jazza je napisao(la):Abit BD7 II
2.4 533MHz 512 Kb
256 Mb DDR Samsung
Koliko stabilno ovo moze da se tera. Ja otprilike dotero do 2.8 stabino a 3.0 ali .... nestabino
Alo bre, Aco, tise malo... Nemoj simpson da te cuje o cemu diskutujes!Aca je napisao(la):Los primerak. Ovi noviji C1 steping svi idu preko 3GHz-a i stabilno rade na 3.1-3.2GHz-a.
Aca je napisao(la):Los primerak. Ovi noviji C1 steping svi idu preko 3GHz-a i stabilno rade na 3.1-3.2GHz-a.
jazza je napisao(la):Molim Vas kako da prepoznam koji je stepping procesor
jazza je napisao(la):Sudeci po tabeli dobio sam c1, ali mi tu nesto ne ide bas najbolje. Mislim 3d mark se tera do 2.88, ali dalje ni makac. A da li mozda da mu spajam pinove na procesoru i tako da dobijem vecu voltazu. Ha mozda to upali ?????
Pa dokle si podizao napon u biosu ja kako znam na toj ploci moze do 1.85 a dalje mislim i nije preporucljivo,ja licno se ne bi igrao sa spajanjem pinova mala greska i ode 200i kusur evra:wave;jazza je napisao(la):Jos ako neko zna kako se to najbezbolnije radi bilo bi super da mi objasni. Ja znam za foru sa spajanjem 4 pina zicom. Ima li drugih nacina ?
Bozza je napisao(la):Samo jedno pitanjce. Da li si fiksirao AGP magistralu na 66MHz? Jer to sto si naveo 2.8GHz, to je nekih FSB=158 (/2) sto je plafon regularnog rada AGP slota. Tada je potrebno fiksirati takt AGP magistrale kako bi postigao jos bolje rezultate.
Aca je napisao(la):Jos bolje da je fiksira na 75MHz-a. :mig:
jazza je napisao(la):Inace sam fiksirao AGP na 42 ili na 37 sve jedno i nece dalje da krene. Sinoc sam se smrzo dok sam ga testirao i temperatura je bila ok. Ali nisam uradio foru za voltazu... A jel neko zna za jadac osim spajanja onih cetiri pina. Ploca je BD72
Nemoj da se zeznes sa V modom procesora.Kod C1 mod se radi nesto drugacije,naime spajaju se samo 2 pina i moguce su samo dve varijante napona a to su 1,6V i 1,7v.Ova prva varijanta je bezbednija jer na tvojoj ploci daje do 1,84v(+15%).jazza je napisao(la):Pa da to jest PCi 42, a AGP na 83, ili ti 75 AGP a PCI na 37. No to vec svi znamo. Nego ja sinoc uradi mod procesora, ali ima bata kliker posto imam dva procesora 1.6GHz i 2.4GHz, overclockova sam naravno 1.6. I sa njim sam dobio napon na 1.72 bez (+5 +10 +15 %). I umesto maksimalnih 2.4 koliko sam mogao da postignem dogurao sam na 2.7Ghz i to prilicno fino bez ikakve frke. E a danas mozda to odradim i na 2.4 pa cemo da vidimo....
PS: Ok znam da je SimpsonH gonio svoj procesor jos vise, ali ovo je pravo cudo jer me je zapao los procesor.
jazza je napisao(la):Pa da to jest PCi 42, a AGP na 83, ili ti 75 AGP a PCI na 37. No to vec svi znamo. Nego ja sinoc uradi mod procesora, ali ima bata kliker posto imam dva procesora 1.6GHz i 2.4GHz, overclockova sam naravno 1.6. I sa njim sam dobio napon na 1.72 bez (+5 +10 +15 %). I umesto maksimalnih 2.4 koliko sam mogao da postignem dogurao sam na 2.7Ghz i to prilicno fino bez ikakve frke. E a danas mozda to odradim i na 2.4 pa cemo da vidimo....
PS: Ok znam da je SimpsonH gonio svoj procesor jos vise, ali ovo je pravo cudo jer me je zapao los procesor.
student je napisao(la):Pa evo ti slika za 1.725.
Dakle, pinovi 4 i 3.
Pozdrav!
student je napisao(la):Ne brini se, to je 1.725, samo ga Winbond iscitava pogresno, probaj da premeris napon pa ces videti...BTW, koliko ti ispisuje kada stavis default(1.46V umesto 1.525, barem na mojoj ploci)
jazza je napisao(la):Ne meni prijavljuje napon od 1.65v a na +15 1.90v cini mi se....
student je napisao(la):Ma ne sada, nego pre usniravanja.
Pazi se, +15% na 1.725 je skoro 2V !!!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari