Šta je novo?

p2p na SBB-u (privremeno) ne radi [split]

Ja sam u VA i pri 384K imam oko 40KB protok (do duse, skidam uglavnom sa EUCa koji je bog-otac.
Overite ovu aplikacijicu iz attacha, mozda pomogne...
takodje guglajte "utorrent ipfilter updater", pomaze uTorrentu (prevelika za attach).

Prilozi

• UpnPTest (become connectable).rar
    532.6 KB · Pregleda: 67
Takodje, probajte i ovo (za uTorrent)...
EDIT: to sam gore pomenuo za guglati...

Prilozi

• uTorrent IP Filter updater.rar
    749 KB · Pregleda: 71
Poslednja izmena:
Amerika i Australija su mislim najgore po pitanju neta za end usere...
U staroj dobroj Evropi je situacija sasvim drugacija :wave:
Najgore sa 10Mbps, od Šveđana jesu gori, i po standardima da treba da su već na 100Mbps, ali u poređenju s nama su opet daleko ispred.

Mislio sam na to da u Americi i Australiji kod vecine providera postoje mnoga ogranicenja .U evropi je flat i na 50 Mbita u kucnoj varijanti normalna stvar.
Takodje net u Americi ili Kanadi i nije tako sjajan sto se tice brzina za end usere,ka spoljnom svetu.

Mislio sam na to da u Americi i Australiji kod vecine providera postoje mnoga ogranicenja .U evropi je flat i na 50 Mbita u kucnoj varijanti normalna stvar.
Takodje net u Americi ili Kanadi i nije tako sjajan sto se tice brzina za end usere,ka spoljnom svetu.
u Americi imaš 50 država, tako da ćeš uvek naći crnu ovcu, kao recimo što je Srbija najcrnja ovca u Evropi. Stoji da su u odnosu na NEKE zemlje zapadne Evrope u zaostatku, gde takođe ima crnih ovaca, ali niko nema ni izbliza loš i skup internet kao što je kod nas.

USA - New York
ISP: Verizon Fios - Fiber Optic

Download/Upload speed/Price:
10 Mbps/2 Mbps $35
20 Mbps/5 Mbps $45
30 Mbps/5 Mbps $55
50 Mbps/5 Mbps $85

P2P Restrictions? No.

ISP: Verizon FIOS
Speed 1: 5/2 or 10/2 for $35
Speed 2: 15/2 or 20/5 for $45
Speed 3: 30/5, 50/5 or 50/10 for $55 or $180 (Depends when you signed up)
P2P: They dont encourage P2P usage but they dont do any filtering or anything of that sort.

All speeds depend where you live - Some area's have faster speeds then others but it will never go below advertised.

Cable: Time Warner
7/.5 = $45 USD w/o cable TV
10/1 = $55 w/o cable TV

p2p restriction = none

DSL: Windstream
1.5/.384 = $25
3.0/.384 = $30
6.0/.384 = $40

p2p restriction = none

Both come with free unlimited usenet through newshosting.com ($15 value), the one good thing I guess.

US - Washington
ISP: Comcast (they have like a monopoly on internets here)

6 mbps / 384 kbps
59 USD

It blows. I think for a few more dollars you can get 8 mbps / 384 kbps...

I once got a letter when i downloaded like a terabyte during christmas free leech you are using too much bw do it again and we /ban your ass or something...

Media Power! :D

Ruku na srce, cini mi se da se situacija sa p2p-om polako normalizuje, bice da je pritisak community-ja urodio plodom, iako nije idealna, brzina je priblizna onoj u periodu pre "kvara". Mada nisam siguran dokle ce moci ovako ako se ne odluce na proshirenje linka...

Poz:wave:

Poslednja izmena:
Izgleda da se opet pribegava raznim zahvatima :S:

Vec duze vreme, preko dana, p2p radi sa oko 50-70% kapaciteta, dok normalno radi tek oko 3-4h izjutra (ili barem tako logovi tvrde :S: ).

Da li josh neko ima slicnih problema?

Poslednja izmena:
Imam paket 256 i zadnjih 5 dana mi preko dana download sa privatnog trakera varira izmedju 15-20 kb/s, a tek se zauka posle 1 ujutru.

Nice :S:

Barem je uteshno znati da ne blokiraju sve p2p pakete, vec samo 50% preko dana...

Teh. podrshka tvrdi kako je kod njih sve u redu, sa moje strane je sve u redu, administrator tvrdi da oni nemaju problema sa p2p-om, tako da nema shta da se prijavi ili popravlja, a oni mi nikako nemogu pomoci :d

Nije bash uteshno kada najslabiji flat paket u ponudi ne postize ni 80% mogucnosti, kakva li je situacija sa brzim paketima?

Meni se u poslednje vreme net jako cudno ponasa. U principu sve radi ok, i svo ovo vreme mi je radio p2p normalno, malo sporije poslednja 2-3 dana, ali nista strasno. Medjutim, juce mi se desilo da mi je jedan CD preko uTorrent-a skidao brzinom oko 70KBps, pa cak i do 85kBps, a uplacen mi je paket od 256kbps. Da je taj download isao preko lokala max bi trebao da bude 64kBps, a isao je znacajno iznad... E sada, mozda pitam glupost, ali da li se mozda brzine sabiraju, ako npr. podatke vucem i od nekoga sa spoljnog interneta i od nekoga u lokalu? Jer drugacije ne mogu da objasnim toliku brzinu.

A sto se tice SBB-a, to su najveci lopovi koji postoje! Kada je bilo ono njihovo cuveno pojeftinjenje usluga (citaj: zavrtanje ljudi koji su koristili light pakete), ja za mesec pre toga uplatim 128kbps light, i oni mi ladno puste 256kbps. Ja mislio da su vec izbacili 128 i zato mi pustili 256. Sledeci mesec uplatim 256 i oni mi ladno skrate trajanje paketa na 23 dana. Nakon ko zna koliko poziva, rekli su mi da su paket skratili za nedelju dana zbog duga od 300 dinara, ali nisu znali da mi kazu sta sam to dugovao. I tek kad sam otisao kod njih, ispostavilo se da je to razlika u ceni izmedju paketa od 128 i 256kbps. Kazu upatio si 128, dobio 256 i sad plati razliku! Zamislite taj lopovluk! Naravno, lepo im objasnim da sam uplatio 128 jer sam hteo 128, a to sto su mi pustili 256 nije moj problem i da mi ne pada na pamet da im platim, jer sta ih sprecava da mi sledeci put uvale 1Mbps i traze razliku. Naravno, trazio sam i da mi produze paket, sto su i uradili.

A onda pre mesec dana, u ponoc mi istekne flat paket koji je bio aktivan, medjutim, nisam ocekivao bilo kakav problem jer sam vec uplatio opet isti paket... Kad sledece jutro krenem da skidam nesto sa neta i download mi opusteno ide 120kBps. Vidim da je to mnogo, i pogledam svoj nalog na njihovoj home stranici, kad ono, aktivan mi prepaid paket od 1050MB (1MBps) koji ja uopste nisam uplatio, a flat koji sam uplatio stoji kao neaktivan! Odmah ih nazovem i zamolim da storniraju taj prepaid paket, jer necu da me posle duze za 1000 din, nego da lepo aktiviraju moj paket i cist racun, duga ljubav.
Pre neki dan vidim da su mi opet ubacili taj paket kad mi je istekao postojeci, ali su ga i odmah stornirali...

Da budem realan: na sam internet zaista ne mogu da se pozalim, 99% vremena radi ne dobro nego odlicno! I zaista sve mi bude super dok nema nikakvih vecih problema (mislim, ostvarim pristojne brzine, bas slicne deklarisanim, i sve) ali zato cim nastane potreba da okrenem njihov call centar, nastaje nerviranje i sve krene naopako...

Meni se u poslednje vreme net jako cudno ponasa. U principu sve radi ok, i svo ovo vreme mi je radio p2p normalno, malo sporije poslednja 2-3 dana, ali nista strasno. Medjutim, juce mi se desilo da mi je jedan CD preko uTorrent-a skidao brzinom oko 70KBps, pa cak i do 85kBps, a uplacen mi je paket od 256kbps. Da je taj download isao preko lokala max bi trebao da bude 64kBps, a isao je znacajno iznad... E sada, mozda pitam glupost, ali da li se mozda brzine sabiraju, ako npr. podatke vucem i od nekoga sa spoljnog interneta i od nekoga u lokalu? Jer drugacije ne mogu da objasnim toliku brzinu.

Da, sabiraju se brzine. Ako si skidao od nekog ko je na SBB-u (ili vise njih) taj protok je isao lokalno bez uticaja na spoljni net.

Vrh Dno