Meni se u poslednje vreme net jako cudno ponasa. U principu sve radi ok, i svo ovo vreme mi je radio p2p normalno, malo sporije poslednja 2-3 dana, ali nista strasno. Medjutim, juce mi se desilo da mi je jedan CD preko uTorrent-a skidao brzinom oko 70KBps, pa cak i do 85kBps, a uplacen mi je paket od 256kbps. Da je taj download isao preko lokala max bi trebao da bude 64kBps, a isao je znacajno iznad... E sada, mozda pitam glupost, ali da li se mozda brzine sabiraju, ako npr. podatke vucem i od nekoga sa spoljnog interneta i od nekoga u lokalu? Jer drugacije ne mogu da objasnim toliku brzinu.
A sto se tice SBB-a, to su najveci lopovi koji postoje! Kada je bilo ono njihovo cuveno pojeftinjenje usluga (citaj: zavrtanje ljudi koji su koristili light pakete), ja za mesec pre toga uplatim 128kbps light, i oni mi ladno puste 256kbps. Ja mislio da su vec izbacili 128 i zato mi pustili 256. Sledeci mesec uplatim 256 i oni mi ladno skrate trajanje paketa na 23 dana. Nakon ko zna koliko poziva, rekli su mi da su paket skratili za nedelju dana zbog duga od 300 dinara, ali nisu znali da mi kazu sta sam to dugovao. I tek kad sam otisao kod njih, ispostavilo se da je to razlika u ceni izmedju paketa od 128 i 256kbps. Kazu upatio si 128, dobio 256 i sad plati razliku! Zamislite taj lopovluk! Naravno, lepo im objasnim da sam uplatio 128 jer sam hteo 128, a to sto su mi pustili 256 nije moj problem i da mi ne pada na pamet da im platim, jer sta ih sprecava da mi sledeci put uvale 1Mbps i traze razliku. Naravno, trazio sam i da mi produze paket, sto su i uradili.
A onda pre mesec dana, u ponoc mi istekne flat paket koji je bio aktivan, medjutim, nisam ocekivao bilo kakav problem jer sam vec uplatio opet isti paket... Kad sledece jutro krenem da skidam nesto sa neta i download mi opusteno ide 120kBps. Vidim da je to mnogo, i pogledam svoj nalog na njihovoj home stranici, kad ono, aktivan mi prepaid paket od 1050MB (1MBps) koji ja uopste nisam uplatio, a flat koji sam uplatio stoji kao neaktivan! Odmah ih nazovem i zamolim da storniraju taj prepaid paket, jer necu da me posle duze za 1000 din, nego da lepo aktiviraju moj paket i cist racun, duga ljubav.
Pre neki dan vidim da su mi opet ubacili taj paket kad mi je istekao postojeci, ali su ga i odmah stornirali...
Da budem realan: na sam internet zaista ne mogu da se pozalim, 99% vremena radi ne dobro nego odlicno! I zaista sve mi bude super dok nema nikakvih vecih problema (mislim, ostvarim pristojne brzine, bas slicne deklarisanim, i sve) ali zato cim nastane potreba da okrenem njihov call centar, nastaje nerviranje i sve krene naopako...