Mozda sam ovu temu trebao da postavim u "Overklokovanje procesora i memorije" izvinjavam se, neka je moderatori premeste...![]()
Procesor mi je Intel i5-750 Core, 2.66GHz. Posle update biosa na ploci GA-P55-UD3R prijavljuje mi se na pocetnom ekranu kao 2.8 i kaze da mu je mnozilac 21. Dok se u everestu, CPU-Z i ostalim programima prijavljuje kao 2.66, znaci mnozilac 20. Ne razumem...
I ja mislim da si trebao. Sem toga imas vec otvorenu temu ovde.
Koji si bios stavio ? Ako ti je namesteno sve na auto trebalo bi da ti cpu-z prikazuje 3.2 ghz (24*~133), pod uslovom da je cpu u leru, mada se ta frekvencija menja u odnosu koliko je procesor opterecen. Maksimalno moze da isporuci 2.8 ghz ako su sva jezgra u loadu. Mozda najbolje da se prebacis na temu iz linka sto sam stavio, pa da nastavimo diskusiju.![]()
i5 750 nema mnozhilac 24....max je 21 u Turbo modu!
Koji si bios stavio ? Ako ti je namesteno sve na auto trebalo bi da ti cpu-z prikazuje 3.2 ghz (24*~133), pod uslovom da je cpu u leru, mada se ta frekvencija menja u odnosu koliko je procesor opterecen.
Maksimalno moze da isporuci 2.8 ghz ako su sva jezgra u loadu.
Drugo...Jovke ako nameravash da ovu zver drzhish na 4GHz bez nekog ozbiljnijeg hladjenja a da zhelish tishinu ne kreci u ovaj poduhvat...iliti u eurima 50e+
Mozda nisi dobro procitao prethodni post ?
Jedan od prvih shotova kad sam dobio masinu (sve na default/auto/idle).
Zvanicna intelova specifikacija..
Znaci i5-750 moze da isporuci mnozilac 24x133 blck u turbo modu pod uslovom da je cpu u idleu ili eventualno ako je jedno samo jezgro aktivno (po intelovoj najnovijoj specifikaciji cak 2 jezgra mogu da rade na 3.2 ghz dok su druga dva u leru).
![]()
Pod ovim uslovom mnozilac ide na 21x133 pa se efektivno dobije ~ 2.8 ghz.
Zato sam i pitao Jovketa koji ima bios (kod mene trenutno F6), posto imamo istu plocu i dali je sve namesteno na auto (C1, C2, EIST itd), jer tada procesor menja frekvenciju, mnozilac (9-24), tj. 1.2-3.2 ghz ukljucujuci (21-24) turbo mnozilac kao i napon u odnosu na trenutni load.
+1
@Srba NS
Kako se pokazao taj Patriot kod tebe? Na koliko on radi?
Koji RAM DDR3 uzeti a da ne bude usko grlo za procesor na 4 Ghz?
Da li moze neki na 1600Mhz? I da li je taj bandwith losiji u odnosu na 2000Mhz u realnom radu, tj da li snaga procesora moze da iskoristi taj bandwith?
@Neogeo
Cuo sam da se na intelu dobijaju vece brzine za memoriju... Najverovatnije ce biti Geil...
To sam ja moj Geil sam poterao na 6-7-7-24, njega mrzelo da cacka previse. Uglavnom, nisam imao vremena da istestiram stabilnost kao covek na Cl6 pa mi trenutno stoji na CL7. Uskoro cu to da uradim pa da znam jel 100% stabilna ili jok.Jovke je napisao(la):@Falcon
Kako si zadovoljan sa tim Mushkinom iz potpisa, vidim ovde po forumu da je par ljudi imalo problema sa tom markom? Ne prijavljuje serijski broj modula, prijavljuje se kao samsung...
Jel to on ide na 6-7-7-24?![]()
A RAM? Iz BIOS-a sam skontao da mi memorija radi na 1333Mhz, iako je 1600Mhz... Sta je potrebno da to podignem na 1600Mhz?
@NastyB i ja sam razmisljao o 3x2... ukoliko imas 1 ili 3 modula onda gubis dual ch ili ako oni nisu iste zapremine.
Zanima me da li se gubi dual chanel ako imas 2x2Gb i povecas mu na 1600 Mhz?
@Falcon
Kako si zadovoljan sa tim Mushkinom iz potpisa, vidim ovde po forumu da je par ljudi imalo problema sa tom markom? Ne prijavljuje serijski broj modula, prijavljuje se kao samsung...
Jel to on ide na 6-7-7-24?![]()
Mogu li da rade sva 4 modula na 2000 (mislim na stabilnost)i jesu li DS (moze li ploca da ih podrzi (moja je P55UD3R) pitam zbog moguceg kasnijeg upgradea na 4x2Gb?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari