Šta je novo?

p2p?

ja imam dc++ i zone alarm i nemam nikakvih problem....
Ma bre i meni je lepo poceo da skida neki film ali posle toga procitamo o tom problemu sa ZA i ko reko ajde dobro da im poverujem, i skinem DC++... Ma izgleda da cu opet morati da ga vratim jer ovaj KAZAA nesto izgleda jadno u poslednje vreme...

dakle kada downloadujes uvek skidaj samo fajl a ne ceo dir pa onda da se taj dikonektuje preimenuj taj fajl sto si skinuo do pola u ime fajla kako se zove film kod ovoga drugoga i opet klikni na sam fajl download a ne na dir i on ce nastaviti..

Nemoj da me lozis da ovo funkcionise :wall: A kako da znam da su fajlovi potpuno isti? Po velicini? Jer moraju da budu isti u bajt? Ne sme da bude razlike ni par KB na fajl (film) od ~700MB? :sceptic:

Da li neko zna zasto na DC++ "public-hubs" listi dominiraju svedski, finski i ceski hubovi? Nemackih ili francuskih gotovo da nema.... U cemu je stvar?

Poslednja izmena:
Spotter je napisao(la):
Da li neko zna zasto na DC++ "public-hubs" listi dominiraju svedski, finski i ceski hubovi? Nemackih ili francuskih gotovo da nema.... U cemu je stvar?
U svedskoj skoro svako (naravno, ko je zainteresovan) ima dobar link ka netu, a svaki drugi p2p-ovac malte ne ima svoj hub, i osim toga SVI koriste dc++.. missim stvarno nisam sreo nekog ko ima net ovde i kaze da ne koristi dc++ :eyebrows:
e sad jedan licni komentar:
mislim da postoji mnogo bolje resenje od dc++ pogotovo za veze kakve ti ljudi imaju. Medjutim, niko ne zeli ni da cuje za nesto drugo, a i padali su i komentari kako na dc++ niko ne moze da ih uhvati za gusu zbog fajlova koje seruju.
Ja licno ne koristim dc++ jer po mom ukusu ima vise mana nego vrlina i par puta mi se toliko smucio da sam hteo da :crash:

Da li intenzitet upload-a i download-a konkurisu jedno drugom?
U wireless 54Mbps mrezi sam, Dell-ova wireless karta, koristim DC++... mreza ide preko T3 na internet. Zanima me da li, dok sam u DC++, povecanje brzine kojom se muze od mene moze da obori brzinu kojom ja muzem? Pri tome mislim na hardware-ski aspekt: moja wireless mrezna i access point. Znaci, da li upload i download koriste zajednicke resurse, jedan kanal pa se guraju... ili imaju nezavisne kanale?

DC++ je po meni zakon za muziku i filmove.. Svega ima... Sve sto sam trazio nasao sam i skinuo sam brdo filmova nekada ... eDonkey tj Overnet je isto jako lepa stvar za filmove.... neko je pitao za neki hub ovde... zabava.no-ip.com je solidan hub za domacu muziku i filmove

Mogu reci da sam sve u narodu popularne p2p klijente probao i zadrzao se na DC++, iako ima par frustrirajucih mana: ne omogucava pretrazivanje po hubovima na koje nisi konektovan i ne prepoznaje identicne fajlove kojima je samo ime drugacije (ok, onda i nisu identicni ali ime ne bi trebalo da bude problem sto dokazuje i da 'rename trik' funkcionise pri nastavljanju downloada od drugog usera). Takodjer, nema mogucnost pingovanja i u slucaju vise usera sa fajlom koji tazis, ne znas s kim imas najbrzi link.

Potpuno si u pravu oko tih frustrirajucih mana...
Pretrazivanje i po hubovima na koje u tom momentu nisam konektovan bi me najvise obradovalo. Na Zabavi i Dijaspori mi se ne retko desi da neki u tom momentu atraktivan fajl nadjem samo kod jednog ili dva usera! Siguran sam da ga pola hub-a ima, ali ljudi skinu i sklone u stranu... nece da share-uju. Zamisli da search obuhvata i ostale hub-ove!? Kod Skandinavaca iz cuga nadjes sta ti treba, imaju strava veze, uvek su on-line. Od njih kad skidam CD mi legne za pola sata. Umesto da mi se svi ti likovi automatski pojave na search listi - ja bazam po hub-vima trazeci zrtvu.
Ali opet, ne znam da li ovakva mogucnost ne postoji samo zato sto jos niko nije seo da to odradi, ili je koncept p2p, i organizovanje ljudi po hub-ovima, takav da ovo ne dozvoljava.

Sledeca stvar koju bih voleo da vidim je pingovanje. To bi svakako bila prednost. Medjutim, na nasim hub-ovima su slotovi svima zauzeti jer se ocigledno skida do besvesti. U takvoj situaciji ni ne pomisljas da biras od koga ces da skidas - uskaces tamo gde izmolis extra slot, i cucis tu dok ne zavrsis. 700MB ume da curi sedam dana, i ne zalim se.

PS. U vezi onoga sto sam gore pitao:
Sam sam provalio da u slucaju velikih brzina upload usporava download. Skidao sam film sa ~ 160kbps kad mi se konektovao neki tipus i povukao brzinom od ~ 60kbps. Istog momenta se moja brzina prepolovila. Inace, kod sporijih veza, sest slotova od po 20-30kbps ne primecujem da se nesto guraju.
E sad da li je to do moje wireless karte, access point-a, ili linka do provajdera?
Gde je usko grlo?

Poslednja izmena:
Kako danas stoji stvar sa p2p programima?
Koji su aktuelni i kakvi su vam utisci (koji je najbolji :d)?

torrent za nove stvari a DC++ za sve ostalo!

apolon je napisao(la):
Sta je ovo, obelezavanje dve godine od poslednjeg posta?:)
Taman sam pomislio da je ovo još 1 beskoristan post... :d

Nemoj pogrešno da me shvatiš ali ako je nešto dobro to će živeti i sto godina ako treba. A ovaj thread je baš dobar, možda i za sticky, malo postova a gomila informacija.
Takođe, "podizanje iz mrtvih" je dokaz upotrebe Search-a. Da je samo 25% usera upotrebljava, modovi bi imali manje posla a i forum bi bio "pregledniji"...
:wave:

apolon je napisao(la):
Hvala najlepše!
biggthumpup1.gif

Poslednja izmena:
Ldc za lokal
Bit Lord za lokal

U torrent za otale torrente
Dc++ za ostale hubove

i Ponekad LimWare za neku pesmi koju nenadjem na hubu

Povremeno:
Bear share
i
uTorrent.

Evo da se javim sa nekim utiscima:

µTorrent 1.5.1 bb 464 - ne mogu da nađem ništa što nema net-u. Puca mi veza često kada je aktivan, otvara mnogo portova.
SoulSeek 165c - malo korisnika, mali stvari - slabo jednom rečiju :D
WinMX 3.53 nisam uspeo da pustim u rad. Ne može da ostvari konekciju.
eMule Xtreme 0.47a 5.1.2 - eXtra radi mada pukne konekcija možda 1x u 2h. Podnošljivo, skoro da mi uopšte ne smeta. Progy je OK, može lepo da se ispodešava... Brzo sam se prilagodio, kao nekada kada sam koristio Kazaa-u. I ono njbitnije, našao sam ono što mi je trebalo a nisam ne http-u i u share klijentima testiranim pre ovog.

Ovde se zaustavljam, i ako sam ih dl-ovao sve, više nego zadovoljan sam eMule-om, preporučujem ga svakome.

uTorrent sam probao, nesto slabo ga i koristio, nesto mi se nije svideo, slabo mi se svidjaju torenti, sem kada moram.

Intenzivno koristim eMule, koji radi savrseno, nema pucanja, nekada izgubi konekciju sa serverom, ali u par sekundi se o5 konektuje, i to je to. Pustim da skida i zaboravim.....

uTorrent - vec duze vreme ga koristim. Pre njega Azureus na kojeg se vise ne vracam sigurno. Inace torrente skidam samo sa private sajtova, dok sam public trackere odavno odbacio.
eMule - po meni neprikosnoven za sve vrste starijih fajlova i muziku.
poz

eMule

Hteo bih da pitam nešto o eMule-u.
Generalno sam zadovoljan mada pre par godina kada sam koristio AudioGalaxy i KaZaa-u bilo je bolje. Naročito sa KaZaa-om.
Šta mi se ne sviđa kod eMule-a?
Imam par fajlova veličine oko 100Mb. Problem je što je DL došao do 40-60% i sada ga vrlo teško nastavlja.
Ima izvora ali se program teško odlučuje da nastavi DL u odnosu na "novije" fajlove. Takođe, dodeljivanje prioriteta (Low, Normal, High) imam utisak kao ne funkcioniše. Baš zato što su ovi stariji fajlovi na High a svi ostali Low ili Normal i opet pre za njih kreće DL i ako ponekad ima manje source-ova...
Takođe, možda još veći problem je što ima i mnogo onih koji DL-uju od mene ove nedovršene (delove) fajlova pa tako dodatno guše ovu moju jadnu modemsku vezu.
Jel ima neki tweak(er) / cheat(er), znam da je za KaZaa-u postojao, jeste da nije fer ali ja sam i dalje na modemu...

(u)torrente najvise koristim.omdah potom dc++ (ali uglavnom samo za lokal,napolju ga koristim samo kod nekih extra retkih fajlova),onda limewire.

ove ostale trenutno ni nemam instalirane,ali sam ih vecinu probao i nasao,gore napisanu,dobitnu kombinaciju.

emule koristim da bih trazio torrente.znaci,samo za fajlove od nekoliko kB.

Nazad
Vrh Dno