Šta je novo?

Overkloking

Igor_Pro

Slavan
Učlanjen(a)
22.06.2005
Poena
301
Imam konfiguraciju EPOX8RDA3+, 1x512 Kingston VR PC3200 CL 2.5, Athlon XP 2000+(Overklokovan na 166x11, 1,675V). Pokazalo se da masina radi super. Interesuje me da li je voltaza ok, ili bi trebalo jos malo da se poveca. Naglasavam da imam napajanje Everpower od 15 evra 350W i da su sada naponi skoro idealni a pre overklokinga CPU-a bili su znatno iznad proseka(otprilike za +12 i +5 oko 0,6V). Planiram da ubacim jos jedan istovetni modul uskoro da aktiviram dual channel. Koliko preporucejete overkloking memorije?

Pre ovoga sam imao tricavih 2x128 Kingston PC2700 CL 2.5 i preko Everesta kao brzinski test(posto ne koristim neki drugi) sada sa ovim overklokingom sam dobio povecanje sa 1820 na 2400 MB/s iscitavanje a upis sa 800 na 900MB/s. koliko bi se dobilo sa 2x512 gorenavedene memorije?

Hvala puno.

Igor

Poslednja izmena:
Nemas problema samo vozi.nadjes neki max i istavis na toj frekv.dodavanjem jos 512mb bi dobio dosta.sto se tice rada kompa.neznam tacno koliko bi trebao da dobije,ali ja sa 2x512 u everestu imam oko 3400 u iscitavanju mem i 12**za upis.a nema dual chanel.tako da ce tebi verovatno ici i preko toga.

Prvo-ne treba da te uopste brine koliki ce ti protok izbaciti neki program nakon testa vec koliku ces ti razliku pritetiti u svakodnevnom radu i u igranju,a dodavanjem jos 512 rama(posebno sto ce se aktivirati i dc) dobices prilicno. :banana:

Drugo-Posto se radi o ddr400 memoriji ti nju u stvari neces ni oc jer ona sada prakticno radi na manjem taktu od deklarisanog(2*166=333) tako da nema sta da mislis o oc-ovanju memorije(sem ako ne planiras da je vozas asinhrono a to ti i nije bas dobra ideja) 😛

Trece-Ako tvoja masina radi stabilno(citaj ne zakucava se i prolazi prime, s&m...) pri tom kloku(11*166) i sa naponom jezgra od 1.675V nema razloga da brines i da povecavas napon jer bi to izazvalo samo dodatno grejanje procesora.Naravno ako zelis da izvuces iz svog CPU-a jos koji MHz moraces mu dodati i jos malo djusa(struje). 😀

Za kraj-iz licnog iskustva ti preporucujem da menjas napajanje pod hitno(iskustvo zasnovako na crkavanju frontier napajanja od "350"W nakon prvog ozbiljnijeg kloka masine).Ne ostavljaj svoje komponente na milost i nemilost tom napajanju da ne bi bilo :wall: :crash: :bottle:
Pazari Chieftec 360W ili Cooler Master 380W-cena im je tu negde ili neki LCPower 550 ako hoces da se obezbedis na duze staze i vozi. :type: :,,: :cigar:

ako ti je cpu okljucan , spusti mnozioc na 9 a memoriju dizi na 200 = 1800 ako radi probaj 9,5x200

Hvala na savetima.
CPU necu vise da ubrzavam jer mi se nesto ne rizikuje iako nista nece da mu fali, dovoljno je brz i sada 🙂
Napajanje cu da promenim, ionako mi treba vise konektora a to Chieftec ili slicno pruza itekako uverio sam se u to🙂))
Moja ploca omogucava nezavisno svaki parametar po zelji da se menja, tako da memorija stvarno radi na 400, jedino kada povecam cifru onda TRAS skoci sa 8 na 9 ali nisam se igrao oko toga. Drugar ima Celeron D 2,66 overklokovan na 3,2 na Gigabyte 1000GT i PQI 2x256 CL 2.5(dualChannel) u Everestu mu izbacuje 4400 i 1200. Haos! Ali sada primecujem da sa ovim ubrzanjem kod mene neke stvari radi primetno brze nego kod njega.

Hvala puno ponovo.

Nazad
Vrh Dno