Šta je novo?

P 4 2.4 Mhz koliko moze gore

jazza

Čuven
Učlanjen(a)
06.08.2002
Poena
619
Abit BD7 II
2.4 533MHz 512 Kb
256 Mb DDR Samsung

Koliko stabilno ovo moze da se tera. Ja otprilike dotero do 2.8 stabino a 3.0 ali .... nestabino

Pa upravo si saznao dokle moze tvoj primerak.

jazza je napisao(la):
Abit BD7 II
2.4 533MHz 512 Kb
256 Mb DDR Samsung

Koliko stabilno ovo moze da se tera. Ja otprilike dotero do 2.8 stabino a 3.0 ali .... nestabino

Los primerak. Ovi noviji C1 steping svi idu preko 3GHz-a i stabilno rade na 3.1-3.2GHz-a.

Re: Re: P 4 2.4 Mhz koliko moze gore

Aca je napisao(la):
Los primerak. Ovi noviji C1 steping svi idu preko 3GHz-a i stabilno rade na 3.1-3.2GHz-a.
Alo bre, Aco, tise malo... Nemoj simpson da te cuje o cemu diskutujes! :D:D:D
Duboko si zagazio u njegovu teritoriju :p

Re: Re: P 4 2.4 Mhz koliko moze gore

Aca je napisao(la):

HOAX!!!

Skoro svi idu preko 3G, ali stabilan rad...Zavisi od napona, pa samim tim i hladjenja.Npr moj moze da radi mark na 3.16Ghz, ali prime je stabilan na 295x Mhz, pri max naponu na mojoj ploci (BE7)

Pozdrav!

kako prepoznati stepping

Molim Vas kako da prepoznam koji je stepping procesor i koliko koji procesor moze da ide a da ga ne probam prvo ?

E pa dobio sam C1 steping

Sudeci po tabeli dobio sam c1, ali mi tu nesto ne ide bas najbolje. Mislim 3d mark se tera do 2.88, ali dalje ni makac. A da li mozda da mu spajam pinove na procesoru i tako da dobijem vecu voltazu. Ha mozda to upali ?????

Re: E pa dobio sam C1 steping

jazza je napisao(la):
Sudeci po tabeli dobio sam c1, ali mi tu nesto ne ide bas najbolje. Mislim 3d mark se tera do 2.88, ali dalje ni makac. A da li mozda da mu spajam pinove na procesoru i tako da dobijem vecu voltazu. Ha mozda to upali ?????

Tvom procesoru treba vise napona...

Da to sam i ja mislio

Jos ako neko zna kako se to najbezbolnije radi bilo bi super da mi objasni. Ja znam za foru sa spajanjem 4 pina zicom. Ima li drugih nacina ?

Re: Da to sam i ja mislio

jazza je napisao(la):
Jos ako neko zna kako se to najbezbolnije radi bilo bi super da mi objasni. Ja znam za foru sa spajanjem 4 pina zicom. Ima li drugih nacina ?
Pa dokle si podizao napon u biosu ja kako znam na toj ploci moze do 1.85 a dalje mislim i nije preporucljivo,ja licno se ne bi igrao sa spajanjem pinova mala greska i ode 200i kusur evra:wave;
A preporucio bi ti i da procitas ovaj theadar i da vidis koje su bezbedne voltaze za intel obrati paznju na laxduke-ov post http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?s=&threadid=16699

Pa da

Ali sve za ekstra megaherz vise.... smrc ako ode 200 e :beat:

Samo jedno pitanjce. Da li si fiksirao AGP magistralu na 66MHz? Jer to sto si naveo 2.8GHz, to je nekih FSB=158 (/2) sto je plafon regularnog rada AGP slota. Tada je potrebno fiksirati takt AGP magistrale kako bi postigao jos bolje rezultate.

Bozza je napisao(la):
Samo jedno pitanjce. Da li si fiksirao AGP magistralu na 66MHz? Jer to sto si naveo 2.8GHz, to je nekih FSB=158 (/2) sto je plafon regularnog rada AGP slota. Tada je potrebno fiksirati takt AGP magistrale kako bi postigao jos bolje rezultate.

Jos bolje da je fiksira na 75MHz-a. :mig:

pa naravno

Inace sam fiksirao AGP na 42 ili na 37 sve jedno i nece dalje da krene. Sinoc sam se smrzo dok sam ga testirao i temperatura je bila ok. Ali nisam uradio foru za voltazu... A jel neko zna za jadac osim spajanja onih cetiri pina. Ploca je BD72

Re: pa naravno

jazza je napisao(la):
Inace sam fiksirao AGP na 42 ili na 37 sve jedno i nece dalje da krene. Sinoc sam se smrzo dok sam ga testirao i temperatura je bila ok. Ali nisam uradio foru za voltazu... A jel neko zna za jadac osim spajanja onih cetiri pina. Ploca je BD72

Ti si ga bas fiksirao :) ali ne AGP vec ocigledno PCI. Dakle PCI na 33 a AGP na 66MHz.

Pa da to jest PCi 42, a AGP na 83, ili ti 75 AGP a PCI na 37. No to vec svi znamo. Nego ja sinoc uradi mod procesora, ali ima bata kliker posto imam dva procesora 1.6GHz i 2.4GHz, overclockova sam naravno 1.6. I sa njim sam dobio napon na 1.72 bez (+5 +10 +15 %). I umesto maksimalnih 2.4 koliko sam mogao da postignem dogurao sam na 2.7Ghz i to prilicno fino bez ikakve frke. E a danas mozda to odradim i na 2.4 pa cemo da vidimo....

PS: Ok znam da je SimpsonH gonio svoj procesor jos vise, ali ovo je pravo cudo jer me je zapao los procesor.

jazza je napisao(la):
Pa da to jest PCi 42, a AGP na 83, ili ti 75 AGP a PCI na 37. No to vec svi znamo. Nego ja sinoc uradi mod procesora, ali ima bata kliker posto imam dva procesora 1.6GHz i 2.4GHz, overclockova sam naravno 1.6. I sa njim sam dobio napon na 1.72 bez (+5 +10 +15 %). I umesto maksimalnih 2.4 koliko sam mogao da postignem dogurao sam na 2.7Ghz i to prilicno fino bez ikakve frke. E a danas mozda to odradim i na 2.4 pa cemo da vidimo....

PS: Ok znam da je SimpsonH gonio svoj procesor jos vise, ali ovo je pravo cudo jer me je zapao los procesor.
Nemoj da se zeznes sa V modom procesora.Kod C1 mod se radi nesto drugacije,naime spajaju se samo 2 pina i moguce su samo dve varijante napona a to su 1,6V i 1,7v.Ova prva varijanta je bezbednija jer na tvojoj ploci daje do 1,84v(+15%).

jazza je napisao(la):

Spajanjem krajnja 2 pina dobijas default od 1.725 za C1 procesore, a sa tri pina 1.825...

Simpsone pa mogao si to i ranije da mi kazes, a ne da cekas da ja poginem juce... Mislim kako bi bilo da mi objasnis kako na C1 stepping-u da spojim prvi i poslednji pin... Ajde ovo sa 4 pina i nekako ( cuj nekako izbuljavo sam oci celih pola sata..) Ako mozes posalji neku slicku.

student je napisao(la):
Pa evo ti slika za 1.725.

Dakle, pinovi 4 i 3.

Pozdrav!

Hvala na slici i videcemo sta moze da se odradi...,)

E pa hvala Vam svima po gotovu Studentu, dogurao sam do 3.15 GHz. Medjutim napon sa 3 i 4 pinom daje 1.65V default. Inace problem je hladjenje. Jedva cekam da mi se izradi water block pa da vidimo onda sta moze malisa...:wave;

A ono sto je najbitnije je skor 3D Mark-a 2001 i 8500 LE 299/315, ali test je uradjen na P4 @3.07 FSB 170. Nije mogao da dovrsi test zbog grejanja ... hmmm:beat:

student je napisao(la):
Ne brini se, to je 1.725, samo ga Winbond iscitava pogresno, probaj da premeris napon pa ces videti...BTW, koliko ti ispisuje kada stavis default(1.46V umesto 1.525, barem na mojoj ploci)

Ne meni prijavljuje napon od 1.65v a na +15 1.90v cini mi se....

student je napisao(la):
Ma ne sada, nego pre usniravanja.

Pazi se, +15% na 1.725 je skoro 2V !!!

Pa sta, jel lepo covek rekao da je nebitno, nek gori, sve samo za ekstra MHz vise. :D

Meni je napon 1.65v a na +15 je napon 1.9v. Ali to je jos bolja varijanta da se ne bi opekli (da ne kazem sprzili...):boom:

Nazad
Vrh Dno