Dakle taj DC me interesuje za domace filmove. Gde da ga nadjem i jel se to placa? Koliko ima usera na toj mrezi i da li mogu da se nadju i novi i strai domaci filmovi? Ajde bacite neki link.

http://dcplusplus.sourceforge.net/

...I onda po forumima potražiš neke kvalitetne hub-ove, uz preporuku da deliš što više fajlova. Za muziku je DC++ takođe zakon.

Još jedan glas za DCPlusPlus.
Korišćenje programa je besplatno, samo treba naći kvalitetan HUB i staviti određeni deo fajlova za sharing (nemojte stavljati sistemske fajlove jer će Vas u većini slučajeva diskonektovati sa HUB-a) .
Jedini problem je što resume downloada posle prekida veze nije baš najsrećnije rešen. Praktično, ukoliko je user od koga ste downloadovali neki fajl nije konektovan više, najverovatnije ćete morati skidati sve iz početka. Zato je DC++ pogodan samo za korisnike sa jačom vezom (>ISND).

omnik je napisao(la):
Još jedan glas za DCPlusPlus.
Korišćenje programa je besplatno, samo treba naći kvalitetan HUB i staviti određeni deo fajlova za sharing (nemojte stavljati sistemske fajlove jer će Vas u većini slučajeva diskonektovati sa HUB-a) .
Jedini problem je što resume downloada posle prekida veze nije baš najsrećnije rešen. Praktično, ukoliko je user od koga ste downloadovali neki fajl nije konektovan više, najverovatnije ćete morati skidati sve iz početka. Zato je DC++ pogodan samo za korisnike sa jačom vezom (>ISND).
Upravo zbog ovih stvari se jezim na DC++ i koristim ga samo kada mi bas nista drugo ne pomaze. Uzgred, ne pomaze mi ni 10Mbit link, desava se precesto da moram da dl-ujem nesto ispocetka i da trazim nove source sto i te kako ume da smori. Inace, ne skidam muziku s neta ;)

Uf...

Jedini problem je što resume downloada posle prekida veze nije baš najsrećnije rešen. Praktično, ukoliko je user od koga ste downloadovali neki fajl nije konektovan više, najverovatnije ćete morati skidati sve iz početka.

Pa cekaj, to onda znaci da ako hocu da skinem neki film (a hocu) ovo ondak i nije bas najsrecnije resenje?! Mislim, ko mi garantuje da ce neki user sa filmom od koga muzem da ostane na vezi celu noc?

baltazar je napisao(la):
Pa cekaj, to onda znaci da ako hocu da skinem neki film (a hocu) ovo ondak i nije bas najsrecnije resenje?! Mislim, ko mi garantuje da ce neki user sa filmom od koga muzem da ostane na vezi celu noc?

Pa lepo napisah da nije za ljude sa slabijom vezom :D

baltazar je napisao(la):
Dakle taj DC me interesuje za domace filmove. Gde da ga nadjem i jel se to placa? Koliko ima usera na toj mrezi i da li mogu da se nadju i novi i strai domaci filmovi? Ajde bacite neki link.

Ukucaj samo u googlu "DC++". Možeš naći šta god te zanima. Ne plaća se. Koliko ima usera je promenljivo i zavisi od HUB-a U svakom slučaju samo po jednom hubu ono što ima meri se u desetinama pa i stotinama terabita (može biti po 6000 ljudi na HUB-u, a hubovi niču ko pečurke posle kiše, ima korisnika koji sami imaju za deljenje preko pola terabita.) Probao sam razne P2P programa i DC++ se pokazao ubedljivo najboljim. Malo je funkcija search-a ograničena (ali već se i na tome radi, prave se programi za pretraživenje grupacija hubova) jer možeš vršiti pretragu samo po jednom ili manjoj grupi hub-ova koje predhodno učitaš, a ne sve hubove na jednoj liniji...

Bitno je da ukačiš korisnika sa kojim imaš dobar protok (tada protok zna ići i po 300 kilobita po sekundi), mada i na slabiji protok ide solidno, kako gde od 2 pa do 30-40-50 KB/s

Za share ti treba koliko god možeš da napakuješ to bolje jer najbolji hubovi ne puštaju bez pozamašnog share (neki traže 100 GB pa i više). Ali u principu dovoljno ti je i par GB. Pored toga imaju već programi koji varaju za "share" :d s takvim programima nisam radio tako da ne znam koliko to funkcioniše, jer vlasnici hubova čim saznaju za tako nešto rade kontra mere....

Što se tiče prekida veze, ima opcija da potražiš alternative fajlu koga si već počeo skidati od nekog korisnika pa se veza prekinula (budući a ono što si već skunuo ostaje na tvom disku), mada to za modemsku vezu može da stvori teškoće - bitno je tražiti korisnika sa kojim imaš dobar protok ili koji ima stalnu vezu pa se možeš nadati da će ostati na vezi.

Pored toga možeš preko chat-a u DC++ uspostaviti vezu sa bilo kojim korisnikom i komunicirati direktno preko programa, pa se možete i dogovoriti oko razmene. :D Ako su u pitanju domaći filmovi jezik neće biti ograničenje. (ima slovenačkih hubova koji imaju puno domaćih fiulmova)

Poslednja izmena:
A kako se sheruje? Samo pokazes na foldere u kojima je materijal za sherovanje ili zapravo moras sve da stavis u nekakav "Dedicated" folder? Mislim, ako mi treba par giga fajlova, pa lakse mi je da samo pokazem na njih, zar ne? Jos uvek me brine taj nastavak prekinutog downloada... Pa jel to radi ili jok?

baltazar je napisao(la):
A kako se sheruje? Samo pokazes na foldere u kojima je materijal za sherovanje ili zapravo moras sve da stavis u nekakav "Dedicated" folder? Mislim, ako mi treba par giga fajlova, pa lakse mi je da samo pokazem na njih, zar ne? Jos uvek me brine taj nastavak prekinutog downloada... Pa jel to radi ili jok?

Da, samo pokazuješ na diskove, DVD-ove, Cd-ove, foldere ili fajlove koje ćeš da šeruješ i klikneš na "add" da bi ih označi da su share :D Tako da ti ne treba "Dedicated" folder. To za nastavak prekinutog downloada u principu radi (al tebe zanima u praksi, je'l da? a ne u "principu" :d ) Kad imaš stalnu i brzu vezu to ne stvara problem, sa modemom može biti teškoća ali nisu nepremostive ako si agilan. Opisao sam ti manje više šta se tu može uraditi: ukačiti korisnika sa brzom i stalnom vezom (piše ti u programu ko ima kakav tip veze), pretražiti za alternativne fajlove tvom fajlu, preko chat-a se dogovoriti sa čovekom o razmeni fajlova i to je uglavnom to.

I da bude jasno ako si počeo skidati od nekoga korisnika fajl pa se taj korisnik "skine" sa veze, sledeći put kada se on ponovo ukači program će ti automatski nastaviti prekinuti download od njega. Tako da funkcija nastavka prekinutog downloada postoji u programu i to radi! Jedino problem može da bude ako se čovek više nikad ne vrati na vezu - a'l to je do čoveka a ne do programa :d (možeš korisnika staviti u favorites pa ćeš kad god uključiš program znati da li je on na vezi ili nije).

Poslednja izmena:
Zadrzao sam se na DC++ od svega sto ste preporucili...
Da li ljudi s druge strane mogu da muzu od mene i ono sto nisam oznacio za share?

Ne mogu.

Jos nesto, za pretragu preporucujem DC++ u kombinaciji sa MOGLO search tool-om (www.moglo.net), ali i dalje vazi prica da moras da imas veliki share folder (barem 30GB) da bi mogao da udjes na preko 50% hubova.

Zasto mi DC++ uzima 70% procesorskog vremena? Sta tu ima toliko zahtevno... upload/download - gotovo.

OK, a jel neko moze da preporuci par HUB-ova koji imaju ljude sa domacim filmovima (novim i starim)... Bio bih zahvalan.

Spotter je napisao(la):
Ne mogu.

Jos nesto, za pretragu preporucujem DC++ u kombinaciji sa MOGLO search tool-om (www.moglo.net), ali i dalje vazi prica da moras da imas veliki share folder (barem 30GB) da bi mogao da udjes na preko 50% hubova.

Moglo je lepo zamišljen, ali ne radi posao :d , možda jednog dana kada ga dorade bude radio kako treba, međutim čini mi se da se to neće desiti. Izašlo je nekoliko verzija i svakoj nešto fali. Kao da ti ljudi ne umeju da provale na koji način da to naprave da radi kako treba. Glavni problem je što MOGLO kao pretražuje nešto, ali ima vrlo malo pogodaka u tom svom pretraživanju, drugim rečima njegovo pretraživanje je jako falično, nađe svega par pogodaka za stvari kojih bi trebalo biti (i ima) na hiljade, obzirom na ogromnost baze koju pretražuje. Više o tome se može pročitati na forumu DC++ , topik o MOGL-u, posebno u "Poor search rezults" na:

http://dcplusplus.sourceforge.net/forum/viewforum.php?f=9

Ne znam da li je baš za 50% hubova potrebno imati šare od 30 GB, ali za neke jeste, no i bez obzira na to i sa prosečnim share-om se može pronaći ono što ti treba. Sa druge strane to sa shareom je zapravo dobra fora, tme se stvara osnova za dobru razmenu i eliminišu "pijavice" koji ništa ne daju a sve bi da uzmu. :smackbum:

minketa je napisao(la):
Zasto mi DC++ uzima 70% procesorskog vremena? Sta tu ima toliko zahtevno... upload/download - gotovo.

Kakvu konfiguraciju imaš? To se nekim ljudima dešava a nekima ne (meni na primer ne). Uzroci mogu biti razni, priority, podešavanje hard drive-a, malo RAM-a. Otidi na njihov forum ( http://dcplusplus.sourceforge.net/forum/ ) i u search ukucaj "CPU usage" naći ćeš dosta razgovora na tu temu. Takođe nekim ljudima se to dešava a zatim prođe bez posebne intervencije.... Ako si stavio puno fajlova za download, program svako malo proverava da li ima neko na vezi sa tim fajlom da počne sa downloadom, ali 70% CPU usage je previše; to nije kako taj program normalno radi. Moje je iskustvo da kada je uključen DC++, aktivnost jeste povećana ali mogu da radim deset drugih poslova (Winamp, puštanje filmova, pregledanje slika, Office..., i sve istovremeno da je otvoreno i šljaka.

Najkorisniji link u vezi sa tim je

http://dcplusplus.sourceforge.net/forum/viewtopic.php?t=9377&sid=7485f5526c29f504777ca05ee3c87e28

to je direktno iz FAQ na tu temu.

Takođe pročitaj ovo:

http://www.dslreports.com/faq/9677

Poslednja izmena:
minketa je napisao(la):
Zadrzao sam se na DC++ od svega sto ste preporucili...
Da li ljudi s druge strane mogu da muzu od mene i ono sto nisam oznacio za share?

Što se samog programa tiče naravno - ne. Ali, budući da je sve moguće osim drvenog šporeta, može biti da neko hakerisanjem može to da izvede, ali nisam čuo da se neko žalio da je neko upadao hakerisanjem preko DC++ Pretraži malo po forumima o toj temi.

Evo danas sasvim normalno radi, pokazuje nekih 5-6% zauzeca. Inace Centrino 1.5GHz, 512 RAM-a... Verovatno da su juce gremlini umesali prste - ja ovoliku razliku ne mogu da objasnim drugacije osim mitom.

baltazar je napisao(la):
OK, a jel neko moze da preporuci par HUB-ova koji imaju ljude sa domacim filmovima (novim i starim)... Bio bih zahvalan.

Naravno svi domaći i bivše domaći HUB-ovi (Slovenija, Hrvatska, Bosna, naročito Slovenija. Oni imaju i dobre veze i velike baze domaćih filmova). Domaći hub "Balcan.net" (sajt, http://dc.ho.com/ forum na: http://forum.balcan.net/ - jedno vreme ne mogu da ga ukačim, ne znam da li radi), SLOVENIAN-HUB-FOR-ALL (slovenia.hopto.org) (jedan od najvećih slovenačkih HUB-ova.

Konektuj se na http://www.hublist.org/ tamo imaš liste hub-ova kategorisane prema državama i posećenosti (nisu svi aktivni, ali to je najbolji izvor za hub-ove.) Takođe imaš liste hubova koje DC++ ili MOGLO mogu da učitaju pa tamo možeš polako pretraživati po naslovima) ali to je baš sporo.

Bedak! Upravo sam procitao u FAQ-u da se kolje sa Zone Alarmom :( NIsta onda ostajem pri Kaza. A bas sam se ponadao...

baltazar je napisao(la):
Bedak! Upravo sam procitao u FAQ-u da se kolje sa Zone Alarmom :( NIsta onda ostajem pri Kaza. A bas sam se ponadao...

Instaliraj "Kerio" s njim se ne kolje, a i bolji je od Zone Alarma :D

ja imam dc++ i zone alarm i nemam nikakvih problem....

E da uz malo "prevare" mozes da nastavis download filma koji je prekinut sa jednim user odmah sa drugim naravno da se podrazumeva da su filmovi apsolutno isti...

dakle kada downloadujes uvek skidaj samo fajl a ne ceo dir pa onda da se taj dikonektuje preimenuj taj fajl sto si skinuo do pola u ime fajla kako se zove film kod ovoga drugoga i opet klikni na sam fajl download a ne na dir i on ce nastaviti..

Vrh Dno